Üdvözlet mindenkinek!
Leírnám a saját tapasztalataim a Windows Vistával kapcsolatban:
Miután "elérhetővé vált" a kész Windows Vista, többször is feltelepítettem, majd 1-4 nap múlva le is töröltem, visszatértem az x64-es Windows Xp-hez. Igy ment ez ugy 4-5 hónapon keresztül, mindíg letöröltem valamiért, lassú volt az ablakkezelő (értem itt az effektekre, csillogott - villogott 'szlájdolt össze vissza'), állandóan "daráltak" a háttértárolók, és állandóan azt figyeltem mennyire van tele a memória, úgy az egész rendszert lassúnak találtam. (Nem beszélve, hogy nem voltak megfelelő nVidia driverek a gyártótól).
Leggyakrabban grafikai progamokkal dolgozom (PS, PI, Ill., DW, Flash stb) internetezem, csevegek, e-mail, film és ritkán ha valamilyen játék megtetszik, akkor játszom.
Úgy egy hónappal ezelőtt találtam egy írást, amiben a Vista szolgáltatásait leírják, melyik szolgáltatás mit csinál, ha leállítom mi lesz a következménye stb. No mondom telepítsünk ujra, essünk neki a szolgáltatásoknak.
Feltelepítettem, drivereket letöltöttem, majd a "Szolgáltatások panelnek" estem neki, később kikapcsoltam az engem idegesítő vizuál effekteket, a könyvtárszerkezetet testre szabtam magamnak, (értsd: felhasználói mappákat átköltöztettem másik partícióra, levelező kliens: Thunderbird, Böngésző Firefox, kikapcsoltam a "Defendert, UAC-ot, Superfetch-et, Boostert, a Tűzfalat beállítottam)
Azóta semmilyen problémám nincs, (na jó most kicsit füllentek [ a Bluetooth-om sehogy sem akar működni, egyszer működött, aztán azóta nem..

] de ettől eltekintve úgy megy minden mint anno x64 XP-n. Az indulása kicsit lassabb, dehát na, nem foglalkozom vele, és az, hogy mennyire van tele a memória.. nos, amíg nem érinti a teljesítmény egyáltalán nem érdekel.
A hardwer amin működik: Core2Duo 2,2Ghz/2GB RAM/nv 7950GT/RAID0.
Szolgáltatások ahogyan működnek (.txt fileban):
itt
Teljesítmény beállítáok (.txt fileban):
itt
Remélem szolgáltam hasznos infókkal.. Üdv!