Idézet: xgabo - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 12:43
Épp ellenkezőleg,még hamar be is fejeződik szerintem.
Most megpróbálok egy másik meghajtóval,cd-ről és külön floppyról betölteni a sata vezérlőt.
Azonban kiválasztom a Sata 3112 windows xp/windows 2003 vezérlőt,be si tölti,kíírja,hogy ez a driver lesz telepítve,továbbra megyek,majd kiírja,hogy a win-t nem lehet telepíteni,mert nincsen csatlakoztatva háttértát.
Mit rontok el?
Vagy inkább Silicon Image 3112, amelynél különböző driverek vannak, a kártya BIOS verziótól függően.
PIII lappal nekem is volt gondom (ABIT VH6T, VIA 694 chipset). Hogy csak a SATA kártyával nem fért össze, vagy más baja is van, ez nem tisztázott, mert később lomtárba ment az alaplap, de a BIOS-ban találtam egy opciót:
PCI 0 WS write
Ezt kellett letiltani, viszont ez lassít is valamit PCI adatátvitelen. SATA HDD is visszább kapcsolt utána sebességben egy fokozattal, de legalább működött a gép. Azonban később is észlelhetők voltak másolási hibák, ami Total Commanderes fájlösszehasonlítással volt kimutatható. Olyan is volt, hogy 1-2 byte eltérést jelzett, de a hiba csak virtuálisan jelent meg (mondjuk vizsgálat közben scrollozás hatására elromlott valami), de újraindítás után már nem volt különbség. Scrollozás közben hang is recsegett ráadásul.
Elhasználódott kondenzátorokra is terelődött a gyanú, de nem tudtam hibát kimutatni sem szemre, sem mérésekkel.
Szerkesztette: Signal 2008. 02. 11. 12:20 -kor