HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#4461 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 04. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 24. 13:09

Ha látsz csatit, akkor okés, de akkor miért nem cserélték a biztit? Ráadásul nem ez a jellemző, hogy kicserélik a drótot. Én panelemben sem tették, simerősnél sem, falban a nulla közös volt, így csomó helyen alapban össze is égett. "Legjobb" a biztit cserélni, oszt ha mégsem vastagabb a vezeték, akkor előbb-utóbb arról tűzoltó írja a jegyzőkönyvet.

Gyulánk elég nagy baromságot mondott ezzel a megszakítócserével, ahhoz imserni kell a hálózatot, meg úgy általában mindent.

Rendszeresen gyilkolsz, destruálsz, veszed el gyakran indoklás nélkül, máskor hamis indokokkal mások hitelességét (nem csupán velem téve ezt).
A panel lakások tízezrével, az építőipari pontosságon belül, egyformára vannak megkészítve.
Ebből adódóan, meglehetősen nagy tapasztalat van arról, h mit bír el tartósan, károsodás nélkül a villamos hálózatuk.
Én ezen ismereteim alapján mondtam amit mondtam és ráadásul, egy bekapcsolási áramimpulzus (kismegszakító leverési) hatásának megszüntetésére.
Az a következő kérdés, h az alu vezetékek kötései idővel lelazulnak és ha nem igazítják meg, akkor a kötések megnövekedett átmeneti ellenállásából adódóan túlmelegedéses gondok adódhatnak.

#4462 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 15:29

Sziasztok!

Rendesen le vagyok maradva számítógépes alkatrészek témában, az lenne a kérdésem, hogy egy régebbi Q-Tec PSU-500W táppal kompatibilis-e a Gigabyte GA-H61M-DS2 alaplap, amit most vennék és ezen vajon vannak-e SATA-s tápcsatlakozók. Ha nem muszáj, nem vennék új tápot...
Sajnons a gép messze van tőlem, és amikor odamegyek, már vinném az alkatrészeket, és persze ha muszáj lesz, akkor veszek tápot, és viszem azt is. A Q-Tec oldalán semmit nem írnak kb. a tápról, a download manual link meg hibás...

Előre is kösz, ha tudtok segíteni!
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#4463 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Levente - Dátum: 2012. 09. 04. 16:29

Sziasztok!

Rendesen le vagyok maradva számítógépes alkatrészek témában, az lenne a kérdésem, hogy egy régebbi Q-Tec PSU-500W táppal kompatibilis-e a Gigabyte GA-H61M-DS2 alaplap, amit most vennék és ezen vajon vannak-e SATA-s tápcsatlakozók. Ha nem muszáj, nem vennék új tápot...
Sajnons a gép messze van tőlem, és amikor odamegyek, már vinném az alkatrészeket, és persze ha muszáj lesz, akkor veszek tápot, és viszem azt is. A Q-Tec oldalán semmit nem írnak kb. a tápról, a download manual link meg hibás...

Előre is kösz, ha tudtok segíteni!

Vegyél egy új, minőségi tápot. Azzal a Q-Tec-kel csak gondod lesz a későbbiekben, molex <--> SATA átalakítók, ha most még el is vinné a konfogot, később fog durva tréfákat okozni. Kár lenne egy core-i konfigért.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#4464 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 04. 16:38

Vegyél egy új, minőségi tápot. Azzal a Q-Tec-kel csak gondod lesz a későbbiekben, molex <--> SATA átalakítók, ha most még el is vinné a konfogot, később fog durva tréfákat okozni. Kár lenne egy core-i konfigért.

Oké, köszi, akkor beleszámolom azt is.
Azért azt jól sejtem, hogy egy integrált videokártyás konfigot elbír egy 400W-os Chieftec táp, ugye?

#4465 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 17:00

Akár egy 250W-os is, ha nem lesz benne 4-5 hdd
WoT nick: Atti77

#4466 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Atti - Dátum: 2012. 09. 04. 18:00

Akár egy 250W-os is, ha nem lesz benne 4-5 hdd

Egy SSD meg egy, max. két HDD lesz benne.

#4467 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Levente - Dátum: 2012. 09. 04. 18:02

Az Intel IGP-je valami rohadt gyenge. Egy 20 eFt-s VGA nagyságrendekkel feljebb van és nem kell átkozódni később.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#4468 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 04. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Levente - Dátum: 2012. 09. 04. 18:02

Röhögve elviszi, tehetsz még bele HD6850-et is bőven.

#4469 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 07:55

Üzenet megtekintéseIdézet: valkai_elod - Dátum: 2012. 09. 04. 13:33

Ha jól emlékszem ezek CWT belsővel jönnek. Csak olyan helyről venném, ahol visszaváltják szó nélkül. "Coil whine"-ra emlékszek egy Corsair tápnál ami CWT volt.

Megnéztem gyorsan az árát, ha ennyi pénz van rá, akkor inkább SeaSonic X-660.

A Corsair tápokat a Seasonic gyártja ha jól tudom. De tuti, hogy nem cwt.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#4470 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2012. 09. 05. 08:55

A Corsair tápokat a Seasonic gyártja ha jól tudom. De tuti, hogy nem cwt.

Sajnos nem tuti. Jöttek típusok CWT belsővel is, sőt, napjainkra jellemzően csak azzal jönnek ki... (Állítólag a TX650 v2 az még Seasonic-os. Meg gondolom a HX-ben is azok maradtak, bár amikor én vettem a HX450-emet, úgy rémlik, hogy valamelyik nagyobb tesójában már akkor (2009) CWT volt...)

Idézet

Négy éve a CX400-asban még Seasonic belső dolgozott, de ezt pár éven belül leváltották CWT-re, és a v2 modellek elektronikáját is ez a gyártó szállítja.

http://prohardver.hu...r_cx600_v2.html
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#4471 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 18. 21:31

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2012. 09. 05. 15:23

Sajnos nem tuti. Jöttek típusok CWT belsővel is, sőt, napjainkra jellemzően csak azzal jönnek ki... (Állítólag a TX650 v2 az még Seasonic-os. Meg gondolom a HX-ben is azok maradtak, bár amikor én vettem a HX450-emet, úgy rémlik, hogy valamelyik nagyobb tesójában már akkor (2009) CWT volt...)

http://prohardver.hu...r_cx600_v2.html

Hát ez rossz hír, ezt így nem tudtam, kösz az infot!
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#4472 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 01. 16:19

Üdv!

Legyetek szívesek ajánlani nekem tutira csendes, zenélésre alkalmas tápegységet. Figyelem, itt most nem a ventilátor zaja a problémám, hanem az elektromos zaj.

A hangkártyáim nagyon zajosak, és egyértelműen a táp a ludas ebben. Ez főleg a külső usb kártyám esetében probléma, a folyamatos, kb. 1 khz-es fütyülő alaphang, plusz az egyéb, nem periodikus zajok a gitározást illetve a felvételkészítést lehetetlenné teszik.
Csináltam külső tápot a kártyához, de a problémát csak részben orvosolta, valamennyi fütyülős alapzaj még mindig átjön az usb adatvezetékein. A zaj jellege némileg változik attól függően, hogy a CnQ éppen milyen frekire kapcsolja a processzort.
Azért gondolom, hogy a tápegységet kell cserélni, mert ugyanez a konfig az ősrégi Codegen 300W narancs címkéssel teljesen rendben van, nem zajos, nem fütyöl egyik hangkártya sem. De az már nagyon öreg táp, valami újabb példány kellene.

Nem tudom, hogy van-e ilyen irányú tapasztalat, ha tudtok tuti típust, amelyik stabilabb, zajmentesebb, osszátok meg velem.
Köszi előre is!

#4473 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 10. 02. 07:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Kernelpanic - Dátum: 2012. 10. 01. 17:19

Üdv!

Legyetek szívesek ajánlani nekem tutira csendes, zenélésre alkalmas tápegységet. Figyelem, itt most nem a ventilátor zaja a problémám, hanem az elektromos zaj.

A hangkártyáim nagyon zajosak, és egyértelműen a táp a ludas ebben. Ez főleg a külső usb kártyám esetében probléma, a folyamatos, kb. 1 khz-es fütyülő alaphang, plusz az egyéb, nem periodikus zajok a gitározást illetve a felvételkészítést lehetetlenné teszik.
Csináltam külső tápot a kártyához, de a problémát csak részben orvosolta, valamennyi fütyülős alapzaj még mindig átjön az usb adatvezetékein. A zaj jellege némileg változik attól függően, hogy a CnQ éppen milyen frekire kapcsolja a processzort.
Azért gondolom, hogy a tápegységet kell cserélni, mert ugyanez a konfig az ősrégi Codegen 300W narancs címkéssel teljesen rendben van, nem zajos, nem fütyöl egyik hangkártya sem. De az már nagyon öreg táp, valami újabb példány kellene.

Nem tudom, hogy van-e ilyen irányú tapasztalat, ha tudtok tuti típust, amelyik stabilabb, zajmentesebb, osszátok meg velem.
Köszi előre is!

Nincs tuti tipp, földhuroktól zajonghat, a kodegen lehet, hogy épp a silány felépítése miatt nem volt zajos. A zaj forrása nem feltétlenül a táp, de a földhurkot az zárja.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4474 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 10. 02. 08:00

Nincs tuti tipp, földhuroktól zajonghat, a kodegen lehet, hogy épp a silány felépítése miatt nem volt zajos. A zaj forrása nem feltétlenül a táp, de a földhurkot az zárja.

Üdv didyman Legnagyobb Mester! :)
Jó rég beszélgettünk utoljára ezen a fórumon. Köszönöm a válaszod!

Hááát, éppenséggel lehet hogy ez földhurok, de akkor hogy? Akkor is van, ha az integrált hang megy egymaga, ha letiltom és diszkrét hangkártyát teszek be, ha csak usb- külső van, fejhallgatóval, erősítőre kötve, mindenhogyan. A konfig rém alap, 1 hdd, 1 odd, meg a lap, proci, memória, integrált vga.
Van egy kis multieffektem a gitárhoz, saját külön tápos, ott csak a vezérlés történik usb-n keresztül midi parancsokkal, tápfesz és hangadat nem megy rajta, és még így is teljesen megfütyülteti ezt a kis effektet is, remekül eljut a zaj a készülékbe. Usb-t kihúzom belülle, akkor lecsöndesedik.
Sugároz is a táp (ill. így akkor csak énszerintem a táp), a gitár pick-up a levegőből remekül összeszedi és megszólaltatja ezt a fütyöllést. A Codegent viszont alig szedi, és a hang is normál 100hz brumm.
Szóval mintha gerjedne valami a gépemben. Táp tud gerjedni? Nem lehet ez valami szűretlen kapcsolóüzemből fakadó... nem értek hozzá? Földhurkot elvileg meg lehet szüntetni. Mit csináljak, mit húzzak ki, mit vágjak el?
Ja, egy notival is lepróbáltam az usb kártyát, semmi baja, nem füttyöllött.

HKC táp amúgy, okádós szmájlikat kérem most hagyjuk. :)

#4475 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 02. 15:58

A tuti tipp a teljes elektromos és ELEKTROMÁGNESES (induktív és kapacitív átvitel) leválasztás egy jó optikai csatolón keresztül.
Az Asus M2 alaplapomnál USB-s hanggal tudtam csak elérni, h ne vartyogjon és ne szóljon bele még az egérmozgatás is (ami ugyi, nem táp szintű problema).
Azt nem tudom, létezik e ilyen (kétoldali betáplálású) leválasztó a kereskedelmi hálózatban.

#4476 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 03. 11:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 10. 02. 16:58

A tuti tipp a teljes elektromos és ELEKTROMÁGNESES (induktív és kapacitív átvitel) leválasztás egy jó optikai csatolón keresztül.
Az Asus M2 alaplapomnál USB-s hanggal tudtam csak elérni, h ne vartyogjon és ne szóljon bele még az egérmozgatás is (ami ugyi, nem táp szintű problema).
Azt nem tudom, létezik e ilyen (kétoldali betáplálású) leválasztó a kereskedelmi hálózatban.

Szia, köszönöm a választ.
Tudom, hogy az optika sokmindenre gyógyír, de sajnos ide nem megoldás.

#4477 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 01:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Kernelpanic - Dátum: 2012. 10. 02. 15:48

Sugároz is a táp (ill. így akkor csak énszerintem a táp), a gitár pick-up a levegőből remekül összeszedi és megszólaltatja ezt a fütyöllést. A Codegent viszont alig szedi, és a hang is normál 100hz brumm.
Szóval mintha gerjedne valami a gépemben. Táp tud gerjedni? Nem lehet ez valami szűretlen kapcsolóüzemből fakadó...

HKC táp amúgy, okádós szmájlikat kérem most hagyjuk. :)

Nehéz lesz ezt egyértelműen behatárolni. Igen, okozhatja a táp is (mondjuk a HKC-ról megvan a véleményem), de okozhatja a kábelezés, a VGA kártya (alapszabály hogy a hangkártyát a VGA-tól minél távolabbi slotba rakjuk), a géphez túl közel lévő árnyékolatlan monitor, esetleg egy földeletlen vagy rossz földelésű konnektor is.

Mindenesetre inkább leírom az én digitalizálásra használt gépemet, hátha segít valamit.
Abit IT7 MaxII alaplap, 512 Mega Ram, 2,8Ghz Northwood, Matrox G400 Vga, 350W-os eredeti Sirtec táp (a belseje egyszerűen csodálatos, tavaly cseréltem benne az összes kondenzátort Rubycon és Yamicon típusakra - az előző garnitúra 7 év után már elfáradt egy kicsit!). Terratec EVX és M-Audio Delta 44-es hangkártyák vannak a gépben (az alaplapi szigorúan letiltva!), a hozzákapcsolt lemezjátszóban Shure valamint Ortofon MC 20 hangszedők vannak (ez utóbbi mozgótekercses). Magnószalagok átvételére pedig egy Revox B700-as szolgál.

Felvételhez az M-audio paneljét használom, ez -100 DB-ig kalibrált, a teljes berendezés saját zaja rövidrezárt vonalbemenetnél -87 -90 Decibel között ingadozik. Természetesen a hozzákapcsolt készülékek ennél magasabb zajszintet produkálnak. Az érzékenységükre viszont jellemző, hogy felvételkészítésnél a mobiltelefonokat ki kell kapcsolni, különösen az Ortofon és a Revox érzékenyek rá (még 20 méterről is hallható, amikor keresik a hálózatot!)

A gép előtt egy 600W-os Smart UPS van, hogy a hálózatról se szedjen össze zavart.

Tehát össze lehet hozni egy nagyjából zajmentes berendezést - próbálkozni kell (nekem sem egyből jött így össze).

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2012. 10. 05. 01:56 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#4478 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 12:13

Szia, köszönöm a válaszod!

Hú, ottan nálad nagyon finom dolgok vannak. Nekem ennél jóval egyszerűbb igényeim vannak. ESI UGM96 usb hangkártya, ASIO driverrel (a realtime megszólaláshoz), gitáramp-szimulátor progi, és kész. Ja és egy belső Terratec Aureon Sky a zenehallgatáshoz.
DirectX módban nincs zaj amúgy, (vagy nem hallom), tehát zene felvétele, lejátszása, skype mikrofonja stb. teljesen rendben szól mindkét kártyán. A zsiványság az ASIO driver elindulásával veszi kezdetét. Beindul a zaj, és ezt az effektek, főleg a torzítók szépen fölerősítik. Na ott aztán van minden, fütyül, súg-zúg, vartyog, egy komplett esőerdő szólal meg a hangszórókból.
Jobb híján most a Codegen táp van a gépben, lehalkított ventilátorral. Határozottan szebben szólnak a dolgok most, a realtime gitárhang állat jó, pedig a külső tápot is kihúztam az ESI kártyából, az usb-n kapja a naftát. De egy sima cédét hallgatva is kellemesebb, dinamikusabb a hang (már amennyiben ilyenkor nem placebo-hatást érzékelek :D).
Szóval Codi marad egyelőre, és keresem az utódját.

#4479 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 05. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Kernelpanic - Dátum: 2012. 10. 05. 12:13

Szóval Codi marad egyelőre, és keresem az utódját.

Nézd - ha az a Codegen táp bevált csak kicsit öregnek tartod, fel kell újítani. A maga árkategóriájában egyébként nem tartom rossz tápnak. Persze az olcsóságnak ára van, de maga az alapkonstrukció jó.

Ki kell cserélni a primerkörben a két 13007-es tranzisztort 13009-re, a kimeneti MBR2060CT kettősdiódákat MBR3060CT-re, az összes vacak HEC kondenzátort Rubycon-ra (a vezérlő IC pufferét pedig Yageo-ra, ez kritikus!). A kimeneti 1000 mikrós pufferek helyett érdemesebb 2200 mikrofarádosokat használni a stabilabb kimeneti fesz és a jobb szűrés érdekében.

A ventillátort meg kell pucolni, a tengelyét vékonyan megkenni Liton zsírral - soha az életben nem fog zörögni vagy beállni.

Az így átalakított tápok több éve kifogástalanul működnek, még egyetlenegy sem került vissza. Persze egy FSP minőségét nem lehet elérni, de a módosítások után legalább a rájuk írt teljesítményt garantáltan leadják (eredeti állapotukban messze nem!)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#4480 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 09. 10:00

Egy viszonylag korosabb ( 5-6 év) 350W-os chieftec tápot szerintetek érdemes javíttatni? Először csak rendkívül magas (alig hallható) sípoló hangot adott, majd már nem is indul vele a gép. Egyáltalán léteznek ma még ilyen javító műhelyek, vagy már teljesen egyeduralkodó a dobdkiésvegyél újat szemlélet?

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.