HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1201 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 12. 22:27

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 19:22

Valaki homályosítson már fel, hogy ez tényleg így működik: http://www.vodafone.hu/microsite/mobilinte...nstant_net.html

Szal megveszem ezt a 15ezres pakkot és ha havi 50megán belül maradok (ami kb reális, mert minimális emailnézésre meg msn-re lenne a cucc), akkor 0 azaz nulla Ft-ba kerül a net? Nem találom az apróbetűt:D

15 rongyért egy évben 500 mega adatforgalom...elég rettenet ár/érték arány, de te tudod.........

#1202 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 12. 23:13

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 22:27

15 rongyért egy évben 500 mega adatforgalom...elég rettenet ár/érték arány, de te tudod.........

Hát végülis igaz, mert 1 évre 18.000Ft lenne az "Internet 100" havi 100 megával, de akkor meg vagy a telefont használom modemként, ami nem mindig jó, vagy kell, hogy vegyek valamilyen modemet, és akkor már megint többe kerül a dolog.

#1203 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 13. 14:02

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2008. dec. 12., péntek - 19:22

Szal megveszem ezt a 15ezres pakkot és ha havi 50megán belül maradok (ami kb reális, mert minimális emailnézésre meg msn-re lenne a cucc)

Azért azzal is el lehet otlni bőven 50 mega felett, meglesel 1-2 weboldalt, azért mégis letöltesz valami 3 megás cuccost, aztán kész. De csak win+vírusölőfrissítések többe lehetnek, ha meg valaki küld egy 4 megás mellékletet, akkor nem töltöd le?

50 mega az kb. 5 órányi webezés. Vagy ha szélessáv, akkor simán kevesebb, ráadásul ilyen kis méretben a 10 kilobyteos egység is rohadt sokat számíthat.
Make love not Wor.

#1204 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 11:56

pando gésem korlátlan internete:

Januar 11-től:

33. Az ÁSZF Törzsszöveg VI. fejezet 2.2. pontja az alábbiakkal kerül kiegészítésre:
A szolgáltatás rendeltetésszerű használata
A hálózat védelme érdekében, a szolgáltatás minőségének fenntartása, valamint az Előfizetők
hálózathoz való azonos hozzáférésének biztosítása céljából, a Szolgáltató jogosult az adatforgalom
lelassítására. Amennyiben az Előfizető az adott számlázási ciklusban fájlcserélő, fájlmegosztó,
vagy egyéb, nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata
során a hálózat teljesítményét és/vagy a szolgáltatás minőségét veszélyezteti, a Szolgáltató
jogosult a hálózat aktuális terheltségétől függően lassítani az adatforgalmat. Az adatforgalom
lassítása nem jelenti a letölthető adatmennyiség korlátozását, a lassítás az adott számlázási
ciklus lezárultával megszűnik.

Lefordítva:  ha internetezel akkor ők korlátoznak, nesze neked korlátlanság  :D

Aki belemászott már, szerintem itt ezzel kiléphet a hűségből.

#1205 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 14:52

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 11:56

során a hálózat teljesítményét és/vagy a szolgáltatás minőségét veszélyezteti

Rlantr ezért már picsánrúgták, asszem pont itt fent olvastam, vagy valami, mert azzal, hogy használja, azzal ha veszélyezteti, akkor szar az egész, oldja meg az isp :-)
Make love not Wor.

#1206 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 14:55

Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 11:56

"...valamint az Előfizetők
hálózathoz való azonos hozzáférésének biztosítása céljából, a Szolgáltató jogosult az adatforgalom
lelassítására. "

Amit gyakorlatilag pont ezzel a szabállyal valósít meg...

Már bocsánat egyébként de nekem nem ez szerepel a szerződésemben.És a szerződések általában két irányban jelentenek kötelezettséget. Ha én döntök úgy, hogy pápá pannon, fizethetem a kötbért, nem igazán elégíti ki az igazságérzetemet az a megoldás, hogy nagy kegyesen szerződést bonthatok esetleg.......a fogyvédelemnek már írtam és azt hiszem megvizsgáltatom a dolgot jogi szakemberrel is.....

#1207 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 16:35

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 15:55

Már bocsánat egyébként de nekem nem ez szerepel a szerződésemben.És a szerződések általában két irányban jelentenek kötelezettséget. Ha én döntök úgy, hogy pápá pannon, fizethetem a kötbért, nem igazán elégíti ki az igazságérzetemet az a megoldás, hogy nagy kegyesen szerződést bonthatok esetleg.......a fogyvédelemnek már írtam és azt hiszem megvizsgáltatom a dolgot jogi szakemberrel is.....

Nincs bocsánat, tessék elolvasni amit aláírunk!

Kerek perec benne van, hogy a szolgáltató jogosult egyoldalúan módosítani a szerződési feltételeket "megváltozott körülményekre" hivatkozva.  Te viszont nem vagy erre jogosult.
Sőt az is benne van, hogy ha az ilyen módosítások számodra kedvezőtlenek, akkor 8 napod van felmondani a szerződést. Egyéb esetben elfogadottnak tekintik. Ha hűséged van akkor csak akkor mondhatod fel, ha a módosítás érinti a hűségben szereplő ~paramétereket. Szerintem itt most ez történik, így erre hivatkozva fel lehet mondani a hűséget.

Tehát a te szerződéseben is benne van a fenti rész...

szerk: az, hogy ez etikus, jogos, akármi az külön téma

Szerkesztette: pgyafi 2008. 12. 14. 16:40 -kor

#1208 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 16:36

Idézet: Mosolygyár - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 14:55

a fogyvédelemnek már írtam és azt hiszem megvizsgáltatom a dolgot jogi szakemberrel is.....

UPCnál benyelték a torrent lassítását, bár még mennek rajt a viták. Kérdés, ha 2-3-X év múlva kap egy lebaszást, meg 10mill bírságot, akkor én előbbre vagyok-e most, meg a következő 2 évben?

No meg a jogi szakember sincs ingyen, olcsóbb másik netet venni a meglévő mellé 1-2 évre, aztán lesz valami, éljen az elnyomás.
Make love not Wor.

#1209 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 22:29

A Pannon megemberelte magát itt. Igaz ehhez kb 5-ször kellett telefonálnom, de úgy látszik megoldották a problémát. Most hasít rendesen, és stabilan a net:
Kép
Még hozzáteszem, hogy ezt beltérben, alagsori szobában (igaz ablaknál) mértem úgy, hogy a térerőjelzőn csak egy oszlop volt látható.

#1210 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 14:59

hazahoztam egy vodafone mobilnet csomagot, fel is telepítettem, ki is próbáltam, legjobb elérhető hálózat: vodafone gprs. wtf? pannon ugyanitt 4mbittel szed. zugló.  :think:

pár perc után átállt magától hsdpara.  :Đ

Szerkesztette: -Turbo- 2008. 12. 17. 15:01 -kor

JóSebesség

#1211 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 19:28

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 23:29

A Pannon megemberelte magát itt. Igaz ehhez kb 5-ször kellett telefonálnom, de úgy látszik megoldották a problémát. Most hasít rendesen, és stabilan a net:

Helyileg hol volt ez?

#1212 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 22:21

Zalakaroson mértem ezt.
Hétvégén, még a MÁV sztrájk előtt volt egy utam Nagykanizsa-Barcs-Pécs vonalon. Közben méregettem, és ahol volt 3G lefedettség ott meg is volt a 1,5Mbit/s letöltés Pannon, és T-Mobile részről is (Vodás kártyám nincs). Az egyetlen kivétel Pécs volt, ott kültérben is "csak" 5-800kbit/s-t produkáltak. Gondolom ott többen is használják, mint itt, ahol magamon kívül egy embert ismerek aki napi szinten használja a mobilnetet. Meg persze a túristák/átutazók.

Más:
Mobil internetet az Enternettől, a Pannon hálózatán keresztül
Ez mennyire lehet életképes szolgáltatás?

#1213 Felhasználó inaktív   Ako5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 14:02

Sziasztok!
Immár  1 hete küzdök egy laptoppal. Pannon GSM szolgáltat mobilinternetet egy Sierra Wireless Aircard segítségével.  A konnektáló program Cingular, vagy 3G Watcher-t is próbálom. Windows XP service pack 3

Felhívtam a Pannon 1220 ügyfélszolgálatát, megadták milyen paramétereket kell beírni DNS, APN stb.
Ezeket rendre meg is adtam, azonban a következőket tapasztalom:
Ha az APN-t üresen hagyom, akkor csatlakozik - de a böngészés nem működik. A DNS szerverig eljut a ping,  (pingnél 100% veszteség van) Böngésző (Opera, Firefox, Explorer) is beazonosítja a webhelyet - DE NEM TÖLT LE SEMMIT, hanem felhívja a figyelmemet a hálózati kapcsolatok ellenőrzésére meg mit tudom én miket ír ki. Természetesen Online módban vannak a böngészők.
A jelerősség 80%, térerővel nem lehet gond.
DNS címeket beállítottam az ügyfélszolgálat által megadottakra - bár nem tudom mi az a CHAP hitelesítő protokoll - nem találtam ilyet az Windows xp-ben (Talán csak WindowsServer-ben van ilyen)
Próbáltam tűzfalat kikapcsolni, alapra visszaállítottam az internetbeállításokat, de SEMMI eredmény és hülyének érzem már magam.

Amikor erre a laptopra XP-t raktam, mindenféle kecmec nélkül működött, csak felraktam a 3G Watcer nevű programot és hello világ.

Azonban visszatért hozzám a laptop (nem az enyém) és rengeteg vírust, böngészőt gyilkoló (?) malware programot kukáztam le róla, és nem jó rajta  a net.

Nem szeretném újra pakolni a windowst, nem hiszem hogy nincs értelmes megoldás. Meg most már érdekel is hogy mi lehet a gixer.

Valaki?

Köszi és Üdv:
Ako5

Szerkesztette: Ako5 2008. 12. 18. 14:08 -kor

#1214 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 21:37

Idézet: Ako5 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 14:02

Azonban visszatért hozzám a laptop (nem az enyém) és rengeteg vírust, böngészőt gyilkoló (?) malware programot kukáztam le róla, és nem jó rajta  a net.

Nem szeretném újra pakolni a windowst, nem hiszem hogy nincs értelmes megoldás.

Akkor ezt inkább vírusos/trójais/férges topikban, vagy Winesben. De mondom, mivel nem tudod mit nyírtál ki, azok mik voltak, hova ették be magukat, így win reinstall lesz belőle, mert az legalább tuti.
Make love not Wor.

#1215 Felhasználó inaktív   Ako5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 23:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 21:37

Akkor ezt inkább vírusos/trójais/férges topikban, vagy Winesben. De mondom, mivel nem tudod mit nyírtál ki, azok mik voltak, hova ették be magukat, így win reinstall lesz belőle, mert az legalább tuti.

Nem kívánom máshol felvetni a kérdést - ott is ugyanez lenne a válasz -> reinstall.
Jelenleg hajlok felé, de mégis annyira béna dolog. Az explorert ma újraraktam - gondolván segít. De nem.
Köszi szépen.

#1216 Felhasználó inaktív   Ako5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 23:47

Idézet: Ako5 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 23:23

Nem kívánom máshol felvetni a kérdést - ott is ugyanez lenne a válasz -> reinstall.
Jelenleg hajlok felé, de mégis annyira béna dolog. Az explorert ma újraraktam - gondolván segít. De nem.
Köszi szépen.

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy a kábeles chello internet működik rajta. Ergo mennie kell mobilinternettel is. De vmilyen beállítás miatt nem ketyeg...

#1217 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 19. 09:07

Idézet: Ako5 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 23:23

Köszi szépen.

Szerintem meg nem. De ehhez hozzáértőnek kéne látni a gépet, első körben LSP szolgáltató körüli nyavaja meg hosts-babra is lehet. Mivel időt-pénzt nem hiszem, hogy fog érni neked, úgyis reinstall lesz belőle :Đ .
btw. Légyszíves tedd fel a kérdésed a mutatott témában.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1218 Felhasználó inaktív   Ako5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 10:11

Idézet: didyman - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 9:07

Szerintem meg nem. De ehhez hozzáértőnek kéne látni a gépet, első körben LSP szolgáltató körüli nyavaja meg hosts-babra is lehet. Mivel időt-pénzt nem hiszem, hogy fog érni neked, úgyis reinstall lesz belőle :Đ .
btw. Légyszíves tedd fel a kérdésed a mutatott témában.

Rendben, felteszem amott is. Időt megér, mert érdekel az oka (napi 2-3 órát áldoztam rá és eközben egy csomó mindent megtanultam). Pénzt nem.

Konrétan melyik "mutatott" témára gondolsz? Winest említett egy kolléga + vírusost

Szerkesztette: Ako5 2008. 12. 19. 10:14 -kor

#1219 Felhasználó inaktív   csob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 23:53

Meg T-t se, meg Vodát se?

Akkor vegyél Enternetest!

http://enternet.hu/mobilnet/

#1220 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:36

Idézet: csob - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 11:13

Akkor vegyél Enternetest!

http://enternet.hu/mobilnet/

Az is csak PGSM, nem hinném, hogy saját hálózatukon az EnterNet terhére többet megangednének, minnt ha maguk adnák a netet is. Ezt rohadtul meg kellene olvasni, de gyanítom van kb. 100 forint különbség. Nekem mondjuk pont jó lett volna, mert nem érdekel kitől jön, de egyszerűbb szerződést kötni, meg egyben jönnek ismert cégtől a számlák.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.