HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2571 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 16. 20:33

Idézet: worxland - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 20:30

Én nem vagyok tisztában a kockázatokkal, ezért inkább tűzfalas router, WPA és szoftveres tűzfal mögül netezek nem üres jelszavú loginnal, automatikus frissítésű vírusirtóval, féregirtóval felszerelve, update-eket letöltve.

a mi cégünk hasonló technológiákra költ éves szinten euro milliókat, ebbe benne van a júzerek renceres okítása, a spéci, heroinárban levő gw-ek mellet. éves rendszerességgel van 2-3 vírusesemény. a legutolsó egy fertőzött windows-folt keretében történt meg. a statokból eklatánsan látható, hogy a fertőzések gócpontjai szinte kizárólag az adminjúzeres kliensek. ja ésmi még wifit sem használunk, mert a wpa is törhető, lehallgatható.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2572 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:07

Idézet: Csybe - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 17:48

...

Vagy nem vagy tisztában az alapvető bizonsági kockázatokkal, vagy nagyon hülye vagy még mindig.

...

Az alapvető biztonsági kockázat maga az ember. Hogy jön ide az UAC?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2573 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 19:03

szerintem nemis latott w2k-t mukodni. Me utan ment xpre :D

Éles használatot tekintve 98-ról mentem XP-re. Persze kipróbáltam a 3 kihagyottat is, mind kaptak esélyt, de nem feleltek meg :p

Sajnos cégnél 1-2  workstationon még ez van nálunk, de szerencsére éppen most tervezzük az xp-vel is kompatibilis szoftververzióra frissítést. Így már nem sokáig kell eltűrni. Szerencsétlen gép olyan lassú 2k-val mintha egy willamette pIv lenne. Pedig dual xeonokról van szó. Arról már nem beszélve, hogy a startup alatt meg lehet inni 1-2 kávét, esetleg elszívni egy cigit. Egyébként tök jó a 2k.

Aki szerint a 2k meg az xp között csak a külcsín a különbség, az nem használta tartósan is a gépeket.

Mint ahogy vistában sem az uac az egyetlen frissítés, menük meg visszakonfigolhatóak olyan formára, hogy megtaláljon mindenki mindent.

Idézet

a zikszpe meg nem tobb, mint a 2k barbie szin es izlesvilagba atcsomagolva. tudom sokaknak teccik az ilyen.

Ebben a koncepciódban csak az a hiba, hogy xp telepítés után mindig első dolgom volt, hogy a beállításoknál mindent best performancra állítottam, így kevésbé díszes mint a 2k. Úgyhogy biztos azért tetszett, mert olyan az izlésvilága  :p

#2574 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 21:33

a mi cégünk hasonló technológiákra költ éves szinten euro milliókat, ebbe benne van a júzerek renceres okítása, a spéci, heroinárban levő gw-ek mellet. éves rendszerességgel van 2-3 vírusesemény. a legutolsó egy fertőzött windows-folt keretében történt meg. a statokból eklatánsan látható, hogy a fertőzések gócpontjai szinte kizárólag az adminjúzeres kliensek. ja ésmi még wifit sem használunk, mert a wpa is törhető, lehallgatható.

Cég és biztonság:
Akkor lehet, hogy egy cégnél dolgozunk (bár saccperkábé a mi költségvetésünkben a 2-300 milliót nem lépi túl a biztonságra fordított éves összeg), nálunk fertőzés még nem volt, vagy nem tudok róla (támadási kísérlet pár éve már igen) - nem a nettel/biztonsággal foglalkozom. A júzerek okítása (noha rendszeres) semmit sem ér, uninformatikai beállítottságuk miatt az ismeretanyag lenge szellőként közlekedik a füleik között. Az is igaz, hogy nálunk csak az IT tagjai lokál rendszergazdák a gépeiken, ha közülü(n)k kapna be valaki vírust, azt inkompetencia okán inkább kiröhögnénk.

WiFi:
WPA törés és lehallgatás: a lehallgatás még csak OK (bár a wifim nem túl erős, túl messziről nem fogod be, pláne, hogy a lakókörnyezetem olyan, hogy vagy egy focipályáról, vagy a temetőből van rá esélyed  :D ), de a WPA nem is a céges gépen van (ott a wireless vörös posztó, oszt' a konferenciateremben a gordiuszi  csomó nagytestvére szokott kialakulni), az otthoni gépről beszéltem. A törés nem olyan egyszerű és gyors, mint a WEP-nél, legalábbis még nem láttam WPA-törő progikat közkézen forogni. Ha pedig baromi melóval fel is töri a netem valaki, a gépemre is be kell jutnia valahogy. Az megint más kérdés, hogy mi érdekest találna rajta? Zombinak nem jó (hamar lebukna egy ilyen process), a svájci bankszámlaszámomat és a Kennedy-gyilkosság dossziéit (már :evil2: ) nem tárolom rajta. 

:offtopic: És ezzel a hozzászólással régi motoros lettem.  :birthday2:

Szerkesztette: worxland 2007. 08. 16. 21:13 -kor

aláírás
Spoiler

#2575 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:10

... Én nem vagyok tisztában a kockázatokkal, ezért inkább tűzfalas router, WPA és szoftveres tűzfal mögül netezek nem üres jelszavú loginnal, automatikus frissítésű vírusirtóval, féregirtóval felszerelve, update-eket letöltve.
...

Ez esetben máris tisztában vagy bizonyos kockázatokkal, ergo megteszel mindent, ami tőled telik.  :offtopic:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2576 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:31

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 22:08

Szerencsétlen gép olyan lassú 2k-val mintha egy willamette pIv lenne. Pedig dual xeonokról van szó. Arról már nem beszélve, hogy a startup alatt meg lehet inni 1-2 kávét, esetleg elszívni egy cigit. Egyébként tök jó a 2k.

Érdekes, én több, mint két éve minden nap nyolc órát ülök win2k előtt, gyorsan bootol, lendületes a rendszer még egy apróbb gépen is. (Pedig nem puszta word+excel irodáról van szó, gyakran befigyel harapósabb szoftver is. Sokáig egy 266-os "pékettőről" volt szó, ezt azért még ki tudtam akasztani, most, hogy egy gyönyörű, áramingadozásokkal egybekötött kánikula kinyírta, kaptam egy 1.8-as "pénégyet", ezen már szinte száguld. Mások gépén is gyakran turkálok, amikor a rendszergarázda épp nincs elérhető közelségben, eddig más gépen sem tapasztaltam sebességproblémát. Édesanyám gépén is 2k szaladgál. (igaz, sógor teletelepítgette már minden izével, úgyhogy neki kéne fognom lassan egy takarításnak).

Vagy nem tudom, hogy a te olvasatodban mi számít tartós használatnak. Nem lehet, hogy a hardverkörnyezetben van valami kompatibilitás?

#2577 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:38

Szerencsétlen gép olyan lassú 2k-val mintha egy willamette pIv lenne.
ezt nagyon ssokan állítják és amikor konkrét mérések vannak mindig az ellnekzője jön ki :D

Arról már nem beszélve, hogy a startup alatt meg lehet inni 1-2 kávét, esetleg elszívni egy cigit.
ezcsak optikai tuning. az xp hamarabb rajzol ki neked látszólag üzemkész desktopot, azé' még be köll várni az a 2-3 percet amig a hdd lenyuxik. amúgymeg átlag havonta indítok újra 2k-t a melóhelyen. otthon az xp-t nagyon nem árt másfél hét után újraindítani mert elfolyik a memória.

Aki szerint a 2k meg az xp között csak a külcsín a különbség, az nem használta tartósan is a gépeket.
hátte biztosan nem :D

Ebben a koncepciódban csak az a hiba, hogy xp telepítés után mindig első dolgom volt, hogy a beállításoknál mindent best performancra állítottam, így kevésbé díszes mint a 2k. Úgyhogy biztos azért tetszett, mert olyan az izlésvilága  :p
nem a frászt nem, ráadásul lekopasztva is 40%-kal több resource-ot használ.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 16. 21:40 -kor

#2578 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:50

Idézet: worxland - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 22:09

Cég és biztonság:
Akkor lehet, hogy egy cégnél dolgozunk (bár saccperkábé a mi költségvetésünkben a 2-300 milliót nem lépi túl a biztonságra fordított éves összeg),
vannak véletlenek, bár ezt nem hiszem.

nálunk fertőzés még nem volt, vagy nem tudok róla (támadási kísérlet pár éve már igen) - nem a nettel/biztonsággal foglalkozom.
ezt mezitlábas beosztottal akkor közlik csak, ha elkerülhetetlen. ha nem közlik akkor általában ha érintett benne akkor evidens, hameg nem, akkor annyit lát, hogy kissé lasabb a net, leesik 1-2 share-ről, néhány service (céges) nem müx.

A júzerek okítása (noha rendszeres) semmit sem ér, uninformatikai beállítottságuk miatt az ismeretanyag lenge szellőként közlekedik a füleik között.
nálunk ezen úgy segítettek, hogyha bizonyítást nyer a hanyagság akkor oda a negyedéves bonus :D

A törés nem olyan egyszerű és gyors, mint a WEP-nél, legalábbis még nem láttam WPA-törő progikat közkézen forogni. Ha pedig baromi melóval fel is töri a netem valaki, a gépemre is be kell jutnia valahogy. Az megint más kérdés, hogy mi érdekest találna rajta?
a jólinformált emberkék általában másfél-két éves levetett vacakokkal találkoznak csak :D

Zombinak nem jó (hamar lebukna egy ilyen process),
ebben te biztos vagy? és mivan ha nem látható a process táblában? és mivan fa figyeli a forgalmat ésha úgy látja hogy annak 20%-át már ő generálja akkor kussba vágja magát?
a praxisomban volt olyan, hogycsak tcpdump-os aktív monitorozással lehetett elfogni a rohadékot.

#2579 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 21:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 22:38

ezt nagyon ssokan állítják és amikor konkrét mérések vannak mindig az ellnekzője jön ki :D

Az a baj a konkrét mérésekkel, hogy nem a sebességérzetet mérik, hanem egész más megfoghatatlan dolgokat. Lehet, hogy a tesztben 10845 helyett 11256-ot mérsz 2k alatt egy csupasz rendszeren ahol semmi egyéb nem fut, ezt nem tagadom, mivel nem is próbáltam.

Idézet

ezcsak optikai tuning. az xp hamarabb rajzol ki neked látszólag üzemkész desktopot, azé' még be köll várni az a 2-3 percet amig a hdd lenyuxik. amúgymeg átlag havonta indítok újra 2k-t a melóhelyen. otthon az xp-t nagyon nem árt másfél hét után újraindítani mert elfolyik a memória.

max fél perc van a desktop kirajzolása után addig, hogy bármire fogható legyen. Ha meg a 2k-t tartod jónak miért használsz xp-t otthon? Nem értem.

Idézet

hátte biztosan nem :D

2k-t nem is, hamarabb is rájöttem, hogy valami nem smakkol vele  :D Hozzáteszem sp1 előtt az xp-ről is ez volt a véleményem. Tartós használatot úgy értem, hogy legalább 1 éve telepített rendszer hogyan muzsikál. frissen telepítve lehet a xeonon is gyorsa(bban)n elindult a 2k.

Idézet

nem a frászt nem, ráadásul lekopasztva is 40%-kal több resource-ot használ.

Mit nem? Azt nem állítottam, hogy kevesebb resource-t használna.

Ui. PII266-on még el is hiszem, hogy a 2k volt gyorsabb. De azért ne ilyen extremitásokba menjünk már, miért nem 486-on hasonlítjuk őket össze?

Szerkesztette: Mumia 2007. 08. 16. 22:06 -kor

#2580 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:08

Idézet: debaj - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 22:31

Vagy nem tudom, hogy a te olvasatodban mi számít tartós használatnak. Nem lehet, hogy a hardverkörnyezetben van valami kompatibilitás?

előző hsz-ben írtam mi számít tartós használatnak. A xeonok 2002-es gépek preinstalled 2k-val. azóta nem nyúlt hozzájuk senki.

#2581 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 22:38

...
ezcsak optikai tuning. az xp hamarabb rajzol ki neked látszólag üzemkész desktopot, azé' még be köll várni az a 2-3 percet amig a hdd lenyuxik. ...

Igaz, s ne feledjük: ezért a feature-ért perelték is a Microsoft-ot annak idején, s a nagy cég veszített is (persze csak anyagilag). Megtévesztette a usert. A desktop hamar feljön, a szervízek csak utána indulnak.

:offtopic: optikai tuning...  :nevet:

#2582 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:38

Idézet

előszöris hagyjátok abba a szürkén irkálást, mert a tököm televan már vele...
Én azért írok így, mert így jelölöm az offtopic hozzászólást.

Idézet

teljesen jól. most pl a bioshock demót jáccottam legutoljára.
van. (joy-os kérdésre)
Én a minőségére gondoltam, mert arra a jobb kezemet teszem, hogy a legtöbb konzol controllere nem alkalmas olyan precíz irányításra FPS esetén, mint az egér.

Idézet

HDR, FLARE meg minden amitől mégy egy G80 is csúnyán megizzad. (AA, AF-et firtató kérdésre)
Az oké, hogy néhányban van, na de majdnem az összesben lenne? Én nem így láttam.

Idézet

kurva egyszerűen. letöltöd a live! ról ésmár ottis van a mod (játékprogram-kiegészítők beszerzési lehetősége)
Aha. Fizessen a M$-nak pénzt egy (több) lelkes rajongó által készített kiegészítőért/grafikus csomagért/etc az, akinek két anyja van...

Idézet

van több preset, de csinálhatsz magadnak sajátot.
nem kezeli a lagtöbb játék. és? (irányítás beállítása)
Szeretem kézben tartani a dolgokat. Ne egy ki tudja milyen gondolkodású ember döntse már el helyettem, hogy hogyan akarok egy játékot kezelni. Lehet, sokaknak megfelel, ha megmondják, mit, mikor, hányszor nézhessen, hogyan szórakozzon (éljen az agy nélküli fogyasztó), de én nem ilyen vagyok.

Idézet

másfél éve énis aszondtam, hogy soha nem veszek konzolt. aztán úgy volt hogy a kedvenc játékom miatt semmi kedvem nem volt negyed millióért új PCt venni, ami 2 év mulva elavul és akkor megint negyed millióért vehetek egy msáikat s.i.t. vettem 100 ezerért egy konzolt. és jáccom a kedvenc játékaimat. és ez így lesz 7 évig, neked meg a gatyád is a PCre fog menni. ezidő alatt én mondjuk elmegyek argantínába japánba vagy a tűzföldre. never mind, your choice :D
Nem mindenkinek zárja ki a kettő egymást. ;) Egyébként a gépemben lévő alkatrészek még újkorukban (az alkatrészek többségét használtan vettem, vagy akkor, amikor már kifutó darabok kezdtek lenni) sem értek összesen annyi pénzt, amennyit emlegettél (mondjuk HDD-k, ODD nélkül, mert ezek, speciális helyzetemnek köszönhetően ingyen vannak). Az alaplapom pl. 2 éves már elmúlt, a CPU, több, mint 1 éves. A memóriát is csak azért cseréltem néhány hónapja, mert az emuzás miatt kell a memória; nekem munkaeszköz is a gép, nem csak játékra használom.

De hogy legyen valami ontopic is: valakinek sikerült már eltüntetni a welcome screen-t (ami a login előtt látszódik)? Mert néhány helyen olvastam olyat is, hogy RTM (ha jól írták, ami letölthető volt a M$-től, egy ideig) verzió esetén nem működnek (ezzel próbálkozom egyelőre, bár lassan lejár a fél éves próbaidőszak).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2583 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:39

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 23:08

A xeonok 2002-es gépek preinstalled 2k-val. azóta nem nyúlt hozzájuk senki.

Előző melós gépemen 2003-ban volt az utolsó újratelepítés, elég intenzíven volt használva (éjjel-nappal ment, az éjszakás programozók közül az egyik általában az én gépemet használta), ahhoz a géphez képest abszolút nem volt lassú. Új gép gyárilag telepített 2003-as gép, újratelepítve nem volt. Na, ezt még jobban kínozták, mert eredetileg a pesti tervezőirodában volt rajzkezelő gép, aztán amikor az az iroda megszűnt, egy pár hónapot nálunk pihent a szerverszobában bekapcsolatlanul, én már úgymond "kulcsra készen" kaptam, leirtogattam a tervezők programjait, meg megtakarítottam a registryt, máshoz nem kellett nyúlni.

Viszont - bár nem foglalkozok napi szinten gépkarbantartással - te vagy az első, akitől azt hallom, hogy ugyanazon a hardveren (persze most ne nézzük azt, ha valamilyen speciális hardver esetleges driverigénye visszafogja a régebbi oprendszert) egy szoftverekkel teljesen feltelepített, belakott és karbantartott win2k határozottan rosszabbul teljesít, mint egy hasonlóan szoftverezett, belakott és karbantartott xp.

#2584 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:45

Pedig szerintem rosszabbul teljesít, persze ez a gép nem volt kímélve. Mivel olyan gépről van szó, aminek a munkából való akár csak napokra való kiesése is milliós kár senki sem mert hozzányúlni eddig, még csak egy registry tisztításra sem.

#2585 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 22:54

Pont ez az a speciális eset, amiből nem szabad általánosítani. :) Karbantartás nélkül a legerőforráskímélőbb oprendszer is széteshet öt év után. (Figyelem! Széteshet! - ezt azok kedvéért emelném ki, akiknek már tizenöt éve megy a Windows 98 valamelyik padlásszobában, újraindítás nélkül.)

:offtopic:

Nálunk is ott vannak a csúcstechnikát képviselő hegesztőrobotok, hónapokat könyörögtünk a termelésnek, hogy legalább hétvégente hagyják őket békén, hogy átnézhessük, javítgathassuk őket, természetesen nem adták, mert termelni kell. Aztán amikor az egyik gondolt egyet, és széthányta magából a hidraulikaolajat, és szakszervizt kellett hívni jó drágán, akkor mindjárt ment az óbégatás, hogy miért nincsenek karbantartva ezek az (ősi mesterség) robotok. :D

Na, abbahagyom inkább, mert ránk szólnak :)

Szerkesztette: debaj 2007. 08. 16. 22:56 -kor

#2586 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 16. 23:51

http://www.gamestar....k.php?sid=29746

#2587 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 00:42

Idézet: brd - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 23:38

Én azért írok így, mert így jelölöm az offtopic hozzászólást.
nettedd. van rá emoticon.

Én a minőségére gondoltam, mert arra a jobb kezemet teszem, hogy a legtöbb konzol controllere nem alkalmas olyan precíz irányításra FPS esetén, mint az egér.
emberek 100 millióinak elégséges. tudom te egy nagyon kifinomult ember vagy, mikorn pontossággal rajzolsz vonalakat szabadkézzel.

Az oké, hogy néhányban van, na de majdnem az összesben lenne? Én nem így láttam.
bellieve me, ezek a ficsorok adják el a nexgen videogame experience-et.

Aha. Fizessen a M$-nak pénzt egy (több) lelkes rajongó által készített kiegészítőért/grafikus csomagért/etc az, akinek két anyja van...
úgy látom haladunk. a total ignorance-ból eljutottál oda, hogy nem akarsz más munkájáért fizetni ;)

Szeretem kézben tartani a dolgokat. Ne egy ki tudja milyen gondolkodású ember döntse már el helyettem, hogy hogyan akarok egy játékot kezelni. Lehet, sokaknak megfelel, ha megmondják, mit, mikor, hányszor nézhessen, hogyan szórakozzon (éljen az agy nélküli fogyasztó), de én nem ilyen vagyok.
először is olvass figyelmesen. van n darab preset, de csinálhacc sajátot. másrészt a játék fejlesztője lehet hogy tud valamit a játék optimális irányításáról. de mondtam, nincs kényszer, roll your own... másrészt te egyénieskedni akarsz tömegizlést kiszolgáló tömegtermékek esetén. kinda funny :D

Nem mindenkinek zárja ki a kettő egymást. ;) Egyébként a gépemben lévő alkatrészek még újkorukban (az alkatrészek többségét használtan vettem, vagy akkor, amikor már kifutó darabok kezdtek lenni) sem értek összesen annyi pénzt, amennyit emlegettél (mondjuk HDD-k, ODD nélkül, mert ezek, speciális helyzetemnek köszönhetően ingyen vannak). Az alaplapom pl. 2 éves már elmúlt, a CPU, több, mint 1 éves. A memóriát is csak azért cseréltem néhány hónapja, mert az emuzás miatt kell a memória; nekem munkaeszköz is a gép, nem csak játékra használom.
és ezen elis futnak a 2.5-3 éves játékok, a többi meg vagy nem, vagycsak súlyos kompromisszumok árán :)

De hogy legyen valami ontopic is: valakinek sikerült már eltüntetni a welcome screen-t (ami a login előtt látszódik)? Mert néhány helyen olvastam olyat is, hogy RTM (ha jól írták, ami letölthető volt a M$-től, egy ideig) verzió esetén nem működnek (ezzel próbálkozom egyelőre, bár lassan lejár a fél éves próbaidőszak).

irígylem a problémáidat. több gondod neis legyen az életben. én átlag 3-6 hetente loginolok egy gépre. ha nagyon idegesít, akkor meg hibernálj.

#2588 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 1:42

bellieve me, ezek a ficsorok adják el a nexgen videogame experience-et.

Sajnos ezek, én jobban örülnék ha hdr meg flare helyett inkább azt a nyomoronc af-et eröltetnék.

Idézet

másrészt te egyénieskedni akarsz tömegizlést kiszolgáló tömegtermékek esetén. kinda funny :D

Pont ezaz miért kéne nekem tömegizlés után mennem vakon? Ha 100 ember beugrik egy gödörbe még nem ugrom utánuk.

#2589 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 12:48

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 22:07

Az alapvető biztonsági kockázat maga az ember. Hogy jön ide az UAC?

:D

#2590 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 12:52

Nem megváltás, megoldás. Kérdezte, hogyan, megmondtam. Nem javasoltam. Annak szól, aki ért hozzá. Meg tisztában van a kockázatokkal. Még mindig nagyon hülye vagyok, én is tudom; köszönöm, hogy ezt Te is megerősíted  :respect: , ezexerint az önértékelésem rendben van. Én nem vagyok tisztában a kockázatokkal, ezért inkább tűzfalas router, WPA és szoftveres tűzfal mögül netezek nem üres jelszavú loginnal, automatikus frissítésű vírusirtóval, féregirtóval felszerelve, update-eket letöltve.

A gúglit arra hoztam fel, hogy a megoldás ott van, csak a kezed kell kinyújtani - nem is messzire. A te gyerekpornós összehasonlításod öngól, ha azt keresel, azt is megtalálod, ez az én mondandómat erősíti, bocs.

Fél év múlva várunk.  :hello:

Köszi a korrekt hangnemű választ.  :up: Alapvető biztonsági kockázatnak tekinthető - szerintem - az, hogy bármilyen a gépen futó, futtatott vagy elinduló program kapásból admin jogokkal rendelkezik, így gyakorlatilag bármihez hozzáférhet a gépen - és ezen a tűzfal sem segít. Más kérdés, hogy az XP is így működik, és nekem pl. évekig nem volt semmi ebből adódó problémám, de higyjétek el, nem azért került a UAC a megoldás a Vistába, hogy a felhasználót idegesítse.

Nem tekintem öngólnak, mert te úgy szemléltetted a dolgot, hogy ha ennyi oldal tartalmazza, akkor biztos ez a helyes - nem véletlenül írtad oda a találatok számát is.

Warrior:  igen, az egyik legalapvetőbb biztonsági kockázat az ember, de ez aligha tartozik a témához.

Szerkesztette: Csybe 2007. 08. 17. 13:00 -kor

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.