HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 25. 14:41

Idézet: agostonl - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 12:09

Hát, nemtom. Lehet, hogy a hiba az én készülékembe van, de nekem nincs korlátozva
a P2P forgalmam. uTorrent-et használok, és titkosítom a kapcsolatokat, bár nem hiszem ,hogy ettől oszokott 6-700 kb/sec-el töltődni.  :think:

Jah, Budapest XVII ker.

Mostmár korlátozva lesz, kösz a címet :D ,)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2322 Felhasználó inaktív   Adam(...) 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 25. 14:46

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 9:09

nem jó nektek semmi :)
ha a p2p xar de a böngészés jó az baj, de ha a p2p javulni látszik, de cserébe a böngészés lassu az se jó...
ne legyetek már telhetetlenek :)
p2p és böngészés is jó legyen? :D

kicsit félre érthetően irtam le talán :) de én a böngészést leszarom, öröltem neki hogy jo a p2p, azt csak mellékesen emlitettem hogy hogy szar a böngésző, hátha ebből az információbol le tudnak szürni vmit a szakik, priorizálás stb

#2323 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 14:56

Idézet: Adam(...) - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 15:46

kicsit félre érthetően irtam le talán :) de én a böngészést leszarom, öröltem neki hogy jo a p2p, azt csak mellékesen emlitettem hogy hogy szar a böngésző, hátha ebből az információbol le tudnak szürni vmit a szakik, priorizálás stb

ha a böngészés lassu, akkor nem kell szenvedni, összeesküvés elméleteket gyártani, fogni az ügyfélszámot és online chat-en jelezni.
aztán majd mondanak rá valamit a szakik.

szerk: ha azt mondják hogy igen, látjuk mi is akkor azért, ha azt mondják hogy nincs hiba akkor azért lehet szitkozódni :D

Szerkesztette: Uthenger 2007. 05. 25. 15:10 -kor

#2324 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 15:16

Idézet: eddie - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 10:19

A p2p az pontosan mire vonatkozik? Csak torrent? Én eMulezok. Használja valaki?

eMule ugyanúgy szar.

K>

#2325 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 15:18

Mivel p2p.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2326 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 15:27

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 15:18

Mivel p2p.

És a UPC-nél P2P csomag azonosító démonok dolgoznak. :) Aha. "Ez egy P2P csomag, rá van írva. Ezt lassítsuk!"

Tényleg, valaki, aki ért hozzá: hogy is megy ez? Csomagtartalom szaglászás? Vagy jellemző connection-használati lenyomat alapján?

K>

#2327 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 15:32

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. May. 25., Friday - 16:27

És a UPC-nél P2P csomag azonosító démonok dolgoznak. :) Aha. "Ez egy P2P csomag, rá van írva. Ezt lassítsuk!"

Tényleg, valaki, aki ért hozzá: hogy is megy ez? Csomagtartalom szaglászás? Vagy jellemző connection-használati lenyomat alapján?

K>

http://en.wikipedia.org/wiki/L7-filter es az ott levo linkek.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2328 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 15:44

Idézet: padawan - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 15:32

<laikus>
Ó, hát akkor nincs más hátra mint a p2p csomagokat másnak álcázni.
</laikus>
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2329 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 15:54

Idézet: padawan - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 15:32

Köszönöm! Szép, eszerint az eMule is lassított (legalábbis szűrhető), és ráadásul hibás pozitívokkal még más kommunikációt is lassíthat, ha be van kapcsolva az eDonkey szűrő.

K>

#2330 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 16:09

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 15:27

elmelet, es gyakorlat itt: pcube

#2331 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 16:53

Idézet: diab303 - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 17:09

elmelet, es gyakorlat itt: pcube

itt pedig látványosan :)

http://www.p-cube.co...cube_flash.html

#2332 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 17:08

Idézet: moq - Dátum: 2007. May. 25., Friday - 16:44

<laikus>
Ó, hát akkor nincs más hátra mint a p2p csomagokat másnak álcázni.
</laikus>

O persze, az tipikus atlaguzer dolog :D
Winfos: Csomagalcazo Wizard ? :D
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2333 Felhasználó inaktív   r0hamkuka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 17:51

Sziasztok.

1. Mi a jogi alapja annak, h a UPC korlátozza a p2p forgalmat? ASZF v. mi jogosítja fel erre?

2. Hogyan állapítja meg, h mi p2p forg. és mi nem az. Pl.: ha én utorrentet nem def. torrent porton, hanem akár 21 v. 80. random porton használom + bekapcsolom a protocol encryptiont, akkor honnan veszi, h az 1 p2p csomag es nem pl a wow v. a cs v. barmi mas

3. A p2p NEM warez, furán hangzik tudom :), de lehet másra is használni. Arról nem is beszélve, h számos program működi p2p elven. Pl: wow patch-ek p2p jönnek le, internet TV-k mint pl a népszerű Joost is p2p elven működik. Akkor innentől ezek is korlátozva vannak? Milyen jogon korlátozzák pl a p2p TV nézést.

....én már a "kortátlan internet" = xy GB/ho max. is kiakadtam, de ez meg aztán pláne kivágta a biztosítékot. :reklamacio:

#2334 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 18:11

Idézet: r0hamkuka - Dátum: 2007. May. 25., Friday - 18:51

Sziasztok.

1. Mi a jogi alapja annak, h a UPC korlátozza a p2p forgalmat? ASZF v. mi jogosítja fel erre?

2. Hogyan állapítja meg, h mi p2p forg. és mi nem az. Pl.: ha én utorrentet nem def. torrent porton, hanem akár 21 v. 80. random porton használom + bekapcsolom a protocol encryptiont, akkor honnan veszi, h az 1 p2p csomag es nem pl a wow v. a cs v. barmi mas

3. A p2p NEM warez, furán hangzik tudom :), de lehet másra is használni. Arról nem is beszélve, h számos program működi p2p elven. Pl: wow patch-ek p2p jönnek le, internet TV-k mint pl a népszerű Joost is p2p elven működik. Akkor innentől ezek is korlátozva vannak? Milyen jogon korlátozzák pl a p2p TV nézést.

....én már a "kortátlan internet" = xy GB/ho max. is kiakadtam, de ez meg aztán pláne kivágta a biztosítékot. :reklamacio:

1. Az, hogy rafogjak a fejlesztesekre.
2. Ha utanaolvasol az L7 filteringnek, megtudod, hogy nem port alapjan szur (nyilvan annak semmi ertelme nem lenne)

Olvasni valo: http://l7-filter.sourceforge.net/

#2335 Felhasználó inaktív   r0hamkuka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 18:21

Idézet: padawan - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 19:11

1. Az, hogy rafogjak a fejlesztesekre.
2. Ha utanaolvasol az L7 filteringnek, megtudod, hogy nem port alapjan szur (nyilvan annak semmi ertelme nem lenne)

Olvasni valo: http://l7-filter.sourceforge.net/

Jaja már közbe megtaláltam elöző postok között.

Idézet az l7 filter oldalról: "It will, however, not work on bittorrent streams that are encrypted, since it's impossible to match encrypted data"  ergo utorrent + prot. encryption megoldja a "problemat" ha ezt a cuccot használják.
Azt lehet tudni, h mit használnak?

#2336 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 19:03

Idézet: r0hamkuka - Dátum: 2007. May. 25., Friday - 19:21

Jaja már közbe megtaláltam elöző postok között.

Idézet az l7 filter oldalról: "It will, however, not work on bittorrent streams that are encrypted, since it's impossible to match encrypted data"  ergo utorrent + prot. encryption megoldja a "problemat" ha ezt a cuccot használják.
Azt lehet tudni, h mit használnak?

Sztem ezt. Tehat *nix+l7-netfilter. Termeszetesen fogalmam sincs :)

Igen az megoldas lenne, de ahhoz az kell hogy a masik felnek is engedelyezve es hasznalatban legyen a titkositas. Es mivel az ADSLeknek nincs ilyesmi korlatja, minek szorakoznanak vele?

(Nekem bevan kapcsolva, megsincs kulonbseg)

#2337 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 14:26

Múltkor nézegettem egy holland Chello fórumot, és ott is a P2P korlátozás miatt ugattak, így feltehetőleg nem csak itthon van ilyen jellegű sávszélesség "fejlesztés", hanem a UPC teljes hálózatán. Én még azt is el tudom képzelni, hogy az itthoniaknak nincs is beleszólása az egészbe. A nagy fejesek eldöntötték, hogy korlátozás pedig lesz... és ennyi.

Egyébként a P2P korlátozás nem terjed ki minden protokollra. Én pl. egy itthon felettébb népszerűtlen programot használok és az megyeget rendesen.

#2338 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 15:56

Idézet: Takeshi - Dátum: 2007. máj. 26., szombat - 14:26

Múltkor nézegettem egy holland Chello fórumot, és ott is a P2P korlátozás miatt ugattak, így feltehetőleg nem csak itthon van ilyen jellegű sávszélesség "fejlesztés", hanem a UPC teljes hálózatán. Én még azt is el tudom képzelni, hogy az itthoniaknak nincs is beleszólása az egészbe. A nagy fejesek eldöntötték, hogy korlátozás pedig lesz... és ennyi.

Egyébként a P2P korlátozás nem terjed ki minden protokollra. Én pl. egy itthon felettébb népszerűtlen programot használok és az megyeget rendesen.

Melyik ez a progi? (Mert én is szívesen kipróbálnám)  ;)

Amúgy lehet hogy nem a progi miatt van az, hogy normál sebességgel jön a p2p, hanem az is előfordulhat, hogy szintén chellos/monorteles embertől jön a cucc.
És ahogy a hozzászólásokat olvasgatom: hálón belül nincs p2p korlátozás ...  :think:

#2339 Felhasználó inaktív   asdasd23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 19:18

Idézet: cosmo - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 15:22

A számláló meg emgint egy érdekes dolog. Szinte nem mér semmit, úgyhogy én is feltettem egyet, hogy tudjam a pontos értéket. Az 1221-en azt mondták, hogy tudnak a rossz publikus számlálóról, de a forgalmat a belső számlálójuk alapján számítják. Persze ennek állását nem tudták megmondani. Nagyon remélem, hogy június 1-től visszatér minden a régi kerékvágásba.

és ha az alapján tullépem nem 3 hanem akár 1 hónap alatt a 750 gigát szónélkül bontanak?
Mert akkor már rég küldeniük kellett volna egy levelecskét, hogy "that's all folks.."...

Szerkesztette: asdasd23 2007. 05. 26. 19:27 -kor

0dB.

#2340 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 20:02

Hohó, chello dolgozónet :D

A mostani dolgozónet-es szöveg szerint a Dolgozónetben ugye medium van (ezt tudtuk), viszont a telefoncsomag 1800 Ft-os (ami chello minimum és medium-hoz jár), és nem a mostani, "megörökölt" 1180 Ft-os, ami az ex-classichoz járt.

Akkor most, hogy elült a dolgozónet-medium "vihar", és a múltkor ugye jól kiküldék az értesítést a dolgozónet->medium tájékoztatót, egyszerűen felrúgják????

Grrr.....

Még egy: "Saját UPC" profilt regisztráltatok már? "Eltalálta" a tényleges szolgáltatási profilotokat :D ?

Szerkesztette: llamada 2007. 05. 26. 20:19 -kor

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.