HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2781 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 19:50

Idézet: Lager - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 19:19

VAZZ DIGInél 4/4MB tényleg csak 4,5 rongy? Akkor valszeg én is lépek

II. kerben sajnos nincs digikabel. :\ Aki nem érti miért nem jó a 12 kB/s upload akármilyen szar D/L mellé: én nem magyar, zárt közösségekben torrentezem, helyenként nagyon kemény arányszabályokkal. Egyrészt ezzel az uploaddal egy CD-nyi anyagot föltölteni is egy bő nap (ne kezdjetek el számolni és belekötni, annyi), másrészt szinte lehetetlen arányt tartani, szabályokat betartani, hacsak nem csapom le a D/L-t is 10 kB/s-re, vagy még úgy sem.

Nem azért jöttem a chellóhoz és nem azért szerettem, hogy így szopassam magam folyamatosan. Volt egy kialakult felhasználói szokásrendszerem, amit teljesen szétbasztak az emeléssel. Persze, holnaptól járhatnék úgy, hogy kacsalábasan veszem föl a cipőmet, és akkor is cipőben járnék, de miért tenném?

Ráadásul ha összeszedjük, hogy mit mondtak az ügyfélszolgálatosok nekünk az elmúlt hónapokban, akkor mire jutunk? Hazug UPC? Mit lehet erre mondani?

K>

#2782 Felhasználó inaktív   Lager 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 19:54

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 19:50

II. kerben sajnos nincs digikabel. :\ Aki nem érti miért nem jó a 12 kB/s upload akármilyen szar D/L mellé: én nem magyar, zárt közösségekben torrentezem, helyenként nagyon kemény arányszabályokkal. Egyrészt ezzel az uploaddal egy CD-nyi anyagot föltölteni is egy bő nap (ne kezdjetek el számolni és belekötni, annyi), másrészt szinte lehetetlen arányt tartani, szabályokat betartani, hacsak nem csapom le a D/L-t is 10 kB/s-re, vagy még úgy sem.

Nem azért jöttem a chellóhoz és nem azért szerettem, hogy így szopassam magam folyamatosan. Volt egy kialakult felhasználói szokásrendszerem, amit teljesen szétbasztak az emeléssel. Persze, holnaptól járhatnék úgy, hogy kacsalábasan veszem föl a cipőmet, és akkor is cipőben járnék, de miért tenném?

Ráadásul ha összeszedjük, hogy mit mondtak az ügyfélszolgálatosok nekünk az elmúlt hónapokban, akkor mire jutunk? Hazug UPC? Mit lehet erre mondani?

K>

13. kerben van diginet?

#2783 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 19:55

nem ertek egyet ! szivjon 10000 ember par heavy miatt? a korlat legyen meg, es hagyjuk ezt a baromsagot. regen bevalt, most miert nem jo ? eleg havi 100-150 G is, csak azt ne egy csiga tempoval !! ne vicceljunk mar, ha ennyire szar a halo, hogy adsl-esektol osszesen jon 5k-val (10-20 user ossz. 5k. ez vicc?), akkormeg tessek a heavy usereket egyenkent kiszorni. miert tobbezer ember szivjon, ha allitolag max parszaz heavy van ?
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2784 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 19:58

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 20:44

Effektíve a terhelési adatok nyilván nem azok, de próbáljunk meg mindenki által hozzáférhető vagy általános információkból építkezni:

- egy darab chello prof csomag 20 MBit-et bír
- egy darab EuroDOCSIS downstream channel a szabványban definiált érték szerint 55 MBit
- egy darab professional-re warezhuszár 24/7-ben forgalmazó gépének az átlagos sávszélességhasználata (számára ideális esetben) alulról közelíti a 20 MBit/sec-et.
- egy darab bármilyen chello csomagra előfizető egységsugarú, egybites átlaguser átlagos sávszélkihasználtsága 64 kbit/sec (egybites userünk havi 5GB-t forgalmaz naponta a 16-22h közötti időszakban - ő egy teljesen átlagos magyar internetező, és mint ilyen, jó 80%-os többségben van)

A fentieket ha összefésüljük, mit kapunk? Egy darab ED DS channel ki tud szolgálni
a) többszázas nagyságrendű egybites usert
b) 2-3 komoly töltögetőt

A bevételi oldalt gondolom nem kell összehasonlítani, triviális, hogy átlagos magyar ISP az a) esetnek örül jobban. Csakhogy! Nincsenek ilyen ideális esetek, és minden egyes DS csatornán akadhat a párszáz egybites user között néhány, aki n * 10G-t, kevesebb, aki n * 100G-t és elvétve aki ennél is jóval többet forgalmaz. Namost ha 2-3db ilyen user a technológiából adódóan tönkrevághatja párszáz másik szolgáltatását, akkor triviális megoldásként ott a QoS. Határozzunk meg alkalmazási szinteket, osztályozzuk őket és biztosítsunk elsőbbséget az arra érdemesnek, mert ő termel profit, őt szeretjük vagy szimplán mert az az alkalmazás érzékeny a késleltetésre (voip, gaming..).

Márpedig statisztikailag minden node-on lakhat (és lakik is) heavy user, tehát indokolt az egybitesek védelme tőlük, hiszen ők az elképesztően nagy többség. Például olyan módon lehet őket megvédeni, hogy az általuk használt csomagoknak elsőbbséget adunk. Amikor tehát csúcsidő van, többen használnak http-t, nézegetnek youtube-ot, leveleznek, játszanak, adott kapacitálsból nagyobb részt falnak fel a p2p rovására. Este aztán lefekszenek aludni, csökken a terheltség és máris több maradt a p2p-nek, a queue-ban lévő letöltések meglódulnak és mire reggel felkelsz, le is ért a kedvenc sorozatod, amit a kliensed RSS-en már behúzott a kedvenc torrent protálodról.

Zoli62, az elméleted tehát ott hibádzik, hogy a szűk keresztmetszet jellemzően nem a nagy, agregált forgalmat áteresztő pontokon szokott lenni (azaz hiába nézegetitek, mennyit bírna még a két BIX link), hanem a fogyasztóhoz közeli szakaszokon (a last mile-on). Azt pedig csak a hálózat felügyeletéért felelősök látják, és annak a bővítése emészt fel igazán nagy összegeket.

(Ja, az egybites user pedig nem sarkított példa, a felhasználói szokásokról szóló online szakirodalom biztos, hogy megerősít. Mint ahogy a warezhuszár sem sarkított. Sajnos.)

De miért nem lehet akkor úgy, ahogy régen? Legyen inkább korlát, mondjuk 60gb, és aztán lassítás.

#2785 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:00

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:00

(Tűzeső lesz, lávapatakok, kénköves lánggal kél majd föl az Antipítúpí, és jár-kel a világban. Mikoron az utolsó headend is kiürült, és a kábelekből üröm csöpög, megszűnik a korlát, de nem marad már senki, akit érdekelne.) :Đ

Te nem vagy százas :D :D :D
Antipítúpí, ez frankón lehetne valami maya isten :D

#2786 Felhasználó inaktív   cajszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:01

De a warezhuszár ellen ugye ott lenne a FUP. Mer ugye ha ilyen tempóban és mértékben használja sávszélét, hamarost szabadulhat is tőle az upc. Hány nap alatt éri el a bűvös 750-et? Full sávszéllel tuti 30 napon belül...

Én azt mondom korrektebb volt a 30 gigás korlát mint ami most van. Ha valaki fizet a netért hadd döntse már el mire szeretné használni az adott rendelkezésre álló sávszélen belül. Van akinek a youtube fontos, van akinek az hogy torrenten gyorsan lekapjon valamit, visszaossza, megnézze,  és egy nyavalyás anyagért ne 60 órát menjen a gépe hanem 3-at. És akkor abban a 3 órában terhel, meg még a villanyszámlája is kevesebb, és a család is nyugton alszik otthon éjjel.

De ezzek után vicces és szomorú egyben hogy az upc úgy reklámozta emelés után a csomagjait hogy gyere ezzel tölts le ezt és azt...

Vagy még egy megoldéás: szimplán sávszél alapú differenciálás helyett felhasználók igényeihez idomuló csomagok? Ezt ajánljuk levelezésre kicsike összegért. Az youtube-ra kicsit többért. Amazt meg letöltögetőknek mégtöbbért. Megkérjük az árát de hagyjuk őket is kibontakozni. Hülyeség?

#2787 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:01

Laikus kérdés: NSD, akkor miért nem korlátozzátok a p2p-t körülbelül a március előtti sebességekre csúcsidőben? Akkor bírta a rendszer és azóta állítólag még fejlesztés is történt. De ezek szerint most már csak az 50kb/sec-re korlátozott sebességet bírja...

Mellesleg itt éjfélkor is ezt az értéket hozza, de minden bizonnyal akkor is hatalmas néptömegek neteznek...

#2788 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:05

Idézet: stark100 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 20:58

De miért nem lehet akkor úgy, ahogy régen? Legyen inkább korlát, mondjuk 60gb, és aztán lassítás.

Egyrészt nehezen marketingelhető.

Másrészt ne hidd, hogy mostmár simán átvered a mérőt egy mac cserével, sőt, hálón belül is mér. Nem lenne több az új mérővel 60, mint a régivel a 30. Ráadásul akkor a throttling részt kéne átszabni, mert egy prof-nak 20 megáról korlátozva a 2 mega nem büntetés, hanem vicc, tölt tovább. Olyan 256-384/64 környékére kéne mindenkit visszalőni korlát miatt, az webre bőven elég, hevijuzerkedni viszont szánalmas. Éjszaka/reggel viszont menni fog minden, akkor vannak szabad kapacitások, lehet őket kihasználni.

#2789 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:05

En tovabbra is azt mondom, hogy ha ekkora felfordulast okoznak a warezhuszarok, akkor a 750/3ho felettieket elsore figyu, masodikra meg koszonjuk a reszvetelt, masreszt pedig a 750 levivese kisebbre.
Azt mar csak artatlan bamba szemekkel kerdezem, hogy eurodocsis hijan monortel adsl teruleten miert is megy a korlat?  :confused: Mert ok, azt meg elfogadom, hogy valamennyi esetleg kell -bar nalunk a "baratsagos" arak, no meg a csaladihaz+termofoldes kornyezet miatt sztem a 18mbitesek ritkak, mint a feher hollo, es sztem a 10-esbol sincs iszonyatsok-, mert adott a savszel a falvak es a nyomornet kozpont kozott /bar konkretan nem ismerem, hogy hol, mi mekkora cucc van, es ezeknek mik a hatarai/, de hogy ilyen 10-20 kbyte/secekkel toltok, az tenyleg vicc. Vagy mi csak azert szivunk mert a upc-n keresztul megy minden, es igy egyszerubb/kenyelmesebb, h rank is minden ugyanugy?

Szerkesztette: asdf 2007. 06. 04. 20:12 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2790 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:07

...

Ez teljesen érthető a szolgálatató szemszögéből. DE. A fejlesztés kezdete előtt a p2p jött mondjuk kb 320kB/s-al, most jön 50-el. Akkor a fejlesztések kezdete óta a node-ok zömére kb. hatszor-hétszer annyi ÚJ ügyfél lett bekötve, hogy arányokat nézve ennyivel több sáv jusson az egybites usereknek és ki is tudják szolgálni őket?

Azt pedig nem értem, hogy a upc hálózatán belül miért is működik normális sebességgel. Feltételezem, azok a kapcsolatok is átmennek a node-okon.

Azt, hogy 22 órakor megszűnik a priorizálás, dunaújvárosi környezetben cáfolom. Nekem éjfél után is ugyanolyan 50k-s limitem van a nem upc-s kapcsolatok felé. Megjegyzem, nem néztem, hogy mikor szűnik meg ez a korlát, reggel mindig max sebességgel jönnek a dolgok.

#2791 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:26

Itt Újpesten (4.ker) szintén nem szünik meg éjszaka a limit, 20-40k között van

#2792 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:40

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 19:44

...

Rövidre zárva a miértek hosszas láncát:

Én aki a szolgáltatásra úgy szerződtem, hogy azt teljes körűen használhatom, és a szerződésben foglalt egyetlen pontot sem szegtem meg, velem szemben egyszer sem kellett semmilyen szankciót, korlátozást életbe léptetni, mert a forgalmi korlátot nem értem el...

Szóval mivel kilógok azok közül az "egybites" (jó kifejezés) userek közül akik 5G alatt maradnak, ezért a szolgáltatónak joga van velem szemben megszorításokat alkalmazni?

Nem sánta a dolog egy kicsit?

(esetleg... persze nem tudom mennyire megoldható ilyen méretű hálózatnál, de nem lehetne forgalom alapján sávszélezni  a felhasználókat? Akkor talán arányosabb llenne a helyzet.)

maxt

#2793 Felhasználó inaktív   boss-STEPHEN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:43

jaja, ha mar korlatozas, akkor minden 100G utan legyen 5mbit minusz. ez csak egy pelda. miert nem lehet ertelmesen megcsinalni ? a rendes emberek, akik a havi 50G-t akarjak AZONNAL, nem 321321321 ora mulva leszedni, azok miert SZIVNAK par ember miatt?! vagy ne legyen semmi, vagy ERTELMES korlatozasok legyenek. mert ez igy szintiszta szanalom.
Asus Maximus Formula - Intel Core 2 Quad Q6600 G0 3,6GHz @ 1,32V - BFG 8800GTS 512 - 2x1GB Crucial Ballistix Tracer 1200MHz @ 2,18V -  Corsair 750W - SilverStone TJ-09 - Samsung 22" LCD - SB X-Fi Elite Pro - 1,5TB WD

#2794 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:44

És az nem lehetne egy tisztességes eljárás a UPC részéről : hogy hát ez van emberek, korlátoznunk kell, mi szúrtuk el, de cserébe aki lejjebb szeretne váltani (nem felmondani) hűségidő alatt az egy hónapig megteheti.
Rögtön kibukna, hogy igaz-e  ez: a szolgáltató hálózata biztonságának fenntartása és az előfizetők közössége érdekeinek elsődlegességén alapuló ..., vagy csak az előfizetési díj számít.

#2795 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:44

de király hogy ADSL-nél a központig mindenkinek dedikált vonala van és ott max a gerincet lehet leterhelni

sajnálom UPC usereket mert így én se tudok tőlük tölteni DC-n meg torrenten se :rolleyes:
pedig tőlük aztán szépen jön a cucc 130KB-al :up:

#2796 Felhasználó inaktív   cajszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:45

És egy kérdés:

Kaptam a haveról egy linket, elkezdtem letölteni.

Chello Medium csomagom még csordogál lefele a cuccos.

Kép

Haver kérdi kipróbáltam e már, mondtam még jön lefele, ő csodálkozik mert 340-el szedte. (Nem chellos)

Megkértem másik havert nézzen rá, ő Inviteles:

Kép

Ja és neki megy feltöltése torrenten. Nekem semmi.

Most ez is p2p vagy mivan?

Szerkesztette: cajszi 2007. 06. 04. 20:55 -kor

#2797 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 20:50

Aki nem tudja elképzelni a 250G-t, az képzelje hogy az upload felére korlátozott torrent klienst valaki nyitva hagy éjjel-nappal. Hopp, 130G -t máris sikerült forgalmaznunk noha egy időben csak 50kbyte/s-sal forgalmazunk (felfelé)... Ha valaki egy 512/512-es vonalat csontra kiterhel, az 330G... nem kell ahhoz 10 meg 20 Mbit.

#2798 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:04

Idézet: boss-STEPHEN - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 20:43

jaja, ha mar korlatozas, akkor minden 100G utan legyen 5mbit minusz. ez csak egy pelda. miert nem lehet ertelmesen megcsinalni ? a rendes emberek, akik a havi 50G-t akarjak AZONNAL, nem 321321321 ora mulva leszedni, azok miert SZIVNAK par ember miatt?! vagy ne legyen semmi, vagy ERTELMES korlatozasok legyenek. mert ez igy szintiszta szanalom.

Megvárnám NSD állásfoglalását, de szvsz 50Gb>5Gb...
Az okfejtés többi része szerintem egyértelmű...

maxt

#2799 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:05

mert ő termel profit

Te is használod az automatikus tárgyeset?  :Đ  :up:

#2800 Felhasználó inaktív   Lager 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:12

Mondjuk a p2p korlátozás ellen lehetne pl úgy tiltakozni hogy minden nap csúcsidőben azok a júzerek akik elégedetlenek a p2p dologgal egy időben lehúznának 3 gigát ftpről.

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.