HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2801 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:18

Idézet: Lager - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 21:12

Mondjuk a p2p korlátozás ellen lehetne pl úgy tiltakozni hogy minden nap csúcsidőben azok a júzerek akik elégedetlenek a p2p dologgal egy időben lehúznának 3 gigát ftpről.

1 hatása lenne, tennének egy korlátot az ftp-re is!
Te itt most nem ügyfél vagy,  hanem fejős tehén velem együtt, és ez az ami piszkálja a csőröm, hoogy bármit megtehetnek.

maxt

#2802 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:20

Idézet: bean - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 21:50

Aki nem tudja elképzelni a 250G-t, az képzelje hogy az upload felére korlátozott torrent klienst valaki nyitva hagy éjjel-nappal. Hopp, 130G -t máris sikerült forgalmaznunk noha egy időben csak 50kbyte/s-sal forgalmazunk (felfelé)... Ha valaki egy 512/512-es vonalat csontra kiterhel, az 330G... nem kell ahhoz 10 meg 20 Mbit.

szerintem nem azt nem tudják elképzelni, hogy a 250GB összehozható, hanem hogy hogyan lehet annyit megnézni (persze vannak fura lények, akik csak szednek és kiírják. régen is volt, aki napi több giga mp3-at írt ki, de ez nem egy egészséges és indokoltnak tűnő dolog). s erre írták, hogy napi egy hd film...

#2803 Felhasználó inaktív   Guruj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:52

nem örülök ennek ami van

aki ki akar szállni hüség alatt annak nem kell felmondani, érje el hogy upc mondjon fel neki.

töltsön mindent amit lát, nyomasson 40 stream rádiót éjjel-nappal. hamar összejön az a pár száz giga ami miatt kidobják. egyik kedves ismerösöm 3mb adsl-nél forgalmazott havi 400gb-t, fel is mondtak neki szépen.

#2804 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 21:57

Idézet: Guruj - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 21:52

nem örülök ennek ami van

aki ki akar szállni hüség alatt annak nem kell felmondani, érje el hogy upc mondjon fel neki.

töltsön mindent amit lát, nyomasson 40 stream rádiót éjjel-nappal. hamar összejön az a pár száz giga ami miatt kidobják. egyik kedves ismerösöm 3mb adsl-nél forgalmazott havi 400gb-t, fel is mondtak neki szépen.

Csak egy kis korrektségre vágyom!
Az általad írt dolog valóban járható, de egyrészt nem akarom igazolni a korlátozás szükségességét, másrészt semmiképp sem akarom mások elérését, annak minősségét mégjobban rontani. (elég volt ez a szolgáltatói lépés)

maxt

#2805 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 22:03

Idézet: Guruj - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 22:52

Ezzel csak az a baj, hogy ha minden gigamega letöltögető akinek secc perc alatt kell az ezer meg ezer giga az szépen átmegy ADSL-re akkor az ADSL lesz bedugulva. Ugyan a UPC hálózatán akkor mindenkinek meglesz a 20Mbps viszont keletkezik itt a fórumon egy új topic ahol a ADSL szolgáltatókat fogják szidni a gigamega letöltögetőt  aztán ha abból is elegük lesz akkor átmennek béreltvonalba amit szintén padlóra nyomnak és kezdődik elölről minden mert hallják a hírt, hogy a UPC megy folyamatosan 20Mbps sebességgel és ezért visszajönnek :D

Szerk:
Vagy enged a UPC a nyomásnak felold minden korlátot aztán megy a p2p ezerrel de jönnek a UPC telefonosok és nyitnak egy topicot ahol rengeteg elégedetlen ember lesz az akadozó nem működő telefonok miatt :Đ

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 04. 22:06 -kor

#2806 Felhasználó inaktív   ZXer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 22:15

Egyébként az a szép, hogy pl az én forgalmamat ez az egész lassítás csak növeli :)
Ugyanis amíg gyorsan lejöttek a dolgok, addig csak annyit futott a torrent kliens, amíg lejött és nagyjából visszaosztott 1.0-s arány köré. Most meg mivel alig halad a letöltés, ezért amikor be van kapcsolva a gép, mindig megy a torrent, és közben folyamatosan csorognak felfelé az adatok, az arány meg az egekben... Miközben ami kell, azt ugyanúgy leszedem, csak lassabban.

De hogy valami jót is írjak: a hivatalos mérő június mindhárom eddigi napjára egyaránt kb 80-90%-át írja az általam mértnek, szóval úgy tűnik sikerült meghegeszteni, és még némi jóindulat is van benne  :up:

#2807 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 22:38

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 16:01

Nekem 5 perce mondta telefonban egy műszaki ügyfélszolgálatos srác, hogy:
"Ő úgy tudja, hogy a jelenlegi adatok alapján a fejlesztések végével megszűnik a p2p-korlát."
Szerintem reálisabb a "felpuhul a korlát" dolog, de majd meglátjuk.

Én nem foglalkozom addig tovább a dologgal. :)

Hagy foglaljam össze az ügyfélszolgálat ilyen kérdésekre tett válaszait:

Ezt kell mondaniuk.

A kétértelmű kijelentés - ránk nézve - pozitív mivoltában bízva. :smoker:
Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#2808 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 22:57

Idézet

Zoli62, az elméleted tehát ott hibádzik, hogy a szűk keresztmetszet jellemzően nem a nagy, agregált forgalmat áteresztő pontokon szokott lenni (azaz hiába nézegetitek, mennyit bírna még a két BIX link), hanem a fogyasztóhoz közeli szakaszokon (a last mile-on). Azt pedig csak a hálózat felügyeletéért felelősök látják, és annak a bővítése emészt fel igazán nagy összegeket.

Én is a headendekre gondoltam, meg a last mile-re. Beruházás, előfizetések, megtérülés, profit, újbóli beruházás. Más kérdés, hogy a felhasználóközeli infrastruktúra bővítése előfizetői oldalról is elég költséges. Ki fizesse meg a révészt? :) Pedig a fejlődés záloga felhasználói szemszögből a last mile fejlesztése, pont a heavy hardcore userek miatt is.

Szerkesztette: zoli62 2007. 06. 04. 23:07 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2809 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 22:59

Megvan a megoldas:
hasznaljatok mast, ne p2p-t az ugyis buntetendo, mert meg is osztod :)
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2810 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:01

Idézet: shr - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 22:20

szerintem nem azt nem tudják elképzelni, hogy a 250GB összehozható, hanem hogy hogyan lehet annyit megnézni (persze vannak fura lények, akik csak szednek és kiírják. régen is volt, aki napi több giga mp3-at írt ki, de ez nem egy egészséges és indokoltnak tűnő dolog). s erre írták, hogy napi egy hd film...

Vagy egy-egy bluray/hddvd - 20-30gb/nap
Simaliba :D

Svedek tudod mennyit tolnak ki naponta? :p
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#2811 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:04

Idézet: Lager - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 21:12

Mondjuk a p2p korlátozás ellen lehetne pl úgy tiltakozni hogy minden nap csúcsidőben azok a júzerek akik elégedetlenek a p2p dologgal egy időben lehúznának 3 gigát ftpről.

vagy mondjuk 1TB-ot innen :Đ  :D

ftp://ftp.fsn.hu/testfiles/
:lol:
innen úgyis jönne nektek csutkával mivel ftp nem P2P

#2812 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:08

Idézet: Guruj - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 21:52

nem örülök ennek ami van

még anno T-online 50kirúgott ügyfele közt volt a haverod?
mert azóta kétlem hogy valakinek is felmondtak volna
épp múltkor volt egy hír T-online oldalon hogy eddig 150gigás FUP volt bevezetve amit viszont nem mertek az ügy után alkalmazni mivel rájuk szólt a GVH vagy ki hogy nem jól van az úgy.

most ezt az ÁSZF-be ugyanúgy bennehagyták csak emelték 300gigára és ott volt a hírben hogy mindössze 100-200user van összesen aki átlépte a 150gigás határt eddig de nem szólták meg őket

szal kétlem hogy haverodnak felmondtak 400gigára pláne ADSL-nél ha más ISP-nél van :D

#2813 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 22:03

Ezzel csak az a baj, hogy ha minden gigamega letöltögető akinek secc perc alatt kell az ezer meg ezer giga az szépen átmegy ADSL-re akkor az ADSL lesz bedugulva. Ugyan a UPC hálózatán akkor mindenkinek meglesz a 20Mbps viszont keletkezik itt a fórumon egy új topic ahol a ADSL szolgáltatókat fogják szidni a gigamega letöltögetőt  aztán ha abból is elegük lesz akkor átmennek béreltvonalba amit szintén padlóra nyomnak és kezdődik elölről minden mert hallják a hírt, hogy a UPC megy folyamatosan 20Mbps sebességgel és ezért visszajönnek :D

Szerk:
Vagy enged a UPC a nyomásnak felold minden korlátot aztán megy a p2p ezerrel de jönnek a UPC telefonosok és nyitnak egy topicot ahol rengeteg elégedetlen ember lesz az akadozó nem működő telefonok miatt :Đ

na azt megnézem mikor lesz az ADSL bedugulva
pár hsz-el előbb írtam hogy ADSL-nél király hogy a központig dedikált vonala van mindenkinek szóval ami azon megy azt nem mások elől szívod.
csúcsidőben meg ha netán a gerinc kevés akkor max annyi hogy mindenkinek picivel lassabban megy
de pl nálunk még sose láttam bedugult ADSL-t pedig már 3éve nyomatom állandóan

#2814 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:27

Ha 2006 novemberben tudom, hogy sávszélesség 3x-ás lesz, akkor nem írok alá 2 évet a profra, hanem lefelé módosíttatok. Egy kicsit gusztustalan dolognak tartom, hogy az emelés életbelépésekor nem tették lehetővé a lefelé módosítást, mert igazán a plus-t is az up miatt köttettem be, most meg lényegében havi 8-9e-ért kapnék egy 10M/1M-et, ugyanakkora feltöltéssel, mint a professional. A 20Mbites down irány annyira nem hat meg. A plus idején is bőven elég volt a 6Mbit. :think:  :reklamacio:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2815 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:30

Idézet: KekszNET - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 23:59

Megvan a megoldas:

Míg nincs a gépen 100%-ban addig senki nem bizonyítja be róla, hogy micsoda, addig csak bitek halmaza amit visszaosztasz.  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2816 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:35

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 23:11

pár hsz-el előbb írtam hogy ADSL-nél király hogy a központig dedikált vonala van mindenkinek szóval ami azon megy azt nem mások elől szívod.
csúcsidőben meg ha netán a gerinc kevés akkor max annyi hogy mindenkinek picivel lassabban megy

Tudod, valahogy be kell beszélniük a népnek, hogy mi vagyunk a hiba a gépezetben, és nem a szolgáltató, aki ba..ik fejleszteni.
A srácok meg megbeszélik az ilyen fórumon a protokol titkosítást, és miegymást ami használ ellene, miközben az itteni UPC-s alkalmazottak meg leadják a drótot, és vége a kánaánnak. Ha kijönne rá valami ujboli megoldás, annak is annyi lenne. Tisztelet a kivételnek

#2817 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:37

Idézet: KekszNET - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 22:59

Megvan a megoldas:

Mondj egy Ftp-s oldalt ahonnan Hd vagy Blueray rippet lehet leszedni, és nem fogok tovább p2p-ről tölteni.

#2818 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 04. 23:43

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 23:11

Hát igen a gyönyőrű technikai különbségek!
Emlékezik még valaki a UPC főmufti nyilatkozatára néhány riportban?
Arról beszélt, hogy azért jobbak az adsl-nél, mert a jelenlegi rendszerük 30Mbit-ig bírja, tehát megvan a tartalék a 20Mbit-es csomagoknak is, ami adsl-nél elméletileg nem mondható el.

(mint a mellékelt ábra mutatja szerintem azt se tudja melyik országban van, nem hogy milyen céget vezet)

Mellesleg "nagy kegyesen" a Mezzo csatornát a "digitális átállásra" (gyönyörű megfogalmazás) tartalékolt frekvenciára voltak hajlandók visszatenni. Milyen digitális átállás, ha a netezőket sem bírja a rendszer?

maxt

#2819 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:00

Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 23:37

Mondj egy Ftp-s oldalt ahonnan Hd vagy Blueray rippet lehet leszedni, és nem fogok tovább p2p-ről tölteni.

Én is hanyagolnám a p2p-t, ha lenne alternatíva, de sok dolog (az országban nem beszerezhető filmek, sorozatok) csak így érhető el. És igenis zavar, ha egy sorozat 1 része 3 nap alatt jön le.

A jogi részéről annyit, hogy a kiadók ügyvédei még nem tudják, hogy a saját töküket rágják ezzel a lopás+illegalitás mizériával, a jogalkotók meg (némi apróért) vadul csápolnak ehhez.

Látatlanban nem vásárolok. De sikerült a filecserélő hálózatokon hozzáférhető anyagok között értékeket találnom. És lehet, hogy én vagyok a kisebbségek kisebbsége, de amit úgy értékeltem, hogy ér annyit, annak eredeti dvd-je virít a polcomon.
(és egy kedvenc társulatomnak 1 hónapja lehet csak kapni az országban a lemezeit, és biztosan begyűjtöm)

A p2p az én olvasatomban nem ingyensör, hanem hasznos reklám (minőségi okonál fogva elsősorban)
HD és Blueray tartalom minőségi, de véleményem szerint teljesen fölösleges.

maxt

szerk: typo

Szerkesztette: maxt 2007. 06. 05. 00:01 -kor

#2820 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 00:08

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 4., hétfő - 15:02

"A szolgáltató adott nagyobb sávszélességre lehetőséget, kitágította az adatmennyiségi korlátot. Feltehetően sokan elszálltak és ki is aknáznak mindent amire lehetőséget ad a hálózat."

ezzel az elszállással az a baj, hogy mióta emeltek, 360-400 helyett 100 alatt jön a P2P, amivel elég nehéz "elszállni", ha már a régi sebességgel nem sikerült...

ha ezt a 3-4xes arányt nézem, csak akkor takarózhatna a UPC azzal, hogy túlterhelt a rendszer, ha minden alállomoáson bizonyíthatóan ki tudná mutatni, hogy 3-4 akkora a terhelése/előfizető száma mint eddig!

ugye ez marha valószínű országos szinten?  :omg:

a másik meg... warezhuszárok... hadd kérdezzem már meg hogy kik azok a warezhuszárok és miért?
azért lennék warezhuszár mert megpróbálom kihasználni a rendelkezésre álló sávszélt és forgalmi mennyiséget (250GB) AMIRE SZERZŐDTEM és AMIÉRT FIZETEK KEMÉNYEN!

ez nem a máltai szeretetszolgálat! a pénzemért igenis jár ami a szerződésben van!

ha a UPC nem bírja (mert sokat akar a szarka, de kicsi a farka), akkor nagyon egyszerűen ne reklámozza a szar szolgáltatását tissztességtelenül, illetve, nem kellett volna beállni a "kinek van nagyobb fasza" versenybe! szerintem egy user sem állt fegyverrel a UPC vezetők feje mellett, hogy "emeltek vagy meghaltok"

bevállalták, csinálják is! ha már emelni képtelenek, legalább az a mocskos 3MBet szolgáltassak amiért fizetek! a 10MBet leszarom, mivel letölteni alig szoktam... inkább UPolok, de azért néha-néha szeretnék ezt-azt lekapni legalább 3MBel és nem 512kb-el!

mint írtam már a trékomnál az 1MB le 3900 (1 év hűséggel) itt 4500, és ezért most kb 12t fizetek, mert név szerint ugyan 10MB, de 1 se jön rajta...

szerk:
és mivel a közel 1 év alatt bizonyította az UPC, hogy a hálózata stabilan tudja a 3MBet akár "fullrahúzvais" illetve többször reklámozta, hogy jócskén bírna még a hálózata, nem értem az ilyen mértékű lekorlátozást... na mindegy.. reggel telefon... net vissza 2 csomaggal, teló ki... a kábeltévéjüket csak anyám miatt nem mondom vissza... nekik biztos megéri a tömeges lefelé módosítás, szerződés felbontás, illetve a várható FVF és NHH viszgálat...

"warezhuszár"

Szerkesztette: RosszQtya 2007. 06. 05. 00:15 -kor

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • Utolsó »