HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#321 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 01. 22:00

Idézet: Buccho - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 22:54

Hali

Legyetek szívesek segíteni nekem a következő problémában:

Van egy Notebook-om és 3 hálózatban használom felváltva. Egy céges egy otthoni és egy 3.
Mind a 3 hálózat más-más IP-címet és egyéb beállításokat igényel ez egyikben még proxit is kell beállítanom.

Eddig XP-t használtam és ott van egy NETSH nevezetű progi, amire írtam 3 fájlt és ment minden csak a proxit nem tudtam belőni vele. Megnéztem ez megvan Vistán is, de láttam hogy a gép mindig felismeri azt a hálózatot ahol már egyszer volt miután megadom neki a megfelelő IP-t meg egyebeket. Kérdésem hogy nincs valami egyszerűbb megoldás Vistán mint a script? Úgytudom létezik valami hardver profil amivel meg lehet ezt csinálni! Valaki tudna nekem segítséget nyújtani? Előre is köszi!

Nézd meg itt: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4862127
"Légy szerény mint én..."

#322 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 22:15

Idézet: Buccho - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 20:54

Hali

Legyetek szívesek segíteni nekem a következő problémában:

Van egy Notebook-om és 3 hálózatban használom felváltva. Egy céges egy otthoni és egy 3.
Mind a 3 hálózat más-más IP-címet és egyéb beállításokat igényel ez egyikben még proxit is kell beállítanom.

Eddig XP-t használtam és ott van egy NETSH nevezetű progi, amire írtam 3 fájlt és ment minden csak a proxit nem tudtam belőni vele. Megnéztem ez megvan Vistán is, de láttam hogy a gép mindig felismeri azt a hálózatot ahol már egyszer volt miután megadom neki a megfelelő IP-t meg egyebeket. Kérdésem hogy nincs valami egyszerűbb megoldás Vistán mint a script? Úgytudom létezik valami hardver profil amivel meg lehet ezt csinálni! Valaki tudna nekem segítséget nyújtani? Előre is köszi!

milyen laptop? laptopoon szokott lenni sajat progi es pont ilyen esetekre, pl ip operator vagy mi van az lg-n, de dell, asus laptopokon is van, persze nem tudom vistas verzio van-e mar hozza...

#323 Felhasználó inaktív   thacount 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 01. 22:29

következő a kérdésem (valószinűleg már páran feltették, ezért előre elnézést)

t5600-1g konfigra raknék vistát, a kérdés, hogy milyet. szerintetek a nativ 64 bit annyi előnnyel járna, hogy megérné azt favorizálni x86 helyett? Talán még más driverek is kellenek hozzá, és a 32 bites programok (szinte minden) futtatásának megoldásáról sem tudok semmit.

:respect:
P5QPro/E8400/4GB@1066/HD4850GS/CM590
ASUS F2Je
E-MUser

#324 Felhasználó inaktív   Buccho 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 23:04

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 22:00

Köszönöm itt találtam egy nekem megfelelő programot, már amennyire ennyi idő alatt le sikerült tesztelnem.

Idézet

milyen laptop? laptopoon szokott lenni sajat progi es pont ilyen esetekre, pl ip operator vagy mi van az lg-n, de dell, asus laptopokon is van, persze nem tudom vistas verzio van-e mar hozza...

ASUS de nem találtam a gyártó honlapján nekem megfelelő programot. Ez volt az első amit próbáltam. Azért az ötletet köszönöm.

#325 Felhasználó inaktív   Buccho 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 01. 23:27

Hopp találtam mégis a gyártó honlapján  :omg:
Csak nemrégen került fel a honlapra és mostanában nem néztem

#326 Felhasználó inaktív   butabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 15:28

Idézet: thacount - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 22:29

t5600-1g konfigra raknék vistát, a kérdés, hogy milyet. szerintetek a nativ 64 bit annyi előnnyel járna, hogy megérné azt favorizálni x86 helyett? Talán még más driverek is kellenek hozzá, és a 32 bites programok (szinte minden) futtatásának megoldásáról sem tudok semmit.

:respect:

Szerintem a Vista utáni Windowsig az átlagusernek felejtős a 64 bit. Nyugodtan maradj 32 biten.

Szerkesztette: butabi 2007. 04. 02. 15:33 -kor

#327 Felhasználó inaktív   Winfika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 17:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 11:35

"a kártevők is 99%-ban eltávolíthatók a rendszerből telepítés nélkül"

Microsoft: Vírusírtás csak formázással

Persze lehet, hogy valóban az 1%-ról ír. Én már vagy három olyat láttam eddig, amire hozzáértő (szakmabeli) ismerősöm is azt mondta, hogy reinstall (igaz sp2- és komoly vírusvédelem nélküli gép szedte be).
Elég már! - winfika.freeblog.hu

#328 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 17:17

Idézet

A Microsoft egyik biztonsági szakembere szerint hamarosan eljöhet az idő...

#329 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 19:45

Idézet: thacount - Dátum: 2007. ápr. 1., vasárnap - 22:29

t5600-1g konfigra raknék vistát, a kérdés, hogy milyet. szerintetek a nativ 64 bit annyi előnnyel járna, hogy megérné azt favorizálni x86 helyett?
Talán még más driverek is kellenek hozzá, és a 32 bites programok (szinte minden) futtatásának megoldásáról sem tudok semmit.

A kérdés nem aktuális, mert a notidhoz jelenleg csak 32 bites vista driverek vannak.
http://support.asus.com/download/download....n-us&model=F2Je

#330 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 20:30

Idézet: Winfika - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 18:11

Microsoft: Vírusírtás csak formázással

Persze lehet, hogy valóban az 1%-ról ír. Én már vagy három olyat láttam eddig, amire hozzáértő (szakmabeli) ismerősöm is azt mondta, hogy reinstall (igaz sp2- és komoly vírusvédelem nélküli gép szedte be).

Idézet

"Találkozunk már olyan öngyógyítő kártevővel is, amely figyeli és észreveszi ha megpróbáljuk eltávolítani. Az ember törli, aztán amikor következő alkalommal belenéz a korábban őt tartalmazó könyvtárba, újból ott van. Egyszerűen újratelepíti magát". Dansieglo szerint az ilyen súlyos esetekben a helyreállításra tett kísérletek értelmetlenek, és csakis a merevlemezek leformázásával, és a rendszer újratelepítésével lehet biztosan és egyértelműen megszabadulni a nem kívánt kártevőktől.

Az egyetlen hathatós megoldást ezért - vélekedik a szakember - csakis a megelőzés jelentheti

Az állítás ebben a formában vicces. Lehet komolyabb is a baj, de nem feltétlenül. Hogy törlés után visszatelepíti magát, abban nincs semmi érdekes, csak annyi, hogy félmunkát végzett a "szakember". Én irtottam már le olyat is -- víruskereső nélkül --, ami mutálódott, különböző neveken jött vissza, mégis letakarítottam. Vagy olyat, ami processzként nem volt látható, csak a böngészőt "támogatta", titkon beépülve.

Mit mondjak az ilyen szakemberre? Jöjjön hozzám -- a tévészerelőhöz -- leckét venni. Nevetséges... (elnézést az offtopikért).

#331 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 23:23

Sziasztok!

A tisztelt hozzáértők szerint ha azt mondom hogy a Vista indexelése tkp. egy virtuális, emulált, az NTFS-nél fejletebb naplózó fájlrendszerre próbál hajazni akkor mennyire van igazam? Tekinthetjük ezt úgy mint egy preWinFS-t?  :Đ  Cserébe jól megtekeri a winyókat...

P.S.: Habár ez a Windows topik, és lehet hogy az egész felvetésem badarság lehetőleg objektív válaszokat várnék.  Vista NTFS indexeléssel + talán egyéb fejlesztésekkel vs. ext3 vs. ReiserFS.  :smoker:
Amúgy a Vista NTFS-ének mi a verziószáma? (A Xp-ben NTFS 3.1 van ha jól emlékszem.) Mennyit fejlesztettek rajta?
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#332 Felhasználó inaktív   thacount 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 23:50

Idézet: butabi - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 15:28

Szerintem a Vista utáni Windowsig az átlagusernek felejtős a 64 bit. Nyugodtan maradj 32 biten.

És akkor mi a helyzet a 64 bites XP-vel?
P5QPro/E8400/4GB@1066/HD4850GS/CM590
ASUS F2Je
E-MUser

#333 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 02. 23:53

Idézet: Signal - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 20:30

Az állítás ebben a formában vicces. Lehet komolyabb is a baj, de nem feltétlenül. Hogy törlés után visszatelepíti magát, abban nincs semmi érdekes, csak annyi, hogy félmunkát végzett a "szakember". Én irtottam már le olyat is -- víruskereső nélkül --, ami mutálódott, különböző neveken jött vissza, mégis letakarítottam. Vagy olyat, ami processzként nem volt látható, csak a böngészőt "támogatta", titkon beépülve.

Mit mondjak az ilyen szakemberre? Jöjjön hozzám -- a tévészerelőhöz -- leckét venni. Nevetséges... (elnézést az offtopikért).

Félelmetes, hogy egy ilyen pozícióban lévő ember ilyen szakmai színvonallal nyilvánul meg (vagy éppen próbál vásárlóerőt gerjeszteni termékvonalukhoz). Perzse az emberi hlyeség is fejlődőképes a rendszerekkel együtt. Anno még a péntek13 is rettegett vírus volt :D .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#334 Felhasználó inaktív   butabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 07:12

Idézet: thacount - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 23:50

És akkor mi a helyzet a 64 bites XP-vel?

Ugyanaz a helyzet vele mint a 64 bites Vista-val. A programok 9x%-a 32 bit még mindig kb. A Vista utódja már csak 64 biten jön ki, szal majd rá lesznek "kényszerítve" a t. programozók a 64 bitre majd.

#335 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 07:21

Idézet: butabi - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 7:12

...majd rá lesznek "kényszerítve" a t. programozók a 64 bitre majd.

Igen is, meg nem is.
A driverírók igen, a programírók kevésbé, mert a 32 bitesek futnak 64 bites os-eken.

#336 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 07:23

megelőztél. nekem itt előttem a 64 bites vista figyel, de lekopogom, eddig még nem sok mindennel volt gondom. megeszik mindent, játékot, progit, ilyesmi eddig még elvagyok vele. na jó azt azér nem nyelem le hogy a tv-kártyámat nem tom feltenni, de hátha megoldjuk valahogy. szerintem én ezt megveszem. komolyan mondom nagyon hajlok rá. nem sok szoftvert veszek, de ez érdekel. meglátom, még úgyis van egy pár napom amíg működik. na mindegy.

Szerkesztette: monolith 2007. 04. 03. 07:23 -kor

"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#337 Felhasználó inaktív   Newfronter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 09:03

Hmmm
Akkor nincs olyan oprendszer a világon aminek a kernele biztonságos?  :confused:
Kivi lennék hogy melyek azok a rendszerek, amik e téren biztonságosak HA van ilyen.

#338 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 09:34

Idézet: Newfronter - Dátum: 2007. ápr. 3., kedd - 9:03

Hmmm
Akkor nincs olyan oprendszer a világon aminek a kernele biztonságos?  :confused:
Kivi lennék hogy melyek azok a rendszerek, amik e téren biztonságosak HA van ilyen.

1. Jujj! Hmmm
2. Ezen cikk ismeretében is színvonaltalannak, stb. tartják - akik annak tartották - ezt a csaknem 1 éves cikket ???
http://pcforum.hu/hirek/10152/Microsoft+vi...ormazassal.html
3. "egyetlen hatásos védelem a hardveres hitelesítő- és ellenőrző mechanizmusokkal ellátott pc"
Vehetünk új hw-t?  :D

#339 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 10:09

most mit kell rinyálni, ezt eddig is tudtuk. farkastörvények uralkodnak.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#340 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 03. 10:10

Kártevőirtásnál azért válasszunk külön két dolgot!
Az otthoni gépen lehet ilyet is játszani. Nevezhetjük akár kísérletezésnek...
Én is csináltam, megvolt a kis aranyos, de nem lehetett simán törölni, mert átírta a jogosultságokat. Persze csakazértis töröltem, ekkor kiderült, rendszerfájlokat is megrongált, (ez sokszor nem nyilvánvaló) azokat is javítani kellett. Sok időt töltöttem vele és jól szórakoztam, mert végül sikerült.
Ugyanezt nem lehet élesben, munkahelyen, próba-szerencse alapon megtenni, ha még nem próbáltuk a módszert, ill. ha valaki nem vérprofi. Ott a gépeknek rendelkezésre kell állniuk, igenis gyorsabb az újrahúzás. És a kártevők evolúcios láncának csúcsán állók közül a legújabbak irthatatlanok, legalábbis míg meg nem találják az ellenszerüket.

Aki nem tudja mi az a rootkit, illene utánaolvasnia... :ph34r:

GoodSpeed hiányában idelinkelem, mert nagyon a témábavág ez a friss zombihálózatos/botnetes cikk.
https://www.hwsw.hu/hirek/32841/vint_cerf_b...t_internet.html

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.