HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#141 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 22. 15:59

Idézet: Aty007 - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 16:33

update: letíltottam a másodlagos kijelzőt és már elérhető az összes felbontás.  :reklamacio:

Nem lehet, hogy az a "másodlagos" kijelző volt dugva az elsődleges csatira ...?  :think:
Mert olyankor XP alatt is ez van. De akkor nem hiba.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#142 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 16:08

Idézet: Aty007 - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 15:54

Utánna néztem a novell client támának és az eredmény elszomorító :(

http://www.novell.co...oducts/clients/

Ezek szerint vista alatt az IPX/SPX nem támogatott.

Ez nem is csoda hiszen a Novell 5.0-tól már nem kell IPX/SPX (TCP/IP van helyette). Ha jól emlékszem 4.11-től már lehetett használni IP-t IPX nélkül is (de lehet, hogy csak IPX tunnel-el ment az IP? Már nagyon régen volt a kezemben 4.x verzió)

#143 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 16:43

Valószínűleg úgy vannak vele, hogy 2007-ben senki ne akarjon IPX/SPX-t használni, tessék szépen kidobni a régi gépeket és venni újat...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#144 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 22. 16:45

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 14:37

Egyáltalán nem akarom az észt osztani, csak arról beszéltem, amit a gyakorlatban látok. Fut a Vista Home Premium, plusz még pár program, a memória használat 8-900 Mb. Ezután elindítom az SP2-es
XP-t, majd ugyanazokat a programokat, a memória használat 4-500 Mb. Erre írtam, hogy kétszer annyi memóriát fogyaszt, mint az XP, ugyanazon programok futtatása közben.

Én mást tapasztalok (szintén Home Premium Vista, XP Prof után, szintén 1 GB RAM), de nincs ennek az összevetésnek semmi jelentősége, értelme, a Vista ugyanis teljesen máshogy bánik a rendszererőforrásokkal (köztük elsősorban a fizikai memóriával), mint a korábbi Windows verziók. Erre mondtam, hogy nézz utána a témának, ha átlátod hogyan működik a superfetch, meg fogod érteni, hogy miért jobb a Vista erőforrásgazdálkodása.

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#145 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 16:50

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 13:37

Egyáltalán nem akarom az észt osztani, csak arról beszéltem, amit a gyakorlatban látok. Fut a Vista Home Premium, plusz még pár program, a memória használat 8-900 Mb. Ezután elindítom az SP2-es
XP-t, majd ugyanazokat a programokat, a memória használat 4-500 Mb. Erre írtam, hogy kétszer annyi memóriát fogyaszt, mint az XP, ugyanazon programok futtatása közben.

Na, pont errol van szo, es szerintem nem csak a szohasznalattal van baj, hanem a legtobben ezt komolyan is gondoljak, hogy egy operacios rendszer "fogyasztja" a memoriat. Inkabb a memoria az, ami fogyaszt - az aramot fogyasztja. Es ha mar felig uresen ugyanannyit fogyaszt, mint ha csordultig lenne (hehe), akkor okosabb, ha a rendszer a lapozofajl mellett a memoriat is hasznalja cache-elesre, mivel az gyorsabb, mint a merevlemez - ezt teszi a Pista.
Egyebkent tenyleg nem ertem, miert faj az embereknek, ha egy szoftver "sok memoriat fogyaszt" - latszolag. Talan attol felunk, hogy ha a memoria elfogy, akkor megall a szamitogep vagy belassul? Hiaba probalok elinditani egy csomo programot, nalam nem lassul be semmilyen operacios rendszer, legyen az XP (SP2) vagy egy linux vagy barmi egyeb. A memoriakezeles ennel sokkal dinamikusabb, rendkivul osszetett eljaras. Alapbeallitasban a feladatkezelokben feltuntetett KByte-ban megadott memoriahasznalat sem azt a mennyiseget jeloli, amennyit egy program eppen hasznal, hanem azt, hogy mennyit kapott eddig a rendszertol. Errol bovebben Foti Marcell blogjaban:
https://www.netacade....aspx?upid=6746
https://www.netacade....aspx?upid=6871

#146 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 17:45

Idézet: Newfronter - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 12:16

Egyetértek.

A játékteszteknél a driver dolgot kellene fontolóra venni, sőt mindennél, miaz hogy nincs támogatás? Van az csak kedves tesztelő nem nézte meg a gyártó honlapját a driver miatt. A beépített progik tesztelése nem ésszerű, akkor rakja fel a programokat a win-re is és úgy tesztelje, kicsit más eredményt kapna.

Janho kollega szokja irkalni, hogy milyen egyszeru a win-t hasznalni, nem kell utanajarni semminek csak minden next-next-oke.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#147 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 17:58

Miért van az, hogyha a Power options-nél High performance-re állítom a Vistát, akkor érezhetően begyorsul 1 GB rammal a Vistám?

Miket módosít?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#148 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 18:22

Idézet

Én mást tapasztalok (szintén Home Premium Vista, XP Prof után, szintén 1 GB RAM), de nincs ennek az összevetésnek semmi jelentősége, értelme, a Vista ugyanis teljesen máshogy bánik a rendszererőforrásokkal (köztük elsősorban a fizikai memóriával), mint a korábbi Windows verziók. Erre mondtam, hogy nézz utána a témának, ha átlátod hogyan működik a superfetch, meg fogod érteni, hogy miért jobb a Vista erőforrásgazdálkodása.

Idézet

Na, pont errol van szo, es szerintem nem csak a szohasznalattal van baj, hanem a legtobben ezt komolyan is gondoljak, hogy egy operacios rendszer "fogyasztja" a memoriat. Inkabb a memoria az, ami fogyaszt - az aramot fogyasztja. Es ha mar felig uresen ugyanannyit fogyaszt, mint ha csordultig lenne (hehe), akkor okosabb, ha a rendszer a lapozofajl mellett a memoriat is hasznalja cache-elesre, mivel az gyorsabb, mint a merevlemez - ezt teszi a Pista.
Egyebkent tenyleg nem ertem, miert faj az embereknek, ha egy szoftver "sok memoriat fogyaszt" - latszolag. Talan attol felunk, hogy ha a memoria elfogy, akkor megall a szamitogep vagy belassul? Hiaba probalok elinditani egy csomo programot, nalam nem lassul be semmilyen operacios rendszer, legyen az XP (SP2) vagy egy linux vagy barmi egyeb. A memoriakezeles ennel sokkal dinamikusabb, rendkivul osszetett eljaras. Alapbeallitasban a feladatkezelokben feltuntetett KByte-ban megadott memoriahasznalat sem azt a mennyiseget jeloli, amennyit egy program eppen hasznal, hanem azt, hogy mennyit kapott eddig a rendszertol. Errol bovebben Foti Marcell blogjaban:

Ezt én értem, meg jól is hangzik, de akkor miért van az, hogy másfél giga rammal gyorsabb, mint 1 gigával. Pontosabban a másfél giga rammal lett olyan gyors, mint az XP egy gigával. Na ezt nem értem én. Mikor még 1 giga volt csak a gépben, volt olyan, hogy elindítottam a Media Center-t, a memó használat elérte az egy gigát, az egész rendszer belassult, kezdett haldokolni. Szóval faxán kihasználta az egy gigáját. Az XP MCE-ben elindítod a Media Center-t és vígan fut minden tovább.

Ha olyan szuperul használja ki az egy giga ramot, akkor miért lassab vele, mint az XP, ami nem használja olyan okosan a memót?

;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#149 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 18:24

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 17:58

Miért van az, hogyha a Power options-nél High performance-re állítom a Vistát, akkor érezhetően begyorsul 1 GB rammal a Vistám?

Miket módosít?

a vindozok a 2000 ota optimalhatoak teljesitmenyre vagy kiszolgalasi mennyisgre.

#150 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 18:32

Idézet: ion - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 16:50

Egyebkent tenyleg nem ertem, miert faj az embereknek, ha egy szoftver "sok memoriat fogyaszt" - latszolag. Talan attol felunk, hogy ha a memoria elfogy, akkor megall a szamitogep vagy belassul?

Ez visszadatalodik azokr az idokre amikor a RAM meg kurva draga volt es keves, a feladatok kmoplexiatas meg a maihoz hasonlo. egy 8MByte RAM-mal elinditott w95 muvelt am csuda dolgokat, es bizony belassult mint atom. kedvenc peldam egyebken az sndrec32 aminek az a maniaja hogy a fullos wav file-oka egyben bernatja a RAM-ba. szal megynyit 5-6 1-wav-ba rippelt CD imagot vele akkor bizony tortennek randa dolgok... ha a memoria elfogy akkor az van, hogy uj processz nem indithato mar el, igy szepen trivialisan egyszeru dolgok nem fognak mukodni. vagy a tray minimize->vissza muvelet soran az APP-od kidoglik, leall.  Ha a lapozofile be van kapcsolva, akkor ilyen problemak nem merulnek fel, hanem a 'winchesterrol fut a rendszer" oromeit elhetjuk at. ehhez eleg par darab 2400dpi-vel skennelt A4-es lap belenyitasa a photoshopba....

#151 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 18:48

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 18:22

Ezt én értem, meg jól is hangzik, de akkor miért van az, hogy másfél giga rammal gyorsabb, mint 1 gigával. Pontosabban a másfél giga rammal lett olyan gyors, mint az XP egy gigával. Na ezt nem értem én. Mikor még 1 giga volt csak a gépben, volt olyan, hogy elindítottam a Media Center-t, a memó használat elérte az egy gigát, az egész rendszer belassult, kezdett haldokolni. Szóval faxán kihasználta az egy gigáját. Az XP MCE-ben elindítod a Media Center-t és vígan fut minden tovább.

Ha olyan szuperul használja ki az egy giga ramot, akkor miért lassab vele, mint az XP, ami nem használja olyan okosan a memót?

;)

gondolj csak az aero glass-ra. egy ablakhoz xp eseten csak az RGB szinadatokat kell (valahol) tarolni. Az aero glass-hoz az alfa csatornat is, igy 1 pixelhez nem 3 hanem 4 byte memoria kell...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 22. 18:49 -kor

#152 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:48

gondolj csak az aero glass-ra. egy ablakhoz xp eseten csak az RGB szinadatokat kell (valahol) tarolni. Az aero glass-hoz az alfa csatornat is, igy 1 pixelhez nem 3 hanem 4 byte memoria kell...

Viszont ezt a 4byte-ot (32bit) lehet hogy egyszerűb kezelni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#153 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:03

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 18:24

a vindozok a 2000 ota optimalhatoak teljesitmenyre vagy kiszolgalasi mennyisgre.

És ha teljesítményre van állítva, miket változtat meg, hogy gyorsabb lesz a rendszer tőle?

#154 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:09

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:03

És ha teljesítményre van állítva, miket változtat meg, hogy gyorsabb lesz a rendszer tőle?

bocsika beneztem, a powerrrol irtal. ez olyasmi mint a speedstep/3dnow. ha azt akarod hogy keves kwh-at fogyasszon a geped akkor allits be valami power save modot, ha azt akarod hogy menjen mint a golyo es leszarod a kilowattokat akkor hagyd high performance-on.

#155 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:09

Sziasztok !

Használok 2 gépet vistával, a routerhez hozzá van kötve egy NAS (hálózati merevlemez).
Erről szoktam installálni, stb.
Amióta megvettem a vistás gépeket, valami rettenetes módon lelassult a hálózati adatforgalom.
Mi ennek az oka, és mit lehet ezügyben tenni?

#156 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:11

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:00

Viszont ezt a 4byte-ot (32bit) lehet hogy egyszerűb kezelni...

mittomen hogy mit eccerubb. ezek a dolgok mar 15 eve hw-esen, bitblt-vel mozognak, a bitblt meg bitszeletelos modban is tud menni, vagyis amikor 1 byte-ban 2 pixel adatai vannak :D

#157 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:13

Idézet: krisz123 - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:09

Sziasztok !

Használok 2 gépet vistával, a routerhez hozzá van kötve egy NAS (hálózati merevlemez).
Erről szoktam installálni, stb.
Amióta megvettem a vistás gépeket, valami rettenetes módon lelassult a hálózati adatforgalom.
Mi ennek az oka, és mit lehet ezügyben tenni?

valszeg maraxanak a winjeid, hogy ki legyen a local master browser :D ha a nas valami okosabb linuxos fajta, akkor allitsd be PDC-nek es tedd a wineket domainbe. tom eztet sokan nem szereteki mer akkor bye-bye switch user mod <win+L>

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 22. 19:13 -kor

#158 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:15

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:09

bocsika beneztem, a powerrrol irtal. ez olyasmi mint a speedstep/3dnow. ha azt akarod hogy keves kwh-at fogyasszon a geped akkor allits be valami power save modot, ha azt akarod hogy menjen mint a golyo es leszarod a kilowattokat akkor hagyd high performance-on.

:respect:

#159 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:13

valszeg maraxanak a winjeid, hogy ki legyen a local master browser :D ha a nas valami okosabb linuxos fajta, akkor allitsd be PDC-nek es tedd a wineket domainbe. tom eztet sokan nem szereteki mer akkor bye-bye switch user mod <win+L>

Hú, ezt nem értem.

Szóval mégegyszer :
Van egy routerem, arra rá van kötve egy maxtor shared storage NAS, egy asztali szg.. és egy laptop wireless.

Szóval akkor mit kell tennem?

Mindegyiknek a domain egyformára van beállítva.

#160 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 22. 19:43

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. márc. 22., csütörtök - 19:22

Ezt én értem, meg jól is hangzik, de akkor miért van az, hogy másfél giga rammal gyorsabb, mint 1 gigával.

Ez a te konfigurációdra érvényes megállapítás, általánosítani nem lehet belőle. Nem tartom kizártnak, hogy fut valami olyan program a háttérben, vagy van egy olyan driver telepítve, amiben van egy jókis memory leak. Vagy passz. :)
A gép, amin most postolok Vista Home Premiumot futtat 1 GB - 64 MB memóriával, és semmi problémát nem jelent neki a WMC futtatása, pedig nem egy aktuális erőgép.
Hozzáteszem a telepítés és a rendszer "normál" használatának megkezdése után napokba tellhet, amíg a superfetch kitanulja magát, addig elképzlehető, hogy irreálisan sok fizikai memóriát foglal a Vista, többet teker a vinyó.

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2007. 03. 22. 19:45 -kor

Can you hear me, major Tom?

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9