HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 10. 22:08

Sziasztok,

Hogyan lehet az ADSL modemet tesztelni? Nekem Askey RTA1310B modemem van. Olvastam, hogy van ezeknek admin felülete, csak nincs meg hozzá a login (admin/admin nem jött be).

#482 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 11. 01:01

Idézet: dermedve11 - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 20:34

Csak annyit tudok, hogy ADSL esetén a normális a 10^-7 bithibaarány, azaz 10 átvitt megabitből (kb 1 megabájt) 1 bit ha rossz, az oké. Azaz mondjuk 4 megás kapcsolat esetén kb 2-3 másodpecenként egy hiba, ha teljes sebességgel megy a letöltés.

Kérdés, hogy mit is jelent pontosan az ES (errors/second), illetve a CRC error...

Na ezaz. Másodpercenként forgalom nélkül is volt CRC hiba. Ami meg igazán furcsa volt, hogy megnéztem a modemet, másodpercenként villant az ADSL Act led egyet. Úgy, hogy azon az ethernet interface-en amin van a modem, a FreeBSD alatt nem volt mérhető forgalom. Ergo az aktivitás nem a FreeBSD-tól ment ki, ami miatt villant a modem.

Mindegy. A lényeg az volt, hogy kikapcsoltam 15 másodpercre a modemet délután. Vissza kapcsolás után újra 7.5 Mbit-el ment vissza. 9/16 SNR, és 9.5/8.5 Attn mellett, azóta 1 darab CRC hiba volt összesen, tehát magához tért a dolog. Ezek szerint konstatálnom kell, hogy egyrészt ennyi hiba nem volt rendeltetésszerű annak ellenére, hogy azt mondták, másrészt ez a Dialcom hibája volt, de hogy miért arról lövésem sincs. :think:

Az ES érték lövésem sincs mit jelenthet, tehát még az is lehet, hogy igazad lesz benne, hogy a 15 perc, és az 1 nap alatt mért ES érték ? Az viszont szerintem tuti, hogy a CRC Error érték az a modem felkapcsolódása óta számolt CRC hibákat jelenti. Legalábbis ahogy néztem.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#483 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 12. 19:02

Egy ismerősöm mesélte:

Neki még mindig nem emeltek. 1 megabitje van, de számlát 4-ről kap a szolgáltatótól. Beszélt velük hogy ez így neki nem tetszik. Felajánlották, hogy párezer forintos díjért (5 ezer körül) váltson alacsonyabb sebességre (1 megabitre), és akkor kevesebbet kell majd fizetni...

Magyarul fizessen azért, hogy változatlanul 1 megabitje maradjon, de ne négyért fizessen.

Most szolgáltatót akar váltani, meg is értem.
Azzal se sokra megy éppen, mert attól hogy más ISP-hez megy, nem fog neki a T-com emelni, de van olcsóbb szolgáltató is az övénél, és azokkal talán még tárgyalni is lehet.

#484 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 09:19

De jó!  :mad:  :mad:  :mad:

Idézet

Eredmények
Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség:  2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő:  14.87 sec
Sebesség:  1104 kbit/sec (1 130 496 bit/sec)
Vonali sebesség:  1312.00 kbps
Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség:  2048.20 kbyte (2 097 352 byte)
Letöltési idő:  124.75 sec
Sebesség:  131 kbit/sec (134 144 bit/sec)
Vonali sebesség:  160.00 kbps

Ez már majdnem 8 megabit. Ma reggelre f@szán megcsinálták. :down:  :down:  :down:

#485 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 09:25

Idézet: mzso - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 10:19

Ez már majdnem 8 megabit. Ma reggelre f@szán megcsinálták. :down:  :down:  :down:

És a szolgáltatód tájékoztatott valamiről? Vagy ezek a sebességek vannak nálad, aztán kussban vannak? Ezek után amúgy szerintem arra a szintre érkezett a dolog, hogy ameddig nem kapod meg azt, ami a számlára van írva, addig nem fizetsz. A többit meg a mérés azonosítóját csatolva a szolgáltatód "legyen kedves" leboxolni a T-Commal...

#486 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 09:55

Idézet: mzso - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 9:19

ez a sebesség a régi 1megabites csomag szerintem
szóval lehet hogy régi 1megás profilra tettek
hmmm ha neked 8 járna akkor szólj be ISP-hez a többi majd kiderül :up:

#487 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 10:09

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 9:55

ez a sebesség a régi 1megabites csomag szerintem
szóval lehet hogy régi 1megás profilra tettek
hmmm ha neked 8 járna akkor szólj be ISP-hez a többi majd kiderül :up:

Sajnos ez már annak a következménye hogy szóltam az ISP-nek.  :(  Még aztr is elvették ami volt.  :mad:

#488 Felhasználó inaktív   figi23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 12:33

Ennyit mértem ma! Nem rossz... ;)

Kép

Szerkesztette: figi23 2007. 04. 13. 12:34 -kor

ABIT NF7-S, AMD ATHLON XP 2400+,ZALMAN CNPS7700-AlCu, GIGAGYTE 6600 AGP 256MB, MAXTOR 80GB HDD ATA, SOUND BLASTER LIVE 5.1 OEM, SAMSUNG 1GB RAM 400MHZ, D-LINK DSL-360R, D-LINK DI-524, DVD-ROM PIONEER 109D

#489 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 13:40

Idézet: figi23 - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 13:33

Kép

Tyűha! Ez igen! Linksebesség felett van a netto sebesség  :Đ Jó ez a speedtest.net... Vagy esetleg ez 18 Mbites kapcsolat?  :Đ

#490 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 16:24

Idézet: figi23 - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 12:33

Kép

persze persze álmaidba amerika :D
8096kbit a linksebesség és ha 1méterre vagy a DSLAM-től akkor is el fog ebből veszni ~14-15%
tehát ilyen 6900-7000kbit lehet nagyon max a nettó sebesség.

speedtest szarul mért neked
tőccsé innen egy tesztfájlt és amennyivel jön annyi a sebességed

ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/

#491 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 16:25

Idézet: addictive - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 13:40

Tyűha! Ez igen! Linksebesség felett van a netto sebesség  :Đ Jó ez a speedtest.net... Vagy esetleg ez 18 Mbites kapcsolat?  :Đ

18megabitesnek 1mega a feltöltés úgytudom nem pedig 512kbit :D
ez csak egy szimpla félremérés

#492 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 13. 20:19

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 17:25

18megabitesnek 1mega a feltöltés úgytudom nem pedig 512kbit :D
ez csak egy szimpla félremérés

De ha 18 Mbiten ilyen tré lenne a DL, a felfelé 1 is akár reális lehetne...  :Đ

#493 Felhasználó inaktív   Szilasz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 14. 08:32

Idézet: Szilasz - Dátum: 2007. márc. 31., szombat - 19:56

Talánmost már értelme is van válaszolni...

Aki visszaolvas az tudja, hogy egyszer csak puszira gondolt a T-Com és visszatette a vonalam 8-ról 1 Megára, mely ez elött 2-n volt.

Lalalala, ISP-nél bejelentve, majd kapták a választ a T-Comtól, hogy a vonal a maximumán üzemel. ISP reakciója a "vonal teljesíti a minimumot" című szöveg volt, kérdem és akkor hogyan tovább, ha a vonal egyértelműen képel a 8-ra hisz 3 héten keresztül stabilan 24h-s bontásokkal megy. Mondták csak panasszal élhetek és a T-Comnak 30 napja van a válaszra. Mondtam, ez príma.

No mit tehetünk.. Elöször is... lehiggadunk, majd a T-Com hiba bejelentő. Mondtam, mi a baj, vázoltam a helyzetet, hogy nonszens az a válasz hogy 1M-t bír a vonal. A nő újra megnyitotta a ticketet és mondta, majd hívni fog a szerelő.

Szerelő hív, mesélek, meg kérem hogy jöjjön ki és úgy telefonáljon be a központba, mert elsőre "leráztak". Mondta, ő nem akar, azt majd jelentkezik. 10 perc múlva ismét 8-on ment a vonal.

A lényeg az. Hogyha a szolgáltatónál a 8-as csomagra fizetsz elő. És azt veszed észre hogy nem 8-on van a vonal bármi okból.. az ISP-t inkább hagyd ki a buliból, mert nem fogja magát az érdekedbe erőltetni, mert ha a válasz "vonal a maximumán üzemel" és a "szerődéses minimum teljesítve van", jogi szinten nem sokat tehet. Viszont ha a TComnál jelented be a hibát úgy hogy a 8-as csomag van előfízetve, úgy mivel fel kell dolgozniuk a hibajegyet, garantáltan kapcsolatba lépnek veled és el tudod intézni az ügyed. Végülis a hiba a TCom készülékébe volt...

mzso, bar nem olvastam teljesen vissza az egesz tortenetedhez, igy feltetelezem hogy a 8 egy ideig meg volt. Ez esetben velem is megleptek ezt a kedves gesztust, 8->1. Roviden a megoldas lehet az, TCom hibabejelento, bejelent, hogy a dsl-en rossz profil van ballitva, nem a kello sebessegen megy, szerelot meg karohoz kotni a hazhoz, hogy jojjon ki es egyutt nezetek meg az okat. Az ISP-t meg hagyd ki az egeszbol.

Szerintem.

#494 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 08:40

Idézet: Szilasz - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 8:32

mzso, bar nem olvastam teljesen vissza az egesz tortenetedhez, igy feltetelezem hogy a 8 egy ideig meg volt. Ez esetben velem is megleptek ezt a kedves gesztust, 8->1. Roviden a megoldas lehet az, TCom hibabejelento, bejelent, hogy a dsl-en rossz profil van ballitva, nem a kello sebessegen megy, szerelot meg karohoz kotni a hazhoz, hogy jojjon ki es egyutt nezetek meg az okat. Az ISP-t meg hagyd ki az egeszbol.

Szerintem.

Nem volt. Soha nem állították feljebb a 2 megabites profilról. Csak lejjebb  :mad:  :mad:  :mad:
De lehet hogy az lesz amit mondtál mert ez az ISP-hez való telefonálgatás nem nagyon van eredménye.

#495 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 09:25

A tcom melyik telefonszámán lehet hőbörögni az adsl-el kapcsolatban? Esetleg mailcím?
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#496 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 09:56

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 10:25

A tcom melyik telefonszámán lehet hőbörögni az adsl-el kapcsolatban? Esetleg mailcím?

Az internetszolgáltatónál lehet csak hőbörögni (hacsak nem TDSL komplex csomagod van amit a T-Com számláz)

#497 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 10:00

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 10:56

Az internetszolgáltatónál lehet csak hőbörögni (hacsak nem TDSL komplex csomagod van amit a T-Com számláz)

Miért az internetszolgáltatónál? A tcomra tartozik a vonal minősége. Egyébként ebben az esetben az internet szolgáltató is a tcommal lép kapcsolatba.

Érdekelne hogy itt mi ez a stabilnak nevezhető 6,0-8,5 SNR-ről 0-ra csökkenés(kapcsolatszakadással együtt) időnként ami a grafikonban is látható:
Kép

Ilyen volt sávszélemelés előtt:
Kép

Ilyen volt sávszélemelés után 3 hétig:
Kép
(a grafikonban látható szakadás, csak egy telefonkábel ki-be volt.)

Érdekes hogy az eddig kihasznált 776 khz-1052 khz közötti sáv használhatatlan lett.

Szerkesztette: Sanyix 2007. 04. 14. 10:04 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#498 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 10:03

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 11:00

Miért az internetszolgáltatónál? A tcomra tartozik a vonal minősége. Egyébként ebben az esetben az internet szolgáltató is a tcommal lép kapcsolatba.

Van szerződésed az ADSL-re a T-Com al ?

#499 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 10:07

Idézet: csucsregop - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 11:03

Van szerződésed az ADSL-re a T-Com al ?

ADSL-re közvetetten az internetszolgáltatón keresztül van szerződésben, mint minden nem hurokátengedéses adsl-nél.

#500 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 14. 10:09

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 14., szombat - 11:07

ADSL-re közvetetten az internetszolgáltatón keresztül van szerződésben, mint minden nem hurokátengedéses adsl-nél.

Tehát nincs szerződésed a T-Commal.
A T-Com nagykereskedelmi ÁSZF-ben benne van, hogy csak az intrenetszolgáltatóktol fogad bejelentést. akivel szerződésben is áll.

Szerkesztette: csucsregop 2007. 04. 14. 10:09 -kor

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.