HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2861 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:37

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:11

Ahogy mindennek ennek is van jó és rossz oldala.
Az új programok készítői elvárják a felhasználótól, hogy megvegye az aktuális csúcsteknikát, mivel a programcsak azon megy igazán.
Az internetes alkalmazások fejlesztői pedig feltételezik, hogy a távközlési cégeknem iscélja az ügyfél megfelelő kiszolgálása, és ők is vaásarolnak majd jobb eszközöket.

Folyamatos egymásramutogatás megy, és ha valaki megunja (aki nem akar többet költeni hardverre) akkor nem használja a progit, vagy szűri az adott forgalmat.

megjegyezném hogy nálunk sem egy gépen megy a dolog, hanem hármon, de már a szoftvereket úgy állítottam be, hogy még 5 gép elmenne mellettük nyafi nélkül... lehet otthonról is figyelni a terheltségre... énmiattam ne szívjon más előfizető, viszont az is igaz, hogy nagyrészt a csúcsidőben használjuk, átlagembernek ugyanis ekkor van rá ideje...

maxt

Teljesen igazad van.
Én inkább arra akartam rávilágítani, hogy a p2p alkalmazások rohamos terjedése (és az egyere nagyobb állományok cserélése), valamiféle szabályozás nélkül előbb-utóbb a web összeomlásához vezet. Mivel a piramis olyan határtalan mértékben terjeszkedik, hogy azt semmiféle infrastruktúra fejlesztés nem tudja követni. És bár nem vagyok egy Nostradamus, ezt az összeomlást a következő három évre teszem.
Hacsak...! Valamiféle nemzetközi és mindenki által elfogadott jogi szabályozás nem tereli normális mederbe a fájlcserélők működését, akár néhány precedens értékű bírói itélet nyomán.
Az mégiscsak nonszensz, hogy vaklaki többtíz gigát azért tölt le (és oszt vissza), hogy megnézze, megfelel e neki a film, amit esetleg (ha akarom elhiszem), ha megfel neki eredetiben is megvesz. Ezt még a legliberálisabb bíró sem sorolná röhögve a szabad felhasználás kategóriájába.

#2862 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:33

A kettőt ne keverjük már össze. A hagyományos DVD-n lévő MPEG2 MP@ML max. 720x576 felbontás és max. 9.8Mbps bitráta.
A HD anyagoknál MPEG2 kódolás esetén a profil MP@HL és a bitráta 19Mbps ill. 25Mbps.

Én egy mkv konténeres mpeg4 - ről beszélek.

#2863 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:39

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:15

és hol van bedugulva mert nálam jön csutkán egyfolytában a cucc lefelé :D
rapidshare 800-840KB ftp-ről 830-850között szóval nálam nincs bedugulva

meg shabba is leírta hogy ADSL-nél a gerincen nem igazán van szűkösség ha meg mégis majd a két új Cisco cuccal megturbózza T-com a gerinchálózatát :respect:

Most épp egy céges adsl halódott. De már megjavult.

#2864 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:40

Idézet: loopylime - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:35

csudijó! akkor fizesd meg, hogy ezt kihasználhasd. biztos vagyok benne, hogy a korlátozásokban van része annak (a mértéke egy másik kérdés), hogy sokan elkezdtek "warezhuszárkodni" meg ilyesmiket letölteni ipari mennyiségben. nekem az a bajom, hogy sokakban fel sem merül, hogy mindennek van egy bizonyos határa, amit nem kéne átlépni, még akkor sem, ha 3 helyett 10 megabitet ad az UPC és ha megemeli a forgalmi korlátot 30-ról (átlag) 250 gigára, mert másokkal szúr ki.

Meg is fizetem! Havonta!

#2865 Felhasználó inaktív   Élek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:46

Idézet: loopylime - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:35

csudijó! akkor fizesd meg, hogy ezt kihasználhasd. biztos vagyok benne, hogy a korlátozásokban van része annak (a mértéke egy másik kérdés), hogy sokan elkezdtek "warezhuszárkodni" meg ilyesmiket letölteni ipari mennyiségben. nekem az a bajom, hogy sokakban fel sem merül, hogy mindennek van egy bizonyos határa, amit nem kéne átlépni, még akkor sem, ha 3 helyett 10 megabitet ad az UPC és ha megemeli a forgalmi korlátot 30-ról (átlag) 250 gigára, mert másokkal szúr ki.

Megfizetem. És hogy mit töltök ezért a pénzért, az nem személyed dolga.
Az UPC szúrt ki veled, ezt ne felejtsd el.
Az egész töltögetős-korlátozós mizéria halandzsa, ami ha életbe lép addig fog csak tartani, amíg az UPC ügyfélköre látványosan nem csökken. Tedd fel már nekik a kérdést hogy miért volt szükség a 30gb korlátozásra, mikor máshol már rég 100-150gb-os korlát volt, és ez mellett, az UPC egyik napról a másikra kitolt 250-re. Nem volt itt akkora fejlesztés. Csupán elötte is huzták az embereket, és most is megpróbálják, vagy megpróbálták ugyanezt.
De most nem szólhatunk semmit sem, hisz a sebesség jelenleg normális. Lehet hogy tesztelik a közönséget, hogy mi alakul ki belőle.

#2866 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:49

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:15

meg shabba is leírta hogy ADSL-nél a gerincen nem igazán van szűkösség ha meg mégis majd a két új Cisco cuccal megturbózza T-com a gerinchálózatát :respect:

Hallod, fogalmad sincs, miről beszélsz... :) Asszed egy DSLAM uplinkje végtelen? Még ha újabb FE, GE vagy TGE uplinkje van is, a rácpusztási telefonközpont mögött nem STM64-es felhordó van... Egyébként meg örülsz a CRS-1-nek, amit a MT vett, de abba bele se gondolsz, hogy egy ekkora, modulárisan bővíthető cuccba milyen egyszerű egy Layer7-es control engine-t integrálni, aztán mehet a shaping...

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2007. 06. 05. 09:59 -kor

#2867 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:50

Idézet: Élek - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:26

Miért? Szerinted egy jó minőségű dvdrip, nem ugyanazt a képet adja vissza, mint egy Dvd?
Néztél már Hdrip-et, vagy Blueray rippet? Van összehasonlítási alapom. Amugy a Hddvd és Blueray filmek mint gondolom tudod, 1080p-ben kerülnek kiadásra. Ezen filmek a 94 cm-es Tv-ig, 720p-ben bőven elegendőek mert nem nagyon veszel észre különbséget az 1080p, és a 720p között. Nem is hiába adják ki az ekkora Tv-ket 720p-ben.
Az ennél nagyobb Tv-re ajánlják az 1080p-t. Szinte ugyanazt a képet visszaadják mint a normál tömörítetlen Blueray és Hddvd. És ne felejtsd el hogy az eredeti Hd dvdk, és Blueray lemezek ugyanugy tele vannak menüvel, Extrával, miegymással. Ezeket kivéve mégsem lenne olyan nagy az a lemez.

Idézet

Szerinted egy jó minőségű dvdrip, nem ugyanazt a képet adja vissza, mint egy Dvd?

A tömörítési veszteségéről hallottál már? 
De ezen felesleges vitázni mert ez nem a digitális videózással, tömörítéssel foglalkozó topic

Idézet

Néztél már Hdrip-et, vagy Blueray rippet?

Nem. Én eredeti nem újratömörített anyagot néztem  :D

Idézet

Szinte ugyanazt a képet visszaadják mint a normál tömörítetlen Blueray és Hddvd.

A blu-ray és a HD-DVD csak az adathordozó és nem formátum. Formátum a lemezen lévő HDV.
És azért kell a blu-ray meg a HD-DVD mint adathordozó mert azt a nagy sávszélességet amit a HDV igényel nem tudja biztosítani a sima DVD mint adathordozó.
Egyébként a blu-ray és a HD-DVD lemezeken lévő HDV is tömörített.

#2868 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 09:58

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 9:37

Teljesen igazad van.
Én inkább arra akartam rávilágítani, hogy a p2p alkalmazások rohamos terjedése (és az egyere nagyobb állományok cserélése), valamiféle szabályozás nélkül előbb-utóbb a web összeomlásához vezet. Mivel a piramis olyan határtalan mértékben terjeszkedik, hogy azt semmiféle infrastruktúra fejlesztés nem tudja követni. És bár nem vagyok egy Nostradamus, ezt az összeomlást a következő három évre teszem.
Hacsak...! Valamiféle nemzetközi és mindenki által elfogadott jogi szabályozás nem tereli normális mederbe a fájlcserélők működését, akár néhány precedens értékű bírói itélet nyomán.
Az mégiscsak nonszensz, hogy vaklaki többtíz gigát azért tölt le (és oszt vissza), hogy megnézze, megfelel e neki a film, amit esetleg (ha akarom elhiszem), ha megfel neki eredetiben is megvesz. Ezt még a legliberálisabb bíró sem sorolná röhögve a szabad felhasználás kategóriájába.

A probléma abban van, (illetve remélem csak volt) hogy a filecserélő alkalmazások működése használhatatlanságig volt korlátozva.
Lehet éppeszűen is szabályozni a forgalmat, de természetesen nem várom el a p2p alkalmazások korlátlan működését, csak a használhatóságot.
Az anyagok visszaosztása csak emberi okokból szükséges, hiszen ha valakik a kifizetett sávszélességükből áldoztak rám, akkor (tisztességesen gondolkodva) a közösségnek ezt viszonozni illik.

Itt most meg lehetne járni a jogi köröket azzal, hogy egy tartalmat valaki már megfizetett,akkor annak különböző formátumaiért miért fizessen újra, de ez már egy másik érdekcsoport, a kiadók területe, és jelen helyen erősen :offtopic:
(mégegyszer mondom, hogy véleményem szerint a dolog nem életszerű)

A minap olvastam egy statisztikát, hogy a filecserélőkön folyamatosan nő a legális tartalmak aránya, mivel a tartalomszolgáltatók számára hatékony terjesztést jelent, hogy nem maguknak kell megvásárolni a nagy teljesítményű szervereket, hanem a felhasználói közösségek szabad kapacitását tudják a terjesztésre felhasználni.

Viszont ezen a vonalon haladva: Az átvitt adatok mennyisése mindenképp nöni fog, hogy ennek forrása hogyan oszlik meg, az az elérhető technológiáktól függ majd.

maxt

#2869 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 10:02

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:33

20Mbps milyen kodekkel? 4GB milyen kodekkel? Egy MPEG2-s eredeti HDTV-t összehasonlíthatsz egy negyedakkora H.264-es rippel, és nem fogsz sírva fakadni. Olvass kicsit utána!

K>

Mekkora is a HD sávszélessége H.264 esetén? Ugye valahol 10Mbps és 20Mbps között van.  :)

Mekkorára kell lenyomni a bitrátát, hogy ráférjen egy közönséges 4.7-es DVD-re egy normál hosszúságú anyag? Az így kapott bitráta mekkora felbontáshoz is javasolt?
Akkor most milyen HD-ről is beszélünk?
De ismétlem ez nem a digitális videózással és tömörítéssel foglalkozó topic.  :)

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 05. 10:10 -kor

#2870 Felhasználó inaktív   james007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 10:12

NSD

/OFF topic

tudnal segiteni nekem hogy hazai savszeleseg es megbizhatosag tekinteteben ki johet szoba mint tarhely szolgaltato ...sajnos az ebbe megfelelo topicba nem kapok valaszt egy ideje

elony lenne esetleg ha a Plesk nevu programmal adminisztralhato lenne a tarhely

elore is koszonom a valaszod

/ON topic :respect:

#2871 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 10:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:33

A kettőt ne keverjük már össze. A hagyományos DVD-n lévő MPEG2 MP@ML max. 720x576 felbontás és max. 9.8Mbps bitráta.
A HD anyagoknál MPEG2 kódolás esetén a profil MP@HL és a bitráta 19Mbps ill. 25Mbps.

:offtopic:
Hozzá kell szólnom..

Ez a két Screen Shot egy DVD9-re tömörített HD filmből (Deja Vu)van:

http://nwgat.net/woot/files/3/DV17.jpg
http://nwgat.net/woot/files/3/DV04.jpg

Ha valaki tud, nyugodtan szúrjon be egy Screen-t az eredeti DVDről és megnézzük a különbséget.

MPEG2-t már alig használnak HD kódolásra inkább:

BlueRay > AVC, h264
HD DVD > VC1

#2872 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 05. 10:34

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:02

Mekkora is a HD sávszélessége H.264 esetén? Ugye valahol 10Mbps és 20Mbps között van.  :)

Mekkorára kell lenyomni a bitrátát, hogy ráférjen egy közönséges 4.7-es DVD-re egy normál hosszúságú anyag? Az így kapott bitráta mekkora felbontáshoz is javasolt?
Akkor most milyen HD-ről is beszélünk?
De ismétlem ez nem a digitális videózással és tömörítéssel foglalkozó topic.  :)

// OFF
Valóban nem, de azért ne "tévedjünk"!

Digital Television: The MPEG-2 Standard

Typical Transmission Rates
12-20 Mbps | Broadcast HDTV | (MPEG-2) - és ez legyen csak a 720p, ami már jelentősen szebb képet ad, mint egy PAL videó. A H.264 kb. 30%-os sávszélt igényel ehhez képest.

K>

Szerkesztette: matamoscas 2007. 06. 05. 10:38 -kor

#2873 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 10:45

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:58

A probléma abban van, (illetve remélem csak volt) hogy a filecserélő alkalmazások működése használhatatlanságig volt korlátozva.
Lehet éppeszűen is szabályozni a forgalmat, de természetesen nem várom el a p2p alkalmazások korlátlan működését, csak a használhatóságot.

Ebben is egyetértünk. Az eddigi korlátozás (priorizálás) mértékét azért nem tudom igazán megitélni, mert nem használok torrentet. Lehet, hogy sokan úgy érzik, túl erős (volt) ez a priorizálás, de a fene tudja..., én bízom a UPC-s szakikban, hogy csak annyira korlátoznak egy-egy protokollt, hogy az ne veszélyeztesse a hálózat működését. Hisz nem érdekük a saját előfizetőiket szopatni, mert akkor maguk alatt vágják a fát. Ennek ékes bizonyítéka, hogy néhol tökéletesen ment a p2p. Valszeg ezeken a helyeken nem vot szükség olyan mértékű beavatkozásra, mint ahol a warezhuszárok ráugrottak a Hollywood-i archívumokra.

#2874 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 10:58

p2p-nél csak letöltés lassú vagy feltöltés is?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2875 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 11:01

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:58

A feltöltés nálam végig jó volt.

#2876 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 11:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 10:50

A tömörítési veszteségéről hallottál már? 

nos. ahol egy az egyben az eredetire vagy veszteségmentes tömörítésre van feltétlen szükség, az a pixelművészet, meg a saját kedvenc kis fotók, nagyon vájtfülűeknek a zene is, de nem a videózás. egy jó, az eredetinél lényegesen kisebb tömörítvény közel azonos minőségű tud lenni, mint az eredeti dvd, fel sem tűnik a különbség. főleg valami kis laza filmecskéknél és sorozatoknál nem tudom, minek kellene feltétlenül minden pixelnek annak lennie, mint az eredetin...
de mélyebben nem értek ám a tömörítéshez, a mélyebb vitákat meghagyom a tájékozottabbaknak.

Szerkesztette: shr 2007. 06. 05. 11:09 -kor

#2877 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 11:08

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 11:58

Chellos iranyba rendben van, de ha nincs csak kulfoldi vagy dsl-es peer, akkor halott az is.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2878 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 11:09

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 11:58

nekem mediumon 40k-ra ragadt fel, láthatóan korlátba ütközve.

#2879 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 11:11

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 11:08

Chellos iranyba rendben van, de ha nincs csak kulfoldi vagy dsl-es peer, akkor halott az is.

Samott

Csinálj egy tesztet ha torrentközelben vagy, mert a bix grafikon alapján hajnalban elszakadt a póráz.
(én meg drukkolok)

maxt

#2880 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 05. 11:17

Idézet: shr - Dátum: 2007. jún. 5., kedd - 12:01

nos. ahol egy az egyben az eredetire van feltétlen szükség, az a pixelművészet, meg a saját kedvenc kis fotók, nagyon vájtfülűeknek a zene is, de nem a videózás. egy jó, az eredetinél lényegesen kisebb tömörítvény közel azonos minőségű tud lenni, mint az eredeti dvd, fel sem tűnik a különbség. főleg valami kis laza filmecskéknél és sorozatoknál nem tudom, minek kellene feltétlenül minden pixelnek annak lennie, mint az eredetin...
de mélyebben nem értek ám a tömörítéshez, a mélyebb vitákat meghagyom a tájékozottabbaknak.

Nem szándékozom a topicot digitális videó irányába elvinni de a tömörítési veszteség ugyebár kihatással van a mozgóképre. Az eredeti HD anyag drasztikus bitráta csökkentéssel való újratömörítése sok esetben látható nyomot hagy a képen. Persze ez nem mindenkinek tűnik fel de ha egyszer rááll az ember szeme akkor abban is látni fogja amiben eddig nem vette észre. pld. az MPEG2 hajlamos a blokkosodásra, hártyásodásra, a H.264 pedig a blur effektusra.
Persze eléggé sarkítottan fogalmaztam de ugyebár most arról volt szó, hogy izmosabb HD anyagot teszünk át 4GB méretre.

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.