HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#1781 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 07. 20:40

Idézet: djculture - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 20:25

de örülünk :omg:

Szerintem a Vista szuper csak el kellene fogadni hogy az XP utann is van ellet habar XP-t hasznalok de csak hardver problema miatt de az XP sem maradhat orokre es nem is marad ezt el kell fogadni es kar vitazni hogy melyk a jobbik hiszen vilagos hogy a Vista csak kell egy kis ido amig megismerik. Ez szemelyes velemeny es tiszteletben tartok mindenki mast aki mashogy velekedik.

Szerkesztette: szabo attila oli 2007. 07. 07. 20:47 -kor

1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#1782 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 20:46

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 21:40

Szerintem a Vista szuper csak elkellene fogadni hogy az XP utann is van ellet

Ja ezt mondtam én is amig nem keztem használni.De csomó minden nem műkszik rajta egyálltalán vagy úgy ahogy elvárható lenne egy kereskedelmi terméktől.Azé nem hiába vannnak ugy nagy cégek játékfejlesztők hogy amig nem jön ki az sp1 javítás nem fejlesztenek rá programokat.

Szerkesztette: djculture 2007. 07. 07. 20:50 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1783 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 07. 20:53

Idézet: djculture - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 20:46

Ja ezt mondtam én is amig nem keztem használni.De csomó minden nem műkszik rajta egyálltalán vagy úgy ahogy elvárható lenne egy kereskedelmi terméktől.

Ertem en nekem sem ment startbol de kis szenvedessel sikerult es szerintem ez benne a szep mert ha csak ugy egybol mukodne mar elveszitene a varazsat.Persze ez megint szemelyes mert nem vagyunk egyformak de ez eggyaltalan nem baj. ( Emberek a bajt jol irtam vagy Y-os ) ?????
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.

#1784 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 07. 22:51

Idézet: djculture - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 20:46

Ja ezt mondtam én is amig nem keztem használni.De csomó minden nem műkszik rajta egyálltalán vagy úgy ahogy elvárható lenne egy kereskedelmi terméktől.Azé nem hiába vannnak ugy nagy cégek játékfejlesztők hogy amig nem jön ki az sp1 javítás nem fejlesztenek rá programokat.

Épp ezaz, a hardwaregyártók lehetetlenítik el a Vista helyzetét, mert nem képesek drivereket gyártani a termékeikhez, és aztán a Microsoftra fogják az egészet...Persze majd megvárják az sp1-et, mintha annak köze lenne hozzá...
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#1785 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 03:43

Idézet: Ryo13 - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 22:51

Épp ezaz, a hardwaregyártók lehetetlenítik el a Vista helyzetét, mert nem képesek drivereket gyártani a termékeikhez, és aztán a Microsoftra fogják az egészet...Persze majd megvárják az sp1-et, mintha annak köze lenne hozzá...

Szerintem meg egy evbe vagy kettobe is beletelik amig atalnak es altalaba csak akkor teszik mikor mar nagyon kenyszerulve vannak az xp-vel is ezt muveltek ez szerintem csak egy uzleti fogas hiszen valahogy elkellene adjak az xp-re gyartott hardokat is.

#1786 Felhasználó inaktív   Apaf3j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 09:38

No igen... én mondjuk dolgozom a gépen, úgyhogy nincs időm folyamatos rendszerbuzerálásra, de gondoltam, egyszer élünk, megvettem a Vista Home Premiumot. XP mellé tettem fel, és egyelőre a régin dolgozok, de minden nap bütykölöm kicsit a Vistát. Lassacskán minden fenn lesz, amire szükségem van, bár pár dolgot nem volt egyszerű működésre bírni, és olyan is volt, ami helyett mást kellett keresni. (Igaz, nincsenek különleges igényeim: szövegszerkesztés, szótár, szkenner, OCR, PDF-kezelés...). Most már minden hardver működik, a rendszer stabilnak tűnik, úgyhogy lassacskán átállok. Amúgy meg tetszik is :) Persze jó lenne, ha az SP1 után fel tudnám tenni például a régi szkenner-meghajtót, mert a mostani azért hagy kívánnivalót maga után. De összességében egyáltalán nem tartom rossznak a Vistát (igaz, játékot még nem próbáltam feltenni alá.) A hiányosságai szerintem is jelentős részben a hardvergyártóknak "köszönhetők," bár persze a tökéletestől azért messze van. Viszont úgy vettem észre, hogy a problémák 99%-ára meg lehet találni a megoldást a neten, csak jól kell keresni. Amúgy ha jól emlékszem, az XP-vel is voltak azért gondok eleinte (meg később is :D).
Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig. (Lazarus Long)

#1787 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 09:42

Idézet: acu - Dátum: 2007. júl. 7., szombat - 15:36

engem nemérdekel mekkora jóság a superfetch amíg mákdarálót csinál a vinyóimból. (2x160GB Raid0)

Pontosan. Nincs kedvem évenként HDD-t vásárolni.

#1788 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 10:50

Kérdés (biztos volt hasonó már): startup-nál indulna a rivatuner, de a defender nem engedi és mindig minden indulásnál manuálisan kell engedélyeznem a futását. Hogy lehet ezt autómatára tenni, hogy ne kelljen mindig pöcsölni vele? Helpje azt mondja, hogy vagy mindig manuálisan engedélyezem, de akár el is távolíthatom a startupból  :omg:

#1789 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 08. 12:16

Üdvözlet mindenkinek!

Leírnám a saját tapasztalataim a Windows Vistával kapcsolatban:

Miután "elérhetővé vált" a kész Windows Vista, többször is feltelepítettem, majd 1-4 nap múlva le is töröltem, visszatértem az x64-es Windows Xp-hez. Igy ment ez ugy 4-5 hónapon keresztül, mindíg letöröltem valamiért, lassú volt az ablakkezelő (értem itt az effektekre, csillogott - villogott 'szlájdolt össze vissza'), állandóan "daráltak" a háttértárolók, és állandóan azt figyeltem mennyire van tele a memória, úgy az egész rendszert lassúnak találtam. (Nem beszélve, hogy nem voltak megfelelő nVidia driverek a gyártótól).

Leggyakrabban grafikai progamokkal dolgozom (PS, PI, Ill., DW, Flash stb) internetezem, csevegek, e-mail, film és ritkán ha valamilyen játék megtetszik, akkor játszom.

Úgy egy hónappal ezelőtt találtam egy írást, amiben a Vista szolgáltatásait leírják, melyik szolgáltatás mit csinál, ha leállítom mi lesz a következménye stb. No mondom telepítsünk ujra, essünk neki a szolgáltatásoknak.

Feltelepítettem, drivereket letöltöttem, majd a "Szolgáltatások panelnek" estem neki, később kikapcsoltam az engem idegesítő vizuál effekteket, a könyvtárszerkezetet testre szabtam magamnak, (értsd: felhasználói mappákat átköltöztettem másik partícióra, levelező kliens: Thunderbird, Böngésző Firefox, kikapcsoltam a "Defendert, UAC-ot, Superfetch-et, Boostert,  a Tűzfalat beállítottam)

Azóta semmilyen problémám nincs, (na jó most kicsit füllentek [ a Bluetooth-om sehogy sem akar működni, egyszer működött, aztán azóta nem.. :) ] de ettől eltekintve úgy megy minden mint anno x64 XP-n. Az indulása kicsit lassabb, dehát na, nem foglalkozom vele, és az, hogy mennyire van tele a memória.. nos, amíg nem érinti a teljesítmény egyáltalán nem érdekel.

A hardwer amin működik: Core2Duo 2,2Ghz/2GB RAM/nv 7950GT/RAID0.
Szolgáltatások ahogyan működnek (.txt fileban): itt
Teljesítmény beállítáok (.txt fileban):  itt

Remélem szolgáltam  hasznos infókkal.. Üdv!
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1790 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 13:39

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. júl. 8., vasárnap - 11:16

kikapcsoltam a "Defendert, UAC-ot, Superfetch-et, Boostert,  a Tűzfalat beállítottam)

Tulképpen akkor mivel kaptál többet egy sima XP-nél? :think:

Ja és ha már itt tartunk megkérdezem kíváncsiságból:
Jobban ki tudok használni egy dual core rendszert ha Vistat használok?

Szerkesztette: andrew-- 2007. 07. 08. 13:40 -kor

i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#1791 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 14:02

Idézet

Jobban ki tudok használni egy dual core rendszert ha Vistat használok?

Az OS-el talán igen (bár szerintem egy OS-nek nem az a feladata, hogy a CPU-t kihasználja ;) ), a rajta futó programokkal semmiképpen (vagyis XP alatt is pont annyira lehet kihasználni, ha nem jobban, lásd OS CPU-terhelése).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1792 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 18:41

Sztem a vista szereti a dc procikat, jobban ki is használja, mint az XP, nekem legalábbis gördülékenyebbnek tűnik.
Más. Munkagépen Vista Home Premium van Office 2007 Basic-kel. Az Excel néha (sokszor) nem indul rendesen, csak egy üres ablakot ad ki. Ha egy word doksi megvan nyitva, akkor általában elindul, de akkor sem mindig. Ha kész táblázatot nyitnék meg, akkor is ugyanaz a helyzet.
Mitől lehet ez? Memória közben bővítve lett más modulokkal, semmi változás.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#1793 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 23:36

XP alól a Spybot s&d csomó mindent vírusnak meg trojannak talált a vistás vinyómon, amin egy vista van particionált formatált vinyó után.
Persze a windows és a még a boot könyvtárban is.
Én mondtam hogy ez egy vírus  :Đ  :Đ  :Đ  :Đ  :Đ  :Đ  :Đ  :Đ
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1794 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 08. 23:44

Ja komolyra fordítva a szót (igen már letörölte a vírust a spybot mostanra, de a windows mappa eltűnt. ilyet  :think:  :Đ ).
Na szóval Vista: telepítem: kiírja hogy a Windows most felkészül a halálra stb.
Legalábbis 3 méterről ennyit sikerült kiolvasnom a képernyőről telepítés közben.
Jóvan megy a kis csíkocska mittoménmár hogy telepedik ez a szenny.
Erre áramszünet.
És a lol hogy elkezdte ismét onnan folytatni ahol abbafejezte (mint ahogy xp csinálná), egyetlen különbséggel! Bootnál hibával ellszált. Xp felment úgyis gond nélkül hogy közben volt egy kis áramszünet  :Đ .
Jó ez elég szélsőséges eset, én elvetem a gondolatát is hogy az xp szintjét elérjék újra.
DE! Az hogy már fentvolt fél hete a vista, és áramszünet után újra kelljen telepítenem, mert indulás közben kékhalál?  :omg:
Jajj ne haragudjatok aki meg van elégedve vistának, és akinek jól megy meg minden, annak őszintén örülök, mert gondolom 10-20 év múlva erre írnak majd mindent . Ha muszály lesz végleg átállni vistára, hát én nem tudom  magam részemről hogy fogom megoldani, mert a számomra is tetsző külső és újítások kimerülnek itt mint előny, minden mást hátránynak találtam  :Đ .
Működés pl. ÁÁÁ..
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1795 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 00:42

Ez nem konkrétan a Vista hibája. Annál az idiótánál reklamálj, aki ugyan naplózó filerendszernek készítette az NTFS-t, de azt már nem volt képes elképzelni/letesztelni, hogy mi is történik egy tényleges áramszünetnél. :omg:
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1796 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 06:41

Idézet: Waveson - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 0:44

... mert gondolom 10-20 év múlva erre írnak majd mindent . Ha muszály lesz végleg átállni vistára, ...

10-20 év múlva már nem Vista fogják írni a programokat.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1797 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 07:56

Idézet: brd - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 1:42

Ez nem konkrétan a Vista hibája. Annál az idiótánál reklamálj, aki ugyan naplózó filerendszernek készítette az NTFS-t, de azt már nem volt képes elképzelni/letesztelni, hogy mi is történik egy tényleges áramszünetnél. :omg:

Van 1 kis félreértés. Óriási hiba azt gondolni, hogy a naplózó fájlrendszerek használatával bármikor ki lehet rántani a tápot a gépek alól, s nem veszítünk semmit... Ekkor ugye nem kellenének UPS-ek sem, pedig meg lehet figyelni, mindenütt ott vannak...

A naplózó fájlrendszer integritása (vagy metaadatai) elvben nem sérülnek, mivel "tranzakció-alapú" a működése. Ettől még lehet "adatvesztés", ugyanis ez a "védelem", "működés" alkalmazásszinten NEM valósul meg (hanem CSAK fájlrendszer-szinten), tehát íráskor ha áramszünet van, a disk cache-ek tartalma elvész. Tehát az írás nem fog sikerülni, de ettől a fájlrendszer még SÉRTETLEN marad, persze lesznek olyan fájlok pl., amik nem íródtak fel, de mint mondtam, maga a fájlrendszer sértetlen lesz. Elvileg.  :smoker:

ps.: Telepítéskori áramszünet pedig mindig életveszélyes, még ha látszólag működik is utána a rendszer. 1 csomó kérdést vet fel, én nem bíznék benne.

Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 09. 07:58 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1798 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 07:58

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 8:56

Van 1 kis félreértés. Óriási hiba azt gondolni, hogy a naplózó fájlrendszerek használatával bármikor ki lehet rántani a tápot a gépek alól, s nem veszítünk semmit... Ekkor ugye nem kellenének UPS-ek sem, pedig meg lehet figyelni, mindenütt ott vannak...

A naplózó fájlrendszer integritása (vagy metaadatai) elvben nem sérülnek, mivel "tranzakció-alapú" a működése. Ettől még lehet "adatvesztés", ugyanis ez a "védelem", "működés" alkalmazásszinten NEM valósul meg (hanem CSAK fájlrendszer-szinten), tehát íráskor ha áramszünet van, a disk cache-ek tartalma elvész. Tehát az írás nem fog sikerülni, de ettől a fájlrendszer még SÉRTETLEN marad, persze lesznek olyan fájlok pl., amik nem íródtak fel, de mint mondtam, maga a fájlrendszer sértetlen lesz. Elvileg.  :smoker:

Mondjuk nem igazán értem az olyan embereket, akik egy vagon pénzt beleölnek a gépükbe, de egy 20k-s back ups-t nem tudnak odarakni mellé...

#1799 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 09. 07:59

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. júl. 9., hétfő - 8:58

Mondjuk nem igazán értem az olyan embereket, akik egy vagon pénzt beleölnek a gépükbe, de egy 20k-s back ups-t nem tudnak odarakni mellé...

Igen, és 20k-ért már elég komoly UPS-eket lehet venni.  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1800 Felhasználó inaktív   korte73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 09. 09:09

Sziasztok!

Nem tudom hogy inkább "linuxos"-e a probléma, de ide is leírom.

Egy kisgépes hálózaton fut egy RedHat Linux 9-es, van egy szál SMB megosztás rajta.
Négy db. munkaállomás, 3 XP, egy Vista. Az XP-k alól gond nélkül be tudok jelentkezni, viszont a Vista alól egyáltalán nem endeg be. Mindenféle felhasználónév, jelszó variát próbáltam már, de sikertelenül.

Valaki találkozott hasonlóval?

Üdv.
Körte

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92