HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1061 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 28. 12:53

Idézet: qqcs - Dátum: 2007. máj. 27., vasárnap - 21:48

Realtek ALC888 chip van a gepben. xpvel siman ment az analog es digitalis hang egyszerre. vistaval vagy az egyik vagy  a masik attol fugg melyiket allitom alapertelmezesnek. Masnak nincs gond? legujabb driver van fent

realtek support szerint nem tamogatja a vista azt hogy mindketto egyszerre szoljon.
Megint "elorebb" leprunk egy nagyot  :mad:

#1062 Felhasználó inaktív   ic196 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 28. 16:49

Sziasztok!

2 hete raktam fel egy Windows Vista Business-t, angol nyelvűt, és az alábbi problémám van vele.
A hálózati kapcsolat iszonyatosan lassú lett vele.
Tehát mind az otthoni hálózat (router + 2 másik gép), mind az internet nagyon döcögős.
Az elején pedig ment jól minden.
Helyi hálózatban, ami 100megás, a másolás olyan 100kbps-el megy csak, míg a többi gép között ez megy max sebességen.
És az internetem is nagyon lassú, letölteni szinte nem is tudok vele.
Próbáltam már vele mindenfélét, kilőttem a windows tűzfalát, a windows defendert, a nod32-t is leállítottam, de semmi változás.
Pedig nyílvánvalóan valami hálózati beállítás nem stimmel vele.
Még az utp kábelt is kicseréltem hátha az a ludas, de nem.
Tehát minden létező dolgot kipróbáltam, és semmi változás, döglassú az egész hálózatom mind az otthoni gépek, mind az internet felé.
Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt a problémát?

Válaszokat előre is köszönöm!
                    Csaba

#1063 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 18:16

Valaki írja már le legyen szíves, hogy annak a halvány sárga gombnak a start menü jobb alsó részénél (ami a számítógép zárolása mellett balról van) hogy lehet megmódosítani a funkcióját leállításra! Alapból készenléti módba helyezés funkcióját tölti be. Régebben meg tudtam változtatni valahogy, de most újra lett téve a Vista és nem tudok rájönni, hogy csináltam! Előre is köszi!

#1064 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 19:02

Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 19:16

Valaki írja már le legyen szíves, hogy annak a halvány sárga gombnak a start menü jobb alsó részénél (ami a számítógép zárolása mellett balról van) hogy lehet megmódosítani a funkcióját leállításra! Alapból készenléti módba helyezés funkcióját tölti be. Régebben meg tudtam változtatni valahogy, de most újra lett téve a Vista és nem tudok rájönni, hogy csináltam! Előre is köszi!

Remelem, ez segit:
http://www.howtogeek.com/howto/windows-vis...s-to-shut-down/

#1065 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 20:46

Idézet: ion - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 19:02

Áááá! Ezt kerestem! Köszi a segítséget!

#1066 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 08:47

Az alábbi kérdésem lenne:
Ugyebár minannyian tudjuk, hogy kedves vga gyártónk, az Nvidia, vista alatt már nem támogatja a tv-n való  filmnézést. Vagyis nem úgy ahogy eddig... ezért veszek majd Ati-t de itt most nem ez a lényeg.
Létezik-e olyan szoftveres megoldás, amivel vissza lehet hozni ezt a funkciót nvidia karin. Valamilyen külső alkalmazásra gondoltam, régen még win98-as időkban voltak ilyen progik. Vista alá létezik ilyen?
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#1067 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:48

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 9:47

Az alábbi kérdésem lenne:
Ugyebár minannyian tudjuk, hogy kedves vga gyártónk, az Nvidia, vista alatt már nem támogatja a tv-n való  filmnézést. Vagyis nem úgy ahogy eddig... ezért veszek majd Ati-t de itt most nem ez a lényeg.
Létezik-e olyan szoftveres megoldás, amivel vissza lehet hozni ezt a funkciót nvidia karin. Valamilyen külső alkalmazásra gondoltam, régen még win98-as időkban voltak ilyen progik. Vista alá létezik ilyen?

Konkrétan mit is nem támogat az nVidia, amit az ATI igen?

#1068 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:00

Full screen video mirror.
This feature is no longer supported due to the new Protected Video Path Output Content Protection (PVP-OPM) in Windows Vista.

Erre keresek szoftveres megoldást, talán valami külső programmal megkerülhető

Blogom

#1069 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:10

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 13:00

Full screen video mirror.
This feature is no longer supported due to the new Protected Video Path Output Content Protection (PVP-OPM) in Windows Vista.

Erre keresek szoftveres megoldást, talán valami külső programmal megkerülhető

Akkor áruld el nekem, hogy az ATI mitől tudná, ha a Vistaban változott a téma, és nem a driveren múlik?

#1070 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:16

Tudomásom szerint az Nvidia kártyákból hiányzik ez a funkció. Az Ati-nál bizony még megvan.
Az angol szöveg, hivatalos Nvidia közleményből származik, tehát nem Microsoft. Egyszerűen a kedves vga gyártó elhagyta ezt a funkciót.

Blogom

#1071 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:19

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 13:16

Tudomásom szerint az Nvidia kártyákból hiányzik ez a funkció. Az Ati-nál bizony még megvan.
Az angol szöveg, hivatalos Nvidia közleményből származik, tehát nem Microsoft. Egyszerűen a kedves vga gyártó elhagyta ezt a funkciót.

Ha jól értelmezem, a Vistában nincs már meg az alap a hardveres overlay kezelésre, és a helyett lett az, amit te írtál.
Szóval ez aligha az ATI vagy nvidián múlik. Max az ati szoftveresen benthagyta a megoldást, ami jólassan de még működik. Ettől még mind a kettőjüknek át kell állni az új megoldás támogatására.

#1072 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:21

Egész pontosan azt történt, hogy az  Nvidia 8000-es sorozat GPU-ja már nem támogatja a teljes képernyős megjelenítést, és hogy még nagyobb legyen az öröm az új drivereknél már a régi vga-k sem támogatják ezt a funkciót.
A tv-s topicban írták, hogy Ati kártyával nem áll fenn ez a gond.

Blogom

#1073 Felhasználó inaktív   Levin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:40

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 13:21

Egész pontosan azt történt, hogy az  Nvidia 8000-es sorozat GPU-ja már nem támogatja a teljes képernyős megjelenítést, és hogy még nagyobb legyen az öröm az új drivereknél már a régi vga-k sem támogatják ezt a funkciót.

Egyébként meg mi a francnak kell akkor a 8xxx szériás kártyákra TV-OUT-ot szerelni ha úgy sem lehet rendesen használni?  :think:

#1074 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 13:01

Találtam okos íróprogramot: InfraRecorder, ingyenes, és megyen vele 4x, 6x és 8x is az írás, Pista alatt.

Riszpekt neki :)

#1075 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 14:07

Idézet: ic196 - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 16:49

Sziasztok!

2 hete raktam fel egy Windows Vista Business-t, angol nyelvűt, és az alábbi problémám van vele.
A hálózati kapcsolat iszonyatosan lassú lett vele.
Tehát mind az otthoni hálózat (router + 2 másik gép), mind az internet nagyon döcögős.
Az elején pedig ment jól minden.
Helyi hálózatban, ami 100megás, a másolás olyan 100kbps-el megy csak, míg a többi gép között ez megy max sebességen.
És az internetem is nagyon lassú, letölteni szinte nem is tudok vele.
Próbáltam már vele mindenfélét, kilőttem a windows tűzfalát, a windows defendert, a nod32-t is leállítottam, de semmi változás.
Pedig nyílvánvalóan valami hálózati beállítás nem stimmel vele.
Még az utp kábelt is kicseréltem hátha az a ludas, de nem.
Tehát minden létező dolgot kipróbáltam, és semmi változás, döglassú az egész hálózatom mind az otthoni gépek, mind az internet felé.
Van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt a problémát?

Válaszokat előre is köszönöm!
                       Csaba

Én is észre vettem egy olyan dolgot Vista alatt, hogy időnként ok nélkül (mármint nem a vonalban vagy a forrásnál van a hiba) csökken a netsebesség, főként akkor, ha terhelem a gépet valamivel. Ezt XP alatt is direkt kipróbáltam és ott teljesen független a netsebesség a gép terhelésétől. Néha Vista alatt sem befolyásolja, de valamikor a megszokott max 920-930KB/s-ről leesik 600-ig, aztán vagy visszagyorsul, vagy ingadozik tovább... nincs valakinek valami ötlete, hogy mi csinálhatja ezt?

#1076 Felhasználó inaktív   ic196 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 15:11

Csakhogy nálam ez a probléma folyamatosan fennáll, tehát nem csak időközönként. És annyira lassú a net, hogy az már élvezhetetlen. Mintha valami fogna a hálózati kapcsolatom 98%-át ...

#1077 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:31

Idézet: ic196 - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 15:11

Csakhogy nálam ez a probléma folyamatosan fennáll, tehát nem csak időközönként. És annyira lassú a net, hogy az már élvezhetetlen. Mintha valami fogna a hálózati kapcsolatom 98%-át ...

Annak ellenére lehet, hogy valami hasonló megoldás segítene mindkettőnk problémáján... ha már ketten írjuk, valaki csak felfigyel a problemára és válaszol is :)

#1078 Felhasználó inaktív   Natti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:43

Idézet: JFS83 - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 15:07

Én is észre vettem egy olyan dolgot Vista alatt, hogy időnként ok nélkül (mármint nem a vonalban vagy a forrásnál van a hiba) csökken a netsebesség, főként akkor, ha terhelem a gépet valamivel. Ezt XP alatt is direkt kipróbáltam és ott teljesen független a netsebesség a gép terhelésétől. Néha Vista alatt sem befolyásolja, de valamikor a megszokott max 920-930KB/s-ről leesik 600-ig, aztán vagy visszagyorsul, vagy ingadozik tovább... nincs valakinek valami ötlete, hogy mi csinálhatja ezt?

Esetleg integrált hálózati adapter és megfelelő driver hiánya? Az erőforrás figyelőben lehet nézegetni a hálózati használatot.

Szerkesztette: Natti 2007. 05. 29. 16:45 -kor

#1079 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 17:46

Idézet: Natti - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 16:43

Esetleg integrált hálózati adapter és megfelelő driver hiánya? Az erőforrás figyelőben lehet nézegetni a hálózati használatot.

Nekem is egyértelműen driver probléma jutott az eszembe, mivel XP alatt nincs ilyen hiba. A hálókártya integrált, próbáltam az alaplap lemezén lévő driverrel is meg a Vista által feltelepített driverrel is, de nem igazán látok nagy változást. Valamikor telejsen OK, valamikor meg leesik a sebesség és nem jövök rá öszefüggésre, hogy mikor. Lehet, hogy érdemes lenne megnézni PCIos hálókártyával?!

#1080 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 17:56

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 11:21

Nem ertem minek eroltetni a tukrozes modot amikor megy extended desktoppal csak at kell rakni a media playert kezzel.

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.