HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2991 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:38

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 20:33

Tíkomnál gondolom most nem örülnek UPC akciójának, a többlet forgalom miatt az ő 10 Gbps-es portjuk így most maxra futott.

T-últerhelés :] :] :]

#2992 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:39

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 19:33

Tíkomnál gondolom most nem örülnek UPC akciójának, a többlet forgalom miatt az ő 10 Gbps-es portjuk így most maxra futott. Nem mindtha szerintem bármilyen érdemi hatása lenne.

Akkor most ők mehetnek reklamálni hogy korlátozva vannak :D
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2993 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:40

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 19:38

T-últerhelés :] :] :]

Hülye :D  :evil2:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2994 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:43

Lehet, hogy az én szemem rossz, de úgy tűnik mintha az két upc port incomingja 2,5-nél "korlátozva" lenne... Persze így is lényegesen több mint ami volt.

#2995 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:43

Idézet: twollah - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 20:31

Lehet hulyeseget irok, de az eloszto nagyon lecsokkenti a jelet.

Nagyon nem, csak 3.4 dB-vel. Bejovo koax utan lerakni a kabelmodemet, es tv-t mar csak az onnan kijovo madzagbol illenek latnia a koaxnak. Amugy sem ertem, miert jobb a merev koaxot huzogatni, amin esik is a jel, mint az utp-t, annak 100m-ig mindegy minden :) (Jo, tudom, van, aki szereti a ledeket kuksizni, akkor viszont onnan kell tovabbosztani a tv-t, es nem elotte.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2996 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:46

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 20:43

Lehet, hogy az én szemem rossz, de úgy tűnik mintha az két upc port incomingja 2,5-nél "korlátozva" lenne... Persze így is lényegesen több mint ami volt.

Inkább a seederek fogytak el :) Egyébként a downstreamhez képest 50%-os upstream arány szerintem betegesen magas. Abból egy minimális az ACK, a többi meg peer2peer...

#2997 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:47

egyébként az általános jelenség, hogy olyankor, amikor a szolgáltató nagyot ígér, nem tudja betartani, ezért etikátlan (de jogilag persze maximálisan elfogadható) húzáshoz folyamodik, akkor egymást kezdik el oktatni a juzerek, hogy "miért használod ki csutkára a netedet?"? amiért mindenki havonta fizet. egy szolgáltatásért. mulattató.

nagyon szép gondolat, hogy amikor a szolgáltató befürdik, akkor a kedves kliensek szolidáris összefogással visszafogják a töltögetésüket egymás érdekében, esetleg megváltoztatják a töltögetési szokásaikat, hogy ne lassítsák egymást. flower power. csak a dolognak rossz vége lett megfogva sajnos, mivel nem a többi user szokásaival kéne törődni, hanem azzal, hogy fizetsz valamiért becsületesen, és megkapod-e. talán nem a usereknek kellene a szolgáltató teherbírásához alkalmazkodni, hanem a szolgáltatónak kéne reálisan felmérni a terepet és a saját erőforrásaikat, mielőtt teljesíthetetlen dolgokat ígérnek, majd a kőkorszakba rúgják vissza a saját szolgáltatásukat a klienseik kárára.

#2998 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:51

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 19:46

Inkább a seederek fogytak el :) Egyébként a downstreamhez képest 50%-os upstream arány szerintem betegesen magas. Abból egy minimális az ACK, a többi meg peer2peer...

Az outcomingok pedig 5 ill. 7-nél :) Persze a korlátot idézőjelbe tettem, hiszen nyilván nem a bixnél van korlátozva, de úgy tűnik ennyit bír a zinfrastruktúra, nem hinném hogy ennyire ne lenne változás hosszú perceken, órákon keresztül.

#2999 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:53

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 19:33

Ha ez így maradna egy erős vasárnapi esetén akár az 50 Gbps is meglenne. :)

Tíkomnál gondolom most nem örülnek UPC akciójának, a többlet forgalom miatt az ő 10 Gbps-es portjuk így most maxra futott. Nem mindtha szerintem bármilyen érdemi hatása lenne.

t-com is beizzíthatná már a második 10gigás portot mert azon ahogy nézem 1-2kb csordogál csak
most tényleg csutkára ki van hajtva a main 10giga
de azért adjatok valami torrentes linket ahol van többezes seed és beszállok én is 8megámmal töltögetni
BIX csúcsot meg toljuk fel 50gigáig :Đ  :respect:

#3000 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:53

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 19:47

egyébként az általános jelenség, hogy olyankor, amikor a szolgáltató nagyot ígér, nem tudja betartani, ezért etikátlan (de jogilag persze maximálisan elfogadható) húzáshoz folyamodik, akkor egymást kezdik el oktatni a juzerek, hogy "miért használod ki csutkára a netedet?"? amiért mindenki havonta fizet. egy szolgáltatásért. mulattató.

nagyon szép gondolat, hogy amikor a szolgáltató befürdik, akkor a kedves kliensek szolidáris összefogással visszafogják a töltögetésüket egymás érdekében, esetleg megváltoztatják a töltögetési szokásaikat, hogy ne lassítsák egymást. flower power. csak a dolognak rossz vége lett megfogva sajnos, mivel nem a többi user szokásaival kéne törődni, hanem azzal, hogy fizetsz valamiért becsületesen, és megkapod-e. talán nem a usereknek kellene a szolgáltató teherbírásához alkalmazkodni, hanem a szolgáltatónak kéne reálisan felmérni a terepet és a saját erőforrásaikat, mielőtt teljesíthetetlen dolgokat ígérnek, majd a kőkorszakba rúgják vissza a saját szolgáltatásukat a klienseik kárára.

Teljesen egyet értek.

#3001 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:55

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:47

...

igen és ismét igen. Egyetértek én is, erre próbáltam felhívni a figyelmet!

#3002 Felhasználó inaktív   Kalabocs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:55

Idézet: csemberlen3 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 19:29

Ne haragudjatok, de visszaolvasás nélkül kérdezném egy ismerösöm problémájára:
Családi ház 3 tv aljzattal, és internettel.Az általam beszerelt osztó előtt  müködik a net, ha a tvosztó is rajta van akkor nem megy a net.
Kevés lenne a bejövő jel?

vagy 62dBmV-koruli értékkel ad a modem es mincs adási tartalék,vagy rosszul csinálsz valamit pl: az osztó nem müködik 5 és 860 MHz-es teljes tartományban, vagy felüláteresztő szürő után probálkozol igy nincs visszirány, irányok betartása.........???

#3003 Felhasználó inaktív   pzstm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 19:57

Nah leírom kis sztorimat...Voltam ma bent Moszkva téri ÜFSZ-en.......
:offtopic:
Szeretik oda járni mert van 1-2, vagy 2-3 szép kis hölgyemény! :Đ
:offtopic:

Szóval modntam hogy az ÁszF változással kapcsolatban lenne kérdésem....
Mikre a hölgy? Miért? Változott rajta vmi? :Đ
Mpndom igen....a Pírtupír korláttal illetve priorizálással kapcsolatban.. :)
Azt mondja a hölgy? a mivel? Mondom filecseréléssel kapcsolatban.
Erre Ő: Olyan kiegészítő szolgáltatásunk nincs :nevet2:
ELmondtam neki mi is az.....mondta hogy erről ő nem tud semmit! :rolleyes:
Felhívott nekem egy technikusi kollégát, aki elmondta hogy bizony ez így van, és attól függ hogy merre lakom, mennyien jutnak egy adott fejállomásra, és nem korlátozva van, csak priorizálva....és csak akkor lép életbe ha sokan használnák másra.... Egyébként mehet minden maxon technikailag...és igen, fejlesztések után is így fog maradniez....

SZóval ennnyi! Ezek után volt lehetőségem 2 helyen is nézni p2p-el chello-t, és jött 1,1MB-al mindkét helyen... :respect:  :up:

#3004 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:01

Na most, ha mindenki elégedett lesz, a szolgáltatás megmaradhat  ilyennek mint a mai?

#3005 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:02

Idézet: moq - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 20:51

Az outcomingok pedig 5 ill. 7-nél :) Persze a korlátot idézőjelbe tettem, hiszen nyilván nem a bixnél van korlátozva, de úgy tűnik ennyit bír a zinfrastruktúra, nem hinném hogy ennyire ne lenne változás hosszú perceken, órákon keresztül.

Kis stagnálás, és 9 körül fordulunk át leszállóágba. Innen már kifelé megyünk a csúcsidőből.

#3006 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:03

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:01

Na most, ha mindenki elégedett lesz, a szolgáltatás megmaradhat  ilyennek mint a mai?

Az itt lévő 25 ember korántsem reprezentatív minta.

#3007 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:05

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 19:53

t-com is beizzíthatná már a második 10gigás portot mert azon ahogy nézem 1-2kb csordogál csak
most tényleg csutkára ki van hajtva a main 10giga
de azért adjatok valami torrentes linket ahol van többezes seed és beszállok én is 8megámmal töltögetni
BIX csúcsot meg toljuk fel 50gigáig :Đ  :respect:

esetleg egy kis upc-tcom direct peering :D
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#3008 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:06

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 20:01

nem akarom túldimenzionálni, de itt már régesrég nem arról van szó, hogy milyen lesz a jövőben a szolgáltatás. a szolgáltató és a kliensek között egy bizalmi viszony kialakulása az egészséges, ennek alapja az isp részéről a stabil szolgáltatás garantálása, a kliens részéről pedig a szabályszerű használat és a szolgáltatás igénybevételéért járó összeg rendszeres és pontos fizetése.

ennek a dolognak nem úgy kellene működnie, hogy a szolgáltató gyakorlatilag bármit eljátszhat hónapokon keresztül a klienssel, ami jogilag megengedett, de morálisan elítélhető, aztán minden el van felejtve, ha utána egy időre újból visszaáll a rend. nem. illetve vannak, akik így gondolkodnak, Ők azok, akik mindent megesznek, a lényeg, hogy tele legyen a szájuk.

#3009 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:08

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 21:03

Az itt lévő 25 ember korántsem reprezentatív minta.

Nem csak az itt lévő 25 emberre gondoltam.

#3010 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 20:08

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 20:05

esetleg egy kis upc-tcom direct peering :D

jó de torrenten hatásosabb lenne :D
csak valami olyan torrent kellene nekem ahol többszáz a seed és nagyrészük chello és ADSL user
abba beszállnék a 8megámmal mert így nem lesz meg az 50GB BIX-en :Đ  :pokeas2:  :lol:  :nevet:

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.