HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#4441 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 13. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: FPeter84 - Dátum: 2012. 06. 13. 01:56

Napközben lesz időm körbemérni, hogy mi is jön ki belőle, illetve mi nem... Az 5Vsb feltehetően megvan, mert az alaplapi LED világít, de a bekapcs gombra nem reagál. Ha áramtalanítom, akkor pár mp múlva rúgnak egyet a ventillátorok és felvillan a 4850-en egy piros LED...

Bár aktívan foglalkozok elektronika tervezéssel és építéssel (katt), de a kapcsolóüzemű tápok elméleti része nagyon távol áll tőlem, nem sokat tudok róluk. A PS_ON bemeneten kellene először vadásznom a hibát? Lehet ott valami bemeneti tranzisztor, logikai elem vagy opto ami megadta magát?

Kondikat cseréld ki a szekunder oldalon és minden mehet tovább.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#4442 Felhasználó inaktív   FPeter84 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 06. 13. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: adax01 - Dátum: 2012. 06. 13. 10:58

Kondikat cseréld ki a szekunder oldalon és minden mehet tovább.

alaposan átnéztem és a hűtőbordák között találtam egy rondán púpos 1000uF/10V elkót > kicseréltem és most elindult gond nélkül. célszerű lenne majd sorban kicserélni benne az összes elkót a-tól z-ig ?

#4443 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 14:17

Üzenet megtekintéseIdézet: FPeter84 - Dátum: 2012. 06. 13. 14:39

alaposan átnéztem és a hűtőbordák között találtam egy rondán púpos 1000uF/10V elkót > kicseréltem és most elindult gond nélkül. célszerű lenne majd sorban kicserélni benne az összes elkót a-tól z-ig ?

Didyman írt egy cikket korábban, érdemes átfutni:

http://logout.hu/cik...mak/teljes.html
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4444 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 13. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: FPeter84 - Dátum: 2012. 06. 13. 00:56

Bár aktívan foglalkozok elektronika tervezéssel és építéssel (katt), de a kapcsolóüzemű tápok elméleti része nagyon távol áll tőlem, nem sokat tudok róluk. A PS_ON bemeneten kellene először vadásznom a hibát? Lehet ott valami bemeneti tranzisztor, logikai elem vagy opto ami megadta magát?

Hát, igen (a mai gyalázatosságokkal piacgeneráló, tudáseltitkolással monopol helyzeteket előállító világunkban) nagyon jó lenne a kapcsolóüzemi tápok lelkivilágáról szóló cikksorozat, tanfolyam. És persze, még sokminden egyébről IS.

Szerkesztette: Gyula2222 2012. 06. 13. 16:52 -kor

#4445 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 06. 13. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: FPeter84 - Dátum: 2012. 06. 13. 14:39

Hát igen.
Ami máshonnan kimaradt
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#4446 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 06. 13. 18:55

No erre vajatok gombot emberek!
Ez egy Chieftec gps 400-ws táp volt még élt.
Azzal kaptam ma hogy Hibajelensége egy kicsit büdös én szerintem inkább amper szaga volt(van)

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: adax01 2012. 06. 13. 18:56 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#4447 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 14. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: adax01 - Dátum: 2012. 06. 13. 19:55

No erre vajatok gombot emberek!
Ez egy Chieftec gps 400-ws táp volt még élt.
Azzal kaptam ma hogy Hibajelensége egy kicsit büdös én szerintem inkább amper szaga volt(van)

Uninstallálta az áramváltó tekercsét. Repedt vasmag miatt hamar el tud szaladni ott a hőmérséklet, aztán potty.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4448 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 06. 19. 23:31

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 06. 14. 23:01

Uninstallálta az áramváltó tekercsét. Repedt vasmag miatt hamar el tud szaladni ott a hőmérséklet, aztán potty.

De ki derült hogy a ventillátór állt előbb meg és utána járt így a táp és ez egy videó szerverben volt benne.
Ami máshonnan kimaradt

#4449 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 20. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: BigWhite - Dátum: 2012. 06. 10. 21:53

<<<

Update:

Szeretnék beszámolni a GX-Lite 600W tápegységről - már amit azóta tapasztaltam: Egy normális 16A-es (szintén B osztályú) kismegszakítóval rendelkező másik házban használom azóta. Soha egyetlen alkalommal sem produkálta azokat a kismegszakító lekapcsolásokat, mint amit a bizonytalan valós karakterisztikájú, panel házbann lévő 6A-es B osztályú kismegszakító csinált. Így teljességgel bizonyos, hogy a tápegység üzemszerűen működik, s eddig hibátlanul is.

Sőt! Az előző 300W-os Codegen tápegységnél egy játék tesztnél (Tomb Raider: Legend – Bolívia pálya) a grafikus kártya (maximális grafikai beállításoknál, és „Next generation” üzemmódban) produkált olyat, hogy a vizes részeknél nagy, fehér háromszögekben villódzott a kép. Mint utóbb kiderült, ez a régi tápegység problémája volt, az-az nem tudott elegendő teljesítményt leadni a videokártyának, (Gainward NVIDIA GeForce 8600 GT - 256 MB) amikor az maximális teljesítményen futott.
Ez a probléma az új tápegység működése alatt megszűnt, a videokártya a tőle elvárható paraméterek mellett tökéletesen működik.
Érdekes tanulság, hogy egy videokártya működését befolyásolhatja a tápegység leadott teljesítménye.

Még egyszer köszönök minden korrekt szakmai véleményt. :respect:

Ui.: Olvastam egy tesztet egy konkrét GX-Lite modellről (700 W-os), ami nagyon tényszerűnek és meggyőzőnek tűnt. Ez is alátámasztja, hogy ez a tápegység egy jó vétel volt.

#4450 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 21. 22:34

Hmm, ez a teszt amúgy semmit sem mond el a tápról. Eleve oszcilloszkóppal kellene vizsgálni terhelésfüggő dolgokat, meg a tartósságról megint semmi felvetés.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4451 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 06. 23. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 06. 21. 23:34

Hmm, ez a teszt amúgy semmit sem mond el a tápról. Eleve oszcilloszkóppal kellene vizsgálni terhelésfüggő dolgokat, meg a tartósságról megint semmi felvetés.

Hát ez igaz. én általában tesztnél műterheléssel voltmérővel és grafikus oszcilloszkóppal szoktam dolgozni nem pedig mindenféle programmal és legalább 3 órán keresztül nyüstölöm őket, mert ezek a feszmérő programocskák hazudnak.

Szerkesztette: adax01 2012. 06. 23. 12:36 -kor

Ami máshonnan kimaradt

#4452 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 24. 11:31

OK. :respect:

Az utóirattól eltekintve csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a szóban forgó tápegység üzemszerűen működik, és valóban kismegszakító probléma volt a mondva csinált galiba oka.

#4453 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 24. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: adax01 - Dátum: 2012. 06. 23. 12:35

Hát ez igaz. én általában tesztnél műterheléssel voltmérővel és grafikus oszcilloszkóppal szoktam dolgozni nem pedig mindenféle programmal és legalább 3 órán keresztül nyüstölöm őket, mert ezek a feszmérő programocskák hazudnak.

Milyen a nem grafikus oszcilloszkóp?

#4454 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 24. 13:09

Üzenet megtekintéseIdézet: BigWhite - Dátum: 2012. 06. 10. 20:25

Később rájöhettek, hogy a konyhára bizony az kevés, (pl. mikrohullámú sütő miatt sem) és kicserélték 16A-esre a konyhai ágat
Mindezt úgy, hogy maradtak az anno lerakott vezetékek, (panelnél a sima falon kívüli kábelcsatornát azért észre lehetne venni) és nem is égtek le.

Ha látsz csatit, akkor okés, de akkor miért nem cserélték a biztit? Ráadásul nem ez a jellemző, hogy kicserélik a drótot. Én panelemben sem tették, simerősnél sem, falban a nulla közös volt, így csomó helyen alapban össze is égett. "Legjobb" a biztit cserélni, oszt ha mégsem vastagabb a vezeték, akkor előbb-utóbb arról tűzoltó írja a jegyzőkönyvet.

Gyulánk elég nagy baromságot mondott ezzel a megszakítócserével, ahhoz imserni kell a hálózatot, meg úgy általában mindent.
Make love not Wor.

#4455 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 24. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 06. 07. 23:07

Szépen kérlek, hogy ne agyalj már meddő témákon, hanem vegyél végre egy rendes tápot!

Majd én aggódom máson, itt a következő példa, mi van akkor ha bekapcsoláskor a lézernyomtató leveri? Vegyek "rendes" lézernyomtatót? Az milyen?
Make love not Wor.

#4456 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 18. 20:42

gyors kérdés: 4 éves 450es Chieftec vagy 5 éves 460as Thermaltake?

Szerkesztette: DGabor 2012. 07. 18. 20:42 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#4457 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 19. 07:03

Csíftek.

#4458 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 20. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 07. 19. 08:03

Csíftek.

kösz :)
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#4459 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 11:20

A Corsair HX650 tápról vannak itt tapasztalatok? Főként az érdekel, hogy mennyire halk és mennyire megbízható?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#4460 Felhasználó inaktív   valkai_elod 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 12:33

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2012. 09. 04. 13:20

A Corsair HX650 tápról vannak itt tapasztalatok? Főként az érdekel, hogy mennyire halk és mennyire megbízható?

Ha jól emlékszem ezek CWT belsővel jönnek. Csak olyan helyről venném, ahol visszaváltják szó nélkül. "Coil whine"-ra emlékszek egy Corsair tápnál ami CWT volt.

Megnéztem gyorsan az árát, ha ennyi pénz van rá, akkor inkább SeaSonic X-660.

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.