HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2791 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:26

Itt Újpesten (4.ker) szintén nem szünik meg éjszaka a limit, 20-40k között van

#2792 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:40

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 19:44

...

Rövidre zárva a miértek hosszas láncát:

Én aki a szolgáltatásra úgy szerződtem, hogy azt teljes körűen használhatom, és a szerződésben foglalt egyetlen pontot sem szegtem meg, velem szemben egyszer sem kellett semmilyen szankciót, korlátozást életbe léptetni, mert a forgalmi korlátot nem értem el...

Szóval mivel kilógok azok közül az "egybites" (jó kifejezés) userek közül akik 5G alatt maradnak, ezért a szolgáltatónak joga van velem szemben megszorításokat alkalmazni?

Nem sánta a dolog egy kicsit?

(esetleg... persze nem tudom mennyire megoldható ilyen méretű hálózatnál, de nem lehetne forgalom alapján sávszélezni  a felhasználókat? Akkor talán arányosabb llenne a helyzet.)

maxt

#2793 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:43

jaja, ha mar korlatozas, akkor minden 100G utan legyen 5mbit minusz. ez csak egy pelda. miert nem lehet ertelmesen megcsinalni ? a rendes emberek, akik a havi 50G-t akarjak AZONNAL, nem 321321321 ora mulva leszedni, azok miert SZIVNAK par ember miatt?! vagy ne legyen semmi, vagy ERTELMES korlatozasok legyenek. mert ez igy szintiszta szanalom.
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2794 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:44

És az nem lehetne egy tisztességes eljárás a UPC részéről : hogy hát ez van emberek, korlátoznunk kell, mi szúrtuk el, de cserébe aki lejjebb szeretne váltani (nem felmondani) hűségidő alatt az egy hónapig megteheti.
Rögtön kibukna, hogy igaz-e  ez: a szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén alapuló ..., vagy csak az előfizetési díj számít.

#2795 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:44

de király hogy ADSL-nél a központig mindenkinek dedikált vonala van és ott max a gerincet lehet leterhelni

sajnálom UPC usereket mert így én se tudok tőlük tölteni DC-n meg torrenten se :rolleyes:
pedig tőlük aztán szépen jön a cucc 130KB-al :up:

#2796 Felhasználó inaktív   cajszi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:45

És egy kérdés:

Kaptam a haveról egy linket, elkezdtem letölteni.

Chello Medium csomagom még csordogál lefele a cuccos.

Kép

Haver kérdi kipróbáltam e már, mondtam még jön lefele, ő csodálkozik mert 340-el szedte. (Nem chellos)

Megkértem másik havert nézzen rá, ő Inviteles:

Kép

Ja és neki megy feltöltése torrenten. Nekem semmi.

Most ez is p2p vagy mivan?

Szerkesztette: cajszi 2007. 06. 04. 20:55 -kor

#2797 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:50

Aki nem tudja elképzelni a 250G-t, az képzelje hogy az upload felére korlátozott torrent klienst valaki nyitva hagy éjjel-nappal. Hopp, 130G -t máris sikerült forgalmaznunk noha egy időben csak 50kbyte/s-sal forgalmazunk (felfelé)... Ha valaki egy 512/512-es vonalat csontra kiterhel, az 330G... nem kell ahhoz 10 meg 20 Mbit.

#2798 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:04

Idézet: boss-STEPHEN - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 20:43

jaja, ha mar korlatozas, akkor minden 100G utan legyen 5mbit minusz. ez csak egy pelda. miert nem lehet ertelmesen megcsinalni ? a rendes emberek, akik a havi 50G-t akarjak AZONNAL, nem 321321321 ora mulva leszedni, azok miert SZIVNAK par ember miatt?! vagy ne legyen semmi, vagy ERTELMES korlatozasok legyenek. mert ez igy szintiszta szanalom.

Megvárnám NSD állásfoglalását, de szvsz 50Gb>5Gb...
Az okfejtés többi része szerintem egyértelmű...

maxt

#2799 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:05

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 20:44

mert ő termel profit

Te is használod az automatikus tárgyeset?  :Đ  :up:

#2800 Felhasználó inaktív   Lager 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:12

Mondjuk a p2p korlátozás ellen lehetne pl úgy tiltakozni hogy minden nap csúcsidőben azok a júzerek akik elégedetlenek a p2p dologgal egy időben lehúznának 3 gigát ftpről.

#2801 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:18

Idézet: Lager - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 21:12

Mondjuk a p2p korlátozás ellen lehetne pl úgy tiltakozni hogy minden nap csúcsidőben azok a júzerek akik elégedetlenek a p2p dologgal egy időben lehúznának 3 gigát ftpről.

1 hatása lenne, tennének egy korlátot az ftp-re is!
Te itt most nem ügyfél vagy,  hanem fejős tehén velem együtt, és ez az ami piszkálja a csőröm, hoogy bármit megtehetnek.

maxt

#2802 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:20

Idézet: bean - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 21:50

Aki nem tudja elképzelni a 250G-t, az képzelje hogy az upload felére korlátozott torrent klienst valaki nyitva hagy éjjel-nappal. Hopp, 130G -t máris sikerült forgalmaznunk noha egy időben csak 50kbyte/s-sal forgalmazunk (felfelé)... Ha valaki egy 512/512-es vonalat csontra kiterhel, az 330G... nem kell ahhoz 10 meg 20 Mbit.

szerintem nem azt nem tudják elképzelni, hogy a 250GB összehozható, hanem hogy hogyan lehet annyit megnézni (persze vannak fura lények, akik csak szednek és kiírják. régen is volt, aki napi több giga mp3-at írt ki, de ez nem egy egészséges és indokoltnak tűnő dolog). s erre írták, hogy napi egy hd film...

#2803 Felhasználó inaktív   Guruj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:52

nem örülök ennek ami van

aki ki akar szállni hüség alatt annak nem kell felmondani, érje el hogy upc mondjon fel neki.

töltsön mindent amit lát, nyomasson 40 stream rádiót éjjel-nappal. hamar összejön az a pár száz giga ami miatt kidobják. egyik kedves ismerösöm 3mb adsl-nél forgalmazott havi 400gb-t, fel is mondtak neki szépen.

#2804 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:57

Idézet: Guruj - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 21:52

nem örülök ennek ami van

aki ki akar szállni hüség alatt annak nem kell felmondani, érje el hogy upc mondjon fel neki.

töltsön mindent amit lát, nyomasson 40 stream rádiót éjjel-nappal. hamar összejön az a pár száz giga ami miatt kidobják. egyik kedves ismerösöm 3mb adsl-nél forgalmazott havi 400gb-t, fel is mondtak neki szépen.

Csak egy kis korrektségre vágyom!
Az általad írt dolog valóban járható, de egyrészt nem akarom igazolni a korlátozás szükségességét, másrészt semmiképp sem akarom mások elérését, annak minősségét mégjobban rontani. (elég volt ez a szolgáltatói lépés)

maxt

#2805 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 22:03

Idézet: Guruj - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 22:52

Ezzel csak az a baj, hogy ha minden gigamega letöltögető akinek secc perc alatt kell az ezer meg ezer giga az szépen átmegy ADSL-re akkor az ADSL lesz bedugulva. Ugyan a UPC hálózatán akkor mindenkinek meglesz a 20Mbps viszont keletkezik itt a fórumon egy új topic ahol a ADSL szolgáltatókat fogják szidni a gigamega letöltögetőt  aztán ha abból is elegük lesz akkor átmennek béreltvonalba amit szintén padlóra nyomnak és kezdődik elölről minden mert hallják a hírt, hogy a UPC megy folyamatosan 20Mbps sebességgel és ezért visszajönnek :D

Szerk:
Vagy enged a UPC a nyomásnak felold minden korlátot aztán megy a p2p ezerrel de jönnek a UPC telefonosok és nyitnak egy topicot ahol rengeteg elégedetlen ember lesz az akadozó nem működő telefonok miatt :Đ

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 04. 22:06 -kor

#2806 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 22:15

Egyébként az a szép, hogy pl az én forgalmamat ez az egész lassítás csak növeli :)
Ugyanis amíg gyorsan lejöttek a dolgok, addig csak annyit futott a torrent kliens, amíg lejött és nagyjából visszaosztott 1.0-s arány köré. Most meg mivel alig halad a letöltés, ezért amikor be van kapcsolva a gép, mindig megy a torrent, és közben folyamatosan csorognak felfelé az adatok, az arány meg az egekben... Miközben ami kell, azt ugyanúgy leszedem, csak lassabban.

De hogy valami jót is írjak: a hivatalos mérő június mindhárom eddigi napjára egyaránt kb 80-90%-át írja az általam mértnek, szóval úgy tűnik sikerült meghegeszteni, és még némi jóindulat is van benne  :up:

#2807 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 22:38

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:01

Nekem 5 perce mondta telefonban egy műszaki ügyfélszolgálatos srác, hogy:
"Ő úgy tudja, hogy a jelenlegi adatok alapján a fejlesztések végével megszűnik a p2p-korlát."
Szerintem reálisabb a "felpuhul a korlát" dolog, de majd meglátjuk.

Én nem foglalkozom addig tovább a dologgal. :)

Hagy foglaljam össze az ügyfélszolgálat ilyen kérdésekre tett válaszait:

Ezt kell mondaniuk.

A kétértelmű kijelentés - ránk nézve - pozitív mivoltában bízva. :smoker:
Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#2808 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 22:57

Idézet

Zoli62, az elméleted tehát ott hibádzik, hogy a szűk keresztmetszet jellemzően nem a nagy, agregált forgalmat áteresztő pontokon szokott lenni (azaz hiába nézegetitek, mennyit bírna még a két BIX link), hanem a fogyasztóhoz közeli szakaszokon (a last mile-on). Azt pedig csak a hálózat felügyeletéért felelősök látják, és annak a bővítése emészt fel igazán nagy összegeket.

Én is a headendekre gondoltam, meg a last mile-re. Beruházás, előfizetések, megtérülés, profit, újbóli beruházás. Más kérdés, hogy a felhasználóközeli infrastruktúra bővítése előfizetői oldalról is elég költséges. Ki fizesse meg a révészt? :) Pedig a fejlődés záloga felhasználói szemszögből a last mile fejlesztése, pont a heavy hardcore userek miatt is.

Szerkesztette: zoli62 2007. 06. 04. 23:07 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2809 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 22:59

Megvan a megoldas:
hasznaljatok mast, ne p2p-t az ugyis buntetendo, mert meg is osztod :)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2810 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:01

Idézet: shr - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 22:20

szerintem nem azt nem tudják elképzelni, hogy a 250GB összehozható, hanem hogy hogyan lehet annyit megnézni (persze vannak fura lények, akik csak szednek és kiírják. régen is volt, aki napi több giga mp3-at írt ki, de ez nem egy egészséges és indokoltnak tűnő dolog). s erre írták, hogy napi egy hd film...

Vagy egy-egy bluray/hddvd - 20-30gb/nap
Simaliba :D

Svedek tudod mennyit tolnak ki naponta? :p
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142