HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#1021 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 31. 19:29

Idézet: KyleXY - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 7:19

Sziasztok!
Olyat szeretnék kérdezni, hogy Xp gyorsítható-e azzal, hogy létrehozok neki egy 1-2 gigabájtos külön könyvtárat, amit töredezettmentesítek, majd a lapozó file helyének azt adom meg. Mert elvileg így nem lesz a lapozó file töredezve? Nem tudom... Előre is köszönöm a választ!

Mellesleg: a linux alatt valóban külön partíció van a lapozónak, de a külön partíció és a külön könyvtár nagyon nem ugyanaz. És a lapozó igenis szokott töredezett lenni, már ha vki nem istentelen mennyiségű rammal telepíti a winfost és kapcsolja ki egyből...
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#1022 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 19:55

Nem lehetne ezeket a "winfos" meg "celeroncs" szavakat mellőzni? Igaz, én sem vagyok oda az MS termékekért, de azért olyak, akik nem terveztek még egy ilyen operációs rendszert meg processzort, azok ne mondjanak már ilyeket! Ha esetleg lenne ilyen, akkor abban az esetben tiszteletben tartanám a véleményét, mert tudja mitől winfos egy Windows.

#1023 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 21:29

Idézet: KyleXY - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 10:33

Köszi, de van 1 giga ramom, csak gondoltam hátha ettől még gyorsul, mert linux alatt is van ilyen lapozó partíció, ha jól tudom... de akkor lényegében lassabb biztosan nem lesz, igaz?  :respect:

Ez így van, csak valóban nem mindegy, hogy a könyvtár van elkülönítve, vagy egy komplett partíció. De ha már azzal szeretnéd javítani a tempót, úgy a swap-et nemhogy külön partícióra, de fizikailag külön winyóra érdemes tenni. Plusz hozzá egy jóképű SCSI alapra lehet helyezni a rendszert. Így komplett a "recept": a rendszerfile-okhoz való hozzáférés, ill. a pagefile (swap, lapozófile  ;)  ) nem ugyanazt a winyót nyüstöli adott időben, az SCSI kontroller meglehetős lemezkezelési szabadságot ad, az SCSI winyók meg atomgyorsak. Mindezzel együtt egy normális konfig ugyanazzal a tárkapacitással jóval többe kerül, mint a meglévő. Hacsak nem akarsz szervert csinálni, felesleges kidobás...  :(
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1024 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 21:39

Idézet: bio - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 19:29

És a lapozó igenis szokott töredezett lenni, már ha vki nem istentelen mennyiségű rammal telepíti a winfost és kapcsolja ki egyből...

Persze, de ha a "fost" rendesen beállítod, amit a linuxnál is megteszel, akkor ez a lehetőség redukálódik. Mer' ugye a Linuxon a swap partíció az fix lesz, ha megadod a kezdeti nagyságot, míg az ablakos fekália 2MB és RAM*1,5 közé teszi alapból. Ha a kezdeti méretet, ill.  a max. méretet ugyanarra állítod be, akkor nem fog nagyon töredezni, mivel a system nem nagyon enged beletúrni.

Amúgy egyetértek: a sok progihoz sok RAM még mindig hagyományosan recept...  :D

#1025 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 21:51

Idézet: rol33 - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 21:30

hali

végül is a lapon van dual LAN, de csak az 1ik van engedélyezve, és valóban nettel semmi bajom sincs.

és itt van még két hibaüzi. gondoltam berakom ezeket is hátha össze függenek..

Szia! :cool:

+néztem a leírásokat, de nem hiszem, hogy közük lenne hozzá. A DCOM bibik nálam a hibás szolgáltatás-telepítések során szokott előfordulni.

A másik kártyát sohasem aktiváltad még? Mert nekem úgy tűnik, mintha valamikor kapott volna IP-t és azt szeretné megújítani. Normális esetben ez persze hülyén hangzik, ha le van tiltva a cucc, de azért segíthet:

Csatlakozás nélkül engedélyezd a kártyát, aztán parancssorba ipconfig /release. Elvileg ez mindent kinulláz. Aztán kártya letiltás, majd kíváncsian várás, mit hoz  a reboot. Remélem nem újabb hibaüzenetet...  :D

#1026 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 22:03

Idézet: teokrata - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 14:22

Az elsovel az a problema, hogy valoban piszkosul sok lehetoseget tartalmaz.. DE mivel nem tudom az esemeny forrasat - leven a memoriacimre nem tudom, hogy mi hivatkozik, igy azt sem tudom, hogy milyen alkalmazas generalja. :) (mert egyebkent ugye mar reg megoldhattam volna) Ugyanakkor csokkentett modban ugye a szervizek igen csekely resze toltodik be - szinten jelentkezik a problema.
A masodik meg sziplan nem segit, bar tenyleg jo progi. :)

És az eseményben üres a jobb felső sarok forrása?  :think:

#1027 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 23:32

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 20:55

Nem lehetne ezeket a "winfos" meg "celeroncs" szavakat mellőzni? Igaz, én sem vagyok oda az MS termékekért, de azért olyak, akik nem terveztek még egy ilyen operációs rendszert meg processzort, azok ne mondjanak már ilyeket! Ha esetleg lenne ilyen, akkor abban az esetben tiszteletben tartanám a véleményét, mert tudja mitől winfos egy Windows.

Bár kicsit sántít a hasonlat, de ugye nem kell szakácsnak lenned ahhoz, hogy el tudd dönteni, szar az étel.

Szerkesztette: brd 2007. 07. 31. 23:32 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1028 Felhasználó inaktív   bazsikaaa21 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 01. 14:59

hali mindenki!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy windows-os hálózat alatt hogyan lehetne engedélyezni, illetve letiltani bizonyos felhasználók, vagy felhasználó csoportok internet hozzáférését?
Ha valaki meg tudná mondani, azzal sokat segítene...
Előre is köszönöm! :respect:

#1029 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 16:48

Idézet: brd - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 23:32

Bár kicsit sántít a hasonlat, de ugye nem kell szakácsnak lenned ahhoz, hogy el tudd dönteni, szar az étel.

Egy oprendszert megtervezni azért pár fokkal nehezebb, mint egy ételt megfőzni. Én azoknak szántam ezt a pár sort, akik azt se tudják mi fán terem. Otthon van Windows a gépen, mert valaki felrakta nekik, jó esetben már ők tették ugyanezt és mert jó párszor cserbenhagyta őket, ezért a mások által is nagy tiszeteletnek örvendő winfost használják. Ahogy írtam, én sem szeretem túlságosan a Windows-t, de azért meg van bennem a tisztelet azokkal szemben, akik fáradságos munkával megtervezték, legyenek azok akárkik.

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 01. 16:49 -kor

#1030 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 18:45

A programozókkal szemben tőlem is maximális tisztelet, nem hülyegyerekek dolgoznak ott. Az összes számomra ellenszenves, sőt, mi több idegesítő funkció az idióta marketingesek kreálmánya. ;)
A "mi fán terem" típusú user-ekkel kapcs. igazad van.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1031 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 21:09

:offtopic:

A celeronról az véleményem, hogy nem muszály azt venni. Azt nyújtja, amennyit fizetsz érte. Se többet, se kevesebbet. Processzorból szerencsére van választék, mindenki vehet olyat, ami neki tetszik.

A windows az egy kicsit más tészta. Én is használnék linuxot, de a mikrokontrolleres fejlesztőkörnyezet csak windows-ra létezik, és ennél fogva rá vagyok kényszerülve a windows-ra. Mivel nemigazán van választék, és mivel én vagyok az, aki fizet érte, ezért úgy érzem, jogom van kritizálni. brd-vel egyetértek, hogy a felesleges funkciók a marketingesek miatt kerülnek be, nem a programozók találják ki azokat.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1032 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 21:20

Üdv.
Nem tudjátok, hogy miért van az, hogy a windows media player csak 37 perc 30 mp-t akar lejátszani ha netrádiót hallgatok?
Lehet ezt az időtartamot valahol növelni vagy ez mitől függ?

#1033 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 21:44

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 15:48

Egy oprendszert megtervezni azért pár fokkal nehezebb, mint egy ételt megfőzni. Én azoknak szántam ezt a pár sort, akik azt se tudják mi fán terem. Otthon van Windows a gépen, mert valaki felrakta nekik, jó esetben már ők tették ugyanezt és mert jó párszor cserbenhagyta őket, ezért a mások által is nagy tiszeteletnek örvendő winfost használják. Ahogy írtam, én sem szeretem túlságosan a Windows-t, de azért meg van bennem a tisztelet azokkal szemben, akik fáradságos munkával megtervezték, legyenek azok akárkik.

Csak mint a kirobbantója a vitának néhány gondolat:

- nem vagyok hivatásos programozó, bár 4-5 programnyelven elbénázgatok, ergo nagyon amatőr vagyok egy oprendszer irásához, DE

- ablakok 3.0 óta telepítgetem (újra és újra) a kicsi és puha termékeit, és

- nem vagyok elégedett mert valóban nem tudok jobbat készíteni, de a microsoft agresszív marketingpolitikája révén mindig az elavuló, kapkodva összefércelt, hibáktól nyüzsgő operációs rendszerek maximum ráncfelvarráson átesett újabb és újabb verzióit erőlteti le a torkunkon, mi meg "kénytelenek vagyunk" ezt enni, mert a legtöbb munkahelyen is ez van, erre készül a legtöbb 3rd party program stb, stb.

- kérve kérek mindenkit, hadd legyen véleményem, mégha laikusként is, egy olyan dologról, amit muszájból használok x éve

Befejeztem az offolást, és elnézést mindenkitől!
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#1034 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 19:46

Idézet: teokrata - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 14:43

Ky ezzel az az elsodleges problema, hogy a rendszer particio betujelet nem valtoztathatod meg. Sztem azt kellene csinalod, hogy pmagic-el csinalsz egy pici particiot, arra feltelepited a winfost, utana olyan betujelet adsz a meghajtoknak amilyet szeretnel es utana fogod magad es ujratelepited megint :) A meghajtobetujelet a kezelesben tudod megvaltoztatni. Ennel egyszerubben tudtommal nem lehet megoldani.

Ilyen körülményes, értelmetlen és fos "megoldásnál" rosszabbat el sem bírnék képzelni. Egyébként a rendszerpartíció betűjelét simán meg lehet változtatni. Főleg egy friss telepítésű XP-nél, tehát a különböző programok felrakása előtt.

Én egyszer a C: meghajtót registryben átneveztem A: meghajtóvá, a következő partíció pedig B: lett (rend a lelke mindennek...). Tökéletesen működött, legfeljebb lapozófájlt nem tűrt magán, mivel azt hitte, hogy kivehető meghajtó.

Másik lehetőség persze a telepítő befolyásolása az aktív partícióval

Winfosozással az a helyzet, hogy buta gamergyerekek szavajárása a Supergamez és hasonló "színvonalú" fórumokon. Ez viszont annál azért komolyabb hely. Itt még helyesírási hibákat is szabad szóvá tenni anélkül, hogy leugatnák az embert, ez egy olyan komoly hely... :)

Továbbá Linux fórumra sem megyünk fikázva segítséget kérni, mert az ottani szakik esetleg rossz néven veszik. Ugyanez érvényes egy Windows fórumra is.

Szerkesztette: Signal 2007. 08. 02. 19:54 -kor

#1035 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 20:01

Egy tök alapnak tűnő kérdést tennék fel.
Baromi érdekesen újabban külső progikban vagy akárhol, ha egy linkre kattintok, akkor nem nyílik meg a böngésző. Pl. Thunderbird-ben rákattanok egy linkre, de nem történik semmi, nem nyílik meg se a firefox, se az IE. Ugyanez a helyzet mondjuk µTorrent keresőjével is.

Ilyenbe még sose futottam bele. Hol lehetne ezt visszacsinálni? Vagy mivel?

#1036 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 20:05

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 21:01

Egy tök alapnak tűnő kérdést tennék fel.
Baromi érdekesen újabban külső progikban vagy akárhol, ha egy linkre kattintok, akkor nem nyílik meg a böngésző. Pl. Thunderbird-ben rákattanok egy linkre, de nem történik semmi, nem nyílik meg se a firefox, se az IE. Ugyanez a helyzet mondjuk µTorrent keresőjével is.

Ilyenbe még sose futottam bele. Hol lehetne ezt visszacsinálni? Vagy mivel?

Próbálj meg a Vezérlőpult -> Programok telepítése -> Programok hozzáférhetősége fülön megadni egy alapértelmezett böngészőt.
----------
rohamkocka

#1037 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 20:13

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 21:05

Próbálj meg a Vezérlőpult -> Programok telepítése -> Programok hozzáférhetősége fülön megadni egy alapértelmezett böngészőt.

Ott be van állítva neki a firefox. Megpróbáltam átállítani az IE-re és úgy megnyitki külső progiból linket, de semmi.

#1038 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 14:22

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 21:13

Ott be van állítva neki a firefox. Megpróbáltam átállítani az IE-re és úgy megnyitki külső progiból linket, de semmi.

Vezérlőpult, Mappa beállításai, Fájltípusok, URL társítást kellene megnézni, esetleg megpróbálni visszaállítani.

#1039 Felhasználó inaktív   Neton 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 05. 15:05

Hali!

Nekem 1 olyan kérdésem lenne, hogy ha futtatok egy telljesképernyős alkalmazást, akkor egy idő után kidob a desktopra. Ez pl játékoknál elég cinkes, mert van ami ugye ezt a funkciót nem nagyon támogatja. Tudtok esetleg valami megoldást erre a dologra? Előre is köszi!
Abit AB9 Pro, C2D E6600, 2*1GB Kingmax DDR-II 800 MHZ RAM, Asus E8800GTS 320MB, 2*250GB WD HDD + 1*320 GB WD HDD, FSP Bluestorm II 500W táp; 2*Pioneer DVD-RW 112D DL;

#1040 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 15:08

Idézet: Signal - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 15:22

Vezérlőpult, Mappa beállításai, Fájltípusok, URL társítást kellene megnézni, esetleg megpróbálni visszaállítani.

Az URL típusú bejegyzések nagy részénél a firefox van bejelölve. Nem értem, hogy mi lehet a baj. Ha az ilyen dolgok az IE-hez vannak rendelve, akkor sem történik semmi. Csak tudnám, hogy konkréten melyik is állítja. Bár mindegyiknél a firefox van.

Tanácstalan vagyok, mert főleg olyan progiknál zavaró, ahol pl. egy szöveg van linknek megcsinálva. Pl progik névjegyében néha mutat egy link a progi készítőjének oldalára, de ugye nem nyílik meg az oldal. Én meg kezdhetem a google-val, hogy megtaláljam.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.