Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 18:15
valszeg Dlink 360R modemet fogsz kapni de az még mindig jobb lehet mint a régi Siemens
ha megtörténtek a fejlemények írd le mi újság

Ezt a szopast...
Pentek delutan 1-re ide is ert a szerelo, hozott egy ranezesre hasznalt 360
T-t.
Radugtuk, szinkron van, de ugyanugy nem tudott tarcsazni, mint a doglodo Siemens.
Na, akkor telefonalgat, negyed ora alatt el is sikerult erni a kollegat, aki atallitotta a port beallitasait Dlink/8Mbit-re.
Oke, modem ismet szinkronba allt, de ugyanugy nem tudott tarcsazni, se a datanet.hu-s, se az adsl@test felhasznaloval, akar routerrel, akar anelkul probaltam.
Aha, akkor a Siemens biztos kinyirta a DSLAM portjat, nagy sebessegnel (>4Mbit) ugyanis egyre gyakrabban szakadozik, es egyre kisebb sebessegre tud szinkronizalni, mikozben maga alatt vagja a fat, emiatt ha vkinek ADSL problemaja van Siemens-szel, akkor altalaban modem+port csere.
Jo, uj port igenylesevel megint elment egy jo negyed ora, aztan ismet felhivta a kabelrendezot, hogy hova dugja a drotomat.
Eredmeny semmi.
Parkolojegye a sracnak mar boven lejaroban volt, ugyhogy abban maradtunk, hogy telefonal, ha az uj portot beallitottak, es akkor mar menni fog.
Delutan 3 korul hivott, hogy probalkozzak, de ugyanugy semmi, tavoli szamitogep nem valaszol...
Akkor biztos a szamitogepem halokartyaja rossz, probaljam ki valami laptoppal.
Hiaba magyaraztam, hogy az orra elott probaltam ki geppel ES routerrel, ez ugye 2 eszkoz, aminek az egyuttes meghibasodasara gyakorlatilag 0% az esely, de azert keritsek valahonnan masik eszkozt, vagy ha akarom, akkor kikuldi a laptopos szereloiket, de az penzes.
Mar majdnem harakirit kovettem el, mikor feltunt, hogy a Dlink kozepso ledje NEM vilagit, vagyis egyaltalan nincs szinkron...
Utolso teflonbeszelgetesunk 3/4 4-kor volt, akkor mar nem tudta felhivni a kabelrendezot a srac, mert azok penteken csak 1/2 4-ig dolgoznak, igy legkozelebb hetfon tud veluk beszelni, hogy nezzek at, jo helyre dugtak be a kanocot.
Szoval egesz hetvegen elvonon voltam.
Ma kelek fel, elso dolgom az volt, hogy ranezzek a modemre, jee van szinkron, nosza teszteljunk.
adsl@test@2M-re 7328/512 jott ki, ez lenyegesen jobb, mint amit a Siemens valaha is elert.
Mar csak arra kene rajonnom, miert nem akarja elfogadni a router a datanet.hu-s beallitasaimat, ugyanis multkor atirtam adsl@test-re, azzal bezzeg mukodik.
Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 26. 12:03 -kor