Idézet: Polygon - Dátum: 2007. márc. 28., szerda - 6:19
Este még nézegettem, 8 óra után az ftp.fsn.hu-ról a letöltés már elérte a 435kB/s -ot. Az a gond hogy jellemzően én is a "csúcsidőszakban" használom - sajnos nem tudom milyen gerinc köt össze Nyíregyházával, de azt sem tartom kizártnak, hogy emelés után már nincs elég sávszélesség az összes ADSL kapcsolat kiszolgálásához (a többségnek - tudomáson szeint - legalább 1M kapcsolata volt, ami most 4M lett).
Tegnap este folyamatosan figyeltem a modemet amíg dolgoztam, de szakadás egyáltalán nem volt.
Azt viszont jó lenne még tudni, miért maradt/van fastpath-on, ha az interleave path stabilabb lenne?
Egyébként egy telefon és visszarakják a K1-es profilt.
pár oldallal arrébb írtam, hogy maga a tcom se nagyon vágja, hogy mikor használ fastpath, mikor interleave üzemmódot.. de így magunk közt szólva.. olyan túl sokat azért nem baszik a dolog:)
amúgy.. csak érdekesség képpen írom, hogy nekem pl interleave van, és 32-es DS attenuation mellett max ~7200-ra sync-el a modem, de inkább a 6400-6500 a jellemző.. namost úgy láttam, hogy fastpath móddal szarabb vonalon is nagyobbak a sync-ek..
jah és még azt is hozzátenném, hogy ha jól emlékszem a csillapítás dB-ben van megadva, ami egy logaritmikus skála, tehát ha valamilyen érték pl 10-el rosszabb, az azt jelenti, hogy 10x szarabb.. tehát a 32 és a 42 között nem az a különbség, hogy 10-zel rosszabb, hanem az, hogy 10x rosszabb.. namost ehhez képest az én 32-es hez 7000-res sync-emhez a 44-es 5500-6400-as sync elég deréknek mondható..
Szerkesztette: Sumi 2007. 03. 28. 07:29 -kor