HWSW Informatikai Kerekasztal: Excel segítség! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Excel segítség! Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 26. 10:12

Pikkolo

A beillesztés előtt a kurzort tedd a megfelelő pozícióba – a cells(1,1).select, vagy range("A1").select talán segít.
Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja.
Link

#262 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 13:41

Idézet: Delila - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 11:12

Pikkolo

A beillesztés előtt a kurzort tedd a megfelelő pozícióba – a cells(1,1).select, vagy range("A1").select talán segít.

Az sajnos nem működine, mert 8-10 képet kell beszúrnia a megfelelő helyre.

#263 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 17:33

Gondoltam, egy ciklusban teszed be a képeket, és ugyanabban a ciklusban egy előre deklarált tömbből vehetnéd a beillesztés helyét.
Link

#264 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 17:59

Idézet: Delila - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 18:33

Gondoltam, egy ciklusban teszed be a képeket, és ugyanabban a ciklusban egy előre deklarált tömbből vehetnéd a beillesztés helyét.

Nem én írtam a makrót, de megnézem a forrást, hogy mit lehetne tenni.

#265 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 22:07

Úgy belejöttem az Excelezésbe, hogy most hobbiból is próbáltam összehozni valamit. Az egyik mobilszolgáltató online számlarészletezőjéhez egy kis összesítő, számoló táblázatot. Nagyon szépen működik, ha letöltöm a részletezést html formátumba, és file://c:\akármi.html eléréssel beolvastatom. De az lenne a szép, ha egyből a webről venné. A gond a belépéssel van. Valahogy el kéne intézni, hogy mielőtt a három web lekérés megtörténik (ami amúgy most automatikus megnyitáskor), beloginoljon az Excel. Ez a login form:

<form name="Login" method="post" action="https://xy.hu/abc/index.aspx" id="Login">
<input type="hidden" name="__EVENTTARGET" id="__EVENTTARGET" value="" />
<input type="hidden" name="__EVENTARGUMENT" id="__EVENTARGUMENT" value="" />
<input type="hidden" name="__VIEWSTATE" id="__VIEWSTATE" value="/wEPDwU(...nagyonhosszú karaktersor...)Kr1WK0DPM" />
<input name="tbUserName" type="text" id="tbUserName" value="felhasznalo" /><br />
<input name="tbPassword" type="password" id="tbPassword" value="jelszo" /><br />
<input type="submit" name="bnLogin" value="Belépés" id="bnLogin" title="Belépés a rendszerbe" class="submit" />          
</form>

Na, ehhez tud valaki valami okosat? :) Sajna a guglis találatokból nem tudtam használható makrót összehozni. Aki megoldja, annak fel tudok ajánlani egy baráti virtuális vállveregetést :)

#266 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 22:34

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 23:07

Na, ehhez tud valaki valami okosat? :) Sajna a guglis találatokból nem tudtam használható makrót összehozni. Aki megoldja, annak fel tudok ajánlani egy baráti virtuális vállveregetést :)

XMLHTTP vagy WebBrowser ActiveX vezérlő segítségével megoldható. Előbbi elegánsabb, utóbbi biztosabb. VBA segítségével végig kell vezérelni ezen objektumokat a belépésen és a weblap letöltésen, amit utána már be lehet olvastatni az Excelbe -- akár automatikusan, záró lépésként.
Példakódot hadd ne írjak, egy ilyen kódoláshoz nekem már kevés a vállveregetés, túlságosan le kéne ülnöm hozzá. :) De a fentiek alapján szerintem már össze tudsz Google-zni elegendő információt.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#267 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 23:17

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 23:34

XMLHTTP vagy WebBrowser ActiveX vezérlő segítségével megoldható. Előbbi elegánsabb, utóbbi biztosabb. VBA segítségével végig kell vezérelni ezen objektumokat a belépésen és a weblap letöltésen, amit utána már be lehet olvastatni az Excelbe -- akár automatikusan, záró lépésként.
Példakódot hadd ne írjak, egy ilyen kódoláshoz nekem már kevés a vállveregetés, túlságosan le kéne ülnöm hozzá. :) De a fentiek alapján szerintem már össze tudsz Google-zni elegendő információt.

Az Excelben vannak ActiveX vezérlők?  :Đ

#268 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 20:45

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 0:17

Az Excelben vannak ActiveX vezérlők?  :Đ

Mindenben vannak, ami rendelkezik VBA-val vagy VBS-szel. De speciel magán az Excel munkalapokon is lehet alkalmazni GUI-val is rendelkező ActiveX vezérlőket.
Pl. anno írtam olyan VBA kódot is Excelhez, ami egy ASP-s weblapról húzta le a feldolgozandó anyagokat, melyeket némi átszámolás után betolt az egyik munkalapra. Az mondjuk OLE-vel ment (Internet Explorert hívta), de hangyányi a különbség az ActiveX és az OLE kezelése között. Pláne, hogy a WebBrowser elem pontosan ugyanazokat az elérhető API-kat tartalmazza, mint OLE-n keresztül az Internet Explorer.

Szerkesztette: Root_Kiskacsa 2008. 11. 27. 20:51 -kor

Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!

#269 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 09:23

Excel 2007-ben amikor egy password protected filet nyitok meg (csak olvasásra van védve) akkor mindíg 2x kéri be a jelszavat.

Ezt mi okozza?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#270 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 16:31

Excelben kene egy kis segitseg.
Van egy tablam amiben egymast koveto sorokban vannak szamok, de az neha megvaltozik, hogy csak az elso mondjuk ot vagy tizenot sorban van-e szam (utana soha nincs). Kellene csinaljak egy chartot ami  csak a megtoltott sorokat chartolja, es nem szur be kismillio ures sort.
Az adatlap neve template, a keresett szamok I25 -os cellanal kezdodnek es kb 180ig mennek. Probaltam ezt betenni a series sorba, de nem szereti:

=SERIES("Switching",template!$H$25:$H$180,template!$I$25:I(25+(COUNT(template!I25,template!I180))),1)

(a H resszel most asszem nem kell foglalkozzunk, akkor se megy ha {""} van helyette.
Otletek a megoldasra?
Macro is johet, de ahhoz en kevesse ertek :)

Szerkesztette: Wyco 2008. 11. 28. 16:32 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#271 Felhasználó inaktív   Delila 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 16:42

Wyco

Ez a rövid kis makró kitakarítja azokat a sorokat, amiknek az I oszlopában nem talál bejegyzést.

Sub torl()
    For sor = Range("I65536").End(xlUp).Row To 2 Step -1
        Cells(sor, 9).Select
        If Selection = "" Then Selection.EntireRow.Delete
    Next
End Sub
Link

#272 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 16:59

Koszi :)
Sajna ez nekem nem segit, mert linkelve vannak dolgok, es ha a linkeket megszuntetem (mert torlom a sort) akkor legkozelebb az adatok nem tudnak bekerulni oda, mert behivja oket mashonnan :(

Mindjart beszurok egy screenshotot a tablarol

Szerkesztette: Wyco 2008. 11. 28. 17:03 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#273 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 28. 17:10

No, szal o a tablam...(a linkek miatt)
Az a baj hogy az A oszlopban levo dolgok kozul neha tobb, neha kevesebb a hasznos, tehat a Shifting total elotti resz neha hosszabb, maskor rovidebb,de ez a tablanal az I sorban meg van oldva, csak a chartban nem tudom hogy kene jol behivni.

Csatolt fájl:

#274 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 17:29

Ok, na fel siker.
A kod:

Private Sub Chart_Activate()
MeasPasteStartCol = 9
MeasPasteStartCName = 8
With Worksheets("template")
    RelevantRows = WorksheetFunction.Count(.Range("I25", .Range("I65536").End(xlUp)))
End With
ActiveChart.charttitle.Text = "=template!R12C8"
ActiveChart.SeriesCollection(1).Name = "='template'!R25" & "C" & MeasPasteStartCName & ":R" & RelevantRows + 24 & "C" & MeasPasteStartCName
ActiveChart.SeriesCollection(1).Values = "='template'!R25" & "C" & MeasPasteStartCol & ":R" & RelevantRows + 24 & "C" & MeasPasteStartCol
End Sub

Nagyjabol megcsinalja amit akarok, de nem az igazi, mert most mindegyik sor csak egy ertek (value), pedig en a csatolt eredmenyt szeretnem. lehet mindegyiknek seriesnek kene lennie, de nemtom hogy kell azt :)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Wyco 2008. 12. 01. 17:43 -kor

#275 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 19:30

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. nov. 28., péntek - 10:23

Excel 2007-ben amikor egy password protected filet nyitok meg (csak olvasásra van védve) akkor mindíg 2x kéri be a jelszavat.

Ezt mi okozza?

erre senki?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#276 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 00:34

Idézet: Wyco - Dátum: 2008. dec. 1., hétfő - 16:29

Ok, na fel siker.

Megoldva :)

Names helyett XValues

BOP: en sajna nem :(

#277 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 22:03

Bárhogy próbálkozom, nem találom a megoldást. Hogyan lehet elérni, hogy a kimutatásnál minden sorba bekerüljön az érték és ne vonja össze a cimkéket? Azt hiszem a kép beszédesebb lesz (az üres cellákat akarom kitöltve látni):

Csatolt fájl:

Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#278 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 22:30

Idézet: Picur - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 23:03

Bárhogy próbálkozom, nem találom a megoldást. Hogyan lehet elérni, hogy a kimutatásnál minden sorba bekerüljön az érték és ne vonja össze a cimkéket? Azt hiszem a kép beszédesebb lesz (az üres cellákat akarom kitöltve látni):

Tudja a fene mennyire lehetséges ilyet kimutatásban beállítani, mindenesetre képlettel megoldható:

Csatolt fájl:

#279 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 04. 00:03

Végül megkerültem a dolgot. Összefűztem a két kulcsot, mivel úgy is megfelelő volt számomra.
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele!  :respect:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#280 Felhasználó inaktív   INVIHO 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 11:11

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van két  Excel táblázatom, vagy mondjuk  két oszlopom. Az egyikben is nevek vannak, és a másikban is. Az egyik egy tanulói nyilvántartás, az összes tanuló nevével. A másikban azok a tanulók vannak, akik befizették a tandíjat(van aki többször is szerepel,mivel többször fizetett).A kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy a két táblázat ,vagy oszlop ellenőrzése után csak azokat a neveket listázza, akik mondjuk csak a tanulói nyilvántartásban szerepelnek, de a befizetésesben nem, illetve egy másik oszlopban elkülönítve azokat listázza, akik mindkét nyilvántartásban szerepelnek.Magyarán a befizetésekről szóló táblát kellene összevetni a tanulói nyilvántartással, és listázni azokat, akik nem fizettek.Segítséget előre is köszi. A legfontosabb az első kérdés megoldása lenne, mert az azonosak listázását, már nagyjából megoldottam.

Szerkesztette: INVIHO 2008. 12. 20. 11:15 -kor

Téma megosztása:

• (63 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.