HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   perovics 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 03. 03:19

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 11:06

Pont hasonló okok miatt gondolkozom én is a megoldáson. Azt elmondanád miért van döntöttél az elkötelezettség mellett, ha télen valszeg nem is fogod használni? Nem elég csak az 5GB-os csomag?

Ilyen kombinált megoldásnál a 500MB-ot netezel az egyik sim-el, majd (honnan tudod mikor jár le) átváltasz a másikra?

Az 500 Mb-os előfizetéses csomag csak 2000 Ft, ennyit megér nekem, hogy mindig, mindenhol fel tudok majd menni a netre. Mivel ez előfizetéses, a Pannon minden hónapban automatikusan küldi a csekket. Az 5 Gbyte os csomag Praktikumos, a kezdő 7000 HUF egy hónapot tartalmaz + a SIM árát.
Ez nem 'ketyeg', az első felhasználástól kezdve egy hónapig (vagy 5 Gbyte-ig, amelyiket előbb elérem). Ezután egészen addig nem kerül semmibe,amíg nem töltöm fel a Praktikum kártyát és nem kezdek el egy újabb hónapot. Így előfordulhat, hogy a két év alatt csak 2x1 hónapig lesz erre szükségem, ekkor a teljes költség: 24x2000 + 7000 + 6000 = 63 ezer.
Ha 5 Gigás előfizetést kötök, az 24 x 6000 = 144 ezer (illetve csak 135, mivel az első e hónap féláron van). Az én tervezett használatomhoz a 63 ezres kombináció jobban illik.
Nekem csak Pannon jött szóba, mert Ábrahámhegyen csak nekik van 3G.
A Pannon az 500 Mbyte 80%-ánál figyelmeztető SMS-t küld, illetve 100%-nál is. Az ügyfélszolgálatot felhívva közlik, hogy éppen hol tartasz.
Az SMS-t az előfizetéses SIM kártyára küldik, az USB modemhez tartozó szoftverrel lehet fogadni/küldeni SMS-t, ott kapod meg az üzenetet.

#982 Felhasználó inaktív   stephenx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 08:38

VMC USB modem E220
VMC USB modem E220 jellemzők árak
Operációs Rendszer Win XP, 2000, Vista, Mac
GSM rendszer 850/900/1800/1900 Mhz
UMTS rendszer 2100 Mhz
Maximális letöltési sebesség 3.6 MBit/s (7,2 Mbit/s szoftverfrissítéssel)
Maximális feltöltési sebesség 384 KBit/s
SMS Igen
Csatlakozó USB
VPN támogatás Igen
Adatforgalmi statisztika Igen

erröl a szoftver frissitésröl tud valaki valamit ??? mert énnekem nem sikerült a frissités csak villogott a készülék utánna és azt mondták a vodánál én vagyok a hülye, hogy nem tudom feltenni rá,pedig már jó párszor meg csináltam a frissitéseket és eddig nem volt gond.ha külföldi oldalról lelehet szedni rendessen a progit itt a magyar oldalon mindig el száll a felénél a letöltés, ez is furcsa.

#983 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 09:05

Idézet: stephenx - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 8:38

VMC USB modem E220
VMC USB modem E220 jellemzők árak
Operációs Rendszer    Win XP, 2000, Vista, Mac
GSM rendszer    850/900/1800/1900 Mhz
UMTS rendszer    2100 Mhz
Maximális letöltési sebesség    3.6 MBit/s (7,2 Mbit/s szoftverfrissítéssel)
Maximális feltöltési sebesség    384 KBit/s
SMS    Igen
Csatlakozó    USB
VPN támogatás    Igen
Adatforgalmi statisztika    Igen

erröl a szoftver frissitésröl tud valaki valamit ??? mert énnekem nem sikerült a frissités csak villogott a készülék utánna és azt mondták a vodánál én vagyok a hülye, hogy nem tudom feltenni rá,pedig már jó párszor meg csináltam a frissitéseket és eddig nem volt gond.ha külföldi oldalról lelehet szedni rendessen a progit itt a magyar oldalon mindig el száll a felénél a letöltés, ez is furcsa.

1 hónapja van ilyen modemem és én már frissített szoftverrel kaptam. Hasonlítsd össze a frissítés verziószámát, a modemen lévővel, ha egyezik nem kell semmitse tenned. (v3.2.2.201)

#984 Felhasználó inaktív   stephenx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 09:12

hali.

de neked már a 7.2-en müködik ? mert nem a vmc-t aakarom frissiteni hanem a modem drivert ami állitólag utánna tudja már a 7.2-es sebességet.

#985 Felhasználó inaktív   stephenx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 11:04

Kép

ennyit tud most de még most sem tudtam frissiteni sajna nem müködik utánna.

#986 Felhasználó inaktív   stephenx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 11:06

Kép

#987 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 16:39

Idézet: stephenx - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 9:12

hali.

de neked már a 7.2-en müködik ? mert nem a vmc-t aakarom frissiteni hanem a modem drivert ami állitólag utánna tudja már a 7.2-es sebességet.

Sajnos nem tudok erről infót adni, mert lakhelyemen (Szfvár), még 3.6 a max, most meg a Balatonba lógatom a lábam és egyéb nemes testrészeimet, jövő héten megyek Pestre, akkor tudok okosat mondani....

#988 Felhasználó inaktív   stephenx 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 17:21

okés köszi elöre is az infót addig én is körbe nézek.

jó lógatást.

#989 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 06. 08:17

Sziasztok!

Mi a velemeneytek a T-Mobile Mobilnetjerol? Az USB stickre van garancia, vagy ha beszarik akkor vehetek ujat?

Koszia valaszokat fulmi

#990 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 09:35

Idézet: perovics - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 6:31

Hosszas vacilálás után előfizettem a Pannon 500 Mb-os csomagjára. " év hűségért adnak egy ingyen USB modemet havi 1990 ft-ért.
..

Én is "váltottam" az 5GB csomagról az 500mb-sre. 5gb sok és drága volt, 500mb meg általában elég.

#991 Felhasználó inaktív   Mosolygyár 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 18:46

Idézet: Fulmi - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 8:17

Sziasztok!

Mi a velemeneytek a T-Mobile Mobilnetjerol? Az USB stickre van garancia, vagy ha beszarik akkor vehetek ujat?

Koszia valaszokat fulmi

Ugyanolyan műszaki termék mint bármi más amit veszel, tehát 1 év garancia az tuti, persze kivéva ha eltöröd, vagy például nyakonlöttyinted kávéval/sörrel/akármivel, mert akkor ugrik a garancia.
Egyébként másnak is melegszik a Huawei E-220, vagy csak az enyém olyan, hogy néha ráántottát is tudnék sütni rajta, mondjuk működik megbízhatóan az kétségtelen.....
Ja amúgy meg épp Szombathely és Szfvár közötti vonatról írok és meglepően sűrűn beugrik a voda3G.....örömmel veszem..de meg kell mondjam még a sokat szidott GPRS-en is el lehet fórumozgatni, MSN-ezgetni, bár anno 10 éve már masszívan megedződtem az 56.6K modemmel....:)

#992 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 09:46

Sziasztok

Az volna a kérdésem, hogy a pannon 5GB-os feltöltős csomagjában az adatmennyiség a letöltésre, vagy a letöltésre és a feltöltésre egyaránt vonatkozik?

#993 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 09. 13:07

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 10:46

Az volna a kérdésem, hogy a pannon 5GB-os feltöltős csomagjában az adatmennyiség a letöltésre, vagy a letöltésre és a feltöltésre egyaránt vonatkozik?

Összesen 5 giga.
Make love not Wor.

#994 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 22:12

Sziasztok

Milvel érdemes követni a felhasznált forgalmat, hogy az ember képben legyen, és ne érje váratlanul ha kifut az 5GB-ból?
Van esetleg erre lehetőség a szolgáltató honlapján? (Pannon, voda vagy t-mobile)

Gondolom a korlátlan csomag használóinak ez nem ügy ;), de nekem az előfizetés nem jó.

#995 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 22:21

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 23:12

Sziasztok

Milvel érdemes követni a felhasznált forgalmat, hogy az ember képben legyen, és ne érje váratlanul ha kifut az 5GB-ból?
Van esetleg erre lehetőség a szolgáltató honlapján? (Pannon, voda vagy t-mobile)

Gondolom a korlátlan csomag használóinak ez nem ügy ;), de nekem az előfizetés nem jó.

A t-mobilnál nincs ilyen, csak a forgalomkeret felénél és a végén küldenek sms-t (állítólag), de én ilyet még nem kaptam.
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#996 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 09:33

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 21:12

Sziasztok

Találtam egy netlimiter 2 nevű sw-t, aminek az ingyenes változata elég jó, alkalmazásonként is lehet nézni a statisztikát, egyik problémám, hogy nem lehet interfészre (tehát csak a hsdpa modem érdekelne) szűrni.  Másik gond, hogy a virusírtóm (AVG) egyik komponensén is átmegy a forgalom, és ezért valahogy duplán számolódik.  (mindegy, ez is valami, ha valaki tud jobbat szóljon, esetleg ha lehet nézni a felhasznált forgalmat pannonnál, vodánál)

Szerkesztette: erdeklodo 2008. 07. 11. 09:35 -kor

#997 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 10:14

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 23:12

A Voda szoftverében (Connect Lite a neve asszem) be lehet állítani, hogy figyelmeztessen x Mbyte elérésekor. Ezt a számlálót persze célszerű minden számlazáráskor nullázni, hogy hasznos adatot mutasson.
Másik két szolgáltatóról nem tudok nyilatkozni.

#998 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 13:19

Újabb kérdéssel zaklatnék ;)

a huawei e220-at a villásfarkú usb kábellel kell összekötni, vagy elég a sima is (ha nem, akkor minek adták).

Azt gondolom ez esetleg a tápellátás miatt kell.

#999 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 11. 13:58

Idézet: erdeklodo - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 14:19

a huawei e220-at a villásfarkú usb kábellel kell összekötni, vagy elég a sima is (ha nem, akkor minek adták).

Elég a sima, ha nem működik, akkor kell a dupla.
Make love not Wor.

#1000 Felhasználó inaktív   erdeklodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 14:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 12:58

Elég a sima, ha nem működik, akkor kell a dupla.

Köszi

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.