HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil internet - új korszak kezdődik ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil internet - új korszak kezdődik ? T-Mobile, Pannon, Vodafone Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   csob 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 13:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 11:36

Az is csak PGSM, nem hinném, hogy saját hálózatukon az EnterNet terhére többet megangednének, minnt ha maguk adnák a netet is. Ezt rohadtul meg kellene olvasni, de gyanítom van kb. 100 forint különbség. Nekem mondjuk pont jó lett volna, mert nem érdekel kitől jön, de egyszerűbb szerződést kötni, meg egyben jönnek ismert cégtől a számlák.

Tiszta T-Adsl konstrukció, az infrastrukturális hálózat a Pannon-é, de a net benne már az Enternet nete :) Adnak fix ipt, könnyebb szerződni és ténnleg egy helyről jön a számla, de csak 5G és 10G csomag van... :( és centre annyi mintha a PGSMtől vennéd meg.

#1222 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 14:59

Idézet: csob - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 13:59

Tiszta T-Adsl konstrukció, az infrastrukturális hálózat a Pannon-é, de a net benne már az Enternet nete :)

Akkor lehet szopolni, ha valami nem megy, nől az egymásramutogatási tényező, meg a hibaelhárítás megfejtése.
Make love not Wor.

#1223 Felhasználó inaktív   barby 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 01:06

sziasztok,látom ti értetek a mobil nethez segitség kéne.vettem a vodafonost 2 hete korlátlan de mégse? ma ki írta hogy túl léptem a 3g forgalomkorlátot.most ez mit takar?plusz kölcség vagy korlátokat? elöre is köszönöm a segitségeteket

#1224 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 01:19

Idézet: barby - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 1:06

vettem a vodafonost 2 hete korlátlan de mégse? ma ki írta hogy túl léptem a 3g forgalomkorlátot.most ez mit takar?

Attól függ milyen csomagot vettél. Nekem 3 gigánál nem szokott szólni, de 5 gigás korlátom van. Ha elérem, akkor net lebont, aztán csak plusz pénz után bírok felcsatlakozni, majd újabb 5 giga vagy 1 hónap forgalmazás.
Make love not Wor.

#1225 Felhasználó inaktív   csob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 08:35

Idézet: barby - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 1:06

sziasztok,látom ti értetek a mobil nethez segitség kéne.vettem a vodafonost 2 hete korlátlan de mégse? ma ki írta hogy túl léptem a 3g forgalomkorlátot.most ez mit takar?plusz kölcség vagy korlátokat? elöre is köszönöm a segitségeteket

Attól függ hol irta! Ha smsben, akkor gáz van. Ha a betárcsázó program, akkor pedig abban ez egy beállítás (beállítások, használat, korlát) és tudod módosítani mikor jelezzen...

#1226 Felhasználó inaktív   Zolien 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 25. 17:44

udv

kerlek benneteket segitsetek nekem, tisztaba tenni az atviteli normakrol alkotott kepem (sebesseg/megjelenes szerint):
GPRS -> E-GPRS(HSCSD) -> EDGE -> UMTS -> HSDPA -> HSUPA
..es javitani ha nem jo.
ha pontos megjelenesi evvel es barmilyen kiegeszito informacioval - megjelenes eve, linkekkel, tapasztalatokkal - rendelkezik valaki, foleg a HSCSD-rol, az kerem ne fogja vissza magat:)
mondjuk egy 2007es teloban (nokia 3110classic) nem tudom miert a hscsd a max. atviteli norma de egy ilyet kaptam es pannon netet szeretnek beuzemelni vele. ebben is  szeretnek segitseget kerni, milyen szoftverre van szuksegem es milyen beallitasokra a telon, vagy ha ott nem a PC-n. (a beallitasok akkor is erdekelnenek kulon ha ezt a szoftver magatol elvegzi)
- a telefon nem-sajat miniUSB->USB kabellel is hasznalhatom batran, nem lesz baja?
- ha pannon szelessavu HSDPA szolgaltatasra fizetek elo, akkor is tudom hasznalni ezzel a telefonnal? (persze a maga sebessegkorlatain belul nyilvan)
eddig voda GPRS-szel szenvedtem, tegnap ossze tudtam hasolitani a pannoneval (azthiszem e-gprs volt): eg es fold. jelen esetben sokkal inkabb szamit a szolgaltato mint a technologia.
(most is vodarol vagyok, orokke ping timeout van, hasznalhatatlan, kulonben nem kernem a szajbaragast)
(ne ajanljatok, hogy legyen modemem es husegnyilatkozatom, mert az nekem jobb, mert nem akarom/tudom elkotelezni magam egyik szolgaltatonal sem es 30ezrem sincs egy modemre.) koszonom.
ja es meg valami - szamomra csak erdekesseg keppen - a pannon az agyonreklamozott 90%os lefedettseget EDGEre vagy 3G-re erti?

#1227 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 25. 18:10

Lehetne az év minden napján Karácsony:

Kép

Már 2 napja ilyen, pedig ennek a fele sem szokott lenni itt a X. kerületben egy normál hétköznapon. :)

Szerkesztette: KOCsi 2008. 12. 25. 18:11 -kor

#1228 Felhasználó inaktív   HoNeYBiRD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 22:53

szerintetek az normális jelenség, h. a pannon a számlazárást követően (már gyak. több mint 1 hónapja) ugyanúgy korlátozza a sebességemet, mint előtte? (holott nem is használom, szal tuti nem léptem át a letöltési keretet, mondjuk 30k/sec-kel nehéz is lenne)
vagy ideje picsán billenteni őket?!
ja, és persze "forgalomkorlátlan" csomagom van :)

#1229 Felhasználó inaktív   gs52 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 20:39

Honeybird...

Nekem "internet szabadon" csomagom van a vodafonnál, engem is korlátoztak (20kB/s-ra)... (mondjuk 300giga körüli letöltéseim voltak az 1.-2. hónapban:)) Hozzáteszem, esténként 4-500kB/s letöltési sebességem volt, délelőtt-délután is 2-300..
Nekem azt írták, automatizált a rendszerük, havi számlazáráskor feloldja a sebességkorlátozást.
Gondolom hasonlólépp lehet a Pannonnál is. Szerintem dobj Nekik egy mailt, aztán ki tudja.. :)

Egyébként meg mocskos patkányok, amint lesz zsém megy a kötbér, aztán viszlát mobilnet..arra pont benn lesz a digi.. :D

#1230 Felhasználó inaktív   HoNeYBiRD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 11:59

Idézet: gs52 - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 20:39

Honeybird...

Nekem "internet szabadon" csomagom van a vodafonnál, engem is korlátoztak (20kB/s-ra)... (mondjuk 300giga körüli letöltéseim voltak az 1.-2. hónapban:)) Hozzáteszem, esténként 4-500kB/s letöltési sebességem volt, délelőtt-délután is 2-300..
Nekem azt írták, automatizált a rendszerük, havi számlazáráskor feloldja a sebességkorlátozást.
Gondolom hasonlólépp lehet a Pannonnál is. Szerintem dobj Nekik egy mailt, aztán ki tudja.. :)

Egyébként meg mocskos patkányok, amint lesz zsém megy a kötbér, aztán viszlát mobilnet..arra pont benn lesz a digi.. :D

akkor megy a mail, mert azért na, még jóhogy az első 3 hónap ingyen van :)

digi jöhetne felém is, én se gondolkoznék mobilnetben, igaz az meg majdnem ingyen van, szal azért lehet maradna mégis vmi mobilnet is :)

én eddig naívan azt hittem, h. a pannon a legnormálisabb mobilszolgáltató itthon, de lehet csak azért, mert eddig nem volt közöm hozzájuk...

#1231 Felhasználó inaktív   Zolien 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 15:17

senki nem tudja mit takar a HSCSD?

#1232 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 22:47

Idézet: Zolien - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 16:17

senki nem tudja mit takar a HSCSD?

gugli?

HSCSD  = High Speed Circuit Switched Data =  nagysebességű vonalkapcsolt adatátvitel

#1233 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 30. 01:58

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 13:13

vagy egyéb, nagy mennyiségű adat továbbítására szolgáló alkalmazás használata
során a hálózat teljesítményét és/vagy a szolgáltatás minőségét veszélyezteti

Naja, én többnyire explorer, https/ssl forgalmat bonyolítok. Akkor az most milyen alkalmazás, meg miért veszélyezteti?

Esetleg kiprábáljam? Fileátvitellel szinkronizálhatok dolgokat, aztán meglássuk, holnap elindítom, jan 10 felé ránézek :-)
Make love not Wor.

#1234 Felhasználó inaktív   kicsihuszar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 17:10

Idézet: fcseh - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 13:53

Tegnap este otta ilyen szar Budapesten a korlátlan Pannon-os internet:
http://www.speedtest...t/380642415.png

Kistarcsan szinten ez a helyzet, en nem leptem tul a 10GB-t tuti, de iszonyat lassu, ez vajon miert lehet??
Nekem ilyen e169-es usb kutyu van hozza, lehet beszart?
Vagy ennyire fos a pannon net?
Masnak milyen tapasztalatai vannak?
Mit lehet ilyenkor tenni?? Alairattak 1 evet, aztan jol bekorlatozzak?
Sajna nincs mas net eleresi lehetosegem, csak ezek a mobilosok, amikor elofizettem nov elejen meg tok jo volt, mostmeg majd meg orulok..
Ugyfelszolgalat vajon mit mondhat, h ok a garantalt 8kb/s-es sebesseget tudjak adni, a tobbire meg nincs garancia es nem tehetnek semmitse?
Grrr

#1235 Felhasználó inaktív   sakhalin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 21:41

Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 17:10

Kistarcsan szinten ez a helyzet, en nem leptem tul a 10GB-t tuti, de iszonyat lassu, ez vajon miert lehet??
Nekem ilyen e169-es usb kutyu van hozza, lehet beszart?
Vagy ennyire fos a pannon net?
Masnak milyen tapasztalatai vannak?
Mit lehet ilyenkor tenni?? Alairattak 1 evet, aztan jol bekorlatozzak?
Sajna nincs mas net eleresi lehetosegem, csak ezek a mobilosok, amikor elofizettem nov elejen meg tok jo volt, mostmeg majd meg orulok..
Ugyfelszolgalat vajon mit mondhat, h ok a garantalt 8kb/s-es sebesseget tudjak adni, a tobbire meg nincs garancia es nem tehetnek semmitse?
Grrr

Sajnos korlátozva vagy.
Részletek itt:
http://itcafe.hu/tema/korlatos_a_korlatlan...t/hsz_1-50.html

#1236 Felhasználó inaktív   kicsihuszar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 00:20

Idézet: sakhalin - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 22:41

Sajnos korlátozva vagy.
Részletek itt:
http://itcafe.hu/tema/korlatos_a_korlatlan...t/hsz_1-50.html

Olyan kedvesek ezek a pannonosok, tenyleg bekorlatoztak. Csak azt nem tudom mivel erdemeltem ki, hiszen nem hasznalok/hasznaltam fajlcserelot, se megosztot, se nem toltok mint a barom, napi kb 500 mega a forgalmam, erre kozli a kollegano, hogy egy napon atleptem a limitet, igy aztan bekorlatozott a rendszer 2-3 hetre.
Hat elmennek a sunyiba de tenyleg.
Hol van az a szerzodesben, hogy napi X megat tudok letolteni??
Nekem a melomhoz kell az internet, es amit most kapok, az minden, csak nem az, igy hasznalhatatlan az egesz. Tudom ez Mo. na de ekkora egy szemetseget.
Ha nem kapok pozitiv valaszt fordulok a fogyvedokhoz, talan azok mondanak vmi okosat. Vagy elkezdek spammelni errol a lassu szarrol, hatha felmondanak ok nekem..  :reklamacio:

#1237 Felhasználó inaktív   sakhalin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 01:33

Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 0:20

Olyan kedvesek ezek a pannonosok, tenyleg bekorlatoztak. Csak azt nem tudom mivel erdemeltem ki, hiszen nem hasznalok/hasznaltam fajlcserelot, se megosztot, se nem toltok mint a barom, napi kb 500 mega a forgalmam, erre kozli a kollegano, hogy egy napon atleptem a limitet, igy aztan bekorlatozott a rendszer 2-3 hetre.
Hat elmennek a sunyiba de tenyleg.
Hol van az a szerzodesben, hogy napi X megat tudok letolteni??
Nekem a melomhoz kell az internet, es amit most kapok, az minden, csak nem az, igy hasznalhatatlan az egesz. Tudom ez Mo. na de ekkora egy szemetseget.
Ha nem kapok pozitiv valaszt fordulok a fogyvedokhoz, talan azok mondanak vmi okosat. Vagy elkezdek spammelni errol a lassu szarrol, hatha felmondanak ok nekem..  :reklamacio:

Számlazárásig korlátoznak!!!
Fogyasztóvédelem nem nagyon mozdúl rá. :mad:

#1238 Felhasználó inaktív   kicsihuszar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 09:27

Idézet: sakhalin - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 2:33

Számlazárásig korlátoznak!!!
Fogyasztóvédelem nem nagyon mozdúl rá. :mad:

Igen, tudom, h szamlazasig korlatoznak. viszont az csak jan. 15, szoval 2 het kiesik, illetve szarakodas.
Arra gondoltam meg, h lehet azert korlatoztak be, mert nekem az usb-s modem egy aktiv usb hub-ban van, igy ha lezarom a gepem, akkor is villog, megszakitja ugyan a kapcsolatot, de ugyanugy villog, mint amikor megtalal egy halozatot, es lehet csatlakozni. Lehetseges emiatt??

#1239 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 09:34

Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 10:27

..
Arra gondoltam meg, h lehet azert korlatoztak be, mert nekem az usb-s modem egy aktiv usb hub-ban van, igy ha lezarom a gepem, akkor is villog, megszakitja ugyan a kapcsolatot, de ugyanugy villog, mint amikor megtalal egy halozatot, es lehet csatlakozni. Lehetseges emiatt??

Én ezt kizártnak tartom.

#1240 Felhasználó inaktív   sakhalin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 12:55

Idézet: kicsihuszar - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 9:27

Igen, tudom, h szamlazasig korlatoznak. viszont az csak jan. 15, szoval 2 het kiesik, illetve szarakodas.

Azért a korlát mert használtad.Semmi extra nincs a korlátozás mögött.
Szemét 1 banda.
:mad:

Van olyan akinek egy 4mb-és levél letöltése után korlát jött...........

Szerkesztette: sakhalin 2009. 01. 02. 12:56 -kor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.