HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#1061 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 10:39

:think: Nem is tudom ez kell-e nekem, mert meg van, de nem értem.
Úgy értettem, hogy ami van cd, azon belül irnám át a kulcsot, tehát nem a már telepitett windózon.
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1062 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 11:50

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 11:39

Úgy értettem, hogy ami van cd, azon belül irnám át a kulcsot, tehát nem a már telepitett windózon.

Felmásolod a vinyóra a képet, nLite-tal átírható a kulcs majd újra kiírod a cédére -- így gondoltad?
----------
rohamkocka

#1063 Felhasználó inaktív   Gabesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 12:30

Idézet: rohamkocka - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 12:50

Felmásolod a vinyóra a képet, nLite-tal átírható a kulcs majd újra kiírod a cédére -- így gondoltad?

jaja, csak kiváncsi voltam, hogy nLite-al lehet-e, mert .net frameworks nélkül nem indul és feleslegesen nemakartam letölteni, de ha megy akkor ok, kösz  :)
ThinkPad X61
XBOX360

TopGearHungary

#1064 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 12:48

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 13:30

jaja, csak kiváncsi voltam, hogy nLite-al lehet-e, mert .net frameworks nélkül nem indul és feleslegesen nemakartam letölteni, de ha megy akkor ok, kösz  :)

Én egy időben ismerkedtem vele. Előre meg lehet adni, milyen termékkulcsot illesszen be.
----------
rohamkocka

#1065 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 13:22

Idézet: Gabesz - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 11:39

Az i386 könyvtárban a winnt.sif nevű szöveges fájl tartalmazza a sorozatszám és egyéb adatokat. Ezt könnyen lehet módosítani, majd egy másik CD-t készíteni, ügyelve persze arra is, hogy bootolható legyen.

#1066 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 14:03

Sziasztok!

Én Office Xp-t használok, és az lenne a kérdésem, h a wodben van-e olyan lehetőség, h az egymás alá írt sorokat abc-sorrendben rendezze?

#1067 Felhasználó inaktív   prieglg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 14:18

Hello Mindenki!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van nálam egy vinyó amit a gép lát, de a Windows-ban csak az eszközkezelőben látom, mint Idegen vinyó. Próbáltam importálni, de a kövi hibát kaptam:

A művelet nem fejezhető be.

Valami olyan progira vagy okosságra lenne szükségem, amivel eltudom végezni az inportálást, vagy az adatokat le tudom róla szedni.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Gergő

#1068 Felhasználó inaktív   webszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 14:42

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a Windowsban létezik egy olyan naplófile, ami tartalmazza a telepítés óta összes futtatott parancsot? Pl.:  file törélsek
"Mindenki derül, ha Minden kiderül"

#1069 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 14:43

Idézet: petyus_ - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 14:03

Sziasztok!

Én Office Xp-t használok, és az lenne a kérdésem, h a wodben van-e olyan lehetőség, h az egymás alá írt sorokat abc-sorrendben rendezze?

:think:

Igen van, ha az egymás alatti sorok külön bekezdésben vannak. (Sima Enter a sorok vége)

Akkor a Táblázat / Sorba rendezés menüpontja ugyanúgy rendezni tudja, mintha táblában lennének a sorok. Akár növekvőben, akár csökkenőben.  ;)
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1070 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:00

Idézet: Borzas73 - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 14:43

:think:

Igen van, ha az egymás alatti sorok külön bekezdésben vannak. (Sima Enter a sorok vége)

Akkor a Táblázat / Sorba rendezés menüpontja ugyanúgy rendezni tudja, mintha táblában lennének a sorok. Akár növekvőben, akár csökkenőben.  ;)

Köszi  :respect:

#1071 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 15:13

Idézet: webszab - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 15:42

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy a Windowsban létezik egy olyan naplófile, ami tartalmazza a telepítés óta összes futtatott parancsot? Pl.:  file törélsek

Nincs.
----------
rohamkocka

#1072 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 16:21

Idézet: prieglg - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 15:18

Hello Mindenki!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy van nálam egy vinyó amit a gép lát, de a Windows-ban csak az eszközkezelőben látom, mint Idegen vinyó. Próbáltam importálni, de a kövi hibát kaptam:

A művelet nem fejezhető be.

Valami olyan progira vagy okosságra lenne szükségem, amivel eltudom végezni az inportálást, vagy az adatokat le tudom róla szedni.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Gergő

Futtatás: diskmgmt.msc

Talán csak betűjelet kell neki adni, esetleg: Művelet menü, lemezek újraellenőrzése?

#1073 Felhasználó inaktív   prieglg 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:11

Sajna így se jó! Valami egyéb ötlet?

#1074 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 10:05

Halihó!

Adjon ötletet valaki legyen szíves:

A gépemben van egy satás vinyó, azon van a rendszer is. Ez a vinyó utólag került a gépbe, de az előtte használt rendszert is megtartottam a patás vinyómon aminek az egyik felén XP volt, a másikon pedig Ubuntu. Ezt a vinyót ki kellett vennem, így a MBR és az indítómenü is kiesett ugyi. Felbootoltam XP cd-ről, javítókonzol, fixboot, fixmbr, hozzáadtam a partíciót a rendszertöltési listához, chkdsk stb..

Újraindításkor kapok egy NTDLR is missing hibaüzenetet, és valahogy nem sikerül életet lehelnem bele. :s

Ilyenkor mit lehet tenni? Találkoztam már ezzel a hibával, de akkor pata vinyónál és már nem emlékszem hogyan tettem rendbe.

Előre is köszi!
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1075 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 11:01

Idézet: Zsul - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 11:05

...A gépemben van egy satás vinyó, azon van a rendszer is. Ez a vinyó utólag került a gépbe, de az előtte használt rendszert is megtartottam a patás vinyómon aminek az egyik felén XP volt, a másikon pedig Ubuntu. Ezt a vinyót ki kellett vennem, így a MBR és az indítómenü is kiesett ugyi. ...

Az utólag bekerült vinyó gondolom más "alapokra" lett telepítve (más gépen), így még ha sikerül is elindítani a kernelt, elakadhat a folyamat máshol is. (Például, amennyiben a SATA vinyón telepített SATA driver nem alkalmas ehhez géphez.)

Ennek a fórumoldalnak a tetején már tisztáztuk, hogy a probléma elkerüléséhez XP SP2-re van szükség, persze ez valószínűleg nem jelent garanciát.

A BIOS-ban lehet nézni olyan opciót, hogy natív SATA mód, ezt is át lehet állítani.

Meg lehet próbálni azt is, hogy a SATA vinyóról lemásolni, elmenteni a teljes oprendszert akárhová, egy mappába. Nyilván a rejtett fájlokkal együtt, lehetőleg Total Commanderrel, nehogy kimaradjon bármi (lapozó- és hibernációs fájl felesleges). Ha nagyon biztosra akar menni valaki, egy lemezkép (Ghost stb.) is készíthető, vésztartaléknak.

Ezután a SATA vinyóra feltelepíteni egy új oprendszert, ez a telepítés az első újraindulás után megszakítható. Miután a bootolás rendben működik, a SATA vinyóról törölni kell a könyvtárakat és felmásolni helyette az előzőleg elmentett XP könyvtárait. (Boot.ini módosítható, mivel a telepítés félbeszakítása esetén tartalma még nem a végleges.)

De azt is lehet, hogy a nem működő SATA rendszerre ráindítani a telepítőt, ami kijavítja a rendszert (erre az esetleg nem egyező alaplap miatt amúgy is szükség lehet). A programok ettől még megmaradnak.

Szerkesztette: Signal 2007. 08. 10. 11:09 -kor

#1076 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 11:09

Idézet: Signal - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 11:01

Az utólag bekerült vinyó gondolom más "alapokra" lett telepítve (más gépen), így még ha sikerül is elindítani a kernelt, elakadhat a folyamat máshol is. (Például, amennyiben a SATA vinyón telepített SATA driver nem alkalmas ehhez géphez.)

Nem ez a felállás. A sata vinyó bent volt a gépben, csak a pata-sat vettem ki, amin a MBR volt. Elvileg fent kell lennie a kártya driverének. Másrészt valamelyik konzolos javítás után kezdte el hiányolni az NTDLR-t, addig nem is látta a vinyót, egyből LAN-ról akart bootolni. Tehát valamit látni kell neki a vinyóból nem?

Idézet

Ennek a fórumoldalnak a tetején már tisztáztuk, hogy a probléma elkerüléséhez XP SP2-re van szükség, persze ez valószínűleg nem jelent garanciát.

Eleve int. sp2-es a telepítő...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1077 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 11:18

Idézet: Zsul - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 12:09

Nem ez a felállás. A sata vinyó bent volt a gépben, csak a pata-sat vettem ki, amin a MBR volt. Elvileg fent kell lennie a kártya driverének. Másrészt valamelyik konzolos javítás után kezdte el hiányolni az NTDLR-t, addig nem is látta a vinyót, egyből LAN-ról akart bootolni. Tehát valamit látni kell neki a vinyóból nem?

Gondolom, a fixboot parancs megcsinálta a szükséges boot-kódot, így ez a része már működik. Viszont a boot-kód valami okból nem látja az ntldr-t, ezért beadja a hibaüzenetet, itt meg is akad a folyamat. Az elhárításhoz viszont a fentieken kívül egyéb most nem jut eszembe.

#1078 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 15:59

Idézet: prieglg - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:11

Sajna így se jó! Valami egyéb ötlet?

DOS alatt kellene megpróbálnod másolni, bootolós floppyval, de GetDataBack-kel Windowson könnyebb dolgod lenne, hamár az Eszközkezelő látja. Nekem még az se látta és sikerült lementeni az adatokat.
Nem sérült a file system? Próbálhatnád checkdisk-kel, hogy minden rendben van-e e téren.

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 10. 16:02 -kor

#1079 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 16:48

Idézet: Zsul - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 11:09

Eleve int. sp2-es a telepítő...

Nem lett véletlenül bebillentve a "Tömörített" bit az ntldr fájlnál?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1080 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 11. 09:23

Üdv!

Mi lehet az oka annak, hogy a számítógép órája folyton siet?
Úgy tapasztaltam azóta vannak ilyen problémák amióta netem van, tehát 1 és fél éve.
Qwerty4

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.