HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VI. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#2121 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 17. 07:24

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 7:52

Borzasztó zavaró? Miért hol kellett volna lefényképezni? Beton elött? :think:

Nézd... én nem azt mondtam, hogy LETT VOLNA lehetőséged másmilyen háttér előtt lefotózni ezt a madarat, de ilyenkor dönteni kell: vagy megcsinálod a képet így ezzel a háttérel, vagy addig dolgozol amíg nem találsz egy jobbat.
A fotózás erről (is) szól.
RDaneel_hu

#2122 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 09:48

4 napig órákat rostokoltam kinn hogy madarakat fotózzak, csaliztam is, minden :). Ez lett a legjobb(an tetsző). Sajnos az állatok olyanok, hogy a környezetük színét veszik fel; én is jöbban örülnék ha más színű háttér elött lenne. Ettől elvonatkoztatva még úgy érzem válaszolhattál volna hogy melyik verzió néz ki jobban, a szinesített/élesített vagy a másik. (A kisebbiket sajna az art-work motorja lerontotta kicsit minőségben, főleg a szeme körül érhető tetten :( )
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2123 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:09

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 10:48

4 napig órákat rostokoltam kinn hogy madarakat fotózzak, csaliztam is, minden :). Ez lett a legjobb(an tetsző). Sajnos az állatok olyanok, hogy a környezetük színét veszik fel; én is jöbban örülnék ha más színű háttér elött lenne. Ettől elvonatkoztatva még úgy érzem válaszolhattál volna hogy melyik verzió néz ki jobban, a szinesített/élesített vagy a másik. (A kisebbiket sajna az art-work motorja lerontotta kicsit minőségben, főleg a szeme körül érhető tetten :( )

Hát ez nem túl könnyű kérdés, ahogy Bogdan írta... ha ennyire nem homogén a háttér színe - ergó zavaróan hat a kép lényegére, akkor biza valahogy el kell mosni a hátteret. Ez egy teleobjektív használatával nem túl nehéz feladat, de ha valami Bridge vagy kompakt géppel fotózol, akkor bizony a kis érzékelő miatt a mélységélesség sajnos nagyon megnőhet és a háttér is viszonylag "éles" tartományban marad.

Egy kompakt esetén nem is nagyon lehet kis mélységélességet előcsalni a masinából, hacsak nem nagyon-nagyon közel vagy a témához.
Nem mondom, hogy ilyesmit könnyű kompakttal vagy Bridge-dzsel fotózni, de nem lehetetlen.
Ha pedig a dög belevész a környezetbe, akkor még mindig segítségül hívhatod a fényt. :)
Ha pedig nincsenek jó fények, akkor nem kell kimenni fotózni... akkor kell amikor van.  :up:

Szerkesztette: RDaneel_hu 2007. 10. 17. 10:11 -kor

RDaneel_hu

#2124 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:52

Egy másik álcázóművész...

:D
RDaneel_hu

#2125 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 11:43

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 11:52

Egy kis háttérelmosás történt már; 300mm-nél f4/9 amit tudok 1/1,6"nál. Evvan. Elég szokott lenni, itt a terepszín és a nagy crop miatt nem a legjobb. Itt az eredeti.

Ezt a vadállatot azért könnyebb volt sztem elkapni kicsit :p
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2126 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 11:59

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 12:43

Egy kis háttérelmosás történt már; 300mm-nél f4/9 amit tudok 1/1,6"nál. Evvan. Elég szokott lenni, itt a terepszín és a nagy crop miatt nem a legjobb. Itt az eredeti.

Ezt a vadállatot azért könnyebb volt sztem elkapni kicsit :p

ezt most nem rosszindulatból: a géped nem alkalmas arra, hogy ilyen körülmények között ezt a képed jól elkészítsd. akkor sem, ha négy órát vársz rá, és lesz egy valamilyen kép, mert nem lett jó. a nézőt nem érdeklik a körülmények :) ez egy ilyen műfaj, vannak dolgok, amiket kompakttal nem lehet megcsinálni jól, bármennyire akarod, és bármennyire kreatív vagy :)
strandkorlátkék ifával sem véletlenül nem szoktak gyorsulni a ringen ;)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2127 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 12:00

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 12:43

Egy kis háttérelmosás történt már; 300mm-nél f4/9 amit tudok 1/1,6"nál. Evvan. Elég szokott lenni...

Ez milyen masina?
RDaneel_hu

#2128 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 12:16

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 12:59

...akkor sem, ha négy órát vársz rá, és lesz egy valamilyen kép, mert nem lett jó. a nézőt nem érdeklik a körülmények :)

Ez a legfontosabb kitétel. :)
Persze azért ha a jetit lefotózta volna, akkor most valószinüleg a világ egyik leghíresebb fotósa lenne belőle. :)
Mert akkor biztos nem azt nézzük, hogy milyenek a fények. :D
RDaneel_hu

#2129 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 12:58

mar aki.. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2130 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 13:32

qnadam: Tisztában vagyok vele hogy nem a legjobb a célra :respect:
Amiket eredetileg lőni akartam eredetileg közelebb voltak. Aztán mégse :D

Fuji S9600

Hogy teljesen alkalmatlan az túlzás, de itt mrá nem tudok elég kis mélységélességgel dolgozni, és nem ártott volna nagyobb tele/ha közelebb tudok menni. De ha ez lenne a fő profilom nem is ilyen gépem lenne ;)

#2131 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 14:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 13:58

mar aki.. ;)

Okéoké. :)
Végülis. :D
RDaneel_hu

#2132 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 15:23

Fényképezgettem miközben próbálom kilábadni a betegségből:

Kép
Kép

Van még mit csiszolni rajtuk, de szerintem így se rosszak.
Próbálok nagyobb helyet össze szedni, hogy pl a malacos esetében ne legyen függőleges háttér.

Meg kell keresenem jobb cuccokat "stúdijóizének", mint a gépházaim oldalai!

A fehér egyensúllyal sokat küzdöttem, mert beépített kis kompat vakuval nem mentem sokra, így 2 40W-os és egy 60W-os hagyományos izzós és egy Kripton izzós lámpával világítottam. A Képeket Panasonic NV-GS280-nal csináltam. A Axe-osat F11-116 között ha jól emlékszek, a malacosat valamivel kevesebbel 1/25 záridővel.

Szerkesztette: Primary 2007. 10. 17. 15:27 -kor

#2133 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 17:34

Az AXE-ra reflektálnék annyit hogy egyrészt a termék teteje nem éles, másrészt telejsen belevész a sötétbe, ami azért nem jo mert a kép bal oldala pl meglehetősen világos, pedig inkább annak kéne beleveszni a sötétbe, h ne látszon az átmenet a kartonlap meg a nemtommi közt
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2134 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 18:22

A bal oldal 60W-os izzóval világítottam, mert az csak ott tudtam elehelyezni, de jelen esetben nem volt másmilyen izzóm oda. Az, hogy a teteje nem éles, az mitől lehet? A gép, amivel csináltam, azon olyan az Autofókusz, hogy az érzékelt képből állítja be, ha jól tudom a kontrasztkülönbségek alapján (ez lehet hogy nem így van - Ez a módszer kevés fénynél gyakran rossz eredményt produkál). Megpróbálom ugyenezt a képet a Canon A530-assal is, amin a másik típusú AF van.
Hátulról-fölülről is meg van világítva, ez jól látszik a malacos képen.
Majd a télen szeretnék ezekkel foglalkozni, és akkor meg csinálom normálisan a terepet, mert itt csúszott minden minden fele.

#2135 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 19:27

Azt hogyan oldanátok meg, hogy ne látszódjon a hátlap és az aljzat összetétele? Ha pl egy textíliára teszem, és azt felerősítem valahová, de lazán lógni hagyom, ez meg tenné? A termék fotókat (pl reklámokban) hogyan csinálják, nem látszódik sehol a vonal, és tök egyszínű a háttér. Mondjuk jónéhány helyen, csak ki van vágva a háttér, mert az önárnyék és a fények nagyon nem odaillőek.

#2136 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 19:39

a háttér egy darabból van, és ívesen fordul vízszintesbe. + homogén megvilágítás több oldalról.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2137 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:10

nem is annyira kell oda a homogen megvilagitas. amit qnadam kihagyott: tipikusan egy kartonrol van szo, ami nem gyurodik (szemben a draperiaval), hanem szep ivesen elhajlik.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2138 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 22:09

A fénycső homogén világítás?
AZ Axe-os képnél nem volt célom a hátsó fal eltüntetése, a homogén világítás kifejezzetten hátrányos lett volna. De a termék fotózás más.
Úgy járok a legjobban, ha minél több mindent kipróbálok magamnak, így látom az eredményt.
Filmessel is csináltam róla képeket Ilford100-ra, de ez egy másik történet, de kíváncsi vagyok az eredményre.
Szerk.:
Ismertek valami jó kis e-bookot kezdőknek? Jó lenne rátenni pdara és utazás közben legalább értelmessel foglalom el magam.

Szerkesztette: Primary 2007. 10. 17. 22:11 -kor

#2139 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 09:24

A lámpákkal fehér lapot (vagy féhértől anynival eltérőt amennyivel hidegeb/melegebb színe van a lámának;pl az izzós lámpához nagyonhalvány kék színt nyomtattam a fehér lapra) világíts meg, így jóval homogénebb fényeket kaphatsz. Nagyon régi próbálkozás kis kompaktal, de kartonnal és 1 lámpás szórt fénnyel. Igaz, nem helyesen exponált, nincs elég tónus és  a beállítás sem túl jó; de ezzel kezdtem az ilyen tárgyfotó próbálkozásokat :)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 10. 18. 09:27 -kor

#2140 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 10:16

Izzó üstökös a sivatagban...
Félelmetes ahogy a száguldó, izzó üstökös mindjárt becsapódik a sivatagba :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.