HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#2441 Felhasználó inaktív   hzcs 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 10. 08:42

Idézet: Bishop - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 0:01

1. Sajátgép-en jobklikk, tulajdonságok: előjönnek a rendszertulajdonságok.
2. a speciális fülre rámész, majd viruális memória résznél módosítás
3 itt szépen beállítod, hogy ne legyen lapozófájl

Elvileg csak akkor használ virtuális memóriát az XP, ha már elfogyott az igazi, így szerintem feleleges kitiltanod !

Ott már beállítottam, hogy ne legyen lapozófájl, ennek ellenére néha kiírja, pedig a memóriahasználat még az 1 gigát se közelíti meg.
Azért kapcsoltam ki, mert ez egy laptop, és sajnos elég kicsi a winchestere, így minden helymegtakarítás számít (a legkisebb is számít, .... ) :)

#2442 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 23:06

Sziasztok!
A következő problémával találkoztam:
Adott egy PIII 1,4GHz,256 Mb Ram, 160Gb SAta SAmsung Hdd,Asus Tusl2-c.
A Windows Xp-t a múlthéten tettem újra,minden rendben.Azonban különböző okok miatt úgy alakult,hogy megint reinstall szükségeltetik.Már 2 napja próbálom feltenni za Xp-t,de nem tudom,ilyennel még nem találkoztam!!!!Az eset:
A win feltelepül,-semmi hibajelzés- azonban már az első indításnál gyanus a dolog.Ugyanis nem a megszokott animáció jön be, ,ahol "szánjon néhány percet a számítógép beállítására",hanem alapból az,hogy számítógép beállításainakl alaklmazása és már az asztalon van,és nem a megszokott lankás háttér,hanem a régi win98-hoz hasonló táma jelentkezik be egyból.A legfurcsább az,hogy még azInternet Explorert sem tesszi fel,csak a mappa van meg.Outlok express sincs sehol.Egyetlen háttért sem lehet választani,csajk a sima alap kéket.A hálózat se működik.FElteszi a wint-t ,de rosszul,sok a hiányosság.A sajátgépnél még a procit se írja ki,és még sorolhatnám a hibákat.....
Telepítés közben,mikor a start menü elemeinek telepítéséhez ér,azt mintha átugorná,és már jön a köv. fázis,az összetevők regisztrálása.
A linux-val semmi gond,most is ezt használom.De mi lehet az Xp-vel?
A dvd valszeg jó,mert másik gépen települ gond nélkül.Biztos,hogy valami a géppel kapcsolatos ,de mi lehet?
A dvd olvasási hibát vétene?

Segítésget előre is köszönöm!
,,Tanulj,hogy segíthess másokon!"

#2443 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 07:56

Idézet: Anteris - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 21:49

heló mesterek. Sp2-t szeretném felrakni de rendre kiakad a elepítés, hogy asszongya "hozzáférés megtagadva".  Az MS oldalán van erről valami de hiába követem a leírást csak nem akar összejönni semmi. Valaki esetleg?

az említett oldal:  http://support.micro...6794&sid=global

A telepítő usernek rendszergazdai jogai vannak?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2444 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 08:07

Idézet: hzcs - Dátum: 2008. febr. 9., szombat - 22:44

Tisztelet!

Xp-ben hol kell kikapcsolni az "elfogyott a virtuális memória" hibaüzenetet? 2 giga van a gépemben, nem szokta meghaladni a korlátot a futó programok memóriaéhsége, ezért kikapcsoltam a virtuális memóriát, de néha feldobja ezt az üzenetet. Előző xp-n valahogy kikapcsoltam, de sajnos nem emlékszem már rá, hogy hogyan.
Tud segíteni valaki? Köszönöm!

Az üzenetkezelő szolgáltatást állítsd le, akkor nem fogsz felugrókat kapni, max. ha fertőzött a windows.

---------------------
Az xp nem csak akkor használ lapozófile-t, ha kifut a fizikai RAM-ból. Ez lapozási stratégiától függ. Ettől függetlenül ki lehet kapcsolni, de nem nagyon fog gyorsulni a rendszer PUSZTÁN EMIATT!

A pagefile = lapozófile. A virtuális memória pedig = lapozófile+fizikai RAM. Bár van, ahol csak ízlés kérdése. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2445 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 08:13

Idézet: xgabo - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 0:06

Sziasztok!
A következő problémával találkoztam:
Adott egy PIII 1,4GHz,256 Mb Ram, 160Gb SAta SAmsung Hdd,Asus Tusl2-c.
A Windows Xp-t a múlthéten tettem újra,minden rendben.Azonban különböző okok miatt úgy alakult,hogy megint reinstall szükségeltetik.Már 2 napja próbálom feltenni za Xp-t,de nem tudom,ilyennel még nem találkoztam!!!!Az eset:
A win feltelepül,-semmi hibajelzés- azonban már az első indításnál gyanus a dolog.Ugyanis nem a megszokott animáció jön be, ,ahol "szánjon néhány percet a számítógép beállítására",hanem alapból az,hogy számítógép beállításainakl alaklmazása és már az asztalon van,és nem a megszokott lankás háttér,hanem a régi win98-hoz hasonló táma jelentkezik be egyból.A legfurcsább az,hogy még azInternet Explorert sem tesszi fel,csak a mappa van meg.Outlok express sincs sehol.Egyetlen háttért sem lehet választani,csajk a sima alap kéket.A hálózat se működik.FElteszi a wint-t ,de rosszul,sok a hiányosság.A sajátgépnél még a procit se írja ki,és még sorolhatnám a hibákat.....
Telepítés közben,mikor a start menü elemeinek telepítéséhez ér,azt mintha átugorná,és már jön a köv. fázis,az összetevők regisztrálása.
A linux-val semmi gond,most is ezt használom.De mi lehet az Xp-vel?
A dvd valszeg jó,mert másik gépen települ gond nélkül.Biztos,hogy valami a géppel kapcsolatos ,de mi lehet?
A dvd olvasási hibát vétene?

Segítésget előre is köszönöm!

UGYANAZT a telepítőt haszálod, mint "régen"? Ugyanis negy különbség van ám xp és xp telepítő között. Főleg, ha mondjuk nem eredeti microsoft kiadásról van szó. Azt szokták keverni rendesen. Azt hiszik, ugyanaz, mint a "gyári", oszt közbe nem.
Már csak azért írtam, mert az eredeti xp az bizony CD-s kiadás, te meg DVD-ről beszéltél...

#2446 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 08:27

Halló,

segítség kéne. Az xpsp2 nem frissít, minden kikapcsolásnál ott a felirat, hogy ne kapcsoljam ki, majd ő ha végzett, de nem. A windows alatti kis ablakban is elkezdi (sárga pajzsra kattintva), de aztán kiírja, hogy egyiket sem tudta elvélgezni. A C:\WINDOWS\$hf_mig$ könyvtárban a frissítésekben az update.exe-re kattintva azt írja kis ablakban, hogy a "telepítő nem találta az update.inf fájlt, amelyre a rendszer frissítésére van szükség".
A windows gyökerében meg ott az összes meg nem frissített frissítés log*-ja, ami ezzel végződik:

[KB904706.log]
0.422: ================================================================================
0.422: 2008/02/06 16:28:33.656 (local)
0.422: C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download\cf0d602a6f366ac28b900b133acc3383\update\update.exe (version 6.2.29.0)
0.422: Hotfix started with following command line: /si /ParentInfo:f438c8acb771174b957452517f6b2b4f
0.453: DoInstallation: CleanPFR failed: 0x2
0.468: SetProductTypes: InfProductBuildType=BuildType.Sel
0.468: SetAltOsLoaderPath: No section uses DirId 65701; done.
0.468: CreateUninstall = 1,Directory = C:\WINDOWS\$NtUninstallKB904706$
0.468: LoadFileQueues: UpdSpGetSourceFileLocation for halmacpi.dll failed: 0xe0000102
0.468: ref tag c:\windows\system32\sp4.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\sp3.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\sp2.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\sp1.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\driver.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\fp40ext.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\fp40ext1.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\wms4.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\wms41.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\ims.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\ims1.cab does not exist
0.468: ref tag c:\windows\system32\ins.cab does not exist
0.484: ref tag c:\windows\system32\ins1.cab does not exist
0.484: Starting AnalyzeComponents
0.484: AnalyzePhaseZero used 0 ticks
0.484: No c:\windows\INF\updtblk.inf file.
0.484: OEM file scan used 0 ticks
0.484: AnalyzePhaseOne: used 0 ticks
0.484: AnalyzeComponents: Hotpatch analysis disabled; skipping.
0.484: AnalyzeComponents: Hotpatching is disabled.
0.484: FindFirstFile c:\windows\$hf_mig$\*.*
0.484: A(z) KB904706 telepítője a következő hibába ütközött:  Az update.ver fájl érvénytelen.
0.484: A(z) KB904706 telepítője a következő hibába ütközött:  Az update.ver fájl érvénytelen.
0.531: AnalyzeForBranching used 47 ticks.
0.531: AnalyzePhaseTwo used 0 ticks
0.531: AnalyzePhaseThree used 0 ticks
0.531: AnalyzePhaseFive used 0 ticks
0.531: AnalyzePhaseSix used 0 ticks
0.531: AnalyzeComponents used 47 ticks
0.531: Downloading 2 files
0.531: bPatchMode = TRUE
0.531: Inventory complete: ReturnStatus=0, 63 ticks
0.531: Num Ticks for invent : 63
0.547: [dumpDownloadTask] Update.exe posting request file to download a total of 33430 bytes (33430 bytes in patches and 0 bytes in fallbacks)
0.547: dumpDownloadTask returned 0xf200 (more files to download)
0.547: KB904706 telepítése nem ért véget.
0.547: Update.exe extended error code = 0xf200
0.438: ================================================================================
0.438: 2008/02/06 16:34:51.281 (local)
0.438: C:\WINDOWS\SoftwareDistribution\Download\cf0d602a6f366ac28b900b133acc3383\update\update.exe (version 6.2.29.0)
0.438: Hotfix started with following command line: /si /ParentInfo:deb23a8d5c99b34c8d695d807d5dfa6c
0.516: DoInstallation: CleanPFR failed: 0x2
0.516: SetProductTypes: InfProductBuildType=BuildType.Sel
0.516: SetAltOsLoaderPath: No section uses DirId 65701; done.
0.531: Express: 33,430 bytes were downloaded.
0.594: [PatchFilesFromResponseBlob] returning STATUS_READY_TO_INSTALL
0.656: KB904706 telepítése nem ért véget.
0.656: Update.exe extended error code = 0xf201

A installert már frissítettem a 3.1 v2-re és mégis. Már ha persze frissítette a dög magát.

Segítség!!!!!!!!!! Köszönöm.

#2447 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 10:01

You receive an error message when you try to install Windows XP Service Pack 2 or Windows Server 2003 Service Pack 1: "Access is denied"

„A hozzáférés megtagadva” hibaüzenet jelenik meg a Windows XP Service Pack 2 és a Windows Server 2003 Service Pack 1 szervizcsomag telepítésekor

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2448 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 11:08

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 7:13

UGYANAZT a telepítőt haszálod, mint "régen"? Ugyanis negy különbség van ám xp és xp telepítő között. Főleg, ha mondjuk nem eredeti microsoft kiadásról van szó. Azt szokták keverni rendesen. Azt hiszik, ugyanaz, mint a "gyári", oszt közbe nem.
Már csak azért írtam, mert az eredeti xp az bizony CD-s kiadás, te meg DVD-ről beszéltél...

a koncepció ugyanaz.Mindent uyganúgy használok,semmi ne mváltozott.
Bele van integrálva a sata vezérlő,és dvd-re írtam ki.

#2449 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 11:31

Idézet: xgabo - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 0:06

...Azonban különböző okok miatt úgy alakult,hogy megint reinstall szükségeltetik.Már 2 napja próbálom feltenni za Xp-t,de nem tudom...

Az ilyen "különböző okokon" néha átsiklanak a fórumozók, pedig akár feltételezhetném, hogy valamilyen hardverhiba jelentkezett, amitől megbolondult a Windows, ezért aztán újra kellett telepíteni.

Csakhogy ebben az esetben a telepítés nem megoldás, hiszen a hiba okát nem szünteti meg. Nem tudhatom persze, mi volt a probléma, csak mint elvi megközelítés szempontjából említeném.

Az általad leírt jelenségeket okozhatja hardverhiba, adatátviteli hibák, RAM stb. Bár ilyenkor telepítés közben is fájlolvasási hibákat szokott jelezni, ami azt a látszatot kelti, mintha hibás lenne a CD vagy a meghajtó, de azután kiderülhet, hogy ezeknek valójában nincs baja.

Szerkesztette: Signal 2008. 02. 11. 11:39 -kor

#2450 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 11:33

Igaz. Esetleg nem tart a telepítés szokatlanul hosszú ideig?

#2451 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 11:43

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 10:33

Épp ellenkezőleg,még hamar be is fejeződik szerintem.
Most megpróbálok egy másik meghajtóval,cd-ről és külön floppyról betölteni a sata vezérlőt.
Azonban kiválasztom a Sata 3112 windows xp/windows 2003 vezérlőt,be si tölti,kíírja,hogy ez a driver lesz telepítve,továbbra megyek,majd kiírja,hogy a win-t nem lehet telepíteni,mert nincsen csatlakoztatva háttértát.

Mit rontok el?

#2452 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 11:44

Idézet: lac1 - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 9:27

Halló,

segítség kéne. Az xpsp2 nem frissít, minden kikapcsolásnál ott a felirat, hogy ne kapcsoljam ki, majd ő ha végzett, de nem. A windows alatti kis ablakban is elkezdi (sárga pajzsra kattintva), de aztán kiírja, hogy egyiket sem tudta elvélgezni...

Nem tudom, de talán ugyanaz a gond:

"A problémát a Windows Update funkció egyik DLL fájlja okozza..."

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?...48913&t=9045980 

#2453 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 12:09

Idézet: xgabo - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 12:43

Épp ellenkezőleg,még hamar be is fejeződik szerintem.
Most megpróbálok egy másik meghajtóval,cd-ről és külön floppyról betölteni a sata vezérlőt.
Azonban kiválasztom a Sata 3112 windows xp/windows 2003 vezérlőt,be si tölti,kíírja,hogy ez a driver lesz telepítve,továbbra megyek,majd kiírja,hogy a win-t nem lehet telepíteni,mert nincsen csatlakoztatva háttértát.

Mit rontok el?

Vagy inkább Silicon Image 3112, amelynél különböző driverek vannak, a kártya BIOS verziótól függően.

PIII lappal nekem is volt gondom (ABIT VH6T, VIA 694 chipset). Hogy csak a SATA kártyával nem fért össze, vagy más baja is van, ez nem tisztázott, mert később lomtárba ment az alaplap, de a BIOS-ban találtam egy opciót:

PCI 0 WS write

Ezt kellett letiltani, viszont ez lassít is valamit PCI adatátvitelen. SATA HDD is visszább kapcsolt  utána sebességben egy fokozattal, de legalább működött a gép. Azonban később is észlelhetők voltak másolási hibák, ami Total Commanderes fájlösszehasonlítással volt kimutatható. Olyan is volt, hogy 1-2 byte eltérést jelzett, de a hiba csak virtuálisan jelent meg (mondjuk vizsgálat közben scrollozás hatására elromlott valami), de újraindítás után már nem volt különbség.  Scrollozás közben hang is recsegett ráadásul.

Elhasználódott kondenzátorokra is terelődött a gyanú, de nem tudtam hibát kimutatni sem szemre, sem mérésekkel.

Szerkesztette: Signal 2008. 02. 11. 12:20 -kor

#2454 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 12:27

Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 11:09

Vagy inkább Silicon Image 3112, amelynél különböző driverek vannak, a kártya BIOS verziótól függően.

PIII lappal nekem is volt gondom (ABIT VH6T, VIA 694 chipset). Hogy csak a SATA kártyával nem fért össze, vagy más baja is van, ez nem tisztázott, mert később lomtárba ment az alaplap, de a BIOS-ban találtam egy opciót:

PCI 0 WS write

Ezt kellett letiltani, viszont ez lassít is valamit PCI adatátvitelen. SATA HDD is visszább kapcsolt  utána sebességben egy fokozattal, de legalább működött a gép. Azonban később is észlelhetők voltak másolási hibák, ami Total Commanderes fájlösszehasonlítással volt kimutatható. Olyan is volt, hogy 1-2 byte eltérést jelzett, de a hiba csak virtuálisan jelent meg (mondjuk vizsgálat közben scrollozás hatására elromlott valami), de újraindítás után már nem volt különbség.  Scrollozás közben hang is recsegett ráadásul.

Elhasználódott kondenzátorokra is terelődött a gyanú, de nem tudtam hibát kimutatni sem szemre, sem mérésekkel.

Kipróbáltam egy másik,sima ide-s hdd-vel,és ugyanaz a szituáció.Ezzel a vinyóval és lemezzel egy másik gépben simán települt,úgy ahogy kell.Ezért valszeg a géppel lesz gond,de a hdd-t kizárhatom,úgygondolom mert a ide-sel sem megy.

Mi lehet még?

u.i.:megnézem amit javasoltál

#2455 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 12:29

Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 11:09

PCI 0 WS write

a sata kártyához volt egy leírás,hogy melyik mappából kell kell kiválasztani a drivert,aszerint csináltam

#2456 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 12:43

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 10:33

Most hogy belegondolok,a linuxot nagyon sokáig tette,meg a hdd felismerésénél sokat időzik...
Van vmi 5leted?

#2457 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 13:33

Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 10:44

Remélem jó lesz, amikor hazamegyek, meg is próbálom!!!

Köszönöm a választ.

#2458 Felhasználó inaktív   xgabo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 15:13

Idézet: xgabo - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 11:43

Most hogy belegondolok,a linuxot nagyon sokáig tette,meg a hdd felismerésénél sokat időzik...
Van vmi 5leted?

Tesztelések és próbálgatások sorozata után kezd alakulni a végső kép.....Szóval a következő a tényállás:
Sata vezérlő+Samsung sata hdd, dvd meghajtóról telepítve a beintegrált sata vezérlővel->hibás telepítés
Sata vezérlő+Samsung sata hdd, floppyról beadva a sata vezérlőt,cd-ről,cd meghajtó ->nem ismer föl hdd-t
Sata vezérlőről lehúzva a hdd-t, ide hdd-re telepítve,cd meghajtóból és dvd meghajtóból is ->hibás telepítés
csak a sima ide hdd,dvd-ből telepítve ->hiba
csak a sima hdd,cd olvasóból telepítve->jól települ!!

A 2 optikai meghajtó ugyanarra az ide vezérlőre csatlakozik és a kábel is ugyanaz.
Most vagy a sata vezérlő +hdd vagy az alaplap vagy az olvasó kínlódik?
5let?

#2459 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 19:32

Idézet: Signal - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 10:44

Szia,

...hát megcsináltam, de a

regsvr32 %windir%\system32\wups2.dll

parancsra a következő hibaüzit kaptam:

"a megadott nevet (regsrv) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futattható programként,  vagy kötegfájlként."

Most????

#2460 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 11. 20:14

Idézet: xgabo - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 15:13

Sata vezérlő+Samsung sata hdd, floppyról beadva a sata vezérlőt,cd-ről,cd meghajtó ->nem ismer föl hdd-t

csak a sima hdd,cd olvasóból telepítve->jól települ!!

Hát ebből elég gyanús, h rossz a drivered. A többi telepítésnél, amiket dvd-ről próbáltál, ugyanez lehet a gond, ezért települ rosszul.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.