HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#1081 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 11. 12:20

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 9:23

Üdv!

Mi lehet az oka annak, hogy a számítógép órája folyton siet?
Úgy tapasztaltam azóta vannak ilyen problémák amióta netem van, tehát 1 és fél éve.

Nincsen véletlenül bekapcsolva a "Automatikus szinkronizálás az Internetes Idő szerverrel"? Lehet, hogy ez zavarja a gépet. Mellesleg nekem volt úgy, hogy a Linux mindig egy órával többet mutatott, mint az XP. Pedig ugyanaz volt az időzóna. Na mindegy.

#1082 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 12:36

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 14:20

Nincsen véletlenül bekapcsolva a "Automatikus szinkronizálás az Internetes Idő szerverrel"? Lehet, hogy ez zavarja a gépet. Mellesleg nekem volt úgy, hogy a Linux mindig egy órával többet mutatott, mint az XP. Pedig ugyanaz volt az időzóna. Na mindegy.

Nincs bekapcsolva az automatikus szinkronizálás, ha azt bekapcsolom akkor még jóval többet késik vagy siet mint kikapcsolva.Szóval megbolondul.Windows instalálás után az első dolgaim közt van, hogy azt kikapcsoljam.

Szerkesztette: Qwerty4 2007. 08. 11. 12:37 -kor

Qwerty4

#1083 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 12:38

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 12:36

Nincs bekapcsolva az automatikus szinkronizálás, ha azt bekapcsolom akkor még jóval többet késik vagy siet mint kikapcsolva.Szóval megbolondul.Windows instalálás után az első dolgaim közt van, hogy azt kikapcsoljam.

Vírus?

#1084 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 12:42

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 14:38

Vírus?

Szinte kizártnak tartom, ugyanis a Windows nem egyszer volt újrarakva, egyszer formázás is volt azóta meg BIOS-t is frissítettem.Nem hiszem, hogy ezt valami vírus okozná.
Qwerty4

#1085 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 13:03

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 12:42

Szinte kizártnak tartom, ugyanis a Windows nem egyszer volt újrarakva, egyszer formázás is volt azóta meg BIOS-t is frissítettem.Nem hiszem, hogy ezt valami vírus okozná.

És a BIOS-ban mennyit mutat az óra?

#1086 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 13:07

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 13:42

Ezen mindig meglepődöm. Valahogy bennem az van, hogy ha újra kell telepíteni, akkor legyalulok mindent előtte.

Időzóna jól van beállítva? Mennyit siet az óra, és mennyi idő alatt (tehát mondjuk naponta 5 percet előrébb megy, vagy fixen 30 perccel többet mutat)? Ha kikapcsolod a gépet, majd egy idő után bekapcsolod, akkor is előrébb megy az órája, tehát ha nem fut az operációs rendszer, akkor is siet?

Szerkesztette: potyo 2007. 08. 11. 13:15 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1087 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 13:36

cyberman30, hamarosan meg nézem.

potyo, az időzóna rendesen van állítva.
Hogy mennyit siet?Ahogy telik az idő egyre többet, sokszor eléri a 15 percet, ennél többre nem emlékszem.Ha a gépet ujraindítom ugyanazzal a  rossz idővel folytatja tovább.
Qwerty4

#1088 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 13:38

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 13:36

Hogy mennyit siet?Ahogy telik az idő egyre többet, sokszor eléri a 15 percet, ennél többre nem emlékszem.Ha a gépet ujraindítom ugyanazzal a  rossz idővel folytatja tovább.

Lehet, hogy az alaplap Lithium-Ion-os eleme már merülőfélben van. De akkor késne, mert kikapcsolt állapotban a BIOS beállítások csak a az elem feszültségével képesek fennmaradni.

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 11. 13:41 -kor

#1089 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 13:39

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 14:36

Hogy mennyit siet?Ahogy telik az idő egyre többet, sokszor eléri a 15 percet, ennél többre nem emlékszem. Ha a gépet ujraindítom ugyanazzal a rossz idővel folytatja tovább.

Jó lenne, ha csinálnál egy olyat, hogy a gépet bekapcsolod, majd a BIOS-ban beállítod az órát, és utána kikapcsolod, de úgy, hogy közben az windows ne induljon el. Mondjuk éjszakára kikapcsolva hagyod, és reggel bekapcsolva rögtön be a BIOS-ba, és ha siet, akkor meg kell próbálni egy alaplapi gombelem cserét. Ha így nem siet, akkor meg egyértelműen valamilyen szoftver a ludas.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1090 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 13:55

cyberman30, lehet ez is okozhat itt gondot, amúgy a problémák kezdetén az alaplap nem működött egy és fél éve sem...ennyi idő alatt lehetséges az elem lemerülése és azután még így működjün ugyanennyit ugyanolyan minőségben??

potyo, ezt meg próbálom, jó ötletnek hangzik.

Amúgy az a furcsa, hogy miért pont azon a héten kezdődött ez a dolog amikor internetet kötötték be nekem.Ezzel is összefüggésbe lehet hozni.Emlékszem akkor átállítottam az automatikus szinkronizálásra és észrevettem, hogy nem éppen műxik rendesen, akkor még többet sietett.Majd kiszedtem és kevesebbet, de sietett és azóta nem javul.Lehet ez valamit megbolondított az órában és nem tud helyrejönni?De akkor ebben az esteben nem is a Win a ludas, meg többször is Win csere volt.
Qwerty4

#1091 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 14:00

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 13:55

cyberman30, lehet ez is okozhat itt gondot, amúgy a problémák kezdetén az alaplap nem működött egy és fél éve sem...ennyi idő alatt lehetséges az elem lemerülése és azután még így működjün ugyanennyit ugyanolyan minőségben??

potyo, ezt meg próbálom, jó ötletnek hangzik.

Amúgy az a furcsa, hogy miért pont azon a héten kezdődött ez a dolog amikor internetet kötötték be nekem.Ezzel is összefüggésbe lehet hozni.Emlékszem akkor átállítottam az automatikus szinkronizálásra és észrevettem, hogy nem éppen műxik rendesen, akkor még többet sietett.Majd kiszedtem és kevesebbet, de sietett és azóta nem javul.Lehet ez valamit megbolondított az órában és nem tud helyrejönni?De akkor ebben az esteben nem is a Win a ludas, meg többször is Win csere volt.

De ha reinstall volt, akkor ez a beállítás törlődik. És még reinstall után is ezt csinálja? Már úgy értem közvetlenül utána is siet már rögtön, anélkül, hogy driverek felmennének? Mert elképzelhető, hogy valami általad még használt programnak van valami kémprogramja, ami kommunikál a Nettel, vagy esetleg a program önmaga buherálja az időt.
Amúgy párhuzamba lehet állítani az elem merülését, meg az Internetet. Meghát 1,5 év alatt nyugodtad lemerül. A mobiltelefonok elemei is merülnek az idő elteltével, ha nme töltöd újra. Itt az újratöltés egyenlő az üzemeléssel. De ez már inkább elektrokémia.

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 11. 14:07 -kor

#1092 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 14:13

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 16:00

De ha reinstall volt, akkor ez a beállítás törlődik. És még reinstall után is ezt csinálja? Már úgy értem közvetlenül utána is siet már rögtön, anélkül, hogy driverek felmennének? Mert elképzelhető, hogy valami általad még használt programnak van valami kémprogramja, ami kommunikál a Nettel, vagy esetleg a program önmaga buherálja az időt.
Amúgy párhuzamba lehet állítani az elem merülését, meg az Internetet.

Természetesen minden beállítás törlődik, mivel már nem ugyanaz a rendszer.És nem szoktam formázni minden egyes újratelepítés előtt, csak egyszer volt ez tavaly őszön amikor winchestert cseréltem, ekkor volt a teljes megtisztulás.
Win Reinstall után pár programot át szoktam máshova menteni, majd visszamásolni a Program Files könyvtárba hogy ne kelljen újból testre szabjam, ebben lehet valami hogy ezek a progik közül valamelyik kémprogramokat tölt a netről vagy eleve benne van valami.
Amúgy Win Reinstall után nem figyeltem meg, hogy egyből jelentkezik-e, még driverek telepítése előtt, de utána hamarosan biztos.
Qwerty4

#1093 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 14:15

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 14:13

Természetesen minden beállítás törlődik, mivel már nem ugyanaz a rendszer.És nem szoktam formázni minden egyes újratelepítés előtt, csak egyszer volt ez tavaly őszön amikor winchestert cseréltem, ekkor volt a teljes megtisztulás.
Win Reinstall után pár programot át szoktam máshova menteni, majd visszamásolni a Program Files könyvtárba hogy ne kelljen újból testre szabjam, ebben lehet valami hogy ezek a progik közül valamelyik kémprogramokat tölt a netről vagy eleve benne van valami.
Amúgy Win Reinstall után nem figyeltem meg, hogy egyből jelentkezik-e, még driverek telepítése előtt, de utána hamarosan biztos.

Esetleg le tudnád írni melyek ezek a programok?

#1094 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 14:24

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 16:15

Esetleg le tudnád írni melyek ezek a programok?

kb. ezek:Everest, rmDC++ 0.403D[1], WinRAR, Serials 2000, qTorrent, egy offline szótárprogi, Last.fm, 7-Zip
Qwerty4

#1095 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 14:28

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 14:24

kb. ezek:Everest, rmDC++ 0.403D[1], WinRAR, Serials 2000, qTorrent, egy offline szótárprogi, Last.fm, 7-Zip

A Serials 2000 milyen program? A DC++ is gyanús

#1096 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 14:32

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 16:28

A Serials 2000 milyen program? A DC++ is gyanús

játékokhoz, progikhoz cd kulcsokat és sn-eket tartalmaz...
Qwerty4

#1097 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 14:35

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 14:32

játékokhoz, progikhoz cd kulcsokat és sn-eket tartalmaz...

kapcsolatban van a nettel vagy csak simán egy offline adatbázisból szedi a dolgokat?

#1098 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 14:38

Idézet: cyberman30 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 16:35

kapcsolatban van a nettel vagy csak simán egy offline adatbázisból szedi a dolgokat?

Nincs kapcsolatban, de ha akarom tudok böngészni is vele  a neten, de én soha se szoktam.
Az adatbázisból keresi a keresnivalót.
Qwerty4

#1099 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 14:47

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2007. aug. 11., szombat - 14:38

Nincs kapcsolatban, de ha akarom tudok böngészni is vele  a neten, de én soha se szoktam.
Az adatbázisból keresi a keresnivalót.

Próbáld meg mindegyiket leszedni, aztán visszarakni, de úgy, hogy leszedés után kapcsold ki a gépet legalább 3 percre, aztán dolgozz a gépen és figyeld meg a késést. Ha valamelyik leszedése után nem késik, akkor az a program a vétkes ez ügyben. De próbáld ki a potyo által javasoltakat is, mert könnyen lehet a hiba okozója az elem is. Legegyszerűbb lenne keríteni egy másik elemet, kb. 300 Ft a boltokban, de mástól is kölcsönkérhetel egy kis időre. További sok sikert! :)

Szerkesztette: cyberman30 2007. 08. 11. 14:57 -kor

#1100 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 11. 16:43

kösz cyber, remélem ez is meg a hűtési probléma is megoldódik... ;)
Qwerty4

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.