HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#721 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 13. 10:35

Olvastátok a 2007. május PCWorld-öt (VISTA vs. XP)?  :D
3 oldal édeskevés erre a témára, de legalább reális.

Nem is "Nyelvtani szempontból", hanem a tárgyszerüség céljából.

#722 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 10:38

Az a baj a papíralapú informatikai sajtóval, hogy mire megjelenik addigra 2x elévül...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#723 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 10:49

A friss hírek biztosan, az xp trükkök pl. kevésbé...

#724 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 05. 13. 10:55

Idézet: VKP - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 11:38

Az a baj a papíralapú informatikai sajtóval, hogy mire megjelenik addigra 2x elévül...

A Chip magazin újság összehasonlítja az OS-eket.
A Windows XP, a Linux, az Apple és a Windows Vista részvételével.

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 05. 13. 10:56 -kor

#725 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 11:08

Visszakanyarodva a félresikerült PR tevékenységre, a ReadyBoost-tal való hencegés is baklövés volt.
Ahogy itt is kitárgyaltuk, meg az általam említett folyóirat is írja, 1GB estén "haszontalan", 512-es laptopnál segíthet, de ott Vista helyett XP a megoldás.

#726 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 12:55

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 9:55

A Chip magazin újság összehasonlítja az OS-eket.
A Windows XP, a Linux, az Apple és a Windows Vista részvételével.

Nem konkrétan erre az 1 cikkre gondoltam, hanem úgy általában.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#727 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 14:09

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 8:22

A Vista kétségtelenül nem akkora előrelépés, mint a 98 -> xp váltás.
Ugyanakkor szinte mindent továbbfejlesztettek benne.

Pontosan.
wpepi: de "eléggé", de "nem eléggé" otthon vagyok a számítástechnikában:) Programozás, infoI II IIIhalmazok SQL Delphi C++ java meg miegyéb meg dolgoztam szervízben stb meg hobby'm meg miegymás.
De látom nem teljesen értettél meg:)
Van egy API amit épp használ bizonyos comportos ökörségekkel mondjuk egy game. Újabb rendszer nagyobb memóriaigény oké, megemészthető, talán nyilvánvaló is.
De ha az API 100%os proci és vga használatot igényel, akkor nem értem mitől lenne lassabb más rendszeren.
Sejtésem persze van, gondolom a VGA driverek betegek még eléggé, pl elképzelni nem tudom hogy a gef8 unified shader/vertex procijait amit nagyon nehéz programozni hogy nyomták át ennyi idő alatt vistára, de a gef7ekkel is van baj, ismimnél szaggatott a doom3 c2d 6300@3.5ghz 7950GT és 1.5GB ram társaságában, és néha beficcent 60fps alá, holott nekem jóval morcosabb grafikai beállításokkal atom 60fps (1280x1024 AA+AF, ott meg csak 1024 crt miatt..). MEG a Source na az nagy meleg még, több fps-el megy a réginek "számító" 3500@2700mhz procimon sokkal a source XP-n mint a maj' 4ghz száguldó c2dn, ami xp alatt 2x annyit nyom mint nekem  :Đ
Na mind1 bocs a sok fárasztó dologért, nem kell lenézni engem nehezen fogadom az új dolgokat, holott nagyon érdekel, de a "fölösleges" hw upgradet nem szeretem (lásd xp-hez bőven elég vistán meg fostos lenne). 2-3 év múlva ez már tökmind1, de most még nagyon nem :think:
Persze ellentmondok magamnak mert amint ráérek fogok egy 40gigás st-t és rányomom a vistát próbaképp, és nem törlöm le ha vmi probléma adódik vele, legalábbis megpróbálok higgadt maradni majd, előtte persze utánanézek milyen vga/egyéb driver kell és letöltök többet is :)
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#728 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 14:46

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 15:09

De ha az API 100%os proci és vga használatot igényel, akkor nem értem mitől lenne lassabb más rendszeren.

Ezek szerint mégsem vagy 100%-ban otthon ebben a szakmában  :) .
Először is 100% erőforrás igénye nem lehet egy alkalmazói programnak legyen az játék vagy valamilyen API mert akkor az őt működtető op. rendszer működésképtelen lenne  :D 
Ha jártas vagy a Windows alapú programozásban akkor tudnod kell, hogy hogyan működnek az alkalmazások.
Mivel a Vista-nak nagyobb az erőforrás igénye ezért ha nem olyan gépre telepíted ami teljesítményben a Vista rendszerre méretezett akkor többségében az op. rendszer fogja meg a gépet. Nem véletlenül írtam, hogy a te AMD processzorod Vista szemszögből igencsak kicsinek számít (még az én 2.4GHz 800MHz HT-s P4-emet is keményen lepontozta holott XP alatt valósidejű NL rendszerű videó utómunka PC-nek van használva)

Idézet

de a gef7ekkel is van baj, ismimnél szaggatott a doom3 c2d 6300@3.5ghz 7950GT és 1.5GB ram társaságában, és néha beficcent 60fps alá, holott nekem jóval morcosabb grafikai beállításokkal atom 60fps (1280x1024 AA+AF, ott meg csak 1024 crt miatt..).

Azt is vedd figyelembe, hogy ugyanazon teljesítményben hardware és hardware között hatalmas különbségek lehetnek. Ez alatt az alaplapot, a VGA-t kell érteni gyártó szerint. Attól, hogy a VGA-n ugyanaz a chip van még lehet gagyibb a teljesítmény mert gagyi gyártó terméke a kártya. Attól, hogy Nvidia vagy Ati chip van a kártyán még nem jelenti azt, hogy az kiváló termék. Ugyanez vonatkozik az alaplapra is. Sok esetben pont attól lesz lassú a gép mert a hardware gagyi (olcsó márkátlan alaplap, olcsó márkátlan VGA, olcsó és nem optimalizált RAM, stb. stb.).
Szóval a rendszer teljesítménye nem csak attól függ, hogy mekkora procit, VGA-t, memóriát teszel bele hanem attól is, hogy milyen a hardware minősége, az egyes elemek 100%-os egymással való kompatibilitása és optimalizálása, stb.

Szerk:

Idézet

Persze ellentmondok magamnak mert amint ráérek fogok egy 40gigás st-t és rányomom a vistát próbaképp, és nem törlöm le ha vmi probléma adódik vele, legalábbis megpróbálok higgadt maradni majd, előtte persze utánanézek milyen vga/egyéb driver kell és letöltök többet is

Na pont itt követed el az első hibát hiszen még arra sem veszed a fáradságot, hogy legalább gyors és korszerű HDD-t tegyél a rendszer alá.
Aztán meg anyázol, hogy milyen lassan tölt be meg a swap is órákig megy.  :D

Szerkesztette: wpepi 2007. 05. 13. 14:50 -kor

#729 Felhasználó inaktív   NeoMaN01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 13. 17:13

Hátha valakit érdekel.
Vista x64 alatt az új poverstrippel (3.74) műxik a refresh rate fix.
NVidia karinál pedig a 2.1-es Rivatunerrel a tuning!
VÉGRE!
GREENPEACE
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik

#730 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 01:47

daemon tools, hogyan lessz helyetesitve, vagy ellehet felejteni?  mert en e-miatt nem rakok vistat ;)  mert 1 csomo progi amit most hasznalok nem mukodik rajta szoval mi lessz ezekkel a gondokal? vagy mar megoldodott?
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#731 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 05:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 15:46

olcsó márkátlan VGA,

talán régen... de mára már nem :) vannak referenciakártyák, és nemreferenciák: viszont a referencia dizájntől eltérő kártyák mind a csúcskategória csúcskategóriájába tartoznak(alapból más hűtő, magasabb órajelek stb)

szutyok inno3d 8800 is ugyanolan gyors mint egy asus. pl.
JóSebesség

#732 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 06:44

Idézet: saca3 - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 2:47

daemon tools, hogyan lessz helyetesitve, vagy ellehet felejteni?  mert en e-miatt nem rakok vistat ;)  mert 1 csomo progi amit most hasznalok nem mukodik rajta szoval mi lessz ezekkel a gondokal? vagy mar megoldodott?

Mert mi van a DT-vel?
Egy hónapja raktam fel a 4.09HE-t, és simán működik.

#733 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 07:19

Idézet

olcsó márkátlan VGA

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 5:11

talán régen... de mára már nem :) vannak referenciakártyák, és nemreferenciák:
viszont a referencia dizájntől eltérő kártyák mind a csúcskategória csúcskategóriájába tartoznak(alapból más hűtő, magasabb órajelek stb)

szutyok inno3d 8800 is ugyanolan gyors mint egy asus. pl.

Különbségek tartós használat közben jönnek elő.
Beépített alkatrészek minősége - tartósság, megbízhatóság.
Hűtési megoldások: venti minőség (zaj, meddig bírja), szerelés gondossága (pasztázás, felfekvés), van aki hűti a memóriát, van aki nem annyira, stb.
A márkásabb kártyákat elvileg alaposabban, több paraméterre ellenőrzik (ez is költség).

#734 Felhasználó inaktív   dell notebook 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 14. 14:36

Üdvözlök mindenkit! Ismerőseim ajánlották ezt a fórumot, hogy ez az eggyik legjobb magyarországon, hogy itt tegyem fel a kérdésemet, ami a következő lenne: cégünk vásárolt egy nagyon jó Dell notebookot, ami a számunkra teljesen ismeretlen Windows Vista OEM operációs rendszerrel van elő-telepítve (legalábbis ezt mondták, nem tudom ez mit jelent, hogy elő-telepítve). A probléma az, hogy ez angol operációs rendszer és teljesen ismeretlen. Nem tudom miért nem magyar a rendszer, magyar nem létezik? Az igazat megvallva, csak ezért regisztráltam be magamat ide, hátha kapok segítséget, de persze érdekel a számítástechnika, hátha adódik még más téma is, ami érint. A választ és a türelmet előre is köszönöm! Tisztelettel: Péter.

#735 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 14:48

Idézet: dell notebook - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 15:36

Üdvözlök mindenkit! Ismerőseim ajánlották ezt a fórumot, hogy ez az eggyik legjobb magyarországon, hogy itt tegyem fel a kérdésemet, ami a következő lenne: cégünk vásárolt egy nagyon jó Dell notebookot, ami a számunkra teljesen ismeretlen Windows Vista OEM operációs rendszerrel van elő-telepítve (legalábbis ezt mondták, nem tudom ez mit jelent, hogy elő-telepítve). A probléma az, hogy ez angol operációs rendszer és teljesen ismeretlen. Nem tudom miért nem magyar a rendszer, magyar nem létezik? Az igazat megvallva, csak ezért regisztráltam be magamat ide, hátha kapok segítséget, de persze érdekel a számítástechnika, hátha adódik még más téma is, ami érint. A választ és a türelmet előre is köszönöm! Tisztelettel: Péter.

Létezik magyar verzió csak amikor a gépedet összerakták a gyárban és előtelepítették a rendszert, még csak angol vezió volt, vagy eleve nem a magyar piacra szánták a laptopot. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#736 Felhasználó inaktív   dell notebook 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 14. 15:24

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 14:48

Létezik magyar verzió csak amikor a gépedet összerakták a gyárban és előtelepítették a rendszert, még csak angol vezió volt, vagy eleve nem a magyar piacra szánták a laptopot. :)

Ja, hát nem itthon lett véve, ez igaz... Pont ezért érdeklődöm itt. Állítólag nyelvet lehet rá telepíteni magyart is.

#737 Felhasználó inaktív   dell notebook 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 14. 16:19

A másik nagy probléma: SoundMax AD1888 integrált (persze hogy integrált) hangkártya. Ezt komolyan így adják elő? Veszek egy fél milliós gépet amiből a rendszer 100 ezer forint, valami Windows Vista Ultimate. Se magyar nyelv, és néma... Alul a jobb sarokba a hangszóró ikon át van húzva... Néztem az intel oldalán (mert olvastam a könyvében hogy intel az egész alapja), ezt az integrált hangkártyát, de még nem is látok olyat hogy Vista Driver. Vagy én vagyok nagyon hülye (biztos), vagy már nem tudom. Legyetek szívesek segítsetek, ha tudtok. Nagyon köszönöm!

#738 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 16:34

Idézet: dell notebook - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 17:19

Legyetek szívesek segítsetek, ha tudtok. Nagyon köszönöm!

Írd már le a pontos típusát a gépnek és úgy már könnyebb lesz segítenni.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#739 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 16:58

Idézet: dell notebook - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 16:24

Állítólag nyelvet lehet rá telepíteni magyart is.

Lehet, ha megjelenik :)

Akkor egyébként a Windows Update-ről lehet majd leszedni (Hungarian MUI), a már megjelentek (kínai, koreai, stb) darabja 200mb körül vanik.

#740 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 18:13

Idézet: dell notebook - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 17:19

A másik nagy probléma: SoundMax AD1888 integrált (persze hogy integrált) hangkártya. Ezt komolyan így adják elő? Veszek egy fél milliós gépet amiből a rendszer 100 ezer forint, valami Windows Vista Ultimate. Se magyar nyelv, és néma... Alul a jobb sarokba a hangszóró ikon át van húzva... Néztem az intel oldalán (mert olvastam a könyvében hogy intel az egész alapja), ezt az integrált hangkártyát, de még nem is látok olyat hogy Vista Driver. Vagy én vagyok nagyon hülye (biztos), vagy már nem tudom. Legyetek szívesek segítsetek, ha tudtok. Nagyon köszönöm!

A gépet állításod szerint külföldön vetted, és bár kishazánk az 1millió informatikus országa ( csak nézz körül itt a fórumon :) ) sajnos akkor sem kapsz rögtön csípőből magyar nyelvi támogatást ebben az esetben, viszont az általad birtokolt Vista Ulitmate rendszerhez ez ingyenesen beszerezhető. A nickedből arra tippelek hogy a patinás Dell cég termékével rendelkezel. Eszközillesztőkért és egyéb támogatásért az ő weboldalaikat érdemes felkeresned, a készülék tipusszámának ismeretében. Az áthúzott hangszóró fél siker, ha van hangszóró akkor driver is kell legyen, max némítva (mute) van a hangeszköz. Ezek az előtelepített masinák minden drivert tartalmaznak, furcsa lenne ha külön kellene vadászgatni ezekre...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.