HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 07:29

Idézet: baggins - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 1:02

Ez a kapcsolat mért értéke, ez ugye még 4 giga sincs, amit még elfogadnék egy 4 gigás csomagba való visszalépéssel, de a feltöltés sebessége tényleg drámaian gyenge az ígért 512-höz képest.

Azért mikor felhívod őket, megabitekről beszélj.

#822 Felhasználó inaktív   baggins 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:11

Idézet: heckler - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 6:27

hát, ha speedtouch modem + routert kaptál, akkor vonal nélküli dslt rendelhettél (thome dupla), ott viszont nincs ez a harminc napos lemondhatod móka, ilyen csak a sima tonlineos adslnél van. csak egyfele sima adsl csomag volt, amihez ezt a tipusu modemes routert vittek, ez az adsl komfort volt, de ezt mar joideje nem lehet rendelni, nem hiszem, hogy neked ez lenne.

teendo: be kell telefonalnod a muszakisokhoz a teszteredmenyekkel, hogy vizsgaljak meg a vonalad, es ha ugy talaljak, hogy nem bir nyolcat csak negy korul, akkor kerni kell, hogy szankciomentesen atrakjanak a kisebb csomagba.

heckler

+ kérdés, hogy vezetékes kapcsolaton használod-e a netet (madzag a géptől a modemig), vagy a beépített wlan-on keresztül, vezeték nélkül, mert ha ez utóbbi módon, akkor természetesen próbáld meg előbb a kábeles kapcsolatot.

madzaggal...

#823 Felhasználó inaktív   baggins 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:14

Idézet: heckler - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 6:27

hát, ha speedtouch modem + routert kaptál, akkor vonal nélküli dslt rendelhettél (thome dupla), ott viszont nincs ez a harminc napos lemondhatod móka, ilyen csak a sima tonlineos adslnél van.

Örülök, hogy ezzel a velem szerződést kötő T-online-os arc sem volt tisztában.

#824 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 08:57

Idézet: baggins - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:14

Örülök, hogy ezzel a velem szerződést kötő T-online-os arc sem volt tisztában.

Teendőid sorrendben: felhívni 1234, megkérdezni, mi a csomag neve, milyen díjtételei vannak (tenyleg, ugye T-com területen vagy ? nem ismerem, milyen modemeket visznek ki pl. hungarotel, invitel, monortel területen, azt mindenesetre tudom, hogy tcom területen csak a thome dupla, tripla csomagokhoz visznek ilyen modemes routereket, vagy ha vki iptv-t rendel), mert ha ügynöki megrendelés volt, még az is lehet, hogy meg fogsz lepődni, aztán ha tényleg T-Home Dupla maximum csomagod van, kapcsoljanak át egy műszakishoz, ahol a sebességgel kapcsolatos méréseidet (nem a speedtest-eset) oszd meg velük és kérd meg, hogy kezeljék a problémát.
Először valsz sima hibajegyként felveszik, ránéznek, bütykölnek rajta valamit, aztán ha nem változik semmi, akkor a második, harmadik hibabejelentés után elvileg a műszakisok feladata, hogy sebességproblémák esetén vonalvizsgálatot rendeltessenek el, és ha igazad van, ők intéztetik a szankciómentes lefelé migrálást.

Ha valami olyasmit mondanának, hogy megvan a szerződéses minimum, akkor mondd meg, hogy ez esetben számlareklamációt fogsz írni, benne azzal, hogy a sebesség felét sem hozza a szolgáltatás, amit tesztszerveres mérésekkel (csinálj többet is és írd fel a kódjukat) tudsz bizonyítani.  Ebben majd megírod, hogyan történt a megrendelés, miről tájékoztattak (harminc napos lemondás lehetőség), mit intéztél a műszakisokkal és erre hivatkozva kéred a szankciómentes váltást a prémium csomagra. (fontos, hogy bejelentsd a problémát, aztán ha nem tudják megcsinálni, ezt meg kell ismételned különben nincs mire hivatkoznod)

Ennyire nem para a dolog, csak nem akartam több részletben leírni, plusz ez itt egy kicsit offtopik is.

Szerkesztette: heckler 2007. 07. 13. 09:04 -kor

#825 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 09:09

Kép

Ez a feltöltés tuti elmarad a garantálttól...

#826 Felhasználó inaktív   baggins 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:13

Idézet: addictive - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:09

Ez a feltöltés tuti elmarad a garantálttól...

Ez így is van. Most ott tartok, hogy a műszakisak 72 órán belül csinálni fognak vele valamit. Mindenesetre kellemetlen volna, ha felemelnék a feltöltésemet 192 kbps-re és annyiban hagynák a dolgot.

#827 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:51

Idézet: baggins - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 11:13

Ez így is van. Most ott tartok, hogy a műszakisak 72 órán belül csinálni fognak vele valamit. Mindenesetre kellemetlen volna, ha felemelnék a feltöltésemet 192 kbps-re és annyiban hagynák a dolgot.

vonalas bácsik majd rámérnek a vonaladra netán másik madzagra tesznek
vagy mérnek még ezt azt és jólesz
most szerintem az ország nagyrészén ezmegy nekik mert nálunk is volt másoknak is ilyen
nekem is
megcsinálták 1x és most már fasza
gondolom ezt minden olyan helyen meg kell játszani ahol eddig elment az 1-2-3megabit vígan most meg a sebességemelés miatt szakad a 4-8mega
az ilyeneket kötik át másik madzagra vagy meg jobb vonalra meg ilyenek

ha mázlid van jólesz hamarosan :up:

#828 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:53

Ez a kapcsolat mért értéke, ez ugye még 4 giga sincs, amit még elfogadnék egy 4 gigás csomagba való visszalépéssel, de a feltöltés sebessége tényleg drámaian gyenge az ígért 512-höz képest.

hű mennyien elfogadnák idehaza ha 4gigás netre léptetnék "vissza" őket :D
el se bírná a gép mert max gigabites ethernet van rajta :D

#829 Felhasználó inaktív   baggins 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 07. 13. 14:06

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:51

ha mázlid van jólesz hamarosan :up:

na azóta

Kép

nem számítottam ilyen kimenetelre ennyi időn belül :)

#830 Felhasználó inaktív   heckler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 14:12

Idézet: baggins - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 15:06

na azóta

jolvan akkor :)

Szerkesztette: heckler 2007. 07. 13. 14:13 -kor

#831 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 18:30

Idézet: baggins - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 15:06

ott is valami gubanc lehetett mert most már szépen viszi a maximumot mind letöltés mind feltöltés szinten. ettől jobb már nem is lehet
majd ADSL2+-on csak :D

#832 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 20:07

Miskolc, Avas (avasi DSLAM), péntek hajnal 1-től (szinte kereken 1:00-tól) ma délutánig (talán 4-5 körül) nuku net... Mondem szinkronizált, vonali paraméterek kiválóak (margin 20 felett, csillapítás 16 alatt fel is, le is), becsatlakozni a router nem tud, simán a modem sem, tesztszerverre szintén nem enged fel (kuvvaanyád T-com!)... Időnként persze a modem "bepirult" (DialCom), aztán helyreállt, de ugyanez volt unokaöcsémnél (légvonalban 3km, a város más pontján). A közös, hogy ugyanannál a szolgáltatónál (IW) vagyunk, de mivel a tesztszerver is elérhetetlen volt, garantáltan a T-com kakilt a levesünkbe...
Ezt november óta másodszor játsza el a T-ököm, és elég gáz, hogy majd' 48 óra helyrerakni (legutóbb, kb. január környékén 3 nap volt...)

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#833 Felhasználó inaktív   figi23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 21:56

Nekem most per pillanat ilyen a vonal sebességem!! Szerintem jo.

Kép
ABIT NF7-S, AMD ATHLON XP 2400+,ZALMAN CNPS7700-AlCu, GIGAGYTE 6600 AGP 256MB, MAXTOR 80GB HDD ATA, SOUND BLASTER LIVE 5.1 OEM, SAMSUNG 1GB RAM 400MHZ, D-LINK DSL-360R, D-LINK DI-524, DVD-ROM PIONEER 109D

#834 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 22:57

Idézet: figi23 - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 22:56

Nekem most per pillanat ilyen a vonal sebességem!! Szerintem jo.

Kép

mihez képest jó? :think:

#835 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 18:59

Sziasztok.

Mivel ez egy ADSL-es topic, gondolom ON a kérdésem.
SZóval...nekem soha nem volt ADSL-em, de most összefutottam vele egyik ismerősömnél, akinek non-stop net kell. Kérdésem az lenne, hogy az ADSL szolgáltatás szétkapcsol? Ha pl. ma csatlakozok adsl-el, akkor még jövőhéten is lesz net, vagy a szolgáltató szétkapcsol? (ha nem nyomnám le a gépet!)

Van egy webcamera, amit távolról szeretnénk elérni....és jó lenne, ha nem kéne óránként (naponta) odamenni hozzá és megtaszajtani a csatlakozás-gombot.

Köszi szépen
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#836 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 19:36

Idézet: lacam - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 19:59

Sziasztok.

Mivel ez egy ADSL-es topic, gondolom ON a kérdésem.
SZóval...nekem soha nem volt ADSL-em, de most összefutottam vele egyik ismerősömnél, akinek non-stop net kell. Kérdésem az lenne, hogy az ADSL szolgáltatás szétkapcsol? Ha pl. ma csatlakozok adsl-el, akkor még jövőhéten is lesz net, vagy a szolgáltató szétkapcsol? (ha nem nyomnám le a gépet!)

Van egy webcamera, amit távolról szeretnénk elérni....és jó lenne, ha nem kéne óránként (naponta) odamenni hozzá és megtaszajtani a csatlakozás-gombot.

Köszi szépen

Alapvetően a 24 órás bontás kiment már a divatból, ellenben ha gyors csomagot kértek és nem annyira tuti a vonal, akkor szakadhat. Amúgy újratárcsázás teljesen királyul műxik ezen problémára, néhány másodperc ilyenkor kiesik, de alapvetően a legtöbb szolgáltató nem bontja a kapcsolatot. (24 órás bontásra érdemes rákérdezni a kiszemelt szolgáltatónál.)

#837 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 07:57

Idézet: addictive - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 19:36

Alapvetően a 24 órás bontás kiment már a divatból, ellenben ha gyors csomagot kértek és nem annyira tuti a vonal, akkor szakadhat. Amúgy újratárcsázás teljesen királyul műxik ezen problémára, néhány másodperc ilyenkor kiesik, de alapvetően a legtöbb szolgáltató nem bontja a kapcsolatot. (24 órás bontásra érdemes rákérdezni a kiszemelt szolgáltatónál.)

Igen, anno régen "félfüllel" én is hallottam arról, hogy éjszaka valamikor szakít, erre voltam kíváncsi! ;)

Nagyon köszönöm, a szolgáltatót "kifaggatom"! :)

Üdv!
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#838 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 10:34

Idézet: lacam - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 8:57

Igen, anno régen "félfüllel" én is hallottam arról, hogy éjszaka valamikor szakít, erre voltam kíváncsi! ;)

Nagyon köszönöm, a szolgáltatót "kifaggatom"! :)

Üdv!

nem éjszaka bontják akkor sem szerintem
hanem ha csatlakozol akkor a csatlakozástól számítva 24óra múlva
de már tényleg kiment a divatból úgytudom
én legalábbis még sose futottam ilyenbe :D

#839 Felhasználó inaktív   blpub 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 07:49

Nem ment ki a divatból. A legtöbb szolgáltató, aki alkalmazta eleinte, mai napig alkalmazza is (pl. nálam is, az Interware bontogat 24 óránként, bár a routeremet ez különösebben nem hatja meg és újracsatlakozik galád módon. :D)
Egyébként szinte sosem kell 24 órán át a net, szóval nekem 8.

Üdv!
"Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd!"

#840 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 10:05

Üdv!
Nem is tudom hol kezdjem :) Van egy 8Mbit-es előfizum, eddig semmi gond nem volt, ment 750-800kb/s-el a letöltés, a feltöltés meg 48-50-el.
Most viszont örülök ha az 550kb/s-t eléri a letöltés. Feltöltés maradt ua. Mi lehet a gond? Cfosspeedem van, kikapcsoltam, majd uninstalláltam, semmi. szóval visszaraktam.
XI. ker, freestart
:think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43