HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2811 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:04

Idézet: Lager - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 21:12

Mondjuk a p2p korlátozás ellen lehetne pl úgy tiltakozni hogy minden nap csúcsidőben azok a júzerek akik elégedetlenek a p2p dologgal egy időben lehúznának 3 gigát ftpről.

vagy mondjuk 1TB-ot innen :Đ  :D

ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/
:lol:
innen úgyis jönne nektek csutkával mivel ftp nem P2P

#2812 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:08

Idézet: Guruj - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 21:52

nem örülök ennek ami van

aki ki akar szállni hüség alatt annak nem kell felmondani, érje el hogy upc mondjon fel neki.

töltsön mindent amit lát, nyomasson 40 stream rádiót éjjel-nappal. hamar összejön az a pár száz giga ami miatt kidobják. egyik kedves ismerösöm 3mb adsl-nél forgalmazott havi 400gb-t, fel is mondtak neki szépen.

még anno T-online 50kirúgott ügyfele közt volt a haverod?
mert azóta kétlem hogy valakinek is felmondtak volna
épp múltkor volt egy hír T-online oldalon hogy eddig 150gigás FUP volt bevezetve amit viszont nem mertek az ügy után alkalmazni mivel rájuk szólt a GVH vagy ki hogy nem jól van az úgy.

most ezt az ÁSZF-be ugyanúgy bennehagyták csak emelték 300gigára és ott volt a hírben hogy mindössze 100-200user van összesen aki átlépte a 150gigás határt eddig de nem szólták meg őket

szal kétlem hogy haverodnak felmondtak 400gigára pláne ADSL-nél ha más ISP-nél van :D

#2813 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 22:03

Ezzel csak az a baj, hogy ha minden gigamega letöltögető akinek secc perc alatt kell az ezer meg ezer giga az szépen átmegy ADSL-re akkor az ADSL lesz bedugulva. Ugyan a UPC hálózatán akkor mindenkinek meglesz a 20Mbps viszont keletkezik itt a fórumon egy új topic ahol a ADSL szolgáltatókat fogják szidni a gigamega letöltögetőt  aztán ha abból is elegük lesz akkor átmennek béreltvonalba amit szintén padlóra nyomnak és kezdődik elölről minden mert hallják a hírt, hogy a UPC megy folyamatosan 20Mbps sebességgel és ezért visszajönnek :D

Szerk:
Vagy enged a UPC a nyomásnak felold minden korlátot aztán megy a p2p ezerrel de jönnek a UPC telefonosok és nyitnak egy topicot ahol rengeteg elégedetlen ember lesz az akadozó nem működő telefonok miatt :Đ

na azt megnézem mikor lesz az ADSL bedugulva
pár hsz-el előbb írtam hogy ADSL-nél király hogy a központig dedikált vonala van mindenkinek szóval ami azon megy azt nem mások elől szívod.
csúcsidőben meg ha netán a gerinc kevés akkor max annyi hogy mindenkinek picivel lassabban megy
de pl nálunk még sose láttam bedugult ADSL-t pedig már 3éve nyomatom állandóan

#2814 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:27

Ha 2006 novemberben tudom, hogy sávszélesség 3x-ás lesz, akkor nem írok alá 2 évet a profra, hanem lefelé módosíttatok. Egy kicsit gusztustalan dolognak tartom, hogy az emelés életbelépésekor nem tették lehetővé a lefelé módosítást, mert igazán a plus-t is az up miatt köttettem be, most meg lényegében havi 8-9e-ért kapnék egy 10M/1M-et, ugyanakkora feltöltéssel, mint a professional. A 20Mbites down irány annyira nem hat meg. A plus idején is bőven elég volt a 6Mbit. :think:  :reklamacio:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2815 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:30

Idézet: KekszNET - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 23:59

Megvan a megoldas:
hasznaljatok mast, ne p2p-t az ugyis buntetendo, mert meg is osztod :)

Míg nincs a gépen 100%-ban addig senki nem bizonyítja be róla, hogy micsoda, addig csak bitek halmaza amit visszaosztasz.  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2816 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:35

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 23:11

pár hsz-el előbb írtam hogy ADSL-nél király hogy a központig dedikált vonala van mindenkinek szóval ami azon megy azt nem mások elől szívod.
csúcsidőben meg ha netán a gerinc kevés akkor max annyi hogy mindenkinek picivel lassabban megy

Tudod, valahogy be kell beszélniük a népnek, hogy mi vagyunk a hiba a gépezetben, és nem a szolgáltató, aki ba..ik fejleszteni.
A srácok meg megbeszélik az ilyen fórumon a protokol titkosítást, és miegymást ami használ ellene, miközben az itteni UPC-s alkalmazottak meg leadják a drótot, és vége a kánaánnak. Ha kijönne rá valami ujboli megoldás, annak is annyi lenne. Tisztelet a kivételnek

#2817 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:37

Idézet: KekszNET - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 22:59

Megvan a megoldas:
hasznaljatok mast, ne p2p-t az ugyis buntetendo, mert meg is osztod :)

Mondj egy Ftp-s oldalt ahonnan Hd vagy Blueray rippet lehet leszedni, és nem fogok tovább p2p-ről tölteni.

#2818 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:43

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 23:11

Hát igen a gyönyőrű technikai különbségek!
Emlékezik még valaki a UPC főmufti nyilatkozatára néhány riportban?
Arról beszélt, hogy azért jobbak az adsl-nél, mert a jelenlegi rendszerük 30Mbit-ig bírja, tehát megvan a tartalék a 20Mbit-es csomagoknak is, ami adsl-nél elméletileg nem mondható el.

(mint a mellékelt ábra mutatja szerintem azt se tudja melyik országban van, nem hogy milyen céget vezet)

Mellesleg "nagy kegyesen" a Mezzo csatornát a "digitális átállásra" (gyönyörű megfogalmazás) tartalékolt frekvenciára voltak hajlandók visszatenni. Milyen digitális átállás, ha a netezőket sem bírja a rendszer?

maxt

#2819 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:00

Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 23:37

Mondj egy Ftp-s oldalt ahonnan Hd vagy Blueray rippet lehet leszedni, és nem fogok tovább p2p-ről tölteni.

Én is hanyagolnám a p2p-t, ha lenne alternatíva, de sok dolog (az országban nem beszerezhető filmek, sorozatok) csak így érhető el. És igenis zavar, ha egy sorozat 1 része 3 nap alatt jön le.

A jogi részéről annyit, hogy a kiadók ügyvédei még nem tudják, hogy a saját töküket rágják ezzel a lopás+illegalitás mizériával, a jogalkotók meg (némi apróért) vadul csápolnak ehhez.

Látatlanban nem vásárolok. De sikerült a filecserélő hálózatokon hozzáférhető anyagok között értékeket találnom. És lehet, hogy én vagyok a kisebbségek kisebbsége, de amit úgy értékeltem, hogy ér annyit, annak eredeti dvd-je virít a polcomon.
(és egy kedvenc társulatomnak 1 hónapja lehet csak kapni az országban a lemezeit, és biztosan begyűjtöm)

A p2p az én olvasatomban nem ingyensör, hanem hasznos reklám (minőségi okonál fogva elsősorban)
HD és Blueray tartalom minőségi, de véleményem szerint teljesen fölösleges.

maxt

szerk: typo

Szerkesztette: maxt 2007. 06. 05. 00:01 -kor

#2820 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:08

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:02

"A szolgáltató adott nagyobb sávszélességre lehetőséget, kitágította az adatmennyiségi korlátot. Feltehetően sokan elszálltak és ki is aknáznak mindent amire lehetőséget ad a hálózat."

ezzel az elszállással az a baj, hogy mióta emeltek, 360-400 helyett 100 alatt jön a P2P, amivel elég nehéz "elszállni", ha már a régi sebességgel nem sikerült...

ha ezt a 3-4xes arányt nézem, csak akkor takarózhatna a UPC azzal, hogy túlterhelt a rendszer, ha minden alállomoáson bizonyíthatóan ki tudná mutatni, hogy 3-4 akkora a terhelése/előfizető száma mint eddig!

ugye ez marha valószínű országos szinten?  :omg:

a másik meg... warezhuszárok... hadd kérdezzem már meg hogy kik azok a warezhuszárok és miért?
azért lennék warezhuszár mert megpróbálom kihasználni a rendelkezésre álló sávszélt és forgalmi mennyiséget (250GB) AMIRE SZERZŐDTEM és AMIÉRT FIZETEK KEMÉNYEN!

ez nem a máltai szeretetszolgálat! a pénzemért igenis jár ami a szerződésben van!

ha a UPC nem bírja (mert sokat akar a szarka, de kicsi a farka), akkor nagyon egyszerűen ne reklámozza a szar szolgáltatását tissztességtelenül, illetve, nem kellett volna beállni a "kinek van nagyobb fasza" versenybe! szerintem egy user sem állt fegyverrel a UPC vezetők feje mellett, hogy "emeltek vagy meghaltok"

bevállalták, csinálják is! ha már emelni képtelenek, legalább az a mocskos 3MBet szolgáltassak amiért fizetek! a 10MBet leszarom, mivel letölteni alig szoktam... inkább UPolok, de azért néha-néha szeretnék ezt-azt lekapni legalább 3MBel és nem 512kb-el!

mint írtam már a trékomnál az 1MB le 3900 (1 év hűséggel) itt 4500, és ezért most kb 12t fizetek, mert név szerint ugyan 10MB, de 1 se jön rajta...

szerk:
és mivel a közel 1 év alatt bizonyította az UPC, hogy a hálózata stabilan tudja a 3MBet akár "fullrahúzvais" illetve többször reklámozta, hogy jócskén bírna még a hálózata, nem értem az ilyen mértékű lekorlátozást... na mindegy.. reggel telefon... net vissza 2 csomaggal, teló ki... a kábeltévéjüket csak anyám miatt nem mondom vissza... nekik biztos megéri a tömeges lefelé módosítás, szerződés felbontás, illetve a várható FVF és NHH viszgálat...

"warezhuszár"

Szerkesztette: RosszQtya 2007. 06. 05. 00:15 -kor

#2821 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:17

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 1:00

de amit úgy értékeltem, hogy ér annyit, annak eredeti dvd-je virít a polcomon.

Igen. Megvettem a Ghost in the Shell DVD-t és vidáman nézem a HDTV rippet... aztán majd augusztusban ha kijön Blu-Rayen akkor azt a rippet fogom nézni onnantól...

#2822 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:20

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 23:43

Hát igen a gyönyőrű technikai különbségek!
Emlékezik még valaki a UPC főmufti nyilatkozatára néhány riportban?
Arról beszélt, hogy azért jobbak az adsl-nél, mert a jelenlegi rendszerük 30Mbit-ig bírja, tehát megvan a tartalék a 20Mbit-es csomagoknak is, ami adsl-nél elméletileg nem mondható el.

(mint a mellékelt ábra mutatja szerintem azt se tudja melyik országban van, nem hogy milyen céget vezet)

na ja lehet hogy nekik a hálózat bírja 30megabitig vagy meddig
csak azt nem reklámozza hogy hány megabit jut hány felhasználóra

lehet az ADSL nem bír csak max 6,8megabitet (nettóban 8096kbit linksebesség esetén) de ott csak akkor lesz lassulás ha a gerinc dugul be ami meg nem mostanság lesz
T-com vett két brutálnagy Cisco cuccot gondolom megturbózzák a gerinchálót hogy még véletlenül se legyen nekik sehol akadás :up:

UPC-ről elmondható ez?

#2823 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:45

Itt is csak döcög ilyenkor a p2p.
Így jártam, simán feldughatja magának a kedvezményét, mert azzal nem fog itt tartani, minél előbb lemondom, annál kevesebb kedvezményt kell visszafizetni. Inkább mentem volna a télen a Pantelhez, vagy a T-Comhoz. Késő bánat, amiért UPC is felelős, mert nem kommunikálta, és az ember csak reménykedett, hogy mégsem, de amikor még éjjel is döcög, a nappalról nem is beszélve, akkor inkább lépek, mint idegbajt kapjak.
Linux For Human Beings

#2824 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 01:29

Nah, hosszú hallgatás után meg kell szólalnom :(

A netem mindeddig gyönyörűen működött. P2P szaggatottan, de ment. Igaz, hogy a skype videokonferenciák december óta szakadnak, de a web ment. Ezt persze bejelentettem az üfsz-en, de erre érdemben nem válaszoltak.

Ma éjszaka mgszakadt a kapcsolatom. Felhívtam hőn szeretett ügyfélszolgálatunkat, ahol bejelentettem a problémát. Újraindíttatták velem a modemet, a kapcsolat helyre is állt. Mondtam, hogy tök jó, de szeretném tudni, hogy ez mégis mitől lehet, és miért is kell nekem a modemmel küzdenem, hogy működjön a szolgáltatás. Erre az ügyfélszolgálat az 1:39-2:12-ig tartó (38 perces) beszélgetés során közölte, hogy az ÁSZF szerint nekem együtt kell működnöm a szolgáltatóval, és újra kell bizonyos időkönként indítanom magamtól is a modemet. Mondom neki, hogy cseréljék ki akkor, ha rossz, mire közölte, hogy ők 98%-os rendelkezésre állást biztosítanak az ÁSZF szerint (de hol?), és a hiba nálam van. Mondtam neki, hogy teljesen lehetetlen, és a rendszerem tuti működik, nem hitte el. Nekem mindenképpen együtt kell működni a szolgáltatóval, és magamnak barkácsolni a netet...

Nah, laza 33 perces vitatkozás után feladtam. Az ÁSZF 11.3.1/b paragrafusára vonatkozva közölte, hogy a hiba bennem van. Én eskü, nem értem. Most akkor fel akarja mondani velem a UPC a szerződést?

Ha esetleg van köztetek egy jogász, akkor segítsen nekem, mert lehet, hogy én ott tartok, hogy meguntam ezt a bagázst. Keressen fel valaki, aki megszabadít a 2 hetenkénti modemrestart-tól.

PaLa

Szerkesztette: PaLa 2007. 06. 05. 01:31 -kor

#2825 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 02:18

És moöst mellékelném az online ÜFSZ logját (nevek nélkül):

Az ügyfélszámom látszik, ez talán az illetékeseknek segíthet.

(02:36 AM) x (ügyintéző): ** AZ OPERÁTOR KÉSZEN ÁLL A BESZÉLGETÉSRE **
(02:37 AM) 0009963810: Jó estét!
(02:37 AM) 0009963810: ************* vagyok
(02:37 AM) x: Üdvözlöm.
(02:38 AM) 0009963810: A problémám az lenne, hogy rendszeresen szakad meg az internet kapcsolatom fől éjszaka
(02:38 AM) 0009963810: főleg éjszaka
(02:39 AM) x: Értem. Megvizsgálom a kapcsolatát, egy pillanat türelmét kérem.
(02:40 AM) 0009963810: A telefonos ügyfélszolgálat nem nyújtott segítséget nekem, inkább az ÁSZF 11.3.1/b paragrafusára hivatkozott, miszerint nekem kell rendszeres a modemet újraindítani.
(02:41 AM) 0009963810: Miután megteszem, újra működik a kapcsolat. Csak az a baj, hogy ez a harvertől és szoftvertől függetlenül történik.
(02:42 AM) x: Kb. 1órája volt jelen esetben az újraindítás, ugye?
(02:42 AM) 0009963810: Körülbelül
(02:42 AM) 0009963810: Kb. fél órűt beszéltem az ügyfélszolgálattal - eredménytelenül
(02:44 AM) x: Úgy látom, hogy a modem jelszintjei rendben vannak, és csomagveszteség sincs az eszközön. Az eszköz stabilan kapcsolódik a fejállomásra. Viszont az említett időpontban volt egy központi hiba azon a fejállomáson, ezért vesztette el a modem a kapcsolatot. Azóta már elhárították a kollégák a problémát, így már működnie kell a kapcsolatnak szakadozás nélkül.
(02:45 AM) x: Úgy látom a modem azóta stabil is, nincs szakadozásra utaló adat.
(02:45 AM) x: Az elmúlt 1 órában volt újabb szakadás az internetben?
(02:45 AM) 0009963810: Értem, errőé a teéefonos ügyfélszolgálat miért nem tájékoztatott? Miért mondta, hogy nincs központi hiba?
(02:46 AM) 0009963810: Az internetkapcsolat működéséről azóta nem tudok semmit, mert telefonáltam.
(02:48 AM) 0009963810: Most működik, mert különben nem tudnám használni ezt a szolgáltatást
(02:49 AM) 0009963810: Ennek ellenére a telefonban azt mondták nekem, hogy ez jóformán az én hibám, és hoy miért vagyok felháborodva. Én ezt nem értem.
(02:49 AM) x: A 8. kerülelben egy időszakos kimaradás volt. A technikusok még jelenleg is dolgoznak azon a területen, de Önnél már működnie kell a szolgáltatásnak. Az világos, hogy most működik, mert használja a chat-et. Továbbá én úgy látom, hogy ennek a jelenlegi jó működésnek meg is kell maradnia, mert semmilyen hibára utaló jelet nem látok a modem adataiban.
(02:50 AM) 0009963810: Így van, de ezt a telefonos ügyfélszolgálat miért hárítja rám? Miért állítja, hogy ez biztos az én hibám?
(02:51 AM) 0009963810: Egyébbként a szolgáltatás most stabil, rendben működik valóban.
(02:53 AM) x: Értem. Elnézését kérem a kellemetlenségek miatt. Nem tudom megmondani, hogy miért nem mondták Önnek a központi hibát. Lehet, hogy addigra már vége volt, és Önnél kellett még egy kézi újraindítás is, hogy működjön a szolgáltatás, de ezt így utólag sajnos nem tudom megmondani.
(02:54 AM) 0009963810: Értem, hogy tudom ezt a hibát jelenteni a UPC felé úgy, hogy a telefonos ügyfélszolgálatot megkerüljem, mégse keljen bemenni a központba?
(02:55 AM) x: Ez esetben e-mailt tud küldeni az ugyfelszolgalat@upc.hu címre.
(02:56 AM) 0009963810: Mert a hölggyel akivel beszéltem, felháborító volt a hangnem, és olyan pontra hivatkozott, amivel nem csak, hogy egyet nem értek, de nem is igazán értem, hogy miért hozta fel. Ezt szeretném tisztázni mindenképpen.
(02:56 AM) 0009963810: Rendben, mennyi a hivatalos válaszidő, amennyi időn belül válaszolnak?
(02:57 AM) x: 30 nap.
(02:57 AM) 0009963810: Értem, köszönöm a segítségét. További kellemes estét.
(02:58 AM) x: Köszönöm, Önnek is.
(02:59 AM) x: Tudok még valamiben segíteni Önnek?
(03:02 AM) 0009963810: Nem, köszönöm, éppen levele írok az ügyfélszolgálatnak, amiben leírom az esetet, illetve másolom ezt a beszélgetést is. Ön mindenben segített, amiben tudott, köszönöm a segítségét.
(03:04 AM) x: Értem. Akkor minden jót kívánok.
(03:04 AM) x: Viszlát.

#2826 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 06:15

Idézet: PaLa - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 2:29

Nah, hosszú hallgatás után meg kell szólalnom :(

A netem mindeddig gyönyörűen működött. P2P szaggatottan, de ment. Igaz, hogy a skype videokonferenciák december óta szakadnak, de a web ment. Ezt persze bejelentettem az üfsz-en, de erre érdemben nem válaszoltak.

Ma éjszaka mgszakadt a kapcsolatom. Felhívtam hőn szeretett ügyfélszolgálatunkat, ahol bejelentettem a problémát. Újraindíttatták velem a modemet, a kapcsolat helyre is állt. Mondtam, hogy tök jó, de szeretném tudni, hogy ez mégis mitől lehet, és miért is kell nekem a modemmel küzdenem, hogy működjön a szolgáltatás. Erre az ügyfélszolgálat az 1:39-2:12-ig tartó (38 perces) beszélgetés során közölte, hogy az ÁSZF szerint nekem együtt kell működnöm a szolgáltatóval, és újra kell bizonyos időkönként indítanom magamtól is a modemet. Mondom neki, hogy cseréljék ki akkor, ha rossz, mire közölte, hogy ők 98%-os rendelkezésre állást biztosítanak az ÁSZF szerint (de hol?), és a hiba nálam van. Mondtam neki, hogy teljesen lehetetlen, és a rendszerem tuti működik, nem hitte el. Nekem mindenképpen együtt kell működni a szolgáltatóval, és magamnak barkácsolni a netet...

Nah, laza 33 perces vitatkozás után feladtam. Az ÁSZF 11.3.1/b paragrafusára vonatkozva közölte, hogy a hiba bennem van. Én eskü, nem értem. Most akkor fel akarja mondani velem a UPC a szerződést?

Ha esetleg van köztetek egy jogász, akkor segítsen nekem, mert lehet, hogy én ott tartok, hogy meguntam ezt a bagázst. Keressen fel valaki, aki megszabadít a 2 hetenkénti modemrestart-tól.

PaLa

Ugyan nem jogász vagyok hanem egy mezei rendszergazda de a véleményem az, hogy ha gondja van az embernek a nettel akkor először a saját házatáján néz szét és csak aztán nyúl a telefonhoz. Ha megszakadt a net akkor újraindítod a modemet és megnézed, hogy minden rendben van-e. Ha ez többször előfordul akkor ellenőrzöd, hogy a szakadás oka nem-e túlmelegedés vagy lakáson belüli kábelhiba (csatlakozók, elosztások). Ha ezek nem vezetnek eredményre akkor bejelented az ügyfélszolgálaton, hogy rendszeres vagy rendszertelen időközönként szakad a net és te már minden lehetséges saját oldali hibalehetőséget megnéztél de nem találtál semmit se ezért kérsz egy hálózati vizsgálatot. Lehetséges, hogy a hiba oka pusztán a lakásba bejövő kábel valamilyen sérülése, csatlakozási gond, stb.

Ezt hívják együttműködésnek. A lakáson belüli dolgokért egyébként is te vagy felelős és nem a szolgáltató ezért értelemszerű, hogy mielőtt az ember ajtóstul ront az ügyfélszolgálatra megnézi, hogy a hiba oka esetleg nem nála van-e.

Szerk:
De ha pld. a kábelTV-n lesz hiba akkor is az első az, hogy megnézed, hogy a hiba oka esetleg nem nálad van-e. Mert ugyebár hiba ok lehet készülékhiba, kábel, csatlakozó, földhurok, stb.
De így van ez a normál telefonnal is hiszen ha nincs vonalad akkor az első az, hogy ellenőrzöd a csatlakozást, a készüléket és csak ezek után hívod a hibabejelentőt.
Szerintem ez a normális hozzáállás.

Egyébként az ÁSZF 11.3.1/b pontja csak akkor teljesülhet ha a szolgáltató kérésére nem vagy hajlandó elvégezni azokat amiket a szolgáltató kér a hiba megállapításához ill. nem teszed lehetővé, hogy a lakásban a szolgáltató emberei bevizsgálást végezzenek.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 05. 07:09 -kor

#2827 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:08

Itt Sopronban éjjel 1.00-kor nem volt net, és mire felkeltem 6.30-ra akkor sem volt. Kb 7 - 7.30 tájékán már volt.
Azóta megy 1mb/s-al, vagyis ujra van 10mb. Valaki? Régen volt ilyen a net. Végre lekapkodom ami kell, és nem kel napokat töltenem. Remélem így is marad a helyzet.

Szerkesztette: Élek 2007. 06. 05. 07:13 -kor

#2828 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:37

Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 7:08

Itt Sopronban éjjel 1.00-kor nem volt net, és mire felkeltem 6.30-ra akkor sem volt. Kb 7 - 7.30 tájékán már volt.
Azóta megy 1mb/s-al, vagyis ujra van 10mb. Valaki? Régen volt ilyen a net. Végre lekapkodom ami kell, és nem kel napokat töltenem. Remélem így is marad a helyzet.

lehet hogy UPC eleresztette a limitálást? :D

BIX main : http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=grap...in&portid=Te7/2
BIX backup : http://bix.hu/index.php3?lang=en&page=grap...up&portid=Te7/1

#2829 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:39

Lenne egy kérdésem hozzátok. Lenne egy oldal. Mégpedig az RSOE Havaria Információszolgálat, ahol naponta megnéztem a világban zajló események hírcikkeit. Nos,ezen az oldalon pár hete nem jönnek be az események, ahol szerepelnek ezek a cikkek. Másnál sem jön ez be? Az oldal problémája vagy a Chello fejlesztés miatti akármi.

Itt az oldal : RSOE Havaria

#2830 Felhasználó inaktív   ArGa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 07:51

Egész éjjel ment a torrent, és itt van a grafikonja a sebességeknek:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Eddig nem tudtam hova tenni, de hajnali 3-kor megtáltosodott, és azótakorrekt sebességekkel tartja a kapcsolatokat. Milyen érdekes, hogy a BIX is ugyanekkor ugrott feljebb.
Akkor mi is a szűk keresztmetszet?

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.