HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 20. 19:11

Idézet: Tyco - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 19:49

Az IP-cím kérés automatikusra van állítva a helyi kapcsolatban?

Azon volt, de átállítottam fixre 192.168.1.10-re, ez általában semmilyen gondot nem szokott okozni.  :think:

#562 Felhasználó inaktív   Tyco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 20. 19:22

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 19:11

Azon volt, de átállítottam fixre 192.168.1.10-re, ez általában semmilyen gondot nem szokott okozni.  :think:

Lehet hogy nem az a gond. Szerintem azért az a biztos ha automatikusra állítod, legfeljebb nem kap IP-címet a modemtől és azt fogja írni , hogy nincs kapcsolat vagy korlátozott de attol még megy a net.

#563 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 20:10

Idézet: jimny - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 18:46

A T-com tesztoldalán lemértem a sebességemet. Elvileg max. 4 Mb netem van, feltöltési vonali sebesség 4320 kb/s, letöltési vonali sebesség 256 kb/s, tényleges sebesség ennél 10-15 %-al kevesebb.
Kérdésem: vonali sebesség az
- amennyit a vonal bír,
- vagy a bruttó sebesség és nálam csak a nettó jelenik meg ?

a tesztszerveren felejtsd el a vonalsebességet
a vonalsebesség amúgyis a bruttó amivel a modem és a DSLAM kapcsolatban van
és a nettó pedig az amit mérőoldalon kapsz
a vonalsebesség mérőoldalon csak egy számolgatós valami de az közel sem tükrözi azt hogy a modemet mekkora sebességre állt fel a vonalon...

#564 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 22:48

Idézet: Sanyix - Dátum: 2007. ápr. 19., csütörtök - 15:27

Hát gyönyörűek a vonal paraméterei, ahogy az illik, és persze 4mbit fullosan megy, és ha 8 megás előfizetésem lenne, azis röhögve menne maxon.
http://i90.photobucket.com/albums/k267/San...es/3e86024a.png

Szóval nem érdemes a netszolgáltatóval kezdeni, rögtön az alapszolgáltatót kell hívni. Akinek gondja van tegye meg :)

Ez érdekes... Nálam hangyányival jobb a margin, szintén 4Mbit, viszont én kb. 1,5-1,7km-re vagyok a központtól... Ami számottevő különbség, az a csillapítás, az nálam magasabb.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#565 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 23:02

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 23:48

Ez érdekes... Nálam hangyányival jobb a margin, szintén 4Mbit, viszont én kb. 1,5-1,7km-re vagyok a központtól... Ami számottevő különbség, az a csillapítás, az nálam magasabb.

Üdv!

Az függ a transmit powertól is, meg talán a módtól is (fast path vagy interleaved).
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#566 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 02:02

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 19:11

Azt nagyon helyesen teszed, máskülönben fölöslegesen szüttyög a gép (pl szg. boot-nál), hogy ip címet kérjen, ha nincs kitől.
Az dsl kapcsolatnál szükséges az automatikus DHCP.

#567 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 06:36

Idézet: smyle - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 3:02

Azt nagyon helyesen teszed, máskülönben fölöslegesen szüttyög a gép (pl szg. boot-nál), hogy ip címet kérjen, ha nincs kitől.
------
Az dsl kapcsolatnál szükséges az automatikus DHCP.

Azért mondom, hogy semmi gondot nem okozhat ez, nagyon sok közvetlen DSL kapcsolatot telepítettem már, másrészt a WAN IP címet a "PPP adapter" kapja meg és nem a hálókártya interfésze, így az nyugodtan lehet fix IP.
Egyelőre nem szólt vissza  a T, hogy most mi van, ha nem szól, délután megpróbálom újból, de már viszek egy SM50B-t magammal.
----
Talán kimaradt egy "nem"? :)

#568 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 09:27

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 6:36

Azért mondom, hogy semmi gondot nem okozhat ez, nagyon sok közvetlen DSL kapcsolatot telepítettem már, másrészt a WAN IP címet a "PPP adapter" kapja meg és nem a hálókártya interfésze, így az nyugodtan lehet fix IP.
Egyelőre nem szólt vissza  a T, hogy most mi van, ha nem szól, délután megpróbálom újból, de már viszek egy SM50B-t magammal.
----
Talán kimaradt egy "nem"? :)

nem is fog,nincs hiba náluk a hiba ott van nálad,678 hiba helytelen jelszó:D adok egy tippet a router megoldja:D sajna a 360R B3G amit kaptatok egy nagy kalap *síp* az a mego hogy modem csere vagy router. 2, nem kell fix ip az adslnek egyszerűen vedd ki a tcp/ip elöl a pipát és máris nem szüttyög a win induláskor.

#569 Felhasználó inaktív   Tyco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 10:26

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 10:27

nem is fog,nincs hiba náluk a hiba ott van nálad,678 hiba helytelen jelszó:D adok egy tippet a router megoldja:D sajna a 360R B3G amit kaptatok egy nagy kalap *síp* az a mego hogy modem csere vagy router. 2, nem kell fix ip az adslnek egyszerűen vedd ki a tcp/ip elöl a pipát és máris nem szüttyög a win induláskor.

A helytelen felhasználónév/jelszó az 691-es hiba.

#570 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 11:07

Attól hogy fos a modem, attól még tökéletesen műxik ha nem nagyon rossz a vonal... rossz vonalnál van értelme cserélni.

Szerkesztette: Sanyix 2007. 04. 21. 11:15 -kor

ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#571 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 21. 19:06

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. ápr. 20., péntek - 23:48

Üdv!

Ja még az is eszembe jutott, hogy az SNR azért nem olyan jó, mert az adsl2+ mód aktiválva van, és 2 mhz-ig használja is a sávot a modem, és a magasabb frekvenciákon viszont nagyobb a zaj, és a csillapítás(ezt támasztják alá a feltöltési sáv értékei, és az hogy az a legrosszabb vonalon is általában a beállított maxon megy), és ez rontja az összképet. Valószínű ha adsl1 módban menne, ahol a legnagyobb sáv 1 mhz, nagyobb lenne az SNR, és a csillapítás még 7 db-nél is kisebb. Sőt az adóteljesítményt is vissza lehetne venni, ezért nem is értem hogy miért raktak adsl2+-ra, hiszen ekkora sávszélen úgy sincs szükség arra a +1 mhz-s sávra, arra elvileg 12 mbit fölött lenne szükség.

#572 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 22. 12:54

Aham, persze....  :rolleyes: Írtam, hogy próbáltam más accounttal is és hatszor reseteltem modemet.

De teljesen lényegtelen mert szombaton fejlemény volt:

Hívtak a T-től, hogy megnézték a vonalat, és semmi elvileg gond nincs, majd a beszélgetés végén a kolléga azért hozzátette, hogy ha a T-com azt jelzi vissza nekik, hogy "nem csináltak semmit" azért az még nem jelenti azt, hogy "valami miatt" nem javult meg azóta a dolog.  :o

Elugrottam megnézni a dolgot, UTP kábel bedug (modem azóta is bedugva, semmi reset most), ugyanaz a notebook, ugyanaz a "szar" hálókártya, ugyanaz a telefonos csatlakozásos ikon és jelszó, 1 másodperc alatt fellépett a netre......

Előtte 2 telefonbeszélgetés során ámítottak, hogy 10 év informatikai háttér és végzettség után biztos rosszul resetelem a modemet, meg tiltsam le a hálókártyát, meg engedélyezzem és atöbbi.
Erről ennyit.

(a fix ip-s dologgal tisztában vagyok, nem én voltam az aki megkérdőjelezte ezt, egyébként annyira nem lényeg, mert nemsokára router lesz.).

A 678-as hiba: "a távoli számítógép nem válaszol"

Szerk: ja, és volt nálam most már pendrive-on SM50B, 1 Mbites kapcsolat ez (alap), 18%-ra becsli a kihasználtságot, és 20-23 a csillapítás, 30 az SNR és 18 a transmit.

Szerkesztette: Kory 2007. 04. 22. 12:59 -kor

#573 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 13:34

Ja egyébként amikor átkötötték a vonalamat elég fura dolog történt. Ugye beállt max linksebességekre, de a letöltés közvetlenül géphez kötve 100 kbit/sec körül alakult. Volt modem, gép restart, cfos letiltása semmi... aztán visszakötöttem a routert, és azon keresztül már full sávszélen ment ami kell, ugyan azzal a hálókártyával... ilyennel találkozott valaki? Bár amúgy vonalparaméter nézegetésen kívül mindíg routeren keresztül megy a net, de akkor is fura és számomra érthetetlen a dolog.

#574 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 17:35

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 12:54

Aham, persze....  :rolleyes: Írtam, hogy próbáltam más accounttal is és hatszor reseteltem modemet.

De teljesen lényegtelen mert szombaton fejlemény volt:

Hívtak a T-től, hogy megnézték a vonalat, és semmi elvileg gond nincs, majd a beszélgetés végén a kolléga azért hozzátette, hogy ha a T-com azt jelzi vissza nekik, hogy "nem csináltak semmit" azért az még nem jelenti azt, hogy "valami miatt" nem javult meg azóta a dolog.  :o

Elugrottam megnézni a dolgot, UTP kábel bedug (modem azóta is bedugva, semmi reset most), ugyanaz a notebook, ugyanaz a "szar" hálókártya, ugyanaz a telefonos csatlakozásos ikon és jelszó, 1 másodperc alatt fellépett a netre......

Előtte 2 telefonbeszélgetés során ámítottak, hogy 10 év informatikai háttér és végzettség után biztos rosszul resetelem a modemet, meg tiltsam le a hálókártyát, meg engedélyezzem és atöbbi.
Erről ennyit.

(a fix ip-s dologgal tisztában vagyok, nem én voltam az aki megkérdőjelezte ezt, egyébként annyira nem lényeg, mert nemsokára router lesz.).

A 678-as hiba: "a távoli számítógép nem válaszol"

Szerk: ja, és volt nálam most már pendrive-on SM50B, 1 Mbites kapcsolat ez (alap), 18%-ra becsli a kihasználtságot, és 20-23 a csillapítás, 30 az SNR és 18 a transmit.

678 ... felhasználónév/jelszó inkorrekt tartományban van...fejre is állhatsz, meg le is hülyézhetsz,de a vonalnak semmi baja,modemhiba tipikusan a B3G modemtípusna a hibája..néha olvasni is kellene ,nem pedig a segítő embernek ugrani..nem kell meg köszönni! :reklamacio:  678-as hiba kissé tág spektrumú, legtöbb esetben egy hálókari reinstall

Szerkesztette: tommiking 2007. 04. 22. 17:43 -kor

#575 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 22. 21:51

Nincs valakinek valami 5lete miert lehet az, h kb 1 hete mar nem birok fenn lenni egyhuzamban szakadas nelkul 24 orat? Aztan a pentek hajnaltol meg mi a francert akad ki egy csomoszor total a DSL es csak modem, router, switch meg minden restartja utan ujra connect? De ezek utan azonnal... Modem, router switch tuti nem hibas...

#576 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 23. 07:12

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 18:35

678 ... felhasználónév/jelszó inkorrekt tartományban van...fejre is állhatsz, meg le is hülyézhetsz,de a vonalnak semmi baja,modemhiba tipikusan a B3G modemtípusna a hibája..néha olvasni is kellene ,nem pedig a segítő embernek ugrani..nem kell meg köszönni! :reklamacio:  678-as hiba kissé tág spektrumú, legtöbb esetben egy hálókari reinstall

Nem ugrottam sehova, a 678-as hiba a "távoli számítógép nem válaszolt" ez hótziher, szerintem meg továbbra sincs semmi köze a jelszóhoz, Microsoft:
http://support.micro...om/kb/892889/hu

Már azt is leírtam kétszer, hogy más netszolgáltató (működő) accountjával is próbáltam amikor nem volt jó, annál is ugyanez volt a hiba volt.

Lehet hogy a "vonalnak" nem volt semmi baja, de hogy a T-Com DSLAM-ban sem volt valami tökéletes az is biztos, vagy szerinted vagy 6 modemreset meg nyolc kihúzás után nem volt jó órákig, majd a hibalejelentés után folyamatosan bekapcsolt, és nem is resetelt modem mellett hirtelen "rájött hogy jó a jelszó" és ugyanazokkal az adatokkal és géppel egyből fellépett?

Amikor mentem megnézni miután szóltak hogy "kész", a modem uptime 14 óra volt, miután most is ugyanúgy minden zöld led világított gondoltam megpróbálom egyből, és ment.

Hálókari reinstallra semmi szükség nem volt, és nem is csináltam ilyet.

Ettől még igazad lehet, hogy ez a D-link modemtípus retek, de mit csináljak, ha ilyet küldtek, és többszöri próbálkozásra se javult meg, de a hibabejelentés után meg igen... :think:

Egyébként erre a hozzászólásodra reagáltam eredetileg:

Idézet

nem is fog,nincs hiba náluk a hiba ott van nálad,678 hiba helytelen jelszó :D adok egy tippet a router megoldja :D sajna a 360R B3G amit kaptatok egy nagy kalap *síp* az a mego hogy modem csere vagy router.

Se modemcsere, se jelszócsere, se router nem kellett.

Szerkesztette: Kory 2007. 04. 23. 07:16 -kor

#577 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 08:04

Idézet: Piton - Dátum: 2007. ápr. 22., vasárnap - 22:51

Nincs valakinek valami 5lete miert lehet az, h kb 1 hete mar nem birok fenn lenni egyhuzamban szakadas nelkul 24 orat?

Jelenstd be, hogy szakadozik a vonal.

Gyorsan megoldják a problémát. (visszaraknak 1 Mb-re) :)

#578 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 11:24

Vagy mákja lesz mint nekem :)
Próba cseresznye...

Szerkesztette: Sanyix 2007. 04. 23. 11:25 -kor

#579 Felhasználó inaktív   Piton 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 12:08

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2007. ápr. 23., hétfő - 9:04

Jelenstd be, hogy szakadozik a vonal.

Gyorsan megoldják a problémát. (visszaraknak 1 Mb-re) :)

szerinted miert nem bejelentettem, hanem itt kerdeztem?

#580 Felhasználó inaktív   BujtiLaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 23. 18:12

Sziasztok!
Van egy idióta ismerősöm , aki azt hiszi , hogy az ADSL emelése örökké fog tartani.
Légyszives valaki írja már le ide a szerencsétlennek hogy mi van , mert nekem nem hiszi el , akármit is mondok..

Köszi
Laci

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »