HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#201 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 08. 19:58

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 18:38

Ez jó lesz?

Nem rossz, ezt találtam én is (a Google sokat segít), mondjuk jó lett volna, ha egyenként nem kell végigkattogtatni a linkeket, kiválasztani a magyar nyelvet, letöltés... eléggé favágó munka (pláne ennyi linknél), bér több részletre elosztva végülis meg lehet csinálni.
Viszont nem szerepel benne pl. az IE6, és a hozzá tartozó frissítések... nem szeretném, ha bármi is kimaradna.

Mindenesetre köszönöm.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#202 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 20:09

Idézet: Blackdeath - Dátum: 2007. Apr. 8., Sunday - 19:55

üdv!

egy vidéki ismerősünk gépén néha ezt írja ki netezés közben a gép:

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

sajna én nem tudom nekik megoldani ezt a problémát, úgyhogy ezért kérek itt most segítséget, lehetőleg minél hamarabb ha lehetséges.

előre is thnx! :respect:

sokat segitene ha tudnank mikor irja ezt ki. ie elinditasanal, vagy bezarasanal, stb. (bar a netezes kozben az nyilvan azt jelenti hogy mar megvan nyitva es egyszer csak ez lesz) vagy hogy ha teljesen random a dolog, akkor lehet egy mar leirtott spy miatt is. pl valamit akarna csinalni, de ugye nem letezik az a spy, virus dll, mert mar leirtotta. esetleg az is lehet, hogy eppen hogy letezik az a spy, csak megis valami valahol hibazik, amikor azt meghivna. lehet toolbarhoz is kapcsolni vagy vaklami bovitmenyhez.

igaz akkor valoszinu nem az iexplore.exe-t irna ki hiba forrasnak. bar azert ez az eset is lehetseges, hogy az ie hibazik de egy masik dll, bovitmeny miatt... stb. + lehet meg valami hotfix csomag miatt is, esetleg flash vagy mas ilyen bovitmenyes dolog miatt..

Szerkesztette: des 2007. 04. 08. 20:10 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#203 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 08. 22:54

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. ápr. 8., vasárnap - 20:58

Nem rossz, ezt találtam én is (a Google sokat segít), mondjuk jó lett volna, ha egyenként nem kell végigkattogtatni a linkeket, kiválasztani a magyar nyelvet, letöltés... eléggé favágó munka (pláne ennyi linknél), bér több részletre elosztva végülis meg lehet csinálni.
Viszont nem szerepel benne pl. az IE6, és a hozzá tartozó frissítések... nem szeretném, ha bármi is kimaradna.

Mindenesetre köszönöm.  :)

Winupdate katalógusban, "Rendszergazdáknak szánt lehetőségek" (ahol egyébként az XP, 2k stb. javítások is gépre menthetők), a Win98 is választható.

http://v4.windowsupd....com/catalog/hu 

Itt nem egyenként működik a letöltés, hanem a "kosárba pakolós" módszerrel.

#204 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 02:00

Azt tudja valaki, hogy az információs sávra utaló figyelmeztető ablakot hogy lehet újból előcsalni az Internet Explorerben, ha előtt be volt pipálva , hogy ne jelenjen meg többé?

Csatolt fájl:

"Légy szerény mint én..."

#205 Felhasználó inaktív   hferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:10

tudnátok mondani olyan programot amivel időzített program bezárást lehet csinálni, de úgy hogy más programok tovább fussanak?

#206 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:30

XP újratelepítése és az összes frissítés felpakolása után nem hajlandó elindulni az IE és a winupdate sem megy. Ami érdekes, hogy kb 1 éve ugyanez volt, az előző rendszerújrarakásomnál. Az XP-m legális és a 8x frissítés után jött leő a dolog. Tűzfalra gyanakodtam, de kikapcsolva se megy.
A másik dolog, hogy lett egy asp.net felhasználóm és ezért minden indításnál felhasználót kell választanom, ezt hogyan is lehet kikapcsolni?
Előre is köszi a segítséget.

#207 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 08:53

Masodikra a valasz: control usrpasswords2-t kel a startmenu/futtatasba belokni. Hogy aztan ott mit kell csinalni, eleg csak egy pipa le, vagy meg valamit, azt majd a gugli megmondja :) /vagy visszalapozol, keresozol/
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#208 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 11:43

Idézet: asdf - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 9:53

Masodikra a valasz: control usrpasswords2-t kel a startmenu/futtatasba belokni. Hogy aztan ott mit kell csinalni, eleg csak egy pipa le, vagy meg valamit, azt majd a gugli megmondja :) /vagy visszalapozol, keresozol/

A gugli tényleg megmondta (így, hogy már tudtam mire kell rákeresni), thx.
http://mvps.org/mark...sXP/welskip.php

#209 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 12:05

Idézet: hferi - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 9:10

tudnátok mondani olyan programot amivel időzített program bezárást lehet csinálni, de úgy hogy más programok tovább fussanak?

Feladatütemezővel, taskkill. Parancssori ablakba írd be: taskkill /?

#210 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 09. 17:44

Engem az érdekelne, hogy a C:\Documents and Settings\(flh)\Local Settings\Temp könyvtárból mi távolítható el, azaz mi foglalja feleslegesen a helyet, mi nem. A 0 byte méretű fájlokat töröltem, az talán nem gond. Meg érdekes módon ide kerültek régebben letöltött fájlok, azokat is lehet törölni nyugodtan.
Akad viszont itt dll, telepítő exe és egyéb furcsaságok. Gondolom, nem ide teszi egyik program sem az uninstall programját.
Legszívesebben az egész könyvtárat törölném, ahogy van. Találtam még benne egy IH1F4.tmp nevű 170 MB nagyságú fájlt, meg néhány 10 MB körülit. Ezek mik lehetnek?
Olvastam a témáról, de többnyire csak azt írják, hogy majdnem minden majdnem biztonságosan törölhető, de hol kezdődik a majdnem?
Egyszer (még Win98-on) töröltem egy ilyen fájlt, és egy bizonyos program futtatásakor újra kérte a regisztrációs kódot, szóval ki tudja, mik tárolódnak ebben a mappában...
Esetleg tudtok egy precíz írást a neten a témáról?
Üdv mindenkinek!
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#211 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 17:52

Idézet: kiss.gergely5 - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 12:13

helló, lenne egy problémám, segítségre lenne szükségem,

az van hogy kb három napja telepítettem fel új windows, szóval tök szűz még, akartam felrakni néhány új ikont, le is cseréltem néhány mappa ikonját egy letöltött csomag ikonjaira. innentől kezdve kezdődött a baj, először is a helyi lemezt © megnyitás helyett keresés jelent meg, semmi baj gondoltam átállítom a mappa beállításainál, hogy nyissa meg, sikerült is, megnyitja mostmárm de aztán mindig minden mappát új ablakban nyit meg, hiába állítom be a mappa beállításainál hogy saját ablakában nyiljon meg,nem használ, nagyon idegesítő, ráídásul újraindítás után kirta hogy a tweak ui.cpl fájl nem található
tök új a windows-om, ha megint újra kell raknom elsírom magam kb... :confused:  :confused:  :rolleyes:  :rolleyes:  :think:  :think:

mi lehet az oka, és mi a megoldás

ja, xp prof. sp2

Esetleg ha a rendszervisszaállítóval visszaállsz az ikonozás előtti állapotra, az talán segíthet, gondolom...
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#212 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 18:00

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. Apr. 9., Monday - 18:44

Engem az érdekelne, hogy a C:\Documents and Settings\(flh)\Local Settings\Temp könyvtárból mi távolítható el, azaz mi foglalja feleslegesen a helyet, mi nem.

en mondjuk minden inditaskor toroltetem egy scriptel a temp mappa tartalmat is. de ha felsz hogy valamit megis elrontasz, hat akkor ideiglenesen masold ki a tartalmat valahova amig meggyozodsz arrol hogy tenyleg felesleges.. az a 170 megas tmp file lehet pl tomoritesbol adodo temp file, esetleg nemelyik installer elobb tmp-kent tomoriti ki magat es innen rakja fel magat stb.. de sok minden lehet.

nyilvan az ott levo dolgok szamitogepenkent valtozoak lehetnek, de azert temp mappa mert csak egy ideig van ra szuksege a rendszernek.
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#213 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 19:01

A C:\Documents and Settings\(flh)\Local Settings\Temp könyvtár tartalmát elég megbízhatóan törlik: Pucoló progi, és ennek fejlettebb verziója a HDD Administrator.
Letölthető Streitman Gábor honlapjáról: http://sgabor.com/?p=hddadmin&ny=hu
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#214 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 19:35

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 9:30

XP újratelepítése és az összes frissítés felpakolása után nem hajlandó elindulni az IE és a winupdate sem megy.

Közben megoldódott, vmi nem stimmelt a saját frissítéseivel talán. A biztonsági központtal le lehetett szedetni még frissítéseket (gondolom ezek a kezdetiekre épültek) és a telepítésük után magától megjavult az explorer és így a winupdate is.

#215 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:23

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 18:44

...Egyszer (még Win98-on) töröltem egy ilyen fájlt, és egy bizonyos program futtatásakor újra kérte a regisztrációs kódot, szóval ki tudja, mik tárolódnak ebben a mappában...
Esetleg tudtok egy precíz írást a neten a témáról?
Üdv mindenkinek!

Egyszer véletlenül így jártál, egy talán szakszerűtlenül megírt programmal, de én nem aggódnék emiatt, magam is törlöm időnként a Temp mappákat, aztán majd létrejön úgyis.

Olyan leírás pedig nehezen elképzelhető, legfeljebb magad tudnád követni, hogy az általad használt programok mikor, mit csinálnak. Ebből adódóan a kérdezett fájlokat is érdekes volna meghatározni fórumon keresztül.

Szerk: De ha nagyon kíváncsi vagy, a Total Commander F3 (Nézőke) megmutathat benne szövegfoszlányokat, amiből esetleg következtetni lehet.

Szerkesztette: Signal 2007. 04. 09. 20:29 -kor

#216 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 20:28

Töröld nyugodtan a temp mappát. Én is az előbb töröltem, mert gyanúsan kevés volt a hely.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#217 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 02:43

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 3:00

Azt tudja valaki, hogy az információs sávra utaló figyelmeztető ablakot hogy lehet újból előcsalni az Internet Explorerben, ha előtt be volt pipálva , hogy ne jelenjen meg többé?

Valami ötlet, esetleg registry buhera?
"Légy szerény mint én..."

#218 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 07:33

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 3:43

Valami ötlet, esetleg registry buhera?

nem kell registry buhera, csak a beallitasoknal a privacy fulon a pop-up blocker beallitasainal egy uj dialogusablakban alul be kell rakni a pipat, hogy mutassa a savot.

#219 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 09:11

Következő lenne a kérdésem.

Ismeretlen ok miatt a 2-3 hete felhúzott XP-m (előtte is emiatt lett újrarakva) nem ismeri fel a bedugott Pendrive-ot, ill. a 9in1 USB 2.0-s kártyaolvasót.
Ezen kívül BÁRMIT, AZONNAL, hibátlanul (tehát egy 30 GB-os külső 2,5-es vinyót is)!

A nevezett kártyaolvasó ill. a pendrive (mérettől függetlenül) a lemezkezelőben azonnal megjelenik, de nem kap meghajtó betűjelet.
Ha kézzel hozzárendelek egyet, akkor jó lesz, de csak addig, míg ki nem húzom, vissza nem dugom, mert akkor a következő újraindításig már ki van lőve az a meghajtónév.

Jó lenne, ha nem kellene 2 hetente újrahúznom az XP-t, inkább rájönnénk, hol a bibi, mi állítódik el és FŐLEG, hogy hogyan lehetne ezt visszaállítani?

Ne keserítsetek el!

Ugye van valakinek ötlete???
Gondolkoztál már ma?

#220 Felhasználó inaktív   ktbazsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 10:11

Idézet: ktbazsi - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 16:28

Ki tudja mi lehet az oka ha XP SP2-nél a Windows rendszerhangok nem szólnak, amikor egyébként a Media Player rendesen működik, de a Direct X rendszerdiagnosztikánál sem a DirectSound tesztje eredménytelen valamint a Zene fül alatti Sound Manager tesztje ugyszintén amikor az Asztal tálcáján levő MSI Sound Manager hibátlanul müködik?

Az a helyzet hogy ugyanezen a gépen telepitett Vista Rc1-en viszont működik!

Ki tudja mi lehet az oka ha XP SP2-nél a Windows rendszerhangok nem szólnak, amikor egyébként a Media Player rendesen működik, de a Direct X rendszerdiagnosztikánál sem a DirectSound tesztje eredménytelen valamint a Zene fül alatti Sound Manager tesztje ugyszintén amikor az Asztal tálcáján levő MSI Sound Manager hibátlanul müködik?

Az a helyzet hogy ugyanezen a gépen telepitett Vista Rc1-en viszont működik!

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.