HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1511 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 18. 14:50

Idézet: brd - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 12:21

Mit kéne rajta ismernie? Egy XP pl. használható egy olyan gépen, amin a 98 már éppenhogy kényelmesen használható. A Vistáról ez nem mondható el. Még XP<->Vista viszonylatban sem. Szerintem senkit nem érdekel a memóriakezelése (ebből a szempontból)...

De ha tudnád, hogy miért zabál annyi memóriát akkor nem írnád, hogy memória zabáló. Azért használ annyi memóriát, mert figyeli a géphasználati szokásodat és a leggyakrabban használt programokat előtölti a memóriába a rendszer indítása során, így gyorsítva a programok betöltődését. Természetesen ha szükséges akkor kiüríti a fizikai memóriát. Érdemes elolvasni a SuperFetch részt: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1512 Felhasználó inaktív   Natti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 17:07

Idézet: brd - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 12:21

Mit kéne rajta ismernie? Egy XP pl. használható egy olyan gépen, amin a 98 már éppenhogy kényelmesen használható. A Vistáról ez nem mondható el. Még XP<->Vista viszonylatban sem. Szerintem senkit nem érdekel a memóriakezelése (ebből a szempontból)...

Van benne ráció amit elképzelt MS- de ez csak akkkor működik, ha az erőforrások nem a "még eldöcög ez nekem" kategóriában vannak. Egy gyors SATAII csatolt merevlemez csodákra képes a memória műveleteknél.

#1513 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 20:20

Ezt az előtöltést ki lehet kapcsolni?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1514 Felhasználó inaktív   Dr.Fantastikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 20:23

Idézet: djculture - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 8:54

Nem a driverek sz maga a vista egy kókumpityere nem oprendszer .. :p
Ezt a memóriaigényét se értem ,semmi nem támasztja alá semi extra istenség .hogy zabálja a memóriát.Persze tudom vegyünk memót mer most olcsó a ddr2,de esetleg nem lehetett volna nem ilyen pazarlón bánni az erőforrásokkal kedves microsoftos emberek?

:smoker:  Azt nem ertem mit mindig akadnak ki egyesek a memoria zabalas miatt ???

Nalam peldaul 1.5 Gb rambol  used 657  es free 877 !!!  :D  mikozbe ful az Office 2007, AdobeReader 8 PRO stb,,,

a processzor't azt viszon kegyetlenul ZABALJA !!  {az is igaz hogy piszok gyors minden.}
Ja a proci 'csak' :down: 3000 MHz Intel Prescott.

Szerkesztette: Dr.Fantastikus 2007. 06. 18. 20:25 -kor

System: Windows 8 -on- INTEL 3930K.  ASUS P9X79_DeLuxe___sound with__Xonar-PHOEBUS__Lg 27'' LED.

#1515 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 20:26

Idézet: Dr.Fantastikus - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 21:23

:smoker:  Azt nem ertem mit mindig akadnak ki egyesek a memoria zabalas miatt ???

Nalam peldaul 1.5 Gb rambol  used 657  es free 877 !!!  :D

a processzor't azt viszon kegyetlenul ZABALJA !!  {az is igaz hogy piszok gyors minden.}
Ja a proci 'csak' :down: 3000 MHz Intel Prescott.

te is kiakadnál ha több száz válalati gépre kéne feltelepítened a vistát,épp hogy teljesítik az 512mb os határt vazz...Mondjuk jó mert legalább aero sincs ,minek is az egy munkagépre... :)

Szerkesztette: djculture 2007. 06. 18. 20:27 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1516 Felhasználó inaktív   Natti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 20:50

Idézet: brd - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 21:20

Ezt az előtöltést ki lehet kapcsolni?

Felügyeleti eszközök -> Szolgáltatások ->Előtöltés : leállítás és kézi esetleg letiltva mód.

#1517 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 21:14

Idézet: djculture - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 21:26

te is kiakadnál ha több száz válalati gépre kéne feltelepítened a vistát,épp hogy teljesítik az 512mb os határt vazz...Mondjuk jó mert legalább aero sincs ,minek is az egy munkagépre... :)

Én biztos nem tenném fel 1gb-nál kevesebb memóriát tartalmazó gépre Vista-t. Jeleneg is így vagyok a munkahelyemen (egy iskola) az XP-vel. Követelmény, hogy azonos oprendszert használjanak a termekben, de hiába van az összeshez legális XP ha a gépek 70%-a csak 256mb-ot tartalmaz azon meg tetűlassú, így inkább az összes gépen win2000 fut.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1518 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 21:19

Idézet: djculture - Dátum: 2007. jún. 18., hétfő - 19:26

Nagyon nem jött még el az ideje annak, hogy vállalati gépre feltedd. Ha veszel új gépet amin van az más, derégi gépekre talán nem kellene erőltetni. Ezt normális fönöknek meg lehet magyarázni, a nem normális meg rájön magától, amikor megborul a cég...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1519 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 18. 23:04

Még egyszer: Szevasztok, sikeresen kikapcsoltam az Outlook indexelését, azóta nem is indul. Hogy lehet visszakapcsolni?? A Vezérlőpultból (ahonnan kikapcsoltam) nem megy.
Köszi

#1520 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 18. 23:16

Sziasztok! Creative Sound Blaster Live! hangkártya drivert talált vki, ami rendesen is működik és szól minden 5.1-ben és működik a mikrofon is?? Fontos lenne, nekem nem sikerült találnom drivert.  :(
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#1521 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 06:26

Idézet: Ryo13 - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 0:16

Sziasztok! Creative Sound Blaster Live! hangkártya drivert talált vki, ami rendesen is működik és szól minden 5.1-ben és működik a mikrofon is?? Fontos lenne, nekem nem sikerült találnom drivert.  :(

Hm, hát mindent azért nem lehet... :D  Én annó a gyári cd-jéről tettem fel a drivert, sztereót, azt a Vista felülírta a WU-s driverrel, az 5.1, de nem szól, úhhogy biztos van megoldás, csak el van rejtve.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1522 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 06:29

Idézet: Ryo13 - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 0:16

Pontos típusa nem ártana.

Szerk.: Mondjuk ami öregebb mint a Live-24bit, az már "End of Servicelife" a Creative-nál, magyarán szólva hatalmas támogatásra nem kell számítani.  :rolleyes:

Szerkesztette: sutyi^ 2007. 06. 19. 06:31 -kor

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1523 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 06. 19. 08:19

Hello mindenki!
Ket apro kerdesem lenne (gondolom, annal nehezebb megoldani oket). Egyik sem veszes, csak idegesito:

1) Ugyebar van a Gadgets ablak a jobb szelen, ahova naptarat meg idojarast meg minden apro szirsz4rt ki lehet tenni, hogy keznel legyen. Gondom csak az, hogy ha rakattintok a Talcan az Asztal ikonra (vagy nyomok egy WINDWOS+D kombinaciot) elohozza az asztalt csak eppen a Gadgets ablakot mar nem. Azt tudom, hogy az ora melletti ikonra kattintva elojon, de nem lehetne ezt valahogy alapertelmezette vagy automatikussa tenni? Mert azert jelenitem meg az asztalt legtobbszor, hogy ikonokat hasznaljak onnan es/vagy rapillantsak a Gadgets-cuccaimra. Igy viszont eleg korulmenyes.

2) Ez mar erdekesebb, minden gepinditaskor (vagy ujrainditaskor) nem jon be azonnal a Vista, hanem egy un. Windows Boot Manager fogad, ahol valaszthatok a Vista es valami elozo verzios Windows kozott (elotte XP volt a gepemen, de formaztam a C:-t szoval nem kellene tudnia rola). Termeszetesen ha ramegyek az elozo verziosra, akkor nem tortenik semmi, csak elsotetul a kepernyo. Nem lehet valahogy eltuntetni ezt a hulye boot menut? Arra is gondoltam, hogy az alaplapom featurje lehet vagy kapcsolatban allhat vele, de Windows XP-vel ezelott soha nem csinalt ilyet.

Koszonom a valaszokat elore is!
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1524 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 08:49

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 9:19

Hello mindenki!
Ket apro kerdesem lenne (gondolom, annal nehezebb megoldani oket). Egyik sem veszes, csak idegesito:

1) Ugyebar van a Gadgets ablak a jobb szelen, ahova naptarat meg idojarast meg minden apro szirsz4rt ki lehet tenni, hogy keznel legyen. Gondom csak az, hogy ha rakattintok a Talcan az Asztal ikonra (vagy nyomok egy WINDWOS+D kombinaciot) elohozza az asztalt csak eppen a Gadgets ablakot mar nem. Azt tudom, hogy az ora melletti ikonra kattintva elojon, de nem lehetne ezt valahogy alapertelmezette vagy automatikussa tenni? Mert azert jelenitem meg az asztalt legtobbszor, hogy ikonokat hasznaljak onnan es/vagy rapillantsak a Gadgets-cuccaimra. Igy viszont eleg korulmenyes.

2) Ez mar erdekesebb, minden gepinditaskor (vagy ujrainditaskor) nem jon be azonnal a Vista, hanem egy un. Windows Boot Manager fogad, ahol valaszthatok a Vista es valami elozo verzios Windows kozott (elotte XP volt a gepemen, de formaztam a C:-t szoval nem kellene tudnia rola). Termeszetesen ha ramegyek az elozo verziosra, akkor nem tortenik semmi, csak elsotetul a kepernyo. Nem lehet valahogy eltuntetni ezt a hulye boot menut? Arra is gondoltam, hogy az alaplapom featurje lehet vagy kapcsolatban allhat vele, de Windows XP-vel ezelott soha nem csinalt ilyet.

Koszonom a valaszokat elore is!

1. Always on Top a te barátod.  :Đ  -  Szerk2.: Vagy valami rajzszög, pin opciót keress.

Szerk.: 2. BCD Editor, vagy VistaBoot Pro. Ezzel meg tudod oldani.

Szerkesztette: sutyi^ 2007. 06. 19. 08:51 -kor

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1525 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 19. 09:50

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 6:29

Pontos típusa nem ártana.

Szerk.: Mondjuk ami öregebb mint a Live-24bit, az már "End of Servicelife" a Creative-nál, magyarán szólva hatalmas támogatásra nem kell számítani.  :rolleyes:

A típusa: Creative SB Live! 5.1 (SB0060). Kxprojectes driverrel probálkoztam már, vhol olvastam, hogy annak vinnie kéne, de nem ment az 5.1 vele.  :(  Köszi a válaszokat!
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#1526 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 10:02

Idézet: Ryo13 - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 10:50

A típusa: Creative SB Live! 5.1 (SB0060). Kxprojectes driverrel probálkoztam már, vhol olvastam, hogy annak vinnie kéne, de nem ment az 5.1 vele.  :(  Köszi a válaszokat!

End of Servicelife kategória a kártyád, nincs Vista-s driver és nem is lesz hozzá. (legalábbis hivatalosan) Ha a windows update vagy a Kx proeject-el nem egy 5.1-be akkor kártya csere javaslott.

#1527 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 10:33

Idézet: Ryo13 - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 10:50

Pedig kX-el mennie kell, max ki kell sakkoznod, hogy melyik kimeneten melyik csatornát adja le. A kX kezelőfelülete nem túl barátságos ilyen szempontból, de meg lehet csinálni. Más lehetőséged tényleg nemnagyon van.

#1528 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 11:10

Koszonom Sutyi^, megoldottad a bootolasos problemamat, a VistaBootPRO 3.2 segitett!  :up:
Bar most is kiirja az a 'GRLDR resetting boot drive' sz4rsagot, de legalabb magatol tovabblep. Ezzel mar egyutt tudok elni  :) .
A Sidebar (Gadgets) viszont megoldhatatlannak tunik  :( . Az OK, hogy ramegyek az Always On Top-ra, de akkor meg mindenhol azt latom, lecsapja az ablakok jobb (vagy bal) oldalat. Nekem csak az kellene, hogy a Desktop-on lassam, de MINDIG, akkor is, ha ramegyek a Show Desktop vagy a Switch Between Windows ikonra a Talcan. Mert igy ugyebar hasznalhatatlan  :confused: . Legalabb egy gyorsbillentyuje lenne, mint a Show Desktop-nak pl (Windows+D).
C2D 2,66GHz | 4GB DDR2 | 9800GTX+ | Win7 64bit | WinXP 32bit (dual boot) | 1440x900 (19")

#1529 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 11:34

Idézet: N.M.I. - Dátum: 2007. jún. 19., kedd - 12:10

Koszonom Sutyi^, megoldottad a bootolasos problemamat, a VistaBootPRO 3.2 segitett!  :up:
Bar most is kiirja az a 'GRLDR resetting boot drive' sz4rsagot, de legalabb magatol tovabblep. Ezzel mar egyutt tudok elni  :) .
A Sidebar (Gadgets) viszont megoldhatatlannak tunik  :( . Az OK, hogy ramegyek az Always On Top-ra, de akkor meg mindenhol azt latom, lecsapja az ablakok jobb (vagy bal) oldalat. Nekem csak az kellene, hogy a Desktop-on lassam, de MINDIG, akkor is, ha ramegyek a Show Desktop vagy a Switch Between Windows ikonra a Talcan. Mert igy ugyebar hasznalhatatlan  :confused: . Legalabb egy gyorsbillentyuje lenne, mint a Show Desktop-nak pl (Windows+D).

Ez a google mikre nem képes, egészen hihetetlen.

WIN +SPACEBAR
Bring all gadgets to the front and select Sidebar

WIN +G
Cycle through Sidebar gadgets

#1530 Felhasználó inaktív   Ilsyde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 19. 12:45

Nem rossz, nem rossz, koszi. En meg egy olyat talaltam, hogy WINDOWS+M  :up:

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.