Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 10:48
4 napig órákat rostokoltam kinn hogy madarakat fotózzak, csaliztam is, minden

. Ez lett a legjobb(an tetsző). Sajnos az állatok olyanok, hogy a környezetük színét veszik fel; én is jöbban örülnék ha más színű háttér elött lenne. Ettől elvonatkoztatva még úgy érzem válaszolhattál volna hogy melyik verzió néz ki jobban, a szinesített/élesített vagy a másik. (A kisebbiket sajna az art-work motorja lerontotta kicsit minőségben, főleg a szeme körül érhető tetten

)
Hát ez nem túl könnyű kérdés, ahogy Bogdan írta... ha ennyire nem homogén a háttér színe - ergó zavaróan hat a kép lényegére, akkor biza valahogy el kell mosni a hátteret. Ez egy teleobjektív használatával nem túl nehéz feladat, de ha valami Bridge vagy kompakt géppel fotózol, akkor bizony a kis érzékelő miatt a mélységélesség sajnos nagyon megnőhet és a háttér is viszonylag "éles" tartományban marad.
Egy kompakt esetén nem is nagyon lehet kis mélységélességet előcsalni a masinából, hacsak nem nagyon-nagyon közel vagy a témához.
Nem mondom, hogy ilyesmit könnyű kompakttal vagy Bridge-dzsel fotózni, de nem lehetetlen.
Ha pedig a dög belevész a környezetbe, akkor még mindig segítségül hívhatod a fényt.

Ha pedig nincsenek jó fények, akkor nem kell kimenni fotózni... akkor kell amikor van.
Szerkesztette: RDaneel_hu 2007. 10. 17. 10:11 -kor