Digitális fényképezés VI. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

Elküldve: 2008. 01. 08. 21:07
Idézet: gazdi - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 22:06
irfanview-vel lehet úgy nézegetni, hogy nem változik az ablak a képméret függvényében, hanem akkorára méretezi a képet, mint az ablak.

Elküldve: 2008. 01. 08. 21:20
Idézet: Primary - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 22:07
És, ha megnyomod az X-et bezárja

Egyébként ez kérdés akart lenni részedről?

Elküldve: 2008. 01. 08. 21:21
Idézet: Melorin - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 19:50
Ez igencsak Nikon probléma, mivel pont a Nikonos progik kezelik messze legjobban a NEF-eket. Tök mindegy, hogy a CR2-t hogy nyit meg egy adott progi...

Elküldve: 2008. 01. 09. 21:41

Elküldve: 2008. 01. 09. 23:06
Idézet: Melorin - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 19:50
NEF-et nem lejátszani, hanem kidolgozni kell!
egyébként hogy egyáltalán melyik képről van szó, azt már a Windows ikonnézetében is látod, ha pedig legelső szortírozásról van szó (jó-e az élesség, arckifejezések, stb) akkor Nikon View, mert gyors és elég pontos
utána a kidolgozáshoz már olyan RAW feldolgozó program, amihez kedved van (mondjuk én is a Nikon féle programokat ajánlom, azok képminősége/tudása a legjobb)
de ez után NEF-et nézegetni már nem kell - hiszen azért készítetted a RAW konverzió során a JPG kimenetet, az a kész termék

Elküldve: 2008. 01. 10. 00:01
 minimális retus után akár el is adható, ha nagy méretben is ilyen éles.
 minimális retus után akár el is adható, ha nagy méretben is ilyen éles.a többi érkező képről is van ám véleményem, csak időm nincs
 de hamarosan összefoglalok
 de hamarosan összefoglalok  

papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

Elküldve: 2008. 01. 10. 07:34
Idézet: qnadam - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 1:01
 minimális retus után akár el is adható, ha nagy méretben is ilyen éles.
 minimális retus után akár el is adható, ha nagy méretben is ilyen éles.Köszi!
 Én lőttem, a flickr-re is felraktam, ott megtalálhatod az exif alapján a kép paramétereit és a fényképezőgép is fel van tüntetve, amivel készült (A flickr profilomhoz a link az aláírásomban van.). Egy tanösvényen sétálgattunk szombaton, gondoltam egyet és lemakróztam a párom szemét. Van már rajta utómunka, annyi hogy Paint Shop Pro-val adtam rá Clarify effektet. Illetve ki van vágva, mert nem tetszett az eredeti kompozíció.
 Én lőttem, a flickr-re is felraktam, ott megtalálhatod az exif alapján a kép paramétereit és a fényképezőgép is fel van tüntetve, amivel készült (A flickr profilomhoz a link az aláírásomban van.). Egy tanösvényen sétálgattunk szombaton, gondoltam egyet és lemakróztam a párom szemét. Van már rajta utómunka, annyi hogy Paint Shop Pro-val adtam rá Clarify effektet. Illetve ki van vágva, mert nem tetszett az eredeti kompozíció.

Szerkesztette: Agrakos 2008. 01. 10. 07:39 -kor

Elküldve: 2008. 01. 10. 07:36

Elküldve: 2008. 01. 10. 09:49
Idézet: Agrakos - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 6:34
 Én lőttem, a flickr-re is felraktam...
 Én lőttem, a flickr-re is felraktam...Még nemigen láttalak itt (HWSW), de látszik, hogy nem most kezdtél fotózni és a képek alapján is kiderül, hogy több obid is van az Olyhoz.

Nem néztem még végig az összes képedet, DE a képeid nagyrésze nagyon tetszett! Le a kalappal!

Elküldve: 2008. 01. 10. 11:17
Idézet: mtubi - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 10:49

Nem néztem még végig az összes képedet, DE a képeid nagyrésze nagyon tetszett! Le a kalappal!

Mert nem igazán voltak olyan képeim, amiket itt meg meretem volna mutatni a sok profi kép mellett.
Azért nem csinálom régóta, mindössze tavaly április óta van dslr-em, és szigorúan csak hétvégi fotós vagyok. Mondjuk igyekszem fejlődni, de azért az itt publikáló Uraktól finoman szólva is fényévekre vagyok.
Azért köszi a dícséretet, jól esik!

Egyébként, fotóztam az ismerőseim esküvőjén és amikor próbáltam készülni, az oldaladon található képek egy részét meg is néztem, tanulási szándékkal.

Elküldve: 2008. 01. 10. 12:08
Idézet: Agrakos - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 10:17
"Mert nem igazán voltak olyan képeim, amiket itt meg meretem volna mutatni a sok profi kép mellett."
-> szerintem túl szerény vagy

"Azért nem csinálom régóta, mindössze tavaly április óta van dslr-em, és szigorúan csak hétvégi fotós vagyok. Mondjuk igyekszem fejlődni, de azért az itt publikáló Uraktól finoman szólva is fényévekre vagyok."
-> ez túlzás és ismét nagyon szerény vagy

"Egyébként, fotóztam az ismerőseim esküvőjén és amikor próbáltam készülni, az oldaladon található képek egy részét meg is néztem, tanulási szándékkal.
 "
"-> megtiszteltetés, viszont még én is javulási tendencián vagyok, szóval remélem, hogy 2008-ban még sokkal jobb képeket fogok készíteni
 jó pap holtig tanul...
 jó pap holtig tanul...   

Elküldve: 2008. 01. 10. 12:29
Idézet: Agrakos - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 11:17
Azért nem csinálom régóta, mindössze tavaly április óta van dslr-em, és szigorúan csak hétvégi fotós vagyok. Mondjuk igyekszem fejlődni, de azért az itt publikáló Uraktól finoman szólva is fényévekre vagyok.
Azért köszi a dícséretet, jól esik!

Egyébként, fotóztam az ismerőseim esküvőjén és amikor próbáltam készülni, az oldaladon található képek egy részét meg is néztem, tanulási szándékkal.

http://www.flickr.co...26886501&size=l
ez nagyon, nagyon, NAGYON tetszik. jól tetted, hogy benéztél ide, tedd meg minél sűrűbben

Elküldve: 2008. 01. 10. 13:19

Elküldve: 2008. 01. 10. 13:38

Ha sikerül még jobb képet csinálnom, akkor néha beteszek néhányat ide a fórumba.

Elküldve: 2008. 01. 10. 15:34
Idézet: Agrakos - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 13:38

Ha sikerül még jobb képet csinálnom, akkor néha beteszek néhányat ide a fórumba.
Jól nyomod

Elküldve: 2008. 01. 10. 15:53
Idézet: Melorin - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 16:34

Köszi!

Elküldve: 2008. 01. 10. 15:55

Elküldve: 2008. 01. 11. 00:06
Le......

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
A nők ünnepe (r. Pécsi Ildikó)
Tác, Gorisium 2007.05.01.

Elküldve: 2008. 01. 11. 01:20
Idézet: Dolfer - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 0:06
Ha a háttér kevésbé lenne esetleges, akkor azt mondanám, hogy maga a pillanat jó, és csak a mélységélesség és a nő viszonya nem az igazi - akkor is jobb lenne, ha éles lenne a nő is, és akkor is jobb lenne, ha kissé elmosottabb (de kell, hogy látható-érezhető legyen a gesztus). Így viszont folyton azt nézem, hogy mi a fenét keres ott az a valami. Tipikusan ki van emelve a nagy világos folt a világosabb sávokkal tagolt sötét tónusú képen, mintha az lenne a főtéma. És mi ez a cím?

Súgó
 Súgó

A téma zárva.
 A téma zárva.