HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#81 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 23. 15:15

Idézet: Rota69 - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 11:20

Kedves XP guruk!

Kérdésem a különböző fizikai HDD partíciókhoz rendelt logikai drive-betűjellel kapcsolatos:

Én nem kreálok logikai meghajtókat (minek, amikor egy lemezen 4 primary partíció lehetséges), talán azért nem is szokta dobálni a betűjeleket. De ha csak ez a gond, egy logikai meghajtó utólag is átalakítható elsődlegessé (Partition Magic).

Másik dolog, én egyszer átneveztem a C: meghajtót A: -ra, csak úgy érdekességképpen. Telepítés után, vagyis amikor egyéb programok még nem voltak fenn:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices

Mindössze itt kellett átírni, minden más valahogy automatikusan átállt, ez persze köszönhető a környezeti változós elérési utaknak is. Ez megtehető rendszeren belül (újraindítás során válik érvényessé), vagy létezik az offline regedit lehetősége is, egy másik Windowsból, vagy boot-CD stb. programmal.

Esetedben legalább ideiglenesen be kellene rakni egy másik vinyót, hogy be lehessen lépni a rendszerbe.

#82 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 17:40

Nekem mért nem válaszoltok?  :eek:

#83 Felhasználó inaktív   Rota69 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 23. 17:59

Idézet: Signal - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 16:15

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices

Köszönöm az ötletet, hasznos volt!
Találtam is egy ezzel kapcsolatos cikket a tudásbázisban, hátha mást is érdekel:
http://support.micro...om/kb/223188/hu

#84 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 19:25

Sziasztok

Boot-kérdésben fordulnék a szagértőkhöz... :D

Amikor bootolok, szépen gyorsan bejön minden. Kirakja a desktopot, és ott kezd tölteni marha sokat. Folyamatosan kerreg a c:, kint van a homokóra kb 1percig. Addig minden más áll.
Egyszerüen nem tudom hogy mit csinál ilyenkor.

Virusok, spywarek megnézve (NOD32, AVG)
Diskeeperrel folyamtosan defragolva.
Prefetch rendezve.
Inditólista teljesen üres, tehát semmit nem tölt be elméletileg startupnál.
Temp dir ürités, cookie törlés stb nincs.
Lomtár üritve.
Felesleges progik unistallálva.
Sajna a bootvis ugye nem megy sp2 alatt...

Mi lehet ez?

Ja! kb 1 honapja csinálja ezt...

Szerkesztette: Adept 2007. 03. 23. 19:26 -kor

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#85 Felhasználó inaktív   kiss.gergely5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 19:32

hi, lenne, egy gondom, hátha tudtok rá valamit,
az a probléma hogy a legújabb 1.6.1-es utorrentet használonm, mégis az van, hogyha elindítok egy letöltést, a CPU használat felugrik 100 %-ra, és úgy is marad...ha kikapcsolom az utorrentet akkor meg vagy visszaáll a normális 2-4 %ra vagy letöbbször úgy is marad és csak egy win restart segít...nagyon idegesítő, miért van...eddig nem jelentkezett.... vírusom sztem nincs már kétszer vizsgáltam át a gépet

ja, a feladatkezelőben nem mutatja hogy mi viszi el a teljesítményt, változóan egy csomó más programra ír ki 10-33%-ot...viszont letöltöttem a procexp nevű programot és ott már látszik hogy egy Interrupt nevű valami visz el 90%.-ot a CPU használatból, és azt a feladatkezelő nem is jelzi, viszont ki sem lehet lőni...

ötletek??

ja, ha itt vagyok, akkor már elpanaszolom a másikat is...arról lenne szó, hogy egy igen különös jelenségre lettem figyelmes, amikor letöltök egy fájlt és ki szeretném csomagolni winrarral, akkor a a kicsomagolás nem ritkán 10-15 percet is igénybe vesz...nem értem...ha ujraindítom a gépet max 1 perc alatt kész, ja a gépem P4-es 1 Gb rammal, 2,6 Ghz, tehát az utóbbi verzió a reálisabb...
ha viszont közvetlenül letöltés után akarom kicsomagolni, akkor sakkozhatok mellette 15-20 percig is akár...értetlenül állok mellette...

#86 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 19:34

Idézet: Adept - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 19:25

Mi lehet ez?

Én msconfig-al ugranék neki vagy a meghajtó progikat nézném meg, régit/újat raknék fel.
Pár szó magyar nyelven Comodo termékekről - http://comodo.freegamespalace.net

#87 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 19:46

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 20:34

Én msconfig-al ugranék neki vagy a meghajtó progikat nézném meg, régit/újat raknék fel.

De ott mit csináljak? Illetve milyen meghajtoprogira gondolsz?

Kipucoltam amit lehetett...

Szerkesztette: Adept 2007. 03. 23. 19:48 -kor

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#88 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 20:52

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 17:40

Nekem mért nem válaszoltok?  :eek:

Én azt sem tudtam, hogy kérdezed, vagy mondod... bár kérdőjel van a végén, az is igaz.

Egy fórumom például azért nem szoktak válaszolni, nem épp senki nem tudja a választ. Nálad azonban másról lehet szó.

Volt egyszer egy másik fórumon, egy másik fórumozó, egy nő, aki valóban okos és velős dolgokat írt, aztán egyszer megjegyezte, hogy hiányolja a reakciókat, mert így mintha csak a falnak beszélne.

Erre írtam neki valami olyasmit, hogy bocsi, de veled nem lehet vitatkozni, mert mindig igazad van. :)

Szóval ez a helyzet talán a Te hozzászólásoddal is...  :Đ

#89 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 21:16

Idézet: Adept - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 19:46

Aha. Legcélszerűbb az volna, ha bejelentkezésnél minél előbb lehívnád a feladatkezelőt (ctrl+sift+esc) és ott a Folyamatok fülnél rendezd a listát CPU szerint és nyomon követni, hogy melyiknek a legmagasabb ez az értéke.

Ha nem egyértelmű, Automatikus indítás-nál a nem létfontosságú fájlok elől vedd el a pipát (alapvetően az összes tiltásától sem kéne a meghalnia a rendszernek, így csak bátran), OK és indítsd újra.
Ha így nem jó, akkor léphetsz tovább a szolgáltatásokhoz, de azok állítgatása előtt írj ide, mert OTT VAN OLYAN, aminek tiltásától a géped nem fog menni!

Meghajtó program bármi, de nem volt egyszer sem vmi. félresikerült leállásod?
Pár szó magyar nyelven Comodo termékekről - http://comodo.freegamespalace.net

#90 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 21:19

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. Mar. 23., Friday - 9:01

Nekem lassan 2 éves az xp-m.

Sokak szerint félévente lekéne szedni.

Kérdem én hogy minek megbolygatni a rendszert ha minden tökkéletesen rendeltetészerűen működik???  :eek:

hat akkor ne is! nekem meg mar tobb mint 3 eves lenne az xp-m ha nem romlik el az alaplapom + stb es igy ujat raktam. szoval ha nincs baj, nem kell ujat rakni. hulyeseg ez hogy felevente. nekem meg 1-2 honap es 1.5 eves lesz ujra. :) eljon meg a 3. szulinap is.  :cool:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#91 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 23. 22:26

azok rakjak ujra akik allandoan teleszemetelik, nekem is 2006.06.06 :) azis csak azert mert uj vinyo meg vga es olyan szep datum, legyen minden tiszta, bar nem lett volna ra szukseg :)
macbook air 2014

#92 Felhasználó inaktív   grisa1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 01:30

Kép

Erre tud valaki nekem okosat mondani? Egyszer csak megjelent...

Szerkesztette: grisa1 2007. 03. 24. 01:33 -kor

#93 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 02:05

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 9:01

Nekem lassan 2 éves az xp-m.
Sokak szerint félévente lekéne szedni.
Kérdem én hogy minek megbolygatni a rendszert ha minden tökkéletesen rendeltetészerűen működik???  :eek:

Mert minden kis bajra azt hiszik, hogy "hüjeazikszpé", pedig kicsit odafigyelve lehet ilyet is:
Kép
Ez nem valami vitrinbe tett gép, internetmegoszt, ftp server/torrent folyamatosan fut rajta, játszom rajta, böngészgetek, TV-adást nézek/rögzítek, videot kódolok, VirtualPC is fut sokszor a tesztekhez, ráadásul napi 24 h-ban fut, ja és a többedik alaplap van alatta, a HDD-kről és VGA-król nem is szólva...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#94 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 02:12

errol van szo. :) idovel nekem is lesz 4 eves xp-m.. :p
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#95 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 02:13

Azért előfordulnak olyan dolgok, amikre valahogy az ember nem talál más megoldást, minthogy legyalulja az egészet. Pl. nekem itthon sem IE sem Firefox nem tölti be a GMail normál felületét. Csak áll a sarokban, hogy betöltés, és így akár fél napig. De hugom fiókjába viszont lazán belép. Próbáltam már törölni az ideiglenes fájlokat, cookiekat, kézzel eltávolítottam a Firefox mappáit (mindenhonnan), újra is telepítettem a FF-ot, de semmi nem segít. Mivel a TV kártyám sem működik rendesen (szintén próbáltam már drivert/szoftvert frissíteni), meg néha a SkyStar2 kártyámmal is problémázik, így úgy döntöttem, nem szivatom magam vele tovább, legyalulom az egészet, mert gyorsabban megleszek így vele, mint a hibák keresgélésével.

Szerk.: a fiókjába úgy értendő, hogy az emailfiókba, a gépen nincs neki külön felhasználó létrehozva.

Szerkesztette: potyo 2007. 03. 24. 02:15 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#96 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 02:14

Idézet: grisa1 - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 1:30

Erre tud valaki nekem okosat mondani? Egyszer csak megjelent...

Találtam neked ilyet: link.
Meg ilyet: "The Microsoft TV connection may be there as a result of a webcam, Netmeeting uses the TV connection to transmit the webcam. You can disable the Local Area Connection 2."

#97 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 02:22

Idézet: kiss.gergely5 - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 19:32

...viszont letöltöttem a procexp nevű programot és ott már látszik hogy egy Interrupt nevű valami visz el 90%.-ot a CPU használatból, és azt a feladatkezelő nem is jelzi, viszont ki sem lehet lőni...

Az adott HDD véletlenül nem PIO módban működik? Intel chipset(driver) esetén problémás megnézni, legegyszerűbb talán egy Everest-tel megkukkantani a Háttértárak szekcióban, az ATA alatt, az aktív átviteli módot.

#98 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 02:32

Idézet: Adept - Dátum: 2007. márc. 23., péntek - 19:46

A szolgáltatások fülön pipáld be alul a négyzetet (ez fontos!), aztán a szokásos indításról átrak szelektív indításra és alatta mindent ki, majd OK, aztán indítsd újra a gépet és figyeld, hogy mit csinál. Ha így rendben, akkor egyenként rakd vissza a pipát a szelektív alá, lefelé haladva (az első kettő talán mehet egyszerre) és OK-zd ( :D ) le mindig, ill. indítsd újra a gépet és figyeld. Ha rájöttél, hogy melyik között kezd el nagyon gondolkodni boot-nál, akkor írj.

#99 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 05:27

Szia brd
Jó, hogy megint szakítasz időt erre a topikra.
Meg is ragadom az alkalmat.

Látom, hogy neked is a D: -n van az egyik rendszered.
Hogy szoktad a teljes rendszert lementeni?
Mert a C:-n is tárol hozzá fájlokat. Legalábbis nálam.
Ezért a D partíció komplett lementése nem megoldás
(mint amikor a C: -n van a rendszer)

Ha esetleg ez az egyetlen rendszered, akkor ez nálad nem probléma,
de talán tudsz valami megoldást erre az esetre is....

Szerkesztette: Lancelot 2007. 03. 24. 05:40 -kor

#100 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 24. 09:45

Idézet: brd - Dátum: 2007. márc. 24., szombat - 3:32

A szolgáltatások fülön pipáld be alul a négyzetet (ez fontos!), aztán a szokásos indításról átrak szelektív indításra és alatta mindent ki, majd OK, aztán indítsd újra a gépet és figyeld, hogy mit csinál. Ha így rendben, akkor egyenként rakd vissza a pipát a szelektív alá, lefelé haladva (az első kettő talán mehet egyszerre) és OK-zd ( :D ) le mindig, ill. indítsd újra a gépet és figyeld. Ha rájöttél, hogy melyik között kezd el nagyon gondolkodni boot-nál, akkor írj.

Ahogy láttam minden nem microsoftos servicevel gyorsan indul. Ha hide-olom az MS-es service-ket, a maradékből minden be lehet pipálva, nem lassit...
De ahogy visszarakom normal bootra, ujra csinálja. LEhet hogy a MS-se servicek között van a baki?

Ezek vannak amikor hide van bepipálva.
Még az alján van egy "Messenger megosztási mappák - USN naplóolvasó szolgáltatás" de az már nem fért ki...:)

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.