HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#1001 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 27. 20:36

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 9:34

Tipp vkinek?

Drasztikus megoldást ismerek, talán segít: \WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\ könyvtár lement, majd utána letöröl belőle mindent (a virtuális printerek cuccai is itt vannak, pl. fax!), nyomtatókat újratelepít és működik (esetleg a registryből is ki kell törölni -HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Print-, de az ritkábban okoz problémát). Lehet finomítani szelektálással: általában külön könyvtárba kerül ezen belül az összes nyomtató drivere, és egyenként próbálkozni (letöröl, spooler service -nyomtatásisorkezelő- újraindít, próba).

Szerkesztette: brd 2007. 07. 27. 20:36 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1002 Felhasználó inaktív   KyleXY 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 30. 08:19

Sziasztok!
Olyat szeretnék kérdezni, hogy Xp gyorsítható-e azzal, hogy létrehozok neki egy 1-2 gigabájtos külön könyvtárat, amit töredezettmentesítek, majd a lapozó file helyének azt adom meg. Mert elvileg így nem lesz a lapozó file töredezve? Nem tudom... Előre is köszönöm a választ!

#1003 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 09:15

Idézet: KyleXY - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 8:19

Sziasztok!
Olyat szeretnék kérdezni, hogy Xp gyorsítható-e azzal, hogy létrehozok neki egy 1-2 gigabájtos külön könyvtárat, amit töredezettmentesítek, majd a lapozó file helyének azt adom meg. Mert elvileg így nem lesz a lapozó file töredezve? Nem tudom... Előre is köszönöm a választ!

Szia!

Normális esetben a lapozófile amúgy sem lesz töredezve, mert a fizikai RAM-hoz igazítja a gép. Azaz 0km-es installkor meghatározza a max. méretet, aztán, ha tellik a lemez, fokozatosan csökkenti, amennyiben szükség van rá. De az eredeti méretet megduplázni, triplázni, stb. tök felesleges, mert úgysem fog többet használni. Ha nagyon "köhög" a gép, százszor többet érsz, ha összespórolsz egy kis fizikai RAM-bővítésre!  ;)
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1004 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 09:49

Idézet: brd - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 21:36

Drasztikus megoldást ismerek, talán segít: \WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\ könyvtár lement, majd utána letöröl belőle mindent (a virtuális printerek cuccai is itt vannak, pl. fax!), nyomtatókat újratelepít és működik (esetleg a registryből is ki kell törölni -HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Print-, de az ritkábban okoz problémát). Lehet finomítani szelektálással: általában külön könyvtárba kerül ezen belül az összes nyomtató drivere, és egyenként próbálkozni (letöröl, spooler service -nyomtatásisorkezelő- újraindít, próba).

+nézem; de registryből nem tudtam korbban törölni nyomtatóval kapcsolatos kulcsokat :(
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1005 Felhasználó inaktív   KyleXY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 10:33

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 9:15

Szia!

Normális esetben a lapozófile amúgy sem lesz töredezve, mert a fizikai RAM-hoz igazítja a gép. Azaz 0km-es installkor meghatározza a max. méretet, aztán, ha tellik a lemez, fokozatosan csökkenti, amennyiben szükség van rá. De az eredeti méretet megduplázni, triplázni, stb. tök felesleges, mert úgysem fog többet használni. Ha nagyon "köhög" a gép, százszor többet érsz, ha összespórolsz egy kis fizikai RAM-bővítésre!  ;)

Köszi, de van 1 giga ramom, csak gondoltam hátha ettől még gyorsul, mert linux alatt is van ilyen lapozó partíció, ha jól tudom... de akkor lényegében lassabb biztosan nem lesz, igaz?  :respect:

#1006 Felhasználó inaktív   rol33 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 12:53

hali

vki tudna nekem segíteni h ezek a hibák miért és mitől vannak? szinte az xp telepítése óta jelen van csak már érdekelne h mi lehet ez

#1007 Felhasználó inaktív   teokrata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 18:21

Sziasztok.

Volna egy aprocska problemam :)

Leall a services.exe - De ugy, hogy tulajdonkeppen megsem. Lefuttattam avastot, esetet, ad-awaret, registry bosstert, spyware terminatort, spybotot. Asszem ennyi :) Mindegyiket csokkentett modban futtattam, egyik sem oldotta meg. Az esemenynaplo egy olyan hibabejegyzest tartalmaz, amibel a hiba ismeretlen es olyan memoriacimre hivatkozik amire sem a google, se a microsoft nem mond semmit. Az azonosito meg teljesen mas problemara vonatkozik.  0x00a75592 - ez a memoriacim es 1000 az esemeny azonositoja.

Tudna valaki valamilyen tanacsot adni??

Koszi elore is!

#1008 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 19:50

Idézet: rol33 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 12:53

hali

vki tudna nekem segíteni h ezek a hibák miért és mitől vannak? szinte az xp telepítése óta jelen van csak már érdekelne h mi lehet ez

Szia! :)

Nos mint lácccik, a DHCP, azaz az automatikus címigénylés / megújítás kavar be. A géped folyamatosan szeretné a 84.x.x.x-es IP-t megújítani, de a másik hibaüzenet szerint annak az érvényessége már lejárt (szemafor). Már csak az az érdekes, hogy ezt nem kellene "dobálnia", hisz különben hogyan kapcsolódsz most a netre...  :think:

Van esetleg több hálókártya is a gépben???

#1009 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 20:00

Idézet: teokrata - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 18:21

Sziasztok.

Volna egy aprocska problemam :)

Leall a services.exe - De ugy, hogy tulajdonkeppen megsem. Lefuttattam avastot, esetet, ad-awaret, registry bosstert, spyware terminatort, spybotot. Asszem ennyi :) Mindegyiket csokkentett modban futtattam, egyik sem oldotta meg. Az esemenynaplo egy olyan hibabejegyzest tartalmaz, amibel a hiba ismeretlen es olyan memoriacimre hivatkozik amire sem a google, se a microsoft nem mond semmit. Az azonosito meg teljesen mas problemara vonatkozik.  0x00a75592 - ez a memoriacim es 1000 az esemeny azonositoja.

Tudna valaki valamilyen tanacsot adni??

Koszi elore is!

http://www.eventid.net    itt utána tudsz nézni eseményeknek. Érdemes az esemény-azonosító mellett megadni a forrásprogit is, ami okozta, különben hosszú lehet a lista. Az 1000-es hibához is van egy marék magyarázat attól függően, milyen alkalmazás okozta.

Másik tipp:

http://www.gfi.com/downloads/downloads.asp...lickid=13212927

Ez a GFI cég eseményelemzője. Általában jó cuccokat csinál (Pl.: LAN Guard), érdemes kipróbálni ezt is. A regisztrálatlan verzió 10 napig műxxik, a regisztrált 30-ig, a megvásárolt sokáig...  :D

#1010 Felhasználó inaktív   rol33 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 21:30

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 20:50

Szia! :)

Nos mint lácccik, a DHCP, azaz az automatikus címigénylés / megújítás kavar be. A géped folyamatosan szeretné a 84.x.x.x-es IP-t megújítani, de a másik hibaüzenet szerint annak az érvényessége már lejárt (szemafor). Már csak az az érdekes, hogy ezt nem kellene "dobálnia", hisz különben hogyan kapcsolódsz most a netre...  :think:

Van esetleg több hálókártya is a gépben???

hali

végül is a lapon van dual LAN, de csak az 1ik van engedélyezve, és valóban nettel semmi bajom sincs.

és itt van még két hibaüzi. gondoltam berakom ezeket is hátha össze függenek..

Szerkesztette: rol33 2007. 07. 30. 21:40 -kor

#1011 Felhasználó inaktív   Ghoost 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 09:21

Helló sziasztok!

Elég komoly problémám van. Van pár betűtipus aminél az ''ő'' és ''ű'' betűk téglalapként jelennek, holott a betűkészletben benne vannak az ékezetes karakterek (windows-os karaktertábla progival néztem meg)!
Adok egy linket az egyik betűtipushoz. Font

#1012 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 11:15

Magyar IE6-ban eltünt az a sor, ahová a címeket kell beírni. Hogy lehet visszavarázsolni? A Nézet/Ezköztár/Címsor lehet az szerintem, de ezt hiba pipálom ki, akkor se jelenik meg az a sor.
Ötletek?

#1013 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 11:55

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 11:15

Magyar IE6-ban eltünt az a sor, ahová a címeket kell beírni. Hogy lehet visszavarázsolni? A Nézet/Ezköztár/Címsor lehet az szerintem, de ezt hiba pipálom ki, akkor se jelenik meg az a sor.
Ötletek?

Hali!
Nekem mondjuk angol XP-m van, de megpróbáltam rekonstruálni a helyzetedet. Haverjaimnak még anno így nagyítódott meg a panel. Ha minden igaz, a megadott helyen kell keresni a hibát. A nézet menüpont / Eszköztár és van ott egy olyasmi, hogy Eszköztár zárolása (angolról fodítás). Ennek nem kellene lennie kipipálva. Ekkor az ablak felső tartományában teljesen bal oldalt megjelennek elválasztóvonalak, mint amikor zárolod a panelt. Na ezzel kell úgy eljátszogatni, hogy a cimsor megjelenjen (fel-le, jobbra-balra tologatva). Remélem sikerül.

#1014 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 11:58

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 11:55

Hali!
Nekem mondjuk angol XP-m van, de megpróbáltam rekonstruálni a helyzetedet. Haverjaimnak még anno így nagyítódott meg a panel. Ha minden igaz, a megadott helyen kell keresni a hibát. A nézet menüpont / Eszköztár és van ott egy olyasmi, hogy Eszköztár zárolása (angolról fodítás). Ennek nem kellene lennie kipipálva. Ekkor az ablak felső tartományában teljesen bal oldalt megjelennek elválasztóvonalak, mint amikor zárolod a panelt. Na ezzel kell úgy eljátszogatni, hogy a cimsor megjelenjen (fel-le, jobbra-balra tologatva). Remélem sikerül.

Köszi szépen, sikerült! :cool:
Nekem is angol van, nem nagyon ismerem a magyart, meg még nem is találkoztam ilyen hibával.

#1015 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 12:08

Velem is már párszor előfordult ilyen, de aztán végül megoldódott a helyzet. Elég sz@r ügy, hogy nem tudni hova beírni a cimet. De ha esetleg tanácsolhatok valamit, inkább Opera vagy Mozilla - ezekkel soha nem lesz ilyen gondod. 

#1016 Felhasználó inaktív   KyleXY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:34

Megint én!
Olyan dolgot tapasztaltam, amikor egy meglévő rendszert újra kellett telepítenem, ami kétségbe ejtett... Hagyományos felállás volt: a C partíción volt a rendszer, a D másodlagoson pedig az adatok stb.
Telepítéskor, mikor oda érkeztem, hogy particionálás, már az annó D meghajtó C volt, mint elsődleges. Sajnos nem tudtam, és most sem fogom tudni egybe particionálni a merev lemezt, mert 170giga anyagot előtte ki kellene írnom... Természetesen föltelepült a D partícióra rendszer, de most is a "régi" D az C... Nincs erre valami megoldás? A teljes egybe particionáláson kívül? Nagyon köszönöm, ha segítetek!

#1017 Felhasználó inaktív   teokrata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:43

Ky ezzel az az elsodleges problema, hogy a rendszer particio betujelet nem valtoztathatod meg. Sztem azt kellene csinalod, hogy pmagic-el csinalsz egy pici particiot, arra feltelepited a winfost, utana olyan betujelet adsz a meghajtoknak amilyet szeretnel es utana fogod magad es ujratelepited megint :) A meghajtobetujelet a kezelesben tudod megvaltoztatni. Ennel egyszerubben tudtommal nem lehet megoldani.

#1018 Felhasználó inaktív   KyleXY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 13:55

Idézet: teokrata - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 13:43

Ky ezzel az az elsodleges problema, hogy a rendszer particio betujelet nem valtoztathatod meg. Sztem azt kellene csinalod, hogy pmagic-el csinalsz egy pici particiot, arra feltelepited a winfost, utana olyan betujelet adsz a meghajtoknak amilyet szeretnel es utana fogod magad es ujratelepited megint :) A meghajtobetujelet a kezelesben tudod megvaltoztatni. Ennel egyszerubben tudtommal nem lehet megoldani.

Értem. Akkor viszont a tökéletes megoldás - adatmentés után - az lenne, ha az egészet egybe particionálnám, és kezdenék mindent az elejéről... Nem tudom miért csinált ilyet. Soha nem volt ilyen probléma.
Köszi a segítséget!  :respect:

#1019 Felhasználó inaktív   teokrata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 14:22

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 20:00

http://www.eventid.net    itt utána tudsz nézni eseményeknek. Érdemes az esemény-azonosító mellett megadni a forrásprogit is, ami okozta, különben hosszú lehet a lista. Az 1000-es hibához is van egy marék magyarázat attól függően, milyen alkalmazás okozta.

Másik tipp:

http://www.gfi.com/downloads/downloads.asp...lickid=13212927

Ez a GFI cég eseményelemzője. Általában jó cuccokat csinál (Pl.: LAN Guard), érdemes kipróbálni ezt is. A regisztrálatlan verzió 10 napig műxxik, a regisztrált 30-ig, a megvásárolt sokáig...  :D

Az elsovel az a problema, hogy valoban piszkosul sok lehetoseget tartalmaz.. DE mivel nem tudom az esemeny forrasat - leven a memoriacimre nem tudom, hogy mi hivatkozik, igy azt sem tudom, hogy milyen alkalmazas generalja. :) (mert egyebkent ugye mar reg megoldhattam volna) Ugyanakkor csokkentett modban ugye a szervizek igen csekely resze toltodik be - szinten jelentkezik a problema.
A masodik meg sziplan nem segit, bar tenyleg jo progi. :)

#1020 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 15:13

teokrata és KyleXY

A megoldás erre az, hogy azt a partciót kell aktívnak beállítani, amit C-nek akarsz. Az összes többi, amit itt emlegettek, csak ügyetlenkedés.

KyleXY

Azért nem csinált máskor ilyet, mert máskor nem törölted a partíciót, csak formáztad a meghajtót. A formázás nem bántja az aktív jelzést, viszont ha törlöd a partíciót, akkor a telepítő a sorban a következőre rakja rá az aktív jelzést.

Szerkesztette: potyo 2007. 07. 31. 15:14 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.