Idézet: Vertigo - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 23:55
Szevasztok!
Kerdeznek, ha szabad...
Szoval, vooot nekem egy XPm, ami cirka 2 evig elmuzsikalt, de mostnra beadta a kulcsot, es mivel nem szeretek gyakran installalgatni, gondoltam vistat rakok fel...
(konfig: nf4u, x2, 2gb memo, raid0, 6600gt, epson scanner, logitech beviteli eszkozok, x-fi)
Nos nagynezhezen felmaszott valami RC1es vista, volt kep, meg mozgott az eger is, sot a net is ment, igy leszedtem az alaplaphoz nvidiaektol a legfrissebb forcewaret, a videokartyahoz ugyszinten, az x-fihez is hasonloan...
Viszont mikor felraktam a chipset drivert valami agyatlanul tetu lett (reboot 24 PERC!!! majdnem fel ora...) Ezen kivul pampogott, hogy a scannerhez, billentyuzethez, egerhez, webcamhez, nincs drivere.
(mondjuk eleve, satas vinyora fel sem tudtam rakni, elo kellett kaparnom egy patas kisvinyot a rackbol, esetleg rc1nel ujabbak mar meltoztatik ismerni az nf4u chipset deli hidjat?)
Kerdesem. Erdemes probalkoznom a vistaval? Szoval en b@xtam e el valamit, ha igen, milyen verzioju drivereket erdemes leszednem? Avagy amit tapasztaltam, hogy egy hulladek szarkupac az egesz, az igaz, es hagyjam a francba?
Alapvetoen a raid0-as tombre szertenem felrakni.
És miért az rc1-el próbálkozol, mikor már van végleges?
Szerintem rakd fel a rendeset, és akkor majd kiderül mit támogat meg mit nem. Nekem pölö simán felment sata winyora, pedig elvileg az nf3 ultrát nem támogatja már az nvidia vista alatt

Csak egy beépített ms driver van, amivel minden megy. Újabb nem lesz már. De az nf4-hez elvileg van még support.
6600gt-hez legjobb ha 81.97-es xp drivert raksz fel, mert a vistás nvidia driverek csak 8-as szériára jók, régebbi kártyák sokat lassulnak. Az xp-s drivert xpsp2 compatibility módban fel lehet hegeszteni (CSAK a 81.97-et!!!), és ez 20-30%-kal gyorsabb a vistásnál.
A többi cuccodhoz meg a gyártó függvénye, hogy van e driver. Felmászol a honlapjukra, és utánanézel. Nekem a canon scanner, nyomtató, logi kamera, ms egér+bill mindhez van vista driver, és kitűnően mennek is. Audigy4-el volt egy kis küzdés, de az is megy rendesen már.