Idézet: peti2mtag - Dátum: 2007. jún. 20., szerda - 17:24
1. Veszek VIA-s alaplapot, ezzel valószínűleg az a probléma is lenne, hogy nem biztos, hogy a 270-290-es külső órajelet bírná, 2 db S-ATA HDD mellett (ha jól tudom, nem független a S-ATA-vezérlő órajele a CPU külső órajelétől, ha nem így van, kérlek sikíts). Amennyiben nem bírja bárhogyan legalább a 270-et, akkor egyébként is kiesik az érdeklődési körömből. Egyébként a VIA rendesen ad ki Vista-s drivert? Vagy csak kidobott egyet, a régi (AGP-s) alaplapokhoz, aztán azóta uss van?
2. Veszek PCI-e-s alaplapot. Ezzel meg az a baj, hogy akkor már AM2-eset kellene venni (vagy valami Intel-es zart, de azt nem nagyon akarok, jó nekem ez az 1.40V-os 2700 MHz-es X2, gyorsabb szerintem felesleges, egyelőre legalábbis), ehhez meg ugye CPU+VGA+RAM is kellene pluszban, és a mostani cuccokat közel sem biztos, hogy nem ráfizetéssel tudnám csak eladni.
Ezért inkább egyelőre úgy döntöttem, dögöljön meg a Vista+Nvidia (az nvidia örökre, többet bottal sem piszkálom a cuccaikat, ha saját gépről lesz szó (maximum ha majd mást nem lehet kapni), a Creative-vel kapcsolatban úgyis már régen megfogadtam ugyanezt, az is hasonlóan kedves cég, tehát ismert az érzés.
Ha már témánál vagyunk, megkérdezem: neked Deluxe van, vagy a sima? Használsz S-ATA HDD-t (ezt közben megnéztem a profilodban, hogy igen, ezek szerint működik gond nélkül, vagy nem tuningolsz?)? Ha igen, milyen külső órajel mellett? A ventikből hányat tud a Speedfan vezérelni? A chip"set"-re tényleg nem kell hűtőborda (milyen meleg -tapintásra-)? A ClockGen-nel tudsz "FSB"-t állítani? Mennyit bír tuningban az alaplap?

Súgó
A téma zárva.