HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 26. 07:58

Üdv!

A mobl-internet (t-mobilos) működik külföldön is ?
Bevallom nem sok időm volt keresgélni, de csak az akciós ajánlatokat láttam (1430 -at felhívva meg borzalmas, a témában nem találtam menüpontot 15 perc alatt sem) hűségnyilatkozattal, miközben mi rövid időre szeretnénk igénybe venni(jelenleg) ezt a szolgáltatást.

Remélem tudtok jó infókat.
Köszi előe is.

#482 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 08:23

Perszehogy mukodik, de aranyaron. Felesleges is nezegetni.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#483 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 09:09

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 8:23

Perszehogy mukodik, de aranyaron. Felesleges is nezegetni.

Krinyo

Az ár másodlagos, cégvezető 2 napos külföldi tartózkodása során szeretné használni (főleg e-mail-re, de lehet, hogy kell másra is).
Még nem sikerült kontatktálni a t-mobilllal, de már ígérték, hogy visszahívnak. Ha addig is van valami link amin olvasható róla légyszi szúrd be.

Thx!

#484 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 10:03

Orszagonkent valtozik a dija, a roaming tarifaknal erdemes nezelodni. Pl. Nemetorszagban 100 kbyte (!) adatforgalom 120-300 forintba kerül...

Egyebkent SMS-ben kozlik.

http://t-mobile.hu/egyeni/szolgaltatasok/r...tok.shtml#rms17

http://t-mobile.hu/roaming/

PS: kb. 1 perc ezeket az infokat fellelni a honlapon...

#485 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 26. 10:21

Idézet: agabe - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 8:58

Persze, oszt nekem is valami 10 kilobyteos egységekben számláztak, asszem valami 180 forintot. Így ha jó szakadós a net, 3 darab fel/le csatlakozás az már egy kisebb vagyon, minden megkezdett csomag számít.
Make love not Wor.

#486 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 10:36

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 10:03

Orszagonkent valtozik a dija, a roaming tarifaknal erdemes nezelodni. Pl. Nemetorszagban 100 kbyte (!) adatforgalom 120-300 forintba kerül...

Egyebkent SMS-ben kozlik.

http://t-mobile.hu/egyeni/szolgaltatasok/r...tok.shtml#rms17

http://t-mobile.hu/roaming/

PS: kb. 1 perc ezeket az infokat fellelni a honlapon...

köszi... én ehhez béna voltam, nem találtam.

ja és nem gondoltam, hogy a roaming-nál kell keresni, bár viszatekintve logikus, de nekem a nethez még nem kapcsolódik a roaming.

Szerkesztette: agabe 2007. 09. 26. 10:45 -kor

#487 Felhasználó inaktív   Mage 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 26. 17:24

Pilisszentivánon ülök, a sportpályánál, gyakorlatilag az erdő mellett. Pannon tökéletesen üzemel, 680kbps a top. ssh tunel, compression, elég stabil. Ilyenkor érzem, érdemes élni. Ha nem volnának szúnyogok.

A laptop azt állítja, 4 órát tudna menni így. (4 éves Asus 2400M). Lehet, hogy blöfföl, de 5 óránál többet nem sűrűn szokott kiírni teljesen töltött állapotban sem, ebből arra következtetek, hogy nem fogyaszt vészesen a modem. Ha jól tudom, ez térerőtől is függ.

Kicsit bántam, hogy nem kockáztattam a forgalomkorlát-mentes Vodát, de kíváncsi lennék, itt mit produkálna.

#488 Felhasználó inaktív   Mage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 19:39

Feltettem a ziproxy-t:

http://ziproxy.sourceforge.net/

Elég hozzá egyszerű shell, nem kell rootként installálni. Elég jó, a webes forgalmat 50-80%-ra préseli össze. Kár, hogy kissé bugos, ez az oldal nem is jön be vele. Nagyobb portálokon viszont rengeteget számít.

#489 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 27. 15:54

Emberek van itt (főleg régebbi) Raiffeisen ügyfél?

Mert én kaptam egy levelet, h van lehetőségem kedvezményes pannon díjcsomagra előfizetni:
- Pannon 120 vagy nagyobb havi 1000 perc hálón belüli csúcsidőn kívüli ingyenes dumával 6 hónapig
- Mobil internet 5G havi 990-ért 6 hónapig

Rákérdeztem a panninál és azt mondták hogy lehet csak internetet is kötni és akkor is ez az ár érvényes. Dec 31-ig lehet előfizetni vmi kóddal amit a bank küldött.

Valaki kapott még rajtam kívül ilyen levelet? Mert ha igaz amit a pannon mondott (h csak netet is kérhetek havi 990-ért) akkor rohanok előfizetni. Már csak a használt equipmentet kell hozzá megvennem és hadd szóljon...

#490 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 18:03

Nem tudja valaki, kijött már a web'n'walk 3.6-hoz a 7.2-es firmware? A rózsaszíneknél nem látom nyomát a webodalon, pedig már meg kellett volna jelennie... :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#491 Felhasználó inaktív   Nemigazmárhogymindennévfoglalt 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 27. 19:33

Sziasztok. Most akarunk kötni egy mobil internetet de nem tudjuk mit kellene választani. Debrecenben használnánk csak, és hát csak játékra (world of warcraft) plusz voip. Eddig voda volt szimpatikus de hallom hogy nem megbizhatóak, és hát össze vagyok zavarodva. Sajnos senkit nem ismerünk akinek mobilnete van igy kiprobálni megnézni se tudjuk. A fenti célra ti melyiket tartjátok a legjobbnak? (sajnos nem tudom hogy lehetne kiszedni hogy mennyi a wow adatforgalma de gondolom nem lehet tul sok)

#492 Felhasználó inaktív   SunTime 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 20:25

Idézet: Nemigazmárhogymindennévfoglalt - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 18:33

A fenti célra ti melyiket tartjátok a legjobbnak? (sajnos nem tudom hogy lehetne kiszedni hogy mennyi a wow adatforgalma de gondolom nem lehet tul sok)

Az MMORPG-k adatforgalma minimális (viszonylag). Sokkal inkább érzékenyek a folyamatosságra.... ha nő a latency (vagyis míg a csomagok elérnek egyik pontból a másikba), akkor az a játékban lassulással, szakadozással és kifagyással fog jelentkezni.

Én épp fél órája kezdtem el Budaörsön tesztelni a Vodafone 3G-jét. Mire felkínlódtam az USB-s modemet Vista-ra, nem volt egyszerű... de most már megy. Sajnos az elmúlt fél órában kétszer is szakadt, és a sebesség eléggé ingadozik :( De persze tűzoltásra jó... Akinek böngészésre kell egy olcsó net elérés, arra tökéletes.

Szerintem próbálj meg szerezni egy kölcsön modemet. Ha nem tudsz, kösd meg a Vodafone-ost, két éves hűséggel. A szerződéstkötéstől számított három napon belül meggondolhatod magad, mindenféle következmény nélkül. Én is épp ezért tesztelek...
NE ESS PÁNIKBA!!!
/DNA: Galaxis útikalauz stopposoknak/

#493 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 00:01

Idézet: agabe - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 6:58

Üdv!

Bevallom nem sok időm volt keresgélni, de csak az akciós ajánlatokat láttam (1430 -at felhívva meg borzalmas, a témában nem találtam menüpontot 15 perc alatt sem) hűségnyilatkozattal, miközben mi rövid időre szeretnénk igénybe venni(jelenleg) ezt a szolgáltatást.

Remélem tudtok jó infókat.
Köszi előe is.

ja tol tudom a nemet vodanak van olyan sim kartyaja nettel, amit minden voda halon lehet hasznalni es nem kerul tobbe.. indexen vagy hol volt errol cikk par napja(hete)

#494 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 28. 00:05

Idézet: Nemigazmárhogymindennévfoglalt - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 20:33

Sziasztok. Most akarunk kötni egy mobil internetet de nem tudjuk mit kellene választani. Debrecenben használnánk csak, és hát csak játékra (world of warcraft) plusz voip.

Szerintem ezeknél, ahol a késleltetések fontosak, ott minden mobilos net megbukik.
Make love not Wor.

#495 Felhasználó inaktív   Mage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 13:06

Idézet: SunTime - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 19:25

Én épp fél órája kezdtem el Budaörsön tesztelni a Vodafone 3G-jét. Mire felkínlódtam az USB-s modemet Vista-ra, nem volt egyszerű... de most már megy. Sajnos az elmúlt fél órában kétszer is szakadt, és a sebesség eléggé ingadozik :( De persze tűzoltásra jó... Akinek böngészésre kell egy olcsó net elérés, arra tökéletes.

Írjál konkrét értékeket, kérlek. Minimális, maximális, jellemző sebesség, hibák, leállások gyakorisága.

#496 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 13:18

Tovább nyújtózkodhatnak a T-Mobile-os mobilinternetezők!
A 2 GB-os csomag 5GB, az 5GB-os pedig 8GB-os lesz!
http://www.mobilport.hu/?r=11288

#497 Felhasználó inaktív   dr zaius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 13:11

Idézet: Nemigazmárhogymindennévfoglalt - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 19:33

Sziasztok. Most akarunk kötni egy mobil internetet de nem tudjuk mit kellene választani. Debrecenben használnánk csak, és hát csak játékra (world of warcraft) plusz voip. Eddig voda volt szimpatikus de hallom hogy nem megbizhatóak, és hát össze vagyok zavarodva. Sajnos senkit nem ismerünk akinek mobilnete van igy kiprobálni megnézni se tudjuk. A fenti célra ti melyiket tartjátok a legjobbnak? (sajnos nem tudom hogy lehetne kiszedni hogy mennyi a wow adatforgalma de gondolom nem lehet tul sok)

Vodával kapcsolatban csak azt tudom mondani, lévén előfizetőjük, hogy valóban változó a szolgáltatás minősége, és bár nem túl sokszor (ez relatív), de bosszantóan sokszor vagy eleve nem lehet csatlakozni, vagy böngészés közben áll le a szolgáltatás. A hétköznap délutánok péel neccesek szoktak lenni. A reklamáció mit sem ér, az ügyfélszolgálat egy idő után tehetetlen, legfeljebb apróbb kompenzációt/jóváírást ajánlanak fel.

Nem azt mondom, hogy szart sem ér az egész, de sajnos vannak gondok, nem is kicsik. És az én esetem, ha jobban körbenézel, nem egyedi. Persze futkozhat az ember, meg fenyegetőzhet fogyasztóvédelemmel meg minden, de végső soron ugye neked egy működő mobil net kell és más alternatíva nem nagyon van - az ára azonban ezen a szinvonalon, ilyen szolgáltatással nem olyan kedvező, mint amilyennek tűnik.

NEM JAVASLOM, csak ha neked sincs más lehetőséged.

#498 Felhasználó inaktív   NightLord 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 14:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 23:05

Szerintem ezeknél, ahol a késleltetések fontosak, ott minden mobilos net megbukik.

HSPDA-nak mar eleg alacsony a késleltetése, ráadásul a WoW nem fps, ugyhogy szerintem tökéletes rá. Már ha stabil a kapcsolat. Egyébként olyan 5-6K körül forgalmaz másodpercenként, szal óránként 20 megával lehet számolni. + a Voip.

En csak sima 3G-t (no HSPDA) szoktam hasznalni utazás közben, Budapesten, es nekem elég stabil a kapcsolat. Az más kérdés hogy még BP-n sem mindenhol van 3G lefedettség, de a GPRS/3G váltás is szokott menni stabilan, a kapcsolat eldobása nélkül.

By the way, próbáltam így mobilról a WoW -ot is, es teljesen jo volt. Az én szerveremen vezetékes nettel is van olyan 200ms késleltetés, a mobilnet már sokat nem ront rajta.
GA P35-DS3L, E5300@3333Mhz (9x370), 2x2GB Kingmax DDR2-1066@ 740Mhz 4-4-4-12, GF GT130 @ 675/1700/600 Mhz

#499 Felhasználó inaktív   Zolien 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 07:58

"Ráadásul a csomagok havi díja is kedvező, új előfizetés vásárlása és 1 vagy 2 éves hűségnyilatkozat vállalása esetén a T-Mobile-nál év végéig fél áron, már havi 2895 forintért is lehet internetezni."

mert mondta itt valaki hogy nemkell elofizu amikor kell? keszulek nelkul, csak net elofizetes eseten is kell! nekem ebbol ez jon le.

#500 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 08:18

Most mit nem ertesz?

Krinyo

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első