HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#1041 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 05. 15:11

Idézet: Neton - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 16:05

Hali!

Nekem 1 olyan kérdésem lenne, hogy ha futtatok egy telljesképernyős alkalmazást, akkor egy idő után kidob a desktopra. Ez pl játékoknál elég cinkes, mert van ami ugye ezt a funkciót nem nagyon támogatja. Tudtok esetleg valami megoldást erre a dologra? Előre is köszi!

Nekem ezt megcsinálta párszor pl. a kerio tűzfala, ami feldobott ablakot, ami el is tűnt, mert az éppen futó progi nem nagyon támogatta a task váltást és lefagyott. Vele együtt meg eltűnt a kerio ablaka is. De néha kiváltotta egy buborékablak előugrása is mondjuk amikor DC-n privi jött.

#1042 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 17:21

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 16:08

Az URL típusú bejegyzések nagy részénél a firefox van bejelölve. Nem értem, hogy mi lehet a baj. Ha az ilyen dolgok az IE-hez vannak rendelve, akkor sem történik semmi. Csak tudnám, hogy konkréten melyik is állítja. Bár mindegyiknél a firefox van.

Tanácstalan vagyok, mert főleg olyan progiknál zavaró, ahol pl. egy szöveg van linknek megcsinálva. Pl progik névjegyében néha mutat egy link a progi készítőjének oldalára, de ugye nem nyílik meg az oldal. Én meg kezdhetem a google-val, hogy megtaláljam.

Meg van a hiba. Fájltársításnál 1-2 URL megnyitás (URL:HTTP, URL:LDAP, URL:FTP, stb...) ott volt a maxthon browser, amiben csak az a fura, hogy én azt a büdös életbe nem tettem fel a gépemre. Nem is uninstalláltam (ha ott volt).
Ez egy mindent az egybe csomag XP telepítés volt, de abban sem volt maxthon.

X-akta

Szerkesztette: Mumtaz 2007. 08. 05. 17:23 -kor

#1043 Felhasználó inaktív   Neton 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 05. 18:27

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 14:11

Nekem ezt megcsinálta párszor pl. a kerio tűzfala, ami feldobott ablakot, ami el is tűnt, mert az éppen futó progi nem nagyon támogatta a task váltást és lefagyott. Vele együtt meg eltűnt a kerio ablaka is. De néha kiváltotta egy buborékablak előugrása is mondjuk amikor DC-n privi jött.

De pont ez a fura, hogy nem jön felugró ablak. Mert ha jön, még meg is értem. :) De így eléggé x-atka. :)
Abit AB9 Pro, C2D E6600, 2*1GB Kingmax DDR-II 800 MHZ RAM, Asus E8800GTS 320MB, 2*250GB WD HDD + 1*320 GB WD HDD, FSP Bluestorm II 500W táp; 2*Pioneer DVD-RW 112D DL;

#1044 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 07:47

Idézet: potyo - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 22:09

:offtopic:

A celeronról az véleményem, hogy nem muszály azt venni. Azt nyújtja, amennyit fizetsz érte. Se többet, se kevesebbet. Processzorból szerencsére van választék, mindenki vehet olyat, ami neki tetszik.

Ez így nem igaz szerintem; nem azt nyújta; hisz ugyananyi/kevesebb pénzért jobbat is kapsz. Átverés a celeon a tualatin és  kór lalpú kivételével az összes; 1×re 2-3 dolgot nem lehet vele csinálni, egyikkel sem - míg egy Sempronnal meg igen.

Másik, hogy 2 ill 3 giga rammal is próbáltam kikapcsolnia  swapot, de sajna sok proginak kell mert reklamál! Sajna :(

Akinek nem tetszik a win, ne használjha, sok alternatíva van még!
Én ezért nem szídom, mert általában jó, tökéletes nincs, de a legtöbbmindenre használható sztem ez. Más kérdés hogy más oprendszerekkel rendre szívok a brand new 1-2-3 éves hweim miatt :rolleyes: De még a 8 éves laptomommal is... :D

Még egy kérdés!
Azt nem tudo mvhol monitorozni hogy melyik folyamat használja a vinyót, erre párszor szükségem lenne, se indexelés, se semmi nincs bekapcsolva és mégis kapar a vinyó :think: ...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 06. 07:52 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1045 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 08:02

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 8:47

...Még egy kérdés!
Azt nem tudo mvhol monitorozni hogy melyik folyamat használja a vinyót, erre párszor szükségem lenne, se indexelés, se semmi nincs bekapcsolva és mégis kapar a vinyó :think: ...

Kérdésben a válasz: Filemon.

http://www.microsoft.com/technet/sysintern...es/filemon.mspx 

Vagy:

Idézet

https://www.hwsw.hu/hirek/32407/microsoft_r...ussinovich.html

2006. november 9.

[HWSW] A Microsoft egy új eszközzel váltotta le a népszerű Filemon és Regmon segédprogramokat, az új, ingyenesen letölthető Process Monitor segítségével valós időben figyelemmel lehet kísérni a Windows Registry változásait, valamint a gépen futó folyamatokat. 

#1046 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 12:54

:respect:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1047 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 19:50

Üdv!
Kérdeznék egy érdekes dolgot: létezik az, hogy egy idő után valami miatt törlődik a NTLDR indítófájl a Windows meghajtójáról? Nem aktuális a dolog, régebben csinálta ezt nekem XP-n, meg 2000-esen. Ha valaki esetleg tudna rá választ, megírhatná.  :respect:

#1048 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 21:21

Nem törlődik az. Link Elek megmondja.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1049 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 22:05

Idézet: brd - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 21:21

Nem törlődik az. Link Elek megmondja.

Köszi szépen a linket! :respect:

De hogy tudnak ennyi marketingot belevinni még itt is: "további információ"? :think:

Mellesleg, menne az, ha a NTLDR fájlt egy floppyról a C:\-re másolnám?

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 06. 22:07 -kor

#1050 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 23:07

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 23:05

...Mellesleg, menne az, ha a NTLDR fájlt egy floppyról a C:\-re másolnám?

Hiába másolod, ha nem is hiányzik.

A bcdupdate2.exe programot csak külön kérésre adják ki, mivel probléma is adódhat a használatából, de én azért a neten megtaláltam, még régebben:

http://signal.uw.hu/bcupdate2.exe 

Utalnak rá egyébként a cikkben (csak némileg át kell értelmezni), hogy amennyiben SP2 integrált XP telepítőlemezzel formázod a rendszer (boot) partíciót, ez a hiba -- állításuk szerint -- javítva lesz. (Még egy apró érv az SP2 telepítőlemez használata mellett.)

Utólagos SP2 telepítés azért nem segít, mert ha a bootpartíció SP2 nélkül lett formázva, bootszektora még a régi. Ezt a hibát viszont valószínűleg a bootszektorban található indítókód továbbfejlesztésével tudták kijavítani, ugyanis ennek a kódnak a feladata, hogy a partíción bárhol megtalálja és indítsa az Ntldr-t. Mindez látszólag nem tűnik nagy feladatnak, de ez csak egy rövid Assembly-kód, egy 512 bájtos szektorban.

Szerkesztette: Signal 2007. 08. 06. 23:16 -kor

#1051 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 10:16

Idézet: Signal - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 23:07

Hiába másolod, ha nem is hiányzik.

A bcdupdate2.exe programot csak külön kérésre adják ki, mivel probléma is adódhat a használatából, de én azért a neten megtaláltam, még régebben:

http://signal.uw.hu/bcupdate2.exe 

Utalnak rá egyébként a cikkben (csak némileg át kell értelmezni), hogy amennyiben SP2 integrált XP telepítőlemezzel formázod a rendszer (boot) partíciót, ez a hiba -- állításuk szerint -- javítva lesz. (Még egy apró érv az SP2 telepítőlemez használata mellett.)

Utólagos SP2 telepítés azért nem segít, mert ha a bootpartíció SP2 nélkül lett formázva, bootszektora még a régi. Ezt a hibát viszont valószínűleg a bootszektorban található indítókód továbbfejlesztésével tudták kijavítani, ugyanis ennek a kódnak a feladata, hogy a partíción bárhol megtalálja és indítsa az Ntldr-t. Mindez látszólag nem tűnik nagy feladatnak, de ez csak egy rövid Assembly-kód, egy 512 bájtos szektorban.

Ez azért picit szívás, nem?

Mondjuk nekem már régen voltak ilyen gondjaim, de most már legalább tudom miért voltak. Csak azt nem értem pontosan, hogy akkor ez a bcupdate nevű progi helyrehozza, visszaállítja, vagy mit csinál a sérült MFT-vel? Meg tudnátok magyarázni?

#1052 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 11:45

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:16

...Csak azt nem értem pontosan, hogy akkor ez a bcupdate nevű progi helyrehozza, visszaállítja, vagy mit csinál a sérült MFT-vel? Meg tudnátok magyarázni?

Idézet

Megjegyzés: Windows XP és Windows 2000 szervizcsomagok telepítése esetén a meglévő kötetek hibái nem hárulnak el. A rendszertöltő program külön frissítéséhez futtatnia kell a segédprogramot. A szervizcsomag csak az új kötetekre írja a helyes rendszertöltő programot.

Minden jel szerint a bootszektor rendszertöltő programjának frissítésére utalnak, másszóval a segédprogram a boot-kódot javítja át, hogy az képes legyen mindenképpen megtalálni az ntldr-t.

Az Ntldr (kernelindító) programra ez nem vonatkozhat, mert az cserélhető lenne más módon is, illetve cseréli is az SP2.

Tehát a bcdupdate segédprogram, a fixboot parancshoz hasonlóan a bootszektort javítja, format nélkül. Gondolom, a Boot Code Update-ből adódik a neve. Viszont az is feltételezhető, hogy amennyiben SP2 integrált CD-vel indítjuk a gépet, és a Javítókonzolban kiadjuk a fixboot parancsot, azzal ugyanott vagyunk, megszűnhet az ntldr hibaüzenet (amit egyébként a boot-kód ír ki a képernyőre). És akkor nem kell a bcdupdate, ami egy elég régi program, akár problémát is okozhat, speciális esetben.

Szerkesztette: Signal 2007. 08. 07. 11:55 -kor

#1053 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 19:50

Idézet: Signal - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 11:45

Minden jel szerint a bootszektor rendszertöltő programjának frissítésére utalnak, másszóval a segédprogram a boot-kódot javítja át, hogy az képes legyen mindenképpen megtalálni az ntldr-t.

Az Ntldr (kernelindító) programra ez nem vonatkozhat, mert az cserélhető lenne más módon is, illetve cseréli is az SP2.

Tehát a bcdupdate segédprogram, a fixboot parancshoz hasonlóan a bootszektort javítja, format nélkül. Gondolom, a Boot Code Update-ből adódik a neve. Viszont az is feltételezhető, hogy amennyiben SP2 integrált CD-vel indítjuk a gépet, és a Javítókonzolban kiadjuk a fixboot parancsot, azzal ugyanott vagyunk, megszűnhet az ntldr hibaüzenet (amit egyébként a boot-kód ír ki a képernyőre). És akkor nem kell a bcdupdate, ami egy elég régi program, akár problémát is okozhat, speciális esetben.

Köszi szépen!  :respect:
Most már megértettem a dolgot. :up:

#1054 Felhasználó inaktív   trblaise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 19:56

Sziasztok!
Remélem jó helyre írok(ha nem, kéretik megadni a helyes topic helyét és nevét :) ).
Van egy Inno3D Geforce 7100 GS videókártyám(VGA, DVI, Scart csatlakozó). Az a problémám, hogy bizonyos játékoknál(NFS Carbon, 1nsane...) amikor elindítom a játékot, a monitoron no signal felirat jelenik meg, de a hangfalakon hallani a játék hangját és fut is, csak képem nincsen. Csak egy megjelenítő van beállítva.
A monitor csak a DVI porton keresztül hajlandó képet adni a gép bekapcsolásánál. Tehát ha VGA portra dugom, akkor már a bootolást és a windows betöltését sem látom.
Kipróbáltam, hogy klónozom a monitor képét a tv-re. Az eredmény az volt, hogy az eddig nem látott dolgok csak a tv-n jelennek meg.

A konklúzió az, hogy bármiféle beállítást eszközölök, bizonyos programoknál tv-re rakja magát a monitor képe... :confused:

Kérem valaki siessen a segítségemre(ha lehet :D ), mert elég dühítő a dolog...

A segítséget előre is köszönöm!

#1055 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 21:28

Nvidia-val mostanában nem szórakoztam ezen a téren, de az lehet a baj, hogy az elsődleges kimenet a DVI (átalakítód nincs hozzá?) és a driver is ezt tekinti annak, ezért ott adja ki a játék a képet. Ezt nem tudom, hogy át lehet-e állítani valahol a driver-ben (ATI-n tudom, hogy lehet). A másik baj az lehet, hogy a játék olyan felbontást állít be, amit a monitorod nem tud megjeleníteni. Ezt vagy a monitorod "driver"-ének feltelepítésével tudod korrigálni (ha nincs ilyen, akkor pl. a Powerstrip használatával tudsz készíteni, de némi ismeret nem árt hozzá), vagy kézzel beállítod, hogy maximum milyen felbontást állíthat be a kártya az adott kimeneten (ezt sem tudom, hogy Nvidian-n lehet-e).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1056 Felhasználó inaktív   trblaise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 21:39

A monitornak a kábele normál vga kábel. Amikor ez az új gép meglett rákötöttem a vga csatlakozóra és nem volt kép. Ekkor ráraktam a vga-dvi átalakítót és úgy dvi-re csatlakoztattam. Azóta így megy a gép, mert biosban nem találtam semmilyen állítási lehetőséget, ha pedig nem dvi-re rakom, akkor pedig ugye nincs képem, tehát nem tudok mit állítgatni a windowsban...
Felbontás dolog:
A régi gépen, régi vga-val(Geforce FX 5600) simán ment a NFS Carbon, ugyanaz volt a felbontás, úgyhogy az új kártya körül van sztem valami gebasz.
Próbáltam többféle forceware-t is, de egyikkel sem tudtam semmiféle változást elérni. Ha beállítod egy képernyőre, akkoris jelentkezik a hiba. Ugyanezt csinálja klónnál is.

#1057 Felhasználó inaktív   ZoRr0 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 09:17

Hali
Lenne egy kérdésem hátha találkozott már valaki hasonlóval.
Adott egy gép (xp opr.) amikor a gépről közvelen a nyomtatóra(canon ix 4000) nyomtatok semmi hiba , de amikor hálózaton keresztül próbálok nyomtatni rundll32.exe hibát kapok.másik gépről hálózatról pedig gond nélkül nyomtat. gyanítom hogy valahol ott lehet  a hiba mikor a nyomtató állapotát ellenőrzi (festékszint stb) mert mikor meg akartam nézni szintén ilyen  hibát dobott. a drivert már letöröltem , úra felraktam de semmi változás. Szerintetek meg lehetne ezt valahogy oldani teljes winfos újratelepítés nélkül ?
Üdv

#1058 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 09:30

Idézet: ZoRr0 - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 9:17

Hali
Lenne egy kérdésem hátha találkozott már valaki hasonlóval.
Adott egy gép (xp opr.) amikor a gépről közvelen a nyomtatóra(canon ix 4000) nyomtatok semmi hiba , de amikor hálózaton keresztül próbálok nyomtatni rundll32.exe hibát kapok.másik gépről hálózatról pedig gond nélkül nyomtat. gyanítom hogy valahol ott lehet  a hiba mikor a nyomtató állapotát ellenőrzi (festékszint stb) mert mikor meg akartam nézni szintén ilyen  hibát dobott. a drivert már letöröltem , úra felraktam de semmi változás. Szerintetek meg lehetne ezt valahogy oldani teljes winfos újratelepítés nélkül ?
Üdv

Szia!  :)

Hüjjén hangzik, de velem már történt olyan, hogy másként viselkedett, ha CD-ről tettem fel a drivert lokálisan és utána map-peltem fel a nyomtatót, megint másként, ha először hálón át betallóztam és ő szippantotta át a drivert a "szomszédból".
Végül néha az segített, ha a hálózatos megosztást lokális portra, pl. LPT-re map-peltem.
De ezek csak gyakorlati tapasztalatok. Hogy pontosan miért csinál ilyen sz@rságokat a Win, azt nemtom...  :think:
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1059 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 09:58

Helo, van egy olyasmi xp cd-m ami televan szórva progikkal meg különböző beállításokkal, driverekkel stb. és ez nem kér kulcsot se mikor telepitem, viszont ami benne van kulcs az nem legális a microsoft szerint, ezért azt kiszeretném cserélni. Ki lehet ezt még utólag vagy mivel és, hogyan?  :) nLite progi használható erre?
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1060 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 10:04

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 9:58

Helo, van egy olyasmi xp cd-m ami televan szórva progikkal meg különböző beállításokkal, driverekkel stb. és ez nem kér kulcsot se mikor telepitem, viszont ami benne van kulcs az nem legális a microsoft szerint, ezért azt kiszeretném cserélni. Ki lehet ezt még utólag vagy mivel és, hogyan?  :) nLite progi használható erre?

Sysprep. Rajta van pl. az OEM telepítőn, de sztem le is tod tölteni.

Ott a visszazárást választod, hagysz minden pipát a helyén, aztán OK.

A windows újrabootol, ott kapsz kék képernyőt (ne izgulj, csak a telepítőt  :D ),

aztán jöhet a regkulcs, júzer, stb.  ;)
Lenon volt? Hát nem Lenin?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »