HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#801 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 24. 20:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 19:57

bebutulsz az install kittel recovery conslole módban és letörlöd úgy :D

Ennél egyszerűbb megoldás nincs?:)

#802 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 20:08

Bebutulsz valami live cd/dvd-ről, vagy átrakod másik gépbe a vinyót :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#803 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 21:07

Végül simán safe modban sikerült elintézni. :)

#804 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 24. 21:34

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jún. 23., szombat - 12:59

Egy másik tippet is olvastam: a SoftwareDistribution mappa tartalmát (de csak a tartalmát) csökkentett módban töröljem. Ezt még nem próbáltam, de ezt inkább a legvégső megoldásnak hagynám, hátha van vmi kevésbé nyers megoldás.

Ez sem jött be.
Valakinek van ötlete, mi lehet a gond?
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#805 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 07:32

signal hogyan lehet azt a system vlume mappat 'tulajsonba' venni? mert nekem az volt a problemamhogy tobb szaz meganyi trutyit tarolt ott mindig de sp2 ota vagy talan regebb ota nem engedi meg cska megnyitni sem :s

#806 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 07:41

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 7:32

signal hogyan lehet azt a system vlume mappat 'tulajsonba' venni? mert nekem az volt a problemamhogy tobb szaz meganyi trutyit tarolt ott mindig de sp2 ota vagy talan regebb ota nem engedi meg cska megnyitni sem :s

http://support.micro...om/kb/309531/hu
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#807 Felhasználó inaktív   Atlax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 08:42

Sziasztok!

Nagyon szeretném valahogy áthelyezni a hiberfil.sys fájlt másik meghajtóra. A pagefile.sys fájlt már sikerült átraknom, de a hiberfil.sys-re eddig nem találtam megoldást. Ha valaki tud, kérem segítsen!

Köszi

#808 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 11:46

Idézet: Atlax - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 8:42

Sziasztok!

Nagyon szeretném valahogy áthelyezni a hiberfil.sys fájlt másik meghajtóra. A pagefile.sys fájlt már sikerült átraknom, de a hiberfil.sys-re eddig nem találtam megoldást. Ha valaki tud, kérem segítsen!

Köszi

Nekem most nagyon bevált a windows-os hardlink.... Nem mondom, hogy nem lehetséges valami beállítás útján, netán regedit segítségével átpakolni, de legvégső esetre szerintem kipróbálható...

#809 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 13:49

Idézet: Atlax - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 9:42

Sziasztok!

Köszi

Legjobb tudomásom szerint nem is lehet áthelyezni, így aztán nem is találhattál megoldást.

A hibernációból való visszatérés bootfolyamatának van egy bizonyos logikája, ami nem teszi lehetővé. Ilyenkor egyébként csak az ntldr dolgozik, tolja vissza a cuccot a memóriába, vagyis hatástalan bármiféle program, registry bejegyzés stb.

Induláskor az ntldr mindig megnézi a vele egy partíción (bootpartíción) lévő hibernációs fájlt, melynek elején van egy rövid bejegyzés, ami arra utasítja, hogy most ennek a fájlnak a tartalmát kell betölteni a memóriába, vagy pedig tovább kell haladni, a boot.ini tartalmának megfelelően. Ezért tapasztalható egyébként az is, hogy hibernálás esetén nincs bootmenü, nem lehet választani.

Multiboot rendszereknél, illetve amikor nem azonos a boot és Windows partíció, van még egy további trükk: a bootpartícióra hibernáláskor csak egy néhány bájtos hiberfil.sys kerül (ez amúgy észre sem vehető, mert sikeres boot után rögtön eltűnik), a fájl mindössze egy linket tartalmaz a másik meghajtóhoz, ahol a Windows könyvtár is van, továbbá a "rendes" hiberfil.sys. 

Szóval végeredményben, a hibernációs memóriaképnek mindig a Windows rendszerpartíción kell lennie.

Szerkesztette: Signal 2007. 06. 25. 14:12 -kor

#810 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 14:28

Hello!
Régebben írtam ide az "C:\$Extend\$UsnJrnl" nevü fájról, hogy szanatszét van darabolódva meg hogy miért van ez és lehet-e törölni. Azóta találtam egy oldalt ahol írnak róla. Úgy veszem ki az egész a hülye livemessenger miatt van az használja folyton a megosztott mappák miatt. Az oldalon le van írva egy parancs ( fsutil usn deletejournal /D C: ) amivel törölni lehet. Plussz én letiltottam "Messenger megosztási mappák - USN naplóolvasó szolgáltatás"-t is hogy nehogy nehogy megint elkezdjen szarakodni ezzel a fájlal. Csak azért írtam le hátha idegesít mást is ez az agyondarabolt file.

Más:
A 4 gigás partíciómon amin a rendszer van a $LogFile 23 megás. Ez normális? Mintha kicsit sok lenne.

#811 Felhasználó inaktív   Atlax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 25. 19:27

:respect: Köszönöm a váloszokat Signálnak és Wlaszinak! Látom, a hiberfil.sys áthelyezéséről le kell tennem, hogy ezzel egy kis helyet szabadítsak fel a C:-n.
Ezek után egy megoldás marad, hogy ne fogyjon el a területem, a C: és D: particiót össze kéne vonnom (vagy legalább a D:-ről néhány GB-ot átadni a C:-nek), és a többi tartalmát tolni eggyel. Mivel tudom megcsinálni, hogy ne kelljen a Windowst és a programokat újrahúznom? A C: a WinXP, a D: a Progmamok, E: a Dokumentumok.

#812 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 25. 19:40

Idézet: Atlax - Dátum: 2007. jún. 25., hétfő - 20:27

...

Pl. PartitionMagic
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#813 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 11:03

Üdv!

Össze tudná nekem foglalni valaki, hogy milyen az XP Media Center Edition 2005 a 2002-es, SP2-es XP Professional-hoz képest? Előnyök? Hátrányok? Miben jobb/rosszabb? Mennyire herélt stb.
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#814 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 11:09

Idézet: wlaszi - Dátum: 2007. jún. 24., vasárnap - 12:12

hi!

A gondom az, hogy ha a komponens szolgáltatások->Számítógépek->Sajátgép-re nyomok egy jobbklikket, akkor csupán a Nézet és a Frissítés opciók jelennek meg, holott ott kellene lennie jóval többnek, többek között Tulajdonságok menüpontnak.

Miként lehetne ezt előcsalni? Egyáltalán mi tüntette el? Picit morcos vagyok emiatt, mert elvileg ezt az egészet egy bugfix miatt kellene használnom, erre meg még a a bugfixhez is bugfixelhetek grrr.....

A gugliból nem sikerült sokmindent kinyernem, szóval megkérném a hozzáértő kollegákat segítsenek egy picit...most húztam újra az egész rendszeremet, ha elölről kell kezdenem, tökönszúrom magam.

Előre is köszönöm!

Akkor most megválaszolnám magamnak (meg akik szintén belefutnak, és esetleg rákeresnek) ezt a sz*pást...
A winupdate behalása elsődlegesen nem jogosultságproblémára (ami miatt nem láthattam Com+ beállításokat) volt visszavezethető, szóval tévúton kerestem a megoldást.

A- a COM+ eleve corrupted volt, szóval XPLite-al remove és add (az MS meg menjen el a fenébe azzal a knowledge-el, hogy csakis reinstallal lehetséges javítani)

B- az MS leírását követve Rendszergazdaként a wuauserver beállításánál "hozzáférés megtagadva" című felvonásnál pedig a megoldás itt található. Örülök, hogy egy piacvezető cég szerint ez a műveletsor annyira triviális, hogy felesleges leírni... :fuck:

#815 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 21:23

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy kékhalálba elmegy a gép, de nem csinál memory dump-ot?
Sajnos az a helyzet, hogy kb 5-7 naponta 1x meghal így a gép, de nincs dump, pedig be van frankón állítva.

Van valakinek 5lete?

Köszi.
Üdv: R.

#816 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 21:35

Idézet: RiddleR - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 22:23

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyan jelenséggel, hogy kékhalálba elmegy a gép, de nem csinál memory dump-ot?
Sajnos az a helyzet, hogy kb 5-7 naponta 1x meghal így a gép, de nincs dump, pedig be van frankón állítva.

Van valakinek 5lete?

Köszi.
Üdv: R.

Ha le van tiltva a page file, nem lesz dump. Van page file?
May the bastard rest in pieces ;)

#817 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 26. 22:25

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 22:35

Ha le van tiltva a page file, nem lesz dump. Van page file?

Van.

#818 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 08:47

Idézet: RiddleR - Dátum: 2007. jún. 26., kedd - 23:25

Van.

Az sem mindegy, hol van, mert dumpoláshoz a rendszer (vagy boot?) partíción is kell lennie, legalább részben. Alapesetben persze nincs ilyen gond, csak amikor valaki manuálisan módosítja.

#819 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 09:14

ehh, még egy kérdés:
Találkozott-e valaki olyannal, hogy menet közben a win szimplán elfelejti a DVD olvasót? Akár úgy, hogy az éppen használatban van? Egészen egyszerűen eltűnik az eszközkezelőből. Reboot után meg magától visszajön, vagy még reboot előtt egy eszközkeresés is simán megtalálja.

#820 Felhasználó inaktív   RiddleR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 27. 10:06

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jún. 27., szerda - 9:47

Az sem mindegy, hol van, mert dumpoláshoz a rendszer (vagy boot?) partíción is kell lennie, legalább részben. Alapesetben persze nincs ilyen gond, csak amikor valaki manuálisan módosítja.

A bootpartíción van neki, ugyan manuálisan van állítva 2G-4G közé.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.