HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VI.

#2461 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 11. 23:08

Idézet: lac1 - Dátum: 2008. febr. 11., hétfő - 19:32

Szia,

...hát megcsináltam, de a

regsvr32 %windir%\system32\wups2.dll

parancsra a következő hibaüzit kaptam:

"a megadott nevet (regsrv) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futattható programként,  vagy kötegfájlként."

Most????

Akkkor itt valami súlyosabb hiba lehet. Kezdetként javasolnék egy rendszervisszaálítást.
"Légy szerény mint én..."

#2462 Felhasználó inaktív   lac1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 15:48

Eh...
szerencsére van ghost-om. Csak idegesít, hogy nem tudom, mi a probléma, mert előfordulhat, hogy megint belefutok a dologba, és az már uncsi lenne.

#2463 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 08:12

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 8:56

Próbáld ki az always unload dll-t, meg a lefagyott alkalmazások automatikus bezárását. A registry-be kell valahova beírni ezeket, én minden win xp installba betettem. Fejből nem tudom hova kell berakni, meg a pontos szöveget sem, de szerintem gugliban rá lehet találni.

Nem jött össze sajna  :(
Akkor is előfordul a olog, ha teljesen szabályosan lépek ki egy adott 3D-s alkalmazásból  :(

Kép

Sajan a foylamatokról már nem tudtam képet csinálni, mert a rendszer annyira belassult.
Iylenkor hirtelen minden progi elkezdi enni a cput  :(  Minden 30% körül használja. Ha bezárom valamelyiket, akkor másik alkalmazás megy 30-on..)

Az a durva hogy ez már nálam időtlen idők óta így van. Már átestem komplett gépcserén, és legalább 6 winreinstallon  :(
De az eredmény ugyanaz.

Eseménynapló szerint:

Kép

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 02. 13. 08:15 -kor

#2464 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 09:06

Sziasztok!

Létezik olyan program ami a win felhasználói fiókokat ki tudja importálni egy fájlba, minden beállításával együtt, hoigy ha pl egy másik gépre felrakom akkor ugyan az legyen?
Vagy ha csak egy reinstall jön akkor is jó lenne egy ilyen.

Köszi!

#2465 Felhasználó inaktív   indianka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 13. 10:12

Sziasztok

az lenne a problémám, hogy az alig kéthetes új gépemben egy furcsa hibára lettem figyelmes. Azt csinálta hogy bekapcsolás után, nem csináltam semmit, és elkezdett irtózatosan menni a proci. 90-100%-os kihasználtsággal, de úgy hogy még az egér is szaggatott. pedig nem ment semmi. megnéztem task managerben, és azt írta, hogy az rendszer üresjárata eszik 90%-ot, mégis 100%-on ment a cpu. emelllett meg persze érezhetőn dolgozott valamin vehemensen. megnéztem mindnent, kilőttem mindent ami lehetett volna (nod, daemon, firefox...), de semmi változás. ja és közben a vinyó is dolgozott valamin mint az állat, olyan hangot adott ki.
újraindítottam a gépet, és azóta nem jött elő ez a probléma, de aggódom egy kicsit. két hete raktam össze, eddig nagyon szépen muuzsikált, nem vettem észre semmi hibát...

a gép:
C2D E6750
GIGABYTE P35-DS3
GEIL ULTRA 2X1GB 800 MHZ KIT
SAPPHIRE RADEON 2600XT
SAMSUNG 500GB
FSP ATX400PNF

#2466 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 12:20

Idézet: csige - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 10:06

Sziasztok!

Létezik olyan program ami a win felhasználói fiókokat ki tudja importálni egy fájlba, minden beállításával együtt, hoigy ha pl egy másik gépre felrakom akkor ugyan az legyen?
Vagy ha csak egy reinstall jön akkor is jó lenne egy ilyen.

Köszi!

User State Migration Tool

Ez kielégíti a kívánalmaidat.

#2467 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 12:26

Idézet: Eiki - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 13:20

User State Migration Tool

Ez kielégíti a kívánalmaidat.

Köszönöm!  :respect:

#2468 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 12:32

Életem első SATA merevlemeze lesz telepítve, ha minden igaz.
Pár héten belül.
A kérdés sokrétű: pl. van e ütközési lehetőség, a fullra használt 4 db IDE eszközzel ?(más kérdés hogy hova fogom rakni- de aztán a DVD író kivételével mindegyik PATA csak alkalmilag fog működni. Remélem.. )
Mennyire jól tolerál az XP egy 300 gigás ketyerét ? (tudom BIG LBA- tehát SP1/2 )

#2469 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 14:15

Van, főleg az optikai meghajtók szeretik megbolygatni a rendszert. De ezeket jó eséllyel el lehet kerülni, ha a Cable Select állást elfelejted, és a kábel megfelelő helyeire (master-kábelvég, slave-középre) rakod az egységeket, és jó minőségű 80 eres kábelt használsz. A már működő megoldást a S-ATA elvileg sehol nem zavarja meg, de ha olyan a vezérlő (pl. egyes NForce lapok integrált P-ATA/S-ATA vezérlői), és úgy állítod be (pl. hogy az eddig elől lévő P-ATA helyett az egyik pár S-ATA lesz a "Primary channel"), akkor elképzelhető, hogy más helyen fog látszódni egy-egy csatorna, emiatt akár a boot is lehet probléma.
Az XP nagyon jól tolerálja. ;) De SP2 alatt nem javaslom a használatot, és az SP1 önmagában mindenképpen kevés, kell még egy patch is hozzá, hogy pl. hibernálás esetén se okozzon gondot a 128 GB-os határ.

Egy kis ápdét kérdés a topichoz:

Hogyan lehet a Lomtár nevű förmedvényt úgy kiszedni az XP-ből, mintha nem is létezne? Van jobb megoldás egy script-nél, ami bizonyos időközönként letörli az összes meghajtóról a recycl... könyvtárat?

Szerkesztette: brd 2008. 02. 13. 14:53 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2470 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 15:17

Idézet: indianka - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 10:12

Sziasztok

az lenne a problémám, hogy az alig kéthetes új gépemben egy furcsa hibára lettem figyelmes. Azt csinálta hogy bekapcsolás után, nem csináltam semmit, és elkezdett irtózatosan menni a proci. 90-100%-os kihasználtsággal, de úgy hogy még az egér is szaggatott. pedig nem ment semmi. megnéztem task managerben, és azt írta, hogy az rendszer üresjárata eszik 90%-ot, mégis 100%-on ment a cpu. emelllett meg persze érezhetőn dolgozott valamin vehemensen. megnéztem mindnent, kilőttem mindent ami lehetett volna (nod, daemon, firefox...), de semmi változás. ja és közben a vinyó is dolgozott valamin mint az állat, olyan hangot adott ki.
újraindítottam a gépet, és azóta nem jött elő ez a probléma, de aggódom egy kicsit. két hete raktam össze, eddig nagyon szépen muuzsikált, nem vettem észre semmi hibát...

a gép:
C2D E6750
GIGABYTE P35-DS3
SAPPHIRE RADEON 2600XT
SAMSUNG 500GB
FSP ATX400PNF

Lehet hogy az automatikus frissítés keresgélete a frissíteni valót. Olyankor eléggé be tud lassulni.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2471 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 15:50

Idézet: indianka - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 10:12

Sziasztok

a gép:
C2D E6750
GIGABYTE P35-DS3
SAPPHIRE RADEON 2600XT
SAMSUNG 500GB
FSP ATX400PNF

eccer vót, tehát vírus/malware kilőve.

A vinyó hibája még lehetne... tehát adathordozó hiba.
SMART értékek rendben?

(Jah és láttam én is olyant, hogy processz szálon semmi sem volt magas csak a system-> interrupt.
persze vírus volt-- érdemes azért néha kernelidőt is nézni, mert az volt a 99% a CPU time nak.)

#2472 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 15:56

Idézet: brd - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 14:15

Van, főleg az optikai meghajtók szeretik megbolygatni a rendszert. De ezeket jó eséllyel el lehet kerülni, ha a Cable Select állást elfelejted, és a kábel megfelelő helyeire (master-kábelvég, slave-középre) rakod az egységeket, és jó minőségű 80 eres kábelt használsz. A már működő megoldást a S-ATA elvileg sehol nem zavarja meg, de ha olyan a vezérlő (pl. egyes NForce lapok integrált P-ATA/S-ATA vezérlői), és úgy állítod be (pl. hogy az eddig elől lévő P-ATA helyett az egyik pár S-ATA lesz a "Primary channel"), akkor elképzelhető, hogy más helyen fog látszódni egy-egy csatorna, emiatt akár a boot is lehet probléma.
Az XP nagyon jól tolerálja. ;) De SP2 alatt nem javaslom a használatot, és az SP1 önmagában mindenképpen kevés, kell még egy patch is hozzá, hogy pl. hibernálás esetén se okozzon gondot a 128 GB-os határ.

Egy kis ápdét kérdés a topichoz:

Hogyan lehet a Lomtár nevű förmedvényt úgy kiszedni az XP-ből, mintha nem is létezne? Van jobb megoldás egy script-nél, ami bizonyos időközönként letörli az összes meghajtóról a recycl... könyvtárat?

na várjunk csak !
2 év kiesés az kicsit sok ebben szakmában (=IT) :
tehát a pata 2 buszából az egyiket cserélem, ha akarom ha nem a sata 2 db os vezérlőjével
Úgyértem hogy:
2 alaplapi csatorna = 1(primary) ide ág + 1 (secondary) ág
2 csatorna = 1 pata + 1 sata ág
(eveidens hogy áganként 2 eszköz )

Jó bonyolultan írtam:
az a kérdés:
a 2 PATA (4 használt eszköz van már rajta!) ág melett nem mehet egy SATA eszköz sem?

#2473 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 17:17

Neeem, félreértesz. Az esetek egy részében semmi köze egymáshoz a P-ATA és S-ATA vezérlőnek, mert abszolút külön eszköznek számítanak. Viszont vannak olyan olyan vezérlők, ahol az, hogy S-ATA, vagy P-ATA a felület, mindegy, mert úgy kezelik, mintha egy kettőnél többcsatornás P-ATA vezérlő lenne az egész háttértárolókezelés, és emiatt pl. az egyik S-ATA-ra kötött HDD is úgy látszódik, hogy Third Master (vagy hasonló néven fut), tehát mintha a 3. P-ATA csatornán lenne. Ilyen esetben, ez a vezérlő beállítható esetleg úgy, hogy a S-ATA portok közül látszódjon Primary Master-nek az egyik eszköz. Ezért, ha a S-ATA eddig le volt tiltva pl. és most bekapcsolod, akkor előállhat az a helyzet, hogy az eddig Primary Master HDD-d mostantól Third Master lesz.
De mindegyik megoldásnál a S-ATA és a P-ATA (az összes eddigi portja nálad) működhet együtt, nyilván.

Szerkesztette: brd 2008. 02. 13. 17:19 -kor

#2474 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 18:25

Idézet: brd - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 17:17

Neeem, félreértesz. Az esetek egy részében semmi köze egymáshoz a P-ATA és S-ATA vezérlőnek, mert abszolút külön eszköznek számítanak. Viszont vannak olyan olyan vezérlők, ahol az, hogy S-ATA, vagy P-ATA a felület, mindegy, mert úgy kezelik, mintha egy kettőnél többcsatornás P-ATA vezérlő lenne az egész háttértárolókezelés, és emiatt pl. az egyik S-ATA-ra kötött HDD is úgy látszódik, hogy Third Master (vagy hasonló néven fut), tehát mintha a 3. P-ATA csatornán lenne. Ilyen esetben, ez a vezérlő beállítható esetleg úgy, hogy a S-ATA portok közül látszódjon Primary Master-nek az egyik eszköz. Ezért, ha a S-ATA eddig le volt tiltva pl. és most bekapcsolod, akkor előállhat az a helyzet, hogy az eddig Primary Master HDD-d mostantól Third Master lesz.
De mindegyik megoldásnál a S-ATA és a P-ATA (az összes eddigi portja nálad) működhet együtt, nyilván.

jaja értem a dolgot. meg láttam a BIOSban már több deszkánál is ezt a furcsa párosíthatóságot.
Ez a kavarás minden új IDE eszköznél is megtörténhet, főleg ha buszt(prim.-sec.) és pozicíót(master-slave) vált az ember.
Tapasztaltam. Ezért járom körbe ezt a SATA témát.

#2475 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 18:30

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 8:12

Nem jött össze sajna  :(
Akkor is előfordul a olog, ha teljesen szabályosan lépek ki egy adott 3D-s alkalmazásból  :(

Sajan a foylamatokról már nem tudtam képet csinálni, mert a rendszer annyira belassult.
Iylenkor hirtelen minden progi elkezdi enni a cput  :(  Minden 30% körül használja. Ha bezárom valamelyiket, akkor másik alkalmazás megy 30-on..)

Az a durva hogy ez már nálam időtlen idők óta így van. Már átestem komplett gépcserén, és legalább 6 winreinstallon  :(
De az eredmény ugyanaz.

Nekem elég szoftverspecifikusnak tűnik a dolog - régi gépen, új gépen, több xp telepítés után stb. Nem egy konkrét játék kifagyása után áll elő ez a helyzet? Vagy épp pont van egy olyan progid, ami ezt okozza.

szerk 1-2: képek ki az idézetből.

Szerkesztette: Misi_D 2008. 02. 13. 18:31 -kor

A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#2476 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 18:45

Áruljátok el nekem, hogy lehet-e egy kész rendszer alatt vinyót cserélni?
Az infók: beléptetőrendszer számítógépében haldoklik a vinyó, s nem lenne szabad sokáig beléptető nélkül hagyni az épületet (értem ezalatt: 2-3-4-sok óra, amíg egy xp települ). Tehát, nincs valami módszer arra, hogy átrakni a teljes tartalmat egy másik, valószínűleg nagyobb és más márkájú vinyóra?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#2477 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 19:39

Semmi akadálya, 2 egyszerű szabályt kell betartanod (régi HDD=amin most van a Win, új HDD=amire szeretnéd tenni): Az régi HDD-ről futó Win alá ne tedd be az új HDD-t, ill. az átmásolás után, az első, új HDD-ről történő Win indításnál ne legyen bent a gépben a régi HDD (ha letiltod a BIOS-ban, az nem elég!). Maga az átmásolás bármilyen, erre szakosodott programmal történhet, pl. Ghost, Partition Magic, Drive Image... a lényeg, hogy az MBR is átkerüljön, tehát nem elég a file-okat áttolni.
További figyelendő dolog: ha az új HDD nagyobb, mint 128 GB, akkor az SP2-t előbb telepítened kell, ha nem lenne (és nem árt még a másolás előtt), vagy az új HDD-n nem használhatod a 128 GB feletti részt, ill. ide tartozik, hogy nem árt, ha az alaplap (BIOS) is tudja kezelni a nagyobb HDD-t (persze, ha egyáltalán nagyobb lesz az új HDD ;) ).
Update.: bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a HDD csere miatt a Win-t újra kell aktiválni, de ennek semmi akadálya nincs, bármelyik license esetén, csak mondom, hogy készülj fel rá. ;)

Szerkesztette: brd 2008. 02. 13. 19:42 -kor

#2478 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:07

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 18:45

Áruljátok el nekem, hogy lehet-e egy kész rendszer alatt vinyót cserélni?
Az infók: beléptetőrendszer számítógépében haldoklik a vinyó, s nem lenne szabad sokáig beléptető nélkül hagyni az épületet (értem ezalatt: 2-3-4-sok óra, amíg egy xp települ). Tehát, nincs valami módszer arra, hogy átrakni a teljes tartalmat egy másik, valószínűleg nagyobb és más márkájú vinyóra?

ha semmi mas nem valtozik, akkor igy (ezt Én rlgebben még ikszpés korszakomba tobbszor is alkalmaztam)

a meglevo ikszpé mellé betolni az uj vinyot, particionalni.

Aztán egy Live windowst inditani, és mondjuk totalcommanderrel átmásolni a régi rendszert az uj lemezre (olyan programmal kell masolni, ami a jogokat is atmasolja, bár egyuseres rendszernel ez nem lenyeges)

aztán, fixboot, fixmbr, ha szukseges a boot.ini modositasa.
xp elindul, tokoreszik, keri, hogy inditsd ujra, ujrainditod, aztán mar mukodik is.

amugy egy ikszpé telepites egy normalis hardveren 15 perc :p
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2479 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 21:11

Szerintem is jobb ezt újrarakni. Registry és egyéb dolgok az idő előrehaladtával összeszedik a sallangokat.
A tiszta telepítés, nálam max 40 perc, + 10 perc driverek + progik ..na ez max 2 óra is akár.

brd : köszönöm a SEGÍTSÉGET. Már néztem átalakítót is a molexre (régi tápon nincsen SATA POWER  plug :)  :) ) kb 500 ért, vinyót 20 ért helyben, de azt körbenézem inkább . Verseny van nagyon, 20 alatt simán kapok 320asat.

BTW: vannak az ilyen berhelt XP-k, daytona, reborn etc.
Tapasztalatok, vélemények?

#2480 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 21:49

Köszi srácok! Azt hittem, hogy registryben tárolva van a régi vinyó típusa/mérete, és ezzel fogok szívni, de akkor nem. :)

Másik kérdés: mai windows update után nincs hang a gépemen (a sajátomon). Valaki tapasztalt még ilyet?  :confused:

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.