HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   dulo80 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 16. 20:56

Bocsi!
A kép sz*r lett.
ime az adatok

Max Tx Power  -38 dBm/Hz
Item            Downstream    Upstream    Unit
SNR Margin        31        31        dB
Line Attenuation    8        7        dB
Data Rate        2560        224        kbps

üdv:
dulo

#522 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:11

De gondolom nem ezt a screeshotot küldted el nekik? :)

Ez sima 2 Mbites vonal..."emelés nélkül".

Nekem pl. a T-Online ügyfélszolgálata a telefonszám bediktálása után meg tudta mondani, hogy volt-e emelés vagy sem.

#523 Felhasználó inaktív   Windy07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 07:47

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 17., kedd - 8:11

De gondolom nem ezt a screeshotot küldted el nekik? :)

Ez sima 2 Mbites vonal..."emelés nélkül".

Nekem pl. a T-Online ügyfélszolgálata a telefonszám bediktálása után meg tudta mondani, hogy volt-e emelés vagy sem.

Nekem ugyanilyen adatokra rámondták, hogy volt emelés. Felhívtam a T-Com-ot (na ott egyébként egy ritka értetlen csaj ült, de legalább szép volt a hangja...) ott is ugyanazt mondták, már megvolt az emelés nálam. Végül nagynehezen arra hivatkozva tudtam rávenni a T-online-t, hogy tegyen hibajelentést, hogy a feltöltési sebességem 10-30kbit/s-sal kisebb, mint a most már minimális 192kbit. Érdekes mód, a már "megemelt" 2 mbites vonalamból 7 mbites lett (Dialcom modemmel is...) 1-2 órán belül, és a feltöltés is felkúszott 480kbit-re. Lekopogom, az elmúlt 1 hétben nem szakadt, nem volt vele semmi gond.
There were 3 peanuts walking down the street. One was assaulted.......... peanut

#524 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 17. 16:14

Ma amikor nem voltam itthon telefonált egy ember aki azt mondta hogy a t-comtól van. Azt mondta hogy mindenkit visszaraknak 1 Mbitre mert kezdenek túl sokan lenni, vagy valami ilyesmi. Meg hogy szóljunk a szolgáltatónak ( még mit nem  :mad: ). Ha ez igaz akkor f@sza. Bár nem hallottam még ilyesmiről, hogy csak úgy beszopatnak mindenkit. Az is furcsa hogy nekem egyáltalán nem emeltek semmit, mintha előre eltervezték volna. Elméletileg holnap hív majd megint.

#525 Felhasználó inaktív   kiviszem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 17. 19:46

Én röviden úgy jártam,hogy megrendeltem februárban az 512-es helyett 4Mbites csomagot,kaptam 1Mbitet.A csomagváltás 4800ft.-os diját,kifizetteték velem.Lényegében ki kelett fizetnem az 512-ről duplázott beigért ingyenes T-Com emelést."Kedves"ISP február óta már egyszer válaszolt is,kérdéseimre.Nem akarom reklámozni az illető ügyfélszolgálat teljes alkalmatlanságát,de 2hónap alatt egy értelmes irott választ birtak összehozni.Teljesen felesleges mellékelni a T-Com tesztszerver adatokat,ha eléri a minimálisan előirt minimumot,lehet le sem adják hibajegyre.Nekem arra a levélre amiben mellékeltem a mérést,azt a választ irták,legyek szives csinálni egy mérést,és mellékeljem.Nem csodálkozok,hogy ha valakinek nem találják meg teszt mérést ,nekem azt se látták,hogy már mellékelve van.Hogy tovább dicsérjem a hatékony segitőkészséget,természtesen nem engednek visszamigrálni,fizessem csak a megrendelt,de soha meg nem kapott csomagot.Méltán dagad a mellem azzal a tudattal,megnyugtattak a csúnya T-Com a hibás mindenért,és bizony nem egyedül jártam igy.Vajon az aláirt egy év letelte után mit gondolnak ezek után,ki marad egy ilyen szolgáltató ügyfele?

Szerkesztette: kiviszem 2007. 04. 17. 20:01 -kor

#526 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 14:53

Gratulálok a tvnetnek, és az idióta trékomnak is.
Rohadtul megoldották a problémámat. Tegnap küldtem az üfsz-re egy mailt, hogy mi az ábra, tesztekkel, sm50b screenshotokkal összehasonlítva az eddigi vonaltulajdonságokat a mostaniakkal, és az észrevételeket.
Erre ma telefonál a trékomos automata, hogy ''örömmel értesítjük hogy a problémát megoldottuk''.

Megoldás: visszavettek 1mbitre. Hát b@szzus ez aztán rohadt jó megoldás, de legalább látszik mi is történt a vonallal: Sávszélemelés előtt ugyenezen a sávszélességen (mbit) 23 db volt a jel zaj viszony. Most így hogy visszavették 10 db. Nem furcsa itt valami?

És most a nyers kapcsolati adatok:

Sávszélemelés előtt: 1280/160 kbit-es linksebesség 40-42 db csillapítás, 23-25 db SNR 18,5 dbm jelerősség
Most hogy visszavették: 1280/160 kbit linksebesség 40-42 db csillapítás, 10-11 db SNR 16 dbm jelerősség

És persze az átviteli sávok grafikonja is erősen megváltozott, emelés előtt szépen egyenletesen voltak a sávok, egyenleges bitrátán, most a sáv elején magas bitráta, utána semmi.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#527 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 16:48

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 15:53

...

Megoldás: visszavettek 1mbitre.
...

Na én ezért nem szólnék soha, mert nálunk így "intézik el" a dolgokat!

#528 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 17:04

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 17:48

Na én ezért nem szólnék soha, mert nálunk így "intézik el" a dolgokat!

Trékom központi hibabejelentőre már beszóltam hogy miez, azt mondják megvizsgálják, ha meg nem akkor én intézem el úgy hogy lemondom a szolgáltatást...
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#529 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 19:23

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 18., szerda - 14:53

Gratulálok a tvnetnek, és az idióta trékomnak is.
Rohadtul megoldották a problémámat. Tegnap küldtem az üfsz-re egy mailt, hogy mi az ábra, tesztekkel, sm50b screenshotokkal összehasonlítva az eddigi vonaltulajdonságokat a mostaniakkal, és az észrevételeket.
Erre ma telefonál a trékomos automata, hogy ''örömmel értesítjük hogy a problémát megoldottuk''.

Megoldás: visszavettek 1mbitre. Hát b@szzus ez aztán rohadt jó megoldás, de legalább látszik mi is történt a vonallal: Sávszélemelés előtt ugyenezen a sávszélességen (mbit) 23 db volt a jel zaj viszony. Most így hogy visszavették 10 db. Nem furcsa itt valami?

És most a nyers kapcsolati adatok:

Sávszélemelés előtt: 1280/160 kbit-es linksebesség 40-42 db csillapítás, 23-25 db SNR 18,5 dbm jelerősség
Most hogy visszavették: 1280/160 kbit linksebesség 40-42 db csillapítás, 10-11 db SNR 16 dbm jelerősség

És persze az átviteli sávok grafikonja is erősen megváltozott, emelés előtt szépen egyenletesen voltak a sávok, egyenleges bitrátán, most a sáv elején magas bitráta, utána semmi.

Nézd meg a powert.
Lehet, hogy most levették ezért rosszabb az SNR-ed, ill a miatt biztossan rosszabb, hogy a körülötted lévőknek emeltek, tehát nővelték a zajt.

Ha tudsz rakj ki mostani, meg régi komplett modem statust.

Persze az tuti, hogy kicsesztek Veled, csak legalább műszakilag értsük, hogy mit is műveltek, háta segít majd.

#530 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 18. 20:15

Na akkor

Sávszélemelés előtt
Közvetlen sávszélemelés után
Múlt hétvégén, és már 2 hete ilyen
És most újra 1mbitre visszavéve

Jól látható hogy nem éppen úgy néz ki a vivősávok grafikonja a mostani 1mbittel, mint a régi 1mbittel, most a kihasználható sáv jelentős részén semmi adatátvitel nem történik, és az SNR is 13 db-vel kisebb.

Szerkesztette: Sanyix 2007. 04. 18. 20:20 -kor

#531 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 11:48

Idézet: figi23 - Dátum: 2007. ápr. 15., vasárnap - 13:57

Mozilla firefox-ot használok, és szerintem nem csal a speedtest mérése.......

ha mérni szeretnél akkor menj ide és töltsél mondjuk egy 1-2-4-8gigás tesztfájlt
amennyivel jön annyi a sebességed

ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/

nálam otthon 8megás ADSL-nél olyan 845-850kB a max amit el lehet érni :up:  :respect:

#532 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 12:08

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 12:48

ha mérni szeretnél akkor menj ide és töltsél mondjuk egy 1-2-4-8gigás tesztfájlt
amennyivel jön annyi a sebességed

ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/

Tesztelésnél már megbeszéltük, hogy kizárólag a 128T nevű állomány ad pontos értéket, és mindenképpen meg kell várni amíg teljesen letöltődik.

Az hogy "amennyivel jön, annyi a sebességed", nem teljesen igaz, nekem pl. jön le 400-500-zal, ha viszont flashgettel szedek több szálon, akkor 700-800K, torrentről is előfordul hogy 700-800-zal jön a cucc.

#533 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 12:50

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 12:08

Tesztelésnél már megbeszéltük, hogy kizárólag a 128T nevű állomány ad pontos értéket, és mindenképpen meg kell várni amíg teljesen letöltődik.

Az hogy "amennyivel jön, annyi a sebességed", nem teljesen igaz, nekem pl. jön le 400-500-zal, ha viszont flashgettel szedek több szálon, akkor 700-800K, torrentről is előfordul hogy 700-800-zal jön a cucc.

jó akkor nálam 1szálon miért 850kB???
valami nem okés akkor nálad vagy nemtudom :think:

#534 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 15:27

Hát nagyon jó dolog történt ma. Tegnap előtt azzal kezdődött hogy a tvnet üfsz-re jelentettem, hogy 4 mbit helyett szakadozós 1,5mbit van. Erre tegnap a tcom visszavette a sávszélemet 1 megára. Erre én telefonáltam a tcom központi hibabejelentőre (194), hogy milyen dolog ez. Ma kiment a szerelő az utcasarkon, 200 m-re lévő dslamhoz (amiről eddig nem is tudtam), és átkötötte oda a vonalam, a 3,5 km-re lévő dslam helyett.

Hát gyönyörűek a vonal paraméterei, ahogy az illik, és persze 4mbit fullosan megy, és ha 8 megás előfizetésem lenne, azis röhögve menne maxon.
Kép

Szóval nem érdemes a netszolgáltatóval kezdeni, rögtön az alapszolgáltatót kell hívni. Akinek gondja van tegye meg :)

Szerkesztette: Sanyix 2007. 04. 19. 15:29 -kor

#535 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 15:31

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 15:27

Erre én telefonáltam a tcom központi hibabejelentőre (194), hogy milyen dolog ez. Ma kiment a szerelő az utcasarkon, 200 m-re lévő dslamhoz (amiről eddig nem is tudtam), és átkötötte oda a vonalam, a 3,5 km-re lévő dslam helyett.

Ezt nagyon jó tudni! Hívom én is T-Comot, mert a T-Online szerint azért van 8mbit helyett, csak 2,6mbitem, mert 3,6km-re vagyok a DSLAM-tól. Remélem találnak egy közelebbit és rákötnek :)

#536 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 15:45

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 16:31

Ezt nagyon jó tudni! Hívom én is T-Comot, mert a T-Online szerint azért van 8mbit helyett, csak 2,6mbitem, mert 3,6km-re vagyok a DSLAM-tól. Remélem találnak egy közelebbit és rákötnek :)

Amúgy mikor kint volt a szerelő, mondta hogy pl úgy csinálják, hogy akinek megvan a szükséges sáv, vagy nem szól, az hagyják a távolabbin, akinek nincs meg a sáv és szól, azt átrakják a közelebbire, szal rugdosni kell a tcomot hogy csinálják amit kell :)

#537 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 15:52

Sanyix:

Az is látszik hogy most már ADSL2+ra vagy rakva. Ez a 200 méterre lévő közelebbi szintén egy telefonközpont vagy egy cabinetbe rakott kihelyezett fokozat.? Vagy raktak a környékre egy miniDSLAM-ot? Esetleg suttyomba folyik Tíkomnál a node sűrűség növelés és téged már egy ilyen újonnan beizzított nodera kötöttek át?

Neked sima TVnet van vagy 3G-s?

Szerkesztette: shabba 2007. 04. 19. 15:54 -kor

#538 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 15:56

Idézet: shabba - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 16:52

Sanyix:

Az is látszik hogy most már ADSL2+ra vagy rakva. Ez a 200 méterre lévő közelebbi szintén egy telefonközpont vagy egy cabinetbe rakott kihelyezett fokozat.? Vagy raktak a környékre egy miniDSLAM-ot? Esetleg suttyomba folyik Tíkomnál a node sűrűség növelés és téged már egy ilyen újonnan beizzított nodera kötöttek át?

Shabba:
3G esetén nem hinném hogy a T-Com kimegy egy közelebbi DSLAM ra pakolni.
Nem valőszinü, hogy olyan sűrű a TVNET es betelepülés.

#539 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 16:09

Sanyix:

Nem 3g-s, nemtudom hogy minidslam-e, van egy 1,5 méter magas, 2 méter széles szürke doboz a sarkon, elvileg arra kötöttek, bár a doboz már elég rég óta megvan, a szerelő azt mondta, hogy ősz óta lehet oda bekötni, de nem biztosan, mert ő sem igazán tudta mi van.

Szerkesztette: Sanyix 2007. 04. 19. 16:13 -kor

#540 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 19. 18:39

Az is látszik hogy most már ADSL2+ra vagy rakva.
...
Esetleg suttyomba folyik Tíkomnál a node sűrűség növelés és téged már egy ilyen újonnan beizzított nodera kötöttek át?

Az honnan látszik, hogy adsl2+-on van?
Reméljük jó a megérzésed a sűrítéssel kapcsolatban  :up: Mert végülis hosszútávon kénytelen lesz, ha beindul az IPTV stb. rendesen, saját érdekében is...bár nem gondoltam volna, hogy már elkezdték  :rolleyes:

Szerkesztette: Zpalee 2007. 04. 19. 18:55 -kor

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.