HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 06. 16:37

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 14:10

No..nem akartam de kénytelen leszek:D
Neked jó,közel van a központ,de nagyon soknak nagyon messze van ratyi értékkel(nekem jó),a falu szót még1x ne hasonlítsd össze egy várossal ahol xdslam van míg faluhelyen itt Vas megyében 4-5 falunak van 1!! dslamja ált 128-256 port-al amit bővíteni nem nagyon akarnak,nem beszélve a rengeteg vonal töbszörözőről legyen analóg vagy digitális,szal falun sem adatik meg mindenkinek a jó net,nekem beállt oyan 6-6,5M nettóra de a 33Gb letöltéshez elég..még1 dolog te is reklamáltál mikor 10 percenként szakadt és visszaesett.nem tudom mit szólnál ha az a 15 att 45 lenne?24Mbit?? örülnél a 4nek is szal arról hogy adsl2+ lesz azt el kell felejteni ahogy a 24Mbitet is ami 900m kábellel oldható csak meg..900m!!!! tudod hány ház ill lakás az? hidd el nem sok.ugyanis azok a fránya központok nem igazán a város legsűrűbben lakott részén vannak

no majd meglátjuk mit tud nálam az ADSL2+ :D
24megabit 900méteren megy akkor 1000méteren csaktán elmegy a 20megabit amiből hátha megmarad nettó 16 és akkor én már szupermázlista leszek 2megabájt/sec nettó letöltéssel.
nem is akarnék többet ettől soha :up:

#442 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 19:38

Idézet: mzso - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 10:15

???

Az ügyintéző, aki írt Neked...! :)
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#443 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 19:47

Idézet: kiviszem - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 11:33

http://index.hu/tech/net/adsl070313/  Talán ez jobb cikk.Egyébként nem 1,hanem 4Mbites csomagom lenne,és a történetem ugyanaz mint másnak:194-elhajt,menjek ISP-hez,ISP:T..válasza,a minimálisan előirt sebességem megvan.Maradjunk inkább a tényeknél,bár nekem is igensok ismerősöm van,és bizony sokan panaszkodnak,de van olyan,aki azt sem tudja hogyan tesztelje le a sebességét.Nem irnék százalékokat,mint te.A "világon lehet máshol sem vizsgálják bekötés elött a vonalat"(talán igy túl általános)de a hazai gyakorlat az,hogy ami adható,az nem biztos hogy jár is.Jogállamban nem igy bánnak egy ügyféllel,hidd el.ÉN leteszteltem a modemet,megkérdeztem a kerületi központot megrendelés elött érdemes e csomagot váltani,mégsem jött össze.Megtettem minden tőlem elvárható előklészületet,hiába.Vannak szerencsés esetek,mint néhányan irták de nem általánositanék semmiképp hogy mit hogyan lehet elintézni.Általában nincs arányban a szolgáltatot sebesség,az érte fizetett összeggel még ha csak kis eltérés is van mint nálad.Én az igen nagy aránytalanságok miatt vagyok felháborodva,senki sem menne olyan üzletbe ahol egy kiló kenyér helyett egy szeletet kap,más kérdés,van e másik üzlet,ahol nem igy jár.Azt meg fogadd el,az ADSL elavult technika,és a mai rézpárok eleve nem alkalmasak mindenhol az igért sebességekre.

Ne röhögtess már az index agresszíven szubjektív cikkével...! Bármi más linket szúrtál volna be, de pont a szélsőséges indexet...  :D
Olvastam pár hete ezt a cikket (törzsfórumomon linkelték), vannak benne igazságok, de nagyon sarkított képet mutat. A teljes hálózati esetek ismerete nélkül nyilatkozni viszont bátor dolog.
Ha nem lenne egyértelmű, értem a problémádat, és azokét, akik megküzdenek a szolgáltatókkal. Én egy közműszolgáltatónál dolgozom, ügyfelekkel beszélek naponta, én is megküzdök velük, és ők is velem, bár legjobb tudomásom szerint igyekszem intézni az ügyeiket (ellentétben néhány kollégámmal).
De ha az "okosok" (értsd: döntéshozók) megmerényelnek minket idióta intézkedésekkel, akkor mi is hamar elveszítjük a motivációt a sok anyázás miatt, és bizony a végére már a hátunk közepére sem kívánjuk az ügyet. Valami ilyesmi zajlik a T-comnál is, a tökük ki van már az emeléskor kiderült hibáktól, de sem a szabályokat, sem a sávszélemelést nem az ügyintézők találták ki, valószínűleg fogalmuk sincs a döntéshozóknak róla, mit okoztak ezzel.
Persze azért van különbség az ISP-k, ill. T-com ügyintézői és köztem: én nem állok bosszút az ügyfeleimen... :)

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#444 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 21:00

ezeket az adatokat most néztem ki a D-link 360T modemből
2-es!!! DS margin mellett is jön 8000kbit-en a linksebesség szóval mindössze 96kbit veszik el
1x sem szakad 1x sem lassul be megy mint a vihar mert rapidshare-ről töltök folyamatosan ma...
kíváncsi vagyok interleave mód mellett is ilyen tré marginom lenne este de lehet ezt sosem tudom majd meg... szal javítgatnak itten a dolgokon én úgy gondolom  :up:

[DSL Modem Stats]
US Connection Rate: 512 DS Connection Rate: 8000
DS Line Attenuation: 15 DS Margin: 2
US Line Attenuation: 8 US Margin: 21
US Payload : 121955664 DS Payload: 3353070432
US Superframe Cnt : 525143 DS Superframe Cnt: 525143
US Transmit Power : 12 DS Transmit Power: 15
LOS errors: 0 SEF errors: 0
Frame mode: 3 Max Frame mode: 0
Trained Path: 0 US Peak Cell Rate: 1207
Trained Mode: 3 Selected Mode: 1

#445 Felhasználó inaktív   kiviszem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 06. 22:20

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 19:47

Valami ilyesmi zajlik a T-comnál is, a tökük ki van már az emeléskor kiderült hibáktól, de sem a szabályokat, sem a sávszélemelést nem az ügyintézők találták ki, valószínűleg fogalmuk sincs a döntéshozóknak róla, mit okoztak ezzel.
Persze azért van különbség az ISP-k, ill. T-com ügyintézői és köztem: én nem állok bosszút az ügyfeleimen... :)

Üdv!

Az vitathatatlan,sem az ügyfélnek,sem az ügyfélszolgálatosnak nem könnyű.Kinek mikor szakad a cérna,változó,de mindenkinek ajánlom a figyelmébe,hogy a vonal másik végén is emberek vannak.Olvastam,van aki különféle fenyegetéseket ötöl ki,semmi értelme,akkor mégkevésbé segitenek.Úgylátom mostanra te is elértél oda hogy a döntéshozóknak mégiscsak közük van a dolgok menetéhez.Több cikket megigérem nem keresek.

#446 Felhasználó inaktív   dermedve11 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 06. 22:26

Sziasztok!

A dialcom 1600-ból kiolvasható sebességérték az a szolgáltató által beállított maximum, vagy lehet ennél kevesebb is, ha rossz a vonal?

Ezt olvastam ki, de elvileg 4 megának kéne lenni a max letöltésnek:
Adsl Line Status  OPERATIONAL
Adsl Mode G.DMT
Up Stream 256 kb (Interleave)
Down Stream 3040 kb (Interleave)
Attenuation Near End: 40.5
Far End: 31.5
SNR Margin Near End: 6
Far End: 15

Köszi
DM11

#447 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 23:15

Idézet: dermedve11 - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 23:26

Ezt olvastam ki, de elvileg 4 megának kéne lenni a max letöltésnek:
Adsl Line Status      OPERATIONAL
Adsl Mode  G.DMT
Up Stream  256 kb (Interleave)
Down Stream  3040 kb (Interleave)
Attenuation  Near End: 40.5
Far End: 31.5
SNR Margin  Near End: 6
Far End: 15

Nekem pontosan uilyen vonalam van/volt dialcom 1600-al, és legjobb esetben 5000 körül syncelt, szóval a 4 megát vinnie kéne. Esetleg lakáson belül nézz körül, szűrők, kábelek, stb, mert ennél azért többet kihozhatnál ebből a vonalból..a szolgáltató csak egy max. értéket állít be, amit vagy elérsz, vagy nem, de a 4400-at, ami neked vana 4 megás c somagodhoz, el kéne érnie..

#448 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 06. 23:55

Ez szerintetek normális?

Idézet

15 min ES Counter  782
CRC Errors  184382
1 day ES Counter  62188

Ez engem most eléggé zavarni kezdett, a link sebességem gyakorlatilag 2 hete atomstabil, 7500kbit, eddig 1 CRC hibám volt, most kb. 2 napja néztem utoljára, és ez fogadott. Tehát ezt a 184.382 hibát kb. 2 nap alatt szedte össze, és nincs nagy forgalom sem, mostanában a max ami történik az annyi, hogy web oldalakat nézegettünk.

Itt van amit a vonalra mért a modem:

Idézet

Up Stream  512 kb (Interleave)
Down Stream  7520 kb (Interleave)
Attenuation  Near End: 9.0
Far End: 8.5
SNR Margin  Near End: 8
Far End: 20

Ez gyakorlatilag nem változott. Lehet piszkálnak valamit ?
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#449 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 01:21

Nálam nagyon sok crc hiba volt mindig is, ezen nincs mit aggódni pluszban, a sebesség a lényeg.

#450 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 07. 08:14

Á ezek a mocskok nem hajlandóak csinálni semmit.  :mad:
Csak oda kéne szólni a T-com-nak. Nem kerülne semmibe nekik de neeeeeem.
Most akkor nálam  a 2 Mbites csomag minimuma érvényes vagy a 8 Mbites-é?

Szerkesztette: mzso 2007. 04. 07. 08:41 -kor

#451 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 12:42

Idézet: mzso - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 9:14

Á ezek a mocskok nem hajlandóak csinálni semmit.  :mad:
Csak oda kéne szólni a T-com-nak. Nem kerülne semmibe nekik de neeeeeem.
Most akkor nálam  a 2 Mbites csomag minimuma érvényes vagy a 8 Mbites-é?

Mivel az emelés után valószínűleg új ÁSZF lépett életbe, ezért gondolom az emelthez tartozó új garantált minimumok vannak érvényben, ami up to 8-nál lefelé 480 kbit, felfelé 192 kbit. Hülyén hangzik, de ha ennyire szemét módon állnak hozzád, a felfelé irányban a te 185 kbites mérésed már nem teljesíti a minimum 192-t, szóval ezen kéne szerintem elindulni... (Mellékesen megjegyezve, hogy a lefelé is 2 Mbit, de ez is látszik a mérésekből)

#452 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 13:59

Idézet: addictive - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 12:42

Mivel az emelés után valószínűleg új ÁSZF lépett életbe, ezért gondolom az emelthez tartozó új garantált minimumok vannak érvényben, ami up to 8-nál lefelé 480 kbit, felfelé 192 kbit. Hülyén hangzik, de ha ennyire szemét módon állnak hozzád, a felfelé irányban a te 185 kbites mérésed már nem teljesíti a minimum 192-t, szóval ezen kéne szerintem elindulni... (Mellékesen megjegyezve, hogy a lefelé is 2 Mbit, de ez is látszik a mérésekből)

Én is azt tervezem most már, hogy arra hivatkozom. Csak nem voltam biztos a dologban. De most már telefonálok mert ezek az e-mailesek nagyon hülyék.

Szerk.:
Na telefonáltam. Azt mondta az ember hogy lejelenti. Közben eszembe jutott hogy amikor régen ' Mbites volt 2 helyett akkor is csak azért csinálták meg mert nem volt meg a feltöltésem a minimum feltöltés. Hátha most is megcsinálják rendesen. :) Vagy csak feljavítják a feltöltést 192 fölé.  :Đ

Szerkesztette: mzso 2007. 04. 07. 14:28 -kor

#453 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 18:17

Idézet: mzso - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 13:59

Én is azt tervezem most már, hogy arra hivatkozom. Csak nem voltam biztos a dologban. De most már telefonálok mert ezek az e-mailesek nagyon hülyék.

Szerk.:
Na telefonáltam. Azt mondta az ember hogy lejelenti. Közben eszembe jutott hogy amikor régen ' Mbites volt 2 helyett akkor is csak azért csinálták meg mert nem volt meg a feltöltésem a minimum feltöltés. Hátha most is megcsinálják rendesen. :) Vagy csak feljavítják a feltöltést 192 fölé.  :Đ

Minimum feltöltés/letöltés ide vagy oda, ha jól olvastam akkor nálad eleve 2 megára van beállítva a modem.
Ebben az esetben viszont teljesen nonszensz, ha a 8 megás árát fizettetik ki.
Tehát nem arról van szó, hogy bevan állítva 8 megára csak azért megy 2-vel mert a vonal nem bírja.
Deha máshol van a szűk keresztmetszet és azért vagy 2-n akkor mondják meg és biztosítsanak lehetőséget a kisebb csomagra váltásra.
Az ilyen eljárás megérne egy NHH bejelentést.

#454 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 18:35

Sziasztok,

Nekem 4 Megás ADSL előfizetésem van, a 13. ker-ben. 500 kbit/s sebességgel "hasít". Panaszra nem lehet okom, hiszen a minimális 256 kbit/s sebességet meghaladó sebességgel működik a net.

Ez így nagyon gáz, szerintetek mit lehetne tenni? Fogyasztóvédelem? Próbálkoztatok már ilyesmivel?

#455 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 18:37

Idézet: jazzman - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 19:35

Sziasztok,

Nekem 4 Megás ADSL előfizetésem van, a 13. ker-ben. 500 kbit/s sebességgel "hasít". Panaszra nem lehet okom, hiszen a minimális 256 kbit/s sebességet meghaladó sebességgel működik a net.

Ez így nagyon gáz, szerintetek mit lehetne tenni? Fogyasztóvédelem? Próbálkoztatok már ilyesmivel?

Sorban:
Ez az első csomagod, vagy 1 Megabitről lettél emelve 4-re?

Előtte az 1 Mbit ment 1-el?

Modem kihúzás, újraszinkron már gondolom volt?

Be kéne jelenteni, ugyanis igenis van panaszra okod. Persze nem rögtön a fogyasztóvédelemnek.

Szerkesztette: Kory 2007. 04. 07. 18:37 -kor

#456 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 18:44

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 17:37

Sorban:
Ez az első csomagod, vagy 1 Megabitről lettél emelve 4-re?

Előtte az 1 Mbit ment 1-el?

Modem kihúzás, újraszinkron már gondolom volt?

Be kéne jelenteni, ugyanis igenis van panaszra okod. Persze nem rögtön a fogyasztóvédelemnek.

Ez az első csomagom, igen.

Modem kihúzás volt, az újraszinkron alatt a bekapcsolást érted?

Amikor a szolgáltatómnál bejelentettem, egyből elküldték nekem annak az oldalnak a linkjét, ahol a t-com csomagok, az ADSL teszt és a min/max sebességek leírása van. Azt írták, hogy ha nem éri el a teszt a minimális sebességet, akkor be tudják jelenteni a t-comnak, de hát elérte.

Akkor most kihez forduljak?

#457 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 19:06

Idézet: jazzman - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 19:44

Ez az első csomagom, igen.

Modem kihúzás volt, az újraszinkron alatt a bekapcsolást érted?

Amikor a szolgáltatómnál bejelentettem, egyből elküldték nekem annak az oldalnak a linkjét, ahol a t-com csomagok, az ADSL teszt és a min/max sebességek leírása van. Azt írták, hogy ha nem éri el a teszt a minimális sebességet, akkor be tudják jelenteni a t-comnak, de hát elérte.

Akkor most kihez forduljak?

Értem, igen, arra gondoltam.

Csak az okulás kedvéért, miféle szolgáltató ez?  Azért mégegyszer be kéne jelenteni, csatolva egy ADSL tesztszerver mérést....ha nem hatásos, mégegyszer, ha nem hatásos, mégegyszer. Nincs kikötve hányszor reklamálhatsz. (szűrő fel van szerelve?)

Végső megoldásként ha nem éred el a csomagban nyújtott sebességet, kérheted, hogy soroljanak át 1 Mbites csomagba (kevesebb díjért).

Szerkesztette: Kory 2007. 04. 07. 19:07 -kor

#458 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 19:12

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 18:06

Értem, igen, arra gondoltam.

Csak az okulás kedvéért, miféle szolgáltató ez?  Azért mégegyszer be kéne jelenteni, csatolva egy ADSL tesztszerver mérést....ha nem hatásos, mégegyszer, ha nem hatásos, mégegyszer. Nincs kikötve hányszor reklamálhatsz. (szűrő fel van szerelve?)

Végső megoldásként ha nem éred el a csomagban nyújtott sebességet, kérheted, hogy soroljanak át 1 Mbites csomagba (kevesebb díjért).

Ez az Externet. Hát, megpróbálom mégegyszer, lehet hogy erélyesebben kell fellépni. A szűrő fel van szerelve, igen.

#459 Felhasználó inaktív   dermedve11 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 04. 07. 22:04

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 23:15

Nekem pontosan uilyen vonalam van/volt dialcom 1600-al, és legjobb esetben 5000 körül syncelt, szóval a 4 megát vinnie kéne. Esetleg lakáson belül nézz körül, szűrők, kábelek, stb, mert ennél azért többet kihozhatnál ebből a vonalból..a szolgáltató csak egy max. értéket állít be, amit vagy elérsz, vagy nem, de a 4400-at, ami neked vana 4 megás c somagodhoz, el kéne érnie..

Szia Zpalee!
Köszi szépen a választ. Sajna csak részben értem, szóval még pár kérdés:
1. 5000 körül syncelt = olyan sebességgel épült fel a let0lt;si kapcsolat?
2. Miből látod, hogy nálam, és nem a vonalban van a hiba? A 6 dB-es zajmargó az nem határeset? Vagy a 41dB-es csillapítás?
Köszi!!

#460 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 07. 22:15

Idézet: dermedve11 - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 23:04

1. 5000 körül syncelt = olyan sebességgel épült fel a let0lt;si kapcsolat?
2. Miből látod, hogy nálam, és nem a vonalban van a hiba? A 6 dB-es zajmargó az nem határeset? Vagy a 41dB-es csillapítás?
Köszi!!

1, A linksebesség volt az 5000 körül, ennek a 85%-a durván, amit te ki tudsz hozni letöltési sebességben, mert a maradék 15% elmegy a dslam és a modem közötti mindenféle kommunikációra.

2, Abból gondolom, hogy -amint írtam- nekem magasabb sebességen is magasabb volt a margin érték, az 5000-es syncelésnél volt 9. (amint említettem a csillapítás-attenuation ugyanugy 41 volt.) Márpedig minél magasabb a kapcsolat sebessége, annál alacsonyabb a jel-zaj érték (SNR Margin). Tehát azonos csillapítási szint (központtól egyenlő távolságra vagyunk kb.), és alacsonyabb sebesség mellett neked magasabb margint kellene elérned, mint 6, de még 9-nél is...ha pedig ilyen alacsony, az jó eséllyel valamilyen házon belüli hiba (azért nem 100%, de 95).

Esetleg több telefon van, és nincs mindegyik előtt szűrő, ilyesmi oka lehet.

Egyébként de, a 6-os margin az már nem túl stabil, bár valakinek állítólag 2-essel is megy (igaz nem dialcom modemmel), ált. olyan 8-9 körül még biztonságos. A 41-es csillapítás meg nem túl jó, de azon nem tudsz változtatni, de amint mondtam, 4 megát vinnie kellene, esetleg jobb modemmel, rendesen elhelyezett szűrőkkel, kábelekkel, 5-öt is!

SZERK: most jut eszembe, a dialcom modemmel mérted a 41-es attenuationt? Akkor lehet, hogy valóban nem lesz neked jobb a sebesség, ugyanis a dialcom modem nekem több, mint 10 db-el alámért a valós csillapításnak! Hogy konkrét legyek, a dialcom 28-at irt ki, aztán szolgáltatóváltás után a panteltől kapott d-link modem már 41-et!! AMi igen nagy különbség, és elképzelhető, hogy nálad is ez a helyzet. Egy javaslatom lenne, hogy ha van rá módod, havertól stb. kölcsönkérni egy másik (nem dialcom) modemet, és azzal is próbáld megnézni az értékeket!

Szerkesztette: Zpalee 2007. 04. 07. 22:25 -kor

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.