Sziasztok!
Immár 1 hete küzdök egy laptoppal. Pannon GSM szolgáltat mobilinternetet egy Sierra Wireless Aircard segítségével. A konnektáló program Cingular, vagy 3G Watcher-t is próbálom. Windows XP service pack 3
Felhívtam a Pannon 1220 ügyfélszolgálatát, megadták milyen paramétereket kell beírni DNS, APN stb.
Ezeket rendre meg is adtam, azonban a következőket tapasztalom:
Ha az APN-t üresen hagyom, akkor csatlakozik - de a böngészés nem működik. A DNS szerverig eljut a ping, (pingnél 100% veszteség van) Böngésző (Opera, Firefox, Explorer) is beazonosítja a webhelyet - DE NEM TÖLT LE SEMMIT, hanem felhívja a figyelmemet a hálózati kapcsolatok ellenőrzésére meg mit tudom én miket ír ki. Természetesen Online módban vannak a böngészők.
A jelerősség 80%, térerővel nem lehet gond.
DNS címeket beállítottam az ügyfélszolgálat által megadottakra - bár nem tudom mi az a CHAP hitelesítő protokoll - nem találtam ilyet az Windows xp-ben (Talán csak WindowsServer-ben van ilyen)
Próbáltam tűzfalat kikapcsolni, alapra visszaállítottam az internetbeállításokat, de SEMMI eredmény és hülyének érzem már magam.
Amikor erre a laptopra XP-t raktam, mindenféle kecmec nélkül működött, csak felraktam a 3G Watcer nevű programot és hello világ.
Azonban visszatért hozzám a laptop (nem az enyém) és rengeteg vírust, böngészőt gyilkoló (?) malware programot kukáztam le róla, és nem jó rajta a net.
Nem szeretném újra pakolni a windowst, nem hiszem hogy nincs értelmes megoldás. Meg most már érdekel is hogy mi lehet a gixer.
Valaki?
Köszi és Üdv:
Ako5
Szerkesztette: Ako5 2008. 12. 18. 14:08 -kor