Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 15:23
Csak vista alatt nem akar működni, xp-n megy?
Igen. XP alá van külön CnQ driver, Vista alá nincs, mert elméletileg gyárilag tudja - gyakorlatilag egyáltalán nem.
Aztán túrtam a netet ezerrel, és találtam egy csomó fórumot, ahol erre panaszkodnak - mármint hogy szinte senkinek nem megy. Az AMD meg - érthetetlen okokból - nem ad ki drivert
De végül is félig-meddig, favágó módszerrel sikerült: letöltöttem a Rightmark CPU Clock 2.2-t, ami képes a nem létező Windowsos power managementet kikerülni, és közvetlenül teszi a procit a megfelelő "P-State"-be.
Viszont olyat is olvastam, hogy ezzel sikeresen felére csökkenti a memória sávszélességet.
Majd kitesztelem mindjárt.
De a lényeg a fontos: most 1.00ghz-en megy a proci(k) 2.2 helyett; 50°C helyett 32°C, és a venti szinte meg sem mozdul.
Szerk.: kiteszteltem, a "Windows Experience Index" vagymi ugyanannyi maradt, és szépen felment a proci teljes sebességre amikor kellett. Most hirtelen nincs ötletem mi egyébbel próbáljam, de ha működik, akkor jó lesz.
Még valami: az Nvidia Control Panelből eltűnt a hőmérséklet-figyelés. Úgy látszik, Vista alá még nem volt idejük megírni a drágáimnak
Szerkesztette: Bástya elvtárs 2007. 04. 04. 16:34 -kor