HWSW Informatikai Kerekasztal: Tápkérdés... IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tápkérdés... IV. Kérdések, tapasztalatok tápegységekről Értékeld a témát: -----

#4401 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 24. 16:52

Az elektromos teljesítmény

Keressünk kapcsolatot az izzólámpák teljesítménye (P), üzemi feszültsége (230 V) és a rajtuk átfolyó áram (I) között. Ennek érdekében állítsunk össze áramkört, amelynek segítségével egymás után több, különböző teljesítményű, ám minden esetben 230 V feszültségre méretezett izzólámpát vizsgálhatunk. Az áramkörben lévő feszültségmérővel az izzólámpára eső feszültséget mérhetjük. A különböző teljesítményű lámpák esetén olvassuk le az izzón átfolyó áramot, miközben az izzóra eső feszültség 230 V körüli érték:

Ha összeszorozzuk a feszültség és az áramerősség értékét, akkor észrevehetjük, hogy a szorzat kerekítve megegyezik az izzón megadott teljesítmény számértékével. Ez nem véletlen egyezés, hanem egy fontos fizikai összefüggés következménye. Általánosan igaz, hogy egy fogyasztóelektromos teljesítménye megegyezik a fogyasztóra kapcsolt feszültség és a rajta átfolyó áramerősség szorzatával. Képlet segítségével ezt így fejezhetjük ki:

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4402 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 05. 24. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: victorio1987 - Dátum: 2012. 05. 24. 15:50

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.
Tönkrement az Asus notebook adapteri töltője, ami 3,42A kimeneti volt.
Elementem és vettem egy hasonló töltőt, aminek a dugasz mérete megegyezik a volt Asus töltőjével, csak az a bíbí, hogy ez 4,74A a kimenete.
Az a kérdésem, hogy akkor az új ugyanolyan dugasszal ellátott adapter, aminek most 4,74A a névleges kimeneti teljesítménye, használható e a régebbi 3,42A helyett. Nem fogja e tönkrevágni ez az új nagyobb teljesítményű adapter az Asus notebookot. Addig nem akarom megpróbálni, míg valaki azt nem mondja, hogy használhatom.
Köszönöm a választ, ha valaki tudja rá.
Üdv
Viktor

Ezt te nyugodtan használhatod az az érték az azt jelenti hogy max akkora áramerősségű fogyasztót köthetsz rá nem fogja tönkretenni, legfejeb tovább bírja a táp.

Szerkesztette: adax01 2012. 05. 24. 18:56 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#4403 Felhasználó inaktív   victorio1987 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 25. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: adax01 - Dátum: 2012. 05. 24. 19:53

Ezt te nyugodtan használhatod az az érték az azt jelenti hogy max akkora áramerősségű fogyasztót köthetsz rá nem fogja tönkretenni, legfejeb tovább bírja a táp.

Köszönöm.

#4404 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 10:02

Tegnap (72 órán belül) vettem egy tápegységet, ami jóval nagyobb teljesítményre képes, mint amire jelenleg szükségem van. (Azért, hogy halk maradjon, illetve a későbbiekben ne legyen gond konfigurációváltásnál.)

Tegnap és ma is az alábbiakat tapasztaltam: Amikor a hálózati elosztó kapcsolóját HIDEG állapotban bekapcsolom, a kismegszakító lecsap. Csak HIDEG indításnál van ez, és azelőtt, mielőtt még a számítógépet bekapcsolnám, tehát csak áram alá kerül a tápegység. Előző, 300W-os tápegységnél nem volt ilyen probléma.
Jelenleg panelházban próbáltam, nem látszik az adatlapja a kérdéses kismegszakítónak, de zöld színű a kapcsolója, és vélhetően 6 A-es, de hogy milyen osztályú, az talány. Ha valaki esetleg Bp.-i, 10 emeletes panel kis garzonban lakik, megírhatná a típust. (Szerintem azonosakkal szerelték anno mindegyiket.)
Megj: A porszívó maximális fordulatszámon szintén leveri a biztosítékot, ami 1500 W-ot fogyaszt, de alacsonyabb fordulatszámról indítva nincs ez a gond, mivel akkor nem vesz fel akkora induló áramot. Ebből adódóan vélhetően B osztályú lehet a kérdéses kismegszakító.

Hálózati elosztóba dugaszolt eszközök - adatlapjukon feltűntetett adatok:
Monitor: LG L1915S LCD 19” 4/3 - 240V 50/60 Hz 1 A
Aktív hangszóró: Genius SP-G16 - 230V 50 Hz: 0,09A
Tápegység Coolermaster GX-Lite 600W: 200-240V 5A (aktív PFC)

Áramerősségeket összeadva elvileg vinnie kellene egy 6A-es kismegszakítónak.

Normál működés ez, vagy tápegység hiba? Kapcsolóüzemű tápegység indulás előtt, az áram rákapcsolásakor produkálhat ilyet normál üzemi állapot szerint?
Tisztában vagyok vele, hogy kapcsolóüzemű tápegység bekapcsolásakor rövid ideig nagy áramfelvétel jöhet létre. A problémát ez okozza?

Ui.: A kismegszakító szóra rákerestem, de nem találtam releváns találatot.

Szerkesztette: BigWhite 2012. 06. 06. 10:20 -kor

#4405 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 10:51

Update: Meleg állapotban is tapasztaltam a fentebb leírtakat.
Pl. így is:
1. tápo a kapcsolójával lekapcsol
2. dugalj kapcsoló bekapcsol (aktív hangszóró / monitor üzemel)
3. táp kapcsolójával bekapcsol

#4406 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 06. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: BigWhite - Dátum: 2012. 06. 06. 12:02

Tápegység Coolermaster GX-Lite 600W: 200-240V 5A (aktív PFC)

Azonnal vidd vissza azt az ipari hulladékot, és vásárolj TÁPEGYSÉGET helyette, szerintem... :)
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#4407 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 11:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 06. 06. 19:39

Azonnal vidd vissza azt az ipari hulladékot, és vásárolj TÁPEGYSÉGET helyette, szerintem... :)

Ipari hulladék? Megosztanád velem azt, hogy mire alapozod ezt az állításodat?

Szerinted milyen tápegységet kellene vásárolnom helyette? Esetleg ajánlanál hasonló teljesítményűt ebben az árszegmensben? (16 eFT)

#4408 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: BigWhite - Dátum: 2012. 06. 07. 13:43

Ipari hulladék? Megosztanád velem azt, hogy mire alapozod ezt az állításodat?

Szerinted milyen tápegységet kellene vásárolnom helyette? Esetleg ajánlanál hasonló teljesítményűt ebben az árszegmensben? (16 eFT)

Szia, röviden 2 dologra, úgy mint tesztek és a tapasztalataim.

1. Lassan már egy éve, hogy magam is új gép vásárlása előtt álltam, és bevallom, magam is szemeztem a CM-tápokkal (a listámon volt az is, többek között), de gyorsan le is tettem róla, miután elolvastam ezt:

http://www.hardocp.c..._supply_review/

Itt a nem-lite, hanem sima GX 650-en verik el a port, és nem kicsit, mert szép nagy FAIL-t kapott az amerikai fiúktól. Ezek után már nem akartam CM-et, legalábbis tápban. Valamit azért mégis vettem tőlük: gépházat, táp nélkül. Abból ugye nem lehet baj és eddig, nem is lett... :D

2. Tapasztalataim: egy tápnál szerintem MINDIG gyanús, ha lenyomja a kismegszakítót, uh. magam ezt semmi esetre se tekinteném normális működésnek! Azért (is) szóltam hozzá, mivel magam is az általad emlegetett "10-emeletes panelban" virulok, Óbudán. A szobámban 3 db PC van, mindháromban CORSAIR-táp (persze, általában nem egyidőben járatva). A villanyórát még egyik se nyomta le, az általad leírt szcenáriók egyikében se.

Ajánlani azért nem ajánlom őket, mert ezek közül bizony egyik se 16 ezer volt, hanem mindegyik több. A legkisebbet (VX 450) vettem még olyan 19K körül. Ez neked is megfelelne elviekben, gyakorlatilag viszont már sajna nem kapni... :(

Gondolom, más is hozzá fog majd szólni, hogy 16K körül mi az, amit most érdemes venned -- nekem magamnak mindenesetre, a CM-tápok eszembe se jutnának már (legalábbis, ez a GX-sorozat biztosan nem).

Szerkesztette: Macikák 2012. 06. 07. 16:36 -kor

#4409 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 16:42

Az indítási áramfelvétel csak egy dolog. A bemeneti pufferkondenzátoroknak fel kell töltődniük és a bekapcsolási áramerősség csak a bemenőkör ellenállását (ohmos, induktív (szűrő induktivitás) mutatja.

#4410 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 06. 07. 16:24

Szia, röviden 2 dologra, úgy mint tesztek és a tapasztalataim.

1. Lassan már egy éve, hogy magam is új gép vásárlása előtt álltam, és bevallom, magam is szemeztem a CM-tápokkal (a listámon volt az is, többek között), de gyorsan le is tettem róla, miután elolvastam ezt:

http://www.hardocp.c..._supply_review/

Itt a nem-lite, hanem sima GX 650-en verik el a port, és nem kicsit, mert szép nagy FAIL-t kapott az amerikai fiúktól. Ezek után már nem akartam CM-et, legalábbis tápban.

Azt olvastam, hogy a GX-Lite "pozíciójukat tekintve valahol a GX és az Extreme széria között helyezkednek el, a közép és felső-közép kategóriát célozva." A teszt tényleg érdekes és nem megnyerő, de lehet a GX-ből ebből következtetést levonni a GX-Lite-ra vonatkozóan? Ismertek a két típus közötti pontos különbségek?
Szummázva lehet ez alapján elítélni a teljes CoolerMaster táp családot?

Valamit azért mégis vettem tőlük: gépházat, táp nélkül. Abból ugye nem lehet baj és eddig, nem is lett... :D

:laugh:
Én is szemezgetek most egy Cooler Master Centurion 532-el, igaz használtan. Valahogy nem okoz számomra megrázkódtatást, hogy nem új egy jó ház. :)

2. Tapasztalataim: egy tápnál szerintem MINDIG gyanús, ha lenyomja a kismegszakítót, uh. magam ezt semmi esetre se tekinteném normális működésnek! Azért (is) szóltam hozzá, mivel magam is az általad emlegetett "10-emeletes panelban" virulok, Óbudán. A szobámban 3 db PC van, mindháromban CORSAIR-táp (persze, általában nem egyidőben járatva). A villanyórát még egyik se nyomta le, az általad leírt szcenáriók egyikében se.

Én most 10 emeletesben, Angyalföldön, majdnem "szemben" ahol laksz.
Kis garzon szintén?
Szintén zöld színű gombja van az előszobában lévő kismegszakítónak? Itt van egy 16A-es B osztályú, és a többi háromnak nincs meg az a kis matricája, amire fel lenne tüntetve.
Azonban az kissé gyanús, hogy a max. 1500 W (normál 1200W) terhelés felvételű porszívó is lecsapja a kismegszakítót maximális fordulatszámú indításnál, s ez ugye 6,5A - amit azért még elvileg el kellene bírnia még egy 6 A-es kismegszakítónak is. Meleg állapotban a porszívó időnként indítható biztosíték lekapcsolás nélkül. (Vlhetően kisebb akkor a motor induló árama.)

A táp probléma pedig hol van hol nincs. Időnként indul, időnként lecsap a kismegszakító. Azonban egy lecsapott kismegszakító után a következő áramráadás már mindig sikeres. Talán mert a pufferkondenzátorok már fel vannak töltve, és nincs akkora induló áram.

#4411 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 22:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 06. 07. 16:42

Az indítási áramfelvétel csak egy dolog. A bemeneti pufferkondenzátoroknak fel kell töltődniük

Ami vélhetően nagyobb kapacitású egy nagyobb teljesítményű tápban. Igaz?

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 06. 07. 16:42

és a bekapcsolási áramerősség csak a bemenőkör ellenállását (ohmos, induktív (szűrő induktivitás) mutatja.

Azonban ha van egy gyári adat (jelen esetben 5A) akkor vélhetően ennél nagyobb nem lesz a bekapcsolási áramerősség.
A működési áram pedig még 600W-on és 86%-os hatásfokon sem lesz több 3A-nél, (esetemben pedig 300W-ot sem éri el a gép teljesítménye) így evidens, hogy működés közben nincs kismegszakító probléma.

A kérdés az indulásra vonatkozik, hogy akkor ez mégis üzemszerű állapot egy vélhetően 6A-es / B osztályú (?) kismegszakítónál?

#4412 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 22:07

Üzenet megtekintéseIdézet: BigWhite - Dátum: 2012. 06. 07. 23:52

Azt olvastam, hogy a GX-Lite "pozíciójukat tekintve valahol a GX és az Extreme széria között helyezkednek el, a közép és felső-közép kategóriát célozva." A teszt tényleg érdekes és nem megnyerő, de lehet a GX-ből ebből következtetést levonni a GX-Lite-ra vonatkozóan? Ismertek a két típus közötti pontos különbségek?
Szummázva lehet ez alapján elítélni a teljes CoolerMaster táp családot?

Én most 10 emeletesben, Angyalföldön, majdnem "szemben" ahol laksz.
Kis garzon szintén?
Szintén zöld színű gombja van az előszobában lévő kismegszakítónak? Itt van egy 16A-es B osztályú, és a többi háromnak nincs meg az a kis matricája, amire fel lenne tüntetve.
Azonban az kissé gyanús, hogy a max. 1500 W (normál 1200W) terhelés felvételű porszívó is lecsapja a kismegszakítót maximális fordulatszámú indításnál, s ez ugye 6,5A - amit azért még elvileg el kellene bírnia még egy 6 A-es kismegszakítónak is. Meleg állapotban a porszívó időnként indítható biztosíték lekapcsolás nélkül. (Vlhetően kisebb akkor a motor induló árama.)

A táp probléma pedig hol van hol nincs. Időnként indul, időnként lecsap a kismegszakító. Azonban egy lecsapott kismegszakító után a következő áramráadás már mindig sikeres. Talán mert a pufferkondenzátorok már fel vannak töltve, és nincs akkora induló áram.

Nna. kedves barátom, már itten átmegyünk ingatlanközvetítő totyikba, oszt majd a jó Ciciember jól az orrunkra üt... :laugh:

Nem, ez 68nm-es kéró, a villanyóra-helység nevú lyukban pedig bevallom, fogalmam se, mikor is jártam utoljára (főleg, mivel le van rácsozva a szembe-folyosón, de ez ugye panel-only titok). Szépen kérlek, hogy ne agyalj már meddő témákon, hanem vegyél végre egy rendes tápot! Ami, persze távolról se az általad vásárolt CM-csoda = csoda, hogy bebutul, jah! :laugh:

#4413 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 07. 22:52

:offtopic: Elnézést kérek, kiegészítés!

A lakásunkat mi 1999 tavaszán felujíttattuk. Az idő tájt lecserélésre kerültek a LAKÁSON BELÜLI kapcsolótábla, ill. az összes konnektor is földeltekre, ugyanis az említett probléma nálunk is fennállt: pl., lecsapta a villanyóránkat még az ENERGOMAT-mosógépünk is. Magam, akkortájt egy = 1 PC-vel rendelkeztem (AMD 5x86 killer) itthon, de még az is AT-s volt és persze se internet, se semmiféle CORSAIR-tápegység.... :lol:

A programozói iskola, persze más történet volt: ott ropogós, vadiúj, 500 MHz-es Pentium III-ak hasítottak a gépteremben, és természetes, hogy internet-kapcsolat is volt már akkoriban is, persze! :laugh:

Magam minden esetre örültem, hogy lyuk van a ... egyáltalán, no mindegy! Ez egy hosszú sztori, ami szvsz. nem ide tartozik, uh. ON!

(A kismegszakító bekapcs-gombja a villanyóra-helységben emlékeim szerint, mintha valóban sötétzöld lenne.)

:respect:

Szerkesztette: Macikák 2012. 06. 07. 23:12 -kor

#4414 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 08. 06:33

Üzenet megtekintéseIdézet: BigWhite - Dátum: 2012. 06. 07. 23:00

Ami vélhetően nagyobb kapacitású egy nagyobb teljesítményű tápban. Igaz?

Azonban ha van egy gyári adat (jelen esetben 5A) akkor vélhetően ennél nagyobb nem lesz a bekapcsolási áramerősség.
A működési áram pedig még 600W-on és 86%-os hatásfokon sem lesz több 3A-nél, (esetemben pedig 300W-ot sem éri el a gép teljesítménye) így evidens, hogy működés közben nincs kismegszakító probléma.

A kérdés az indulásra vonatkozik, hogy akkor ez mégis üzemszerű állapot egy vélhetően 6A-es / B osztályú (?) kismegszakítónál?

Minden tápnak van egy inrush current értéke. Ez az az áram, ami a normál üzemin felül terheli a hálózatot, amikor a táp feszültség alá kerül. A kondi üresen kb. rövidzárként visselkedik, ezt az áramot korlátozza egy NTC (hidegen 4-5Ohm-os ellenállás, ami a befolyó áram hatására megmelegszik, ellenállása lecsökken-ez azért jó, mert hidegen korlátozza azt a pillanatnyi, akár 100A-es áramot, amikor meg már csak felesleegesen fűtene el több Wattot, akkor már kicsi az ellenállása, mert a rajta folyó áram melegíti). A ráírt 5A az üzemi értékre vett maximum áramerősség. A 6A-es B-s kismegszakítót simán lekínálja, ez nem probléma. Nagyobbra sajnos nem szabad cserélni, mert minősíttetni szükséges hozzá a hálózatot. Egy soros tekerccsel lehet korlátozni a dolgot, a tekercs ugyanis a minél meredekebb áramváltozásra annál nagyobb ellennállást fejt ki, kissé rontva a teljesítménytényezőt.
A kismegszakító leoldása sokmindentől függ, van benne bimetallos hőkioldás, ami a tartós éppenhogy terhelésre old le, valamint az egész idő- és terhelőáramfüggő, plusz gyártási szórás. Tehát minél rövidebb az impulzus, annál nagyobb csúcsot bír megtartani. A porszívó relatív hosszú, sok-sok perióduson keresztül tart, mire a rotor megmozdul és az áram lecsökken rajta, a tápnál rövid az impulzus, de annál magasabb a csúcs. Esetleg C jelűt meg lehet póbálni helyette, az lomhább, de a porszipó valószínűleg azt sem fogja hidegen hagyni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4415 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 08. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: BigWhite - Dátum: 2012. 06. 07. 22:00

Az indulási áramlökés üzemszerű. Ezt vagy "tudja" a kismegszakító, vagy nem.
Mivel ez egy szakaszoló, simán kicserélhető egy nagyobbra.
Áthidaló megoldás egy bekapcsolási előtét ellenállás (példul egy izzó), amit utána egy kapcsolóval rövidre lehet zárni.

#4416 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 06. 08. 15:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 06. 08. 15:10

Mivel ez egy szakaszoló, simán kicserélhető egy nagyobbra.

A megszakító?
Make love not Wor.

#4417 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 08. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 06. 08. 15:13

A megszakító?

Igen, ez egy lakáson belüli szakaszoló, az előszobában van, nincs is mellette árammérő: nyugodtan cserélhető lenne, és jelenleg is külöbözőek vannak. Vélhetően 3X6A, 1x16A kiszerelésben. (Vlaszínűleg mind a négy B osztályú)
Egy hosszabbítóval megnéztem a 16A-es ágon, ott nincs probléma. (Persze többször kellene tesztelni.)

A (vélhetően) 6A-es B osztályú kismegszakító időnként lekapcsolása ellenére úgy tűnik, a tápegység üzemszerűen és tökéletesen működik.

Szerkesztette: BigWhite 2012. 06. 08. 18:04 -kor

#4418 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 08. 18:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 06. 07. 22:07

vegyél végre egy rendes tápot! Ami, persze távolról se az általad vásárolt CM-csoda = csoda, hogy bebutul, jah! :laugh:

Akkor vissza a témára: három kérdés még nyitott: :)

- Lehet a GX tesztből következtetést levonni a GX-Lite-ra vonatkozóan?
- Ismertek a két típus közötti pontos különbségek?
- Summázva lehet ez alapján elítélni a teljes CoolerMaster táp családot?

#4419 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 08. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: BigWhite - Dátum: 2012. 06. 08. 20:03

- Lehet a GX tesztből következtetést levonni a GX-Lite-ra vonatkozóan?
- Ismertek a két típus közötti pontos különbségek?
- Summázva lehet ez alapján elítélni a teljes CoolerMaster táp családot?

Hogyne lehetne, max. Te ezt nem fogadod el! :laugh:

A lite-elnevezés (nem csak a CM-nél), rendszerint mindig gyengébb minőséget takar az eredeti termékhez képest, persze némileg kedvezőbb áron.

CM OEM-je a Seventeam a mellékelt teszt szerint is -- nem a leghírhedtebb, de léteznek jobbak is nála, szerintem.

A Te személyes döntésed, hogy kockáztatod-e továbbra is a géped egy ilyen "minőségű" tápegységgel. Néha lecsapja, néha elindul, oké!

Aztán egyszer már nem fog -- elindulni, jah! És még örülhetsz, ha nem visz mást is magával a gépedből a megpusztulása során.

#4420 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 06. 08. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2012. 06. 08. 18:48

Hogyne lehetne, max. Te ezt nem fogadod el! :laugh:

Szívesen meghallgatlak. Épp most teszem fel a kérdést egy másik fórumon is. :)

OFF:
Ha szeretnéd, privátban megadom a linket, ami oda mutat, vagy leírom a teljes témát privátban.

(A vásárlástól még indoklás nélkül elállhatok. Legkésőbb vasárnap kellene megrendelnem a másik tápot, hogy hétfőn átvehessem. Hétfőn le kell zárnom a kérdést.)
ON

Szerkesztette: BigWhite 2012. 06. 08. 19:11 -kor

Téma megosztása:

• (239 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • Utolsó »