HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#1061 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 07. 07:44

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 7:21

Hidd el, elobb-utobb az lesz. Ahogy winre, oda is irni fognak virust, ferget... akkor legalabb egy kicsit csokken majd ez a felsobbrendusegi erzes, ami csak ugy sut a fenti hozzaszolasaidbol. Szubjektiv velemeny. Nem allok neki vitatkozni, mert teljesen felesleges, rajta vagyok en is a Mac levlistan (erdekes mi?) es amikor azt mondod kevesebb a problema (neha egeszen nevetsegesek), csak mosolygok magamban.

Krinyo

Szerintem nem lesz. Pont az elenyészôen kevés Macintosh miatt.

Ha átlépné a 15-20%-os elterjedtséget, akkor biztosan igazad lenne.
Egyébiránt van virus és spyware tudtommal X alá is (ha nincs javítsatok :D ), de én még nem láttam egyet sem.
Nincs viruskiller a gépemen és Spyware detektor sem.
Egyszer felraktam egy ilyen Spyware nézegetôt a G5-re, de nem talált egyet sem.

93 óta nagyon sokat használtam Mac-et, és még soha nem találkoztam virussal.
Pedig baromi sok helyrôl kapok CD-ket és különbözô adathordozókat - tehát elviekben bôven megvan az esély, hogy beszopjak valahonnan egy virust.

A Classic OS például elég fos Mac-en. Sosem szerettem annyira.
A Windows-XP egy igazi alternatíva volt amikor átmentem PC-s platformra... tényleg sokkal jobb volt.

De aztán jött az X és az erôsebb Mac-ek, a 10.2-es már nagyságrendekkel körözte az XP-t... a Pantherhez képest pedig egyenesen nevetséges az Microsoft oprendszere.

Krinyo vedd figyelembe azt, hogy antiPC Naranek hozzánem értô hozzászólásai reflektált, emiatt én nem jelenteném ki a felsôbbrend?séget. :) Egyszerüen tényleg nem lehetett szó nélkül hagyni azt a sok sületlenséget amiket leírogatott a srác.

Én a magam részérôl csak annyit tudok (tapasztalatból) hozzátenni, hogy amióta PC-t és Mac-et is használtam eleget, és kb. ugyanaz volt mindkét platformon a felhasználási terület, (DTP, játék, zene, net) hogy a Macintosokkal nagyságrendileg kevesebb volt a probléma. OSX alatt szinte a nullához konvergál. :)
A Win XP-vel sem volt túl sok gond, mert tényleg jól be volt lôve a rendszer, de amennyit ezzel foglalkoznom kellett... utánaolvasás, állandó gondozgatás. Baromi sok idô elmegy vele.
RDaneel_hu

#1062 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 07:59

Idézet

De aztán jött az X és az erôsebb Mac-ek, a 10.2-es már nagyságrendekkel körözte az XP-t... a Pantherhez képest pedig egyenesen nevetséges az Microsoft oprendszere.

Az OS X tenyleg nagyon szepen fejlodik, foleg az XP-hez kepest, de azt hiszem ezt senki sem vonta ketsegbe. A beepitett programokrol meg annyit, hogy a picipuhat ez IE miatt fogtak milliardos antitroszt perbe, az EU meg most a Media Playert is ki akarja(akarna) szedetni belole... kicsit nonszensz a helyzet, nem?

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1063 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 08:20

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 8:59

Az OS X tenyleg nagyon szepen fejlodik, foleg az XP-hez kepest, de azt hiszem ezt senki sem vonta ketsegbe. A beepitett programokrol meg annyit, hogy a picipuhat ez IE miatt fogtak milliardos antitroszt perbe, az EU meg most a Media Playert is ki akarja(akarna) szedetni belole... kicsit nonszensz a helyzet, nem?

Krinyo

Visszaeles a monopol helyzettel. Az ie "kiirtotta" a netscapet.
A mediplayerrel pedig az itunest akarjak eltuntetni a windowsrol. Egyszeruen a msnak nem jo, ha az apple ekkorakat szakit a zeneboltjaval, ill maganak akarja azokat a penzeket. Bar a wma es a wmv szerintem egyarant egy rakat szemet ha melle rakjuk mondjuk az oregecske mp3-at vagy divx-et, de mindenki hasznalja azt ami neki tetszik, en biztos nem fogok mp10-et.
I don't believe it.
Prove it to me and I still won't believe it.
-- DNA

#1064 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 08:43

Idézet: hybris - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 9:20

Visszaeles a monopol helyzettel. Az ie "kiirtotta" a netscapet.
A mediplayerrel pedig az itunest akarjak eltuntetni a windowsrol. Egyszeruen a msnak nem jo, ha az apple ekkorakat szakit a zeneboltjaval, ill maganak akarja azokat a penzeket. Bar a wma es a wmv szerintem egyarant egy rakat szemet ha melle rakjuk mondjuk az oregecske mp3-at vagy divx-et, de mindenki hasznalja azt ami neki tetszik, en biztos nem fogok mp10-et.

???? A Netscape-et nem az IE irtotta ki, hanem a programozok, akik nem voltak kepesek osszevakarni egy normalis bongeszot. Meg ma (illetve mar nem) sem kepesek. :) Firefoxot hasznalok, de neha sajna IE-hez kell nyulni, mert az az egyetlen valamirevalo, szabvanyos bongeszo. Eltuntetni az iTunes-t? :D Mirol beszelsz ember? Ki tiltja meg hogy feltelepitsd? Senki... A Windows Media 9-rol meg tarthatnek kiseloadast mit tud a szemet mp3-hoz meg divx-hez kepest, de az tulmutat eme tema keretein. :) Na ez az a szuklatokoruseg, ami a maceseket tobbnyire jellemzi. :D

Krinyo

#1065 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 08:47

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 9:43

Firefoxot hasznalok, de neha sajna IE-hez kell nyulni, mert az az egyetlen valamirevalo, szabvanyos bongeszo.

:D  :D  :D

Ezt te sem gondolod komolyan :D

#1066 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 08:55

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 9:47

:D  :D  :D
Ezt te sem gondolod komolyan :D

Dehogynem. Sem az Opera, sem a Firefox, semmi mas nem kepes pl. egyszeru tablazatokat normalisan megjeleniteni, ugy, ahogyan annak meg KELLENE jelennie... Ilyen egyszeru dologra alkalmatlanok.

Krinyo

#1067 Felhasználó inaktív   TomPP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 08:56

itt legfeljebb csak kvazi szabvanyrol van szo. IE-re tervezik a web oldalakat (ha tervezik), nem szabvanyosra. A legtobb ilyen oldal at sem megy a w3 validalasi eljarasan. IE specifikusra kontaroljak ossze :)

Tom#
Hallowed are the Ori !

#1068 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:06

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 9:55

Dehogynem. Sem az Opera, sem a Firefox, semmi mas nem kepes pl. egyszeru tablazatokat normalisan megjeleniteni, ugy, ahogyan annak meg KELLENE jelennie... Ilyen egyszeru dologra alkalmatlanok.

Krinyo

Hat ha az alap IE megjelenitest tekintjuk normalisnak...

#1069 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:08

Idézet: max-pain - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 10:06

Hat ha az alap IE megjelenitest tekintjuk normalisnak...

Tudod ha be van allitva, hogy 0 pixel legyen a border, akkor illik 0 pixelnek lennie...

Krinyo

#1070 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:13

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 10:08

Tudod ha be van allitva, hogy 0 pixel legyen a border, akkor illik 0 pixelnek lennie...

Krinyo

Erdekes, mert nalam Mozilla 1.7 alatt nulla is...

#1071 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 8:59

Krinyo

Ebben viszont tényleg van valami.

Amúgy érthetô az antitröszt dolog - csak éppen - pont ettôl nem biztos, hogy a felhasználók jól fognak járni. :(
Az Apple is támadható lenne a Safari és az iTunes miatt.  :confused:
RDaneel_hu

#1072 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:45

???? A Netscape-et nem az IE irtotta ki, hanem a programozok, akik nem voltak kepesek osszevakarni egy normalis bongeszot. Meg ma (illetve mar nem) sem kepesek. :) Firefoxot hasznalok, de neha sajna IE-hez kell nyulni, mert az az egyetlen valamirevalo, szabvanyos bongeszo. Eltuntetni az iTunes-t? :D Mirol beszelsz ember? Ki tiltja meg hogy feltelepitsd? Senki... A Windows Media 9-rol meg tarthatnek kiseloadast mit tud a szemet mp3-hoz meg divx-hez kepest, de az tulmutat eme tema keretein. :) Na ez az a szuklatokoruseg, ami a maceseket tobbnyire jellemzi. :D

Krinyo

Senki nem tiltja meg, de egyszeri user kapja majd a gepehez a mp10-et (az xpvel egyutt) es azzal mar hasznalhatja is az ms zeneboltjat centre ugyanannyiert, mint az apple-t hasznalhatna btw nem fog meg egy szoftvert letolteni. Na es mi fog ebbol kovetkezni?
Szuk latokor: a wmv-t az ms _raerolteti_ (megveszi, ingyen adja, tamogatja.. etc) az asztali ill hordozhati "medialejatszokra" mig az mp3 ill, a divx magatol elterjedt (egyebkent mire gondoltal azzal, hogy tudnal nekem benne mutatni csodakat, en quicktimeot hasznalok es jol meg vagyok vele).
Az ie a legjobb? Nem, nem az ie a legjobb es hala az istennek lassan de biztosan fogy a felhasznaloinak a szama. A safari meg nem a legjobb bongeszo, de lehet, talan majd ha mar fele annyi ideje lesz a piacon, mint ameddig az ie volt. A netscape fejlesztoinek pedig a fejlesztese a bongeszohaboru "lezartaval" lassult le, ill "szunt meg", amiota pedig az ms megszuntette a konkurenciat _csak_ biztonsagires foltozgatasokat adott ki a vilag legjobb browserehez. Mind az opera, mind a firefox gyorsabb, ez nem kerdeses. Az pedig, hogy ie-hez 3rd party popup killer kell eleg idegesito, csunyan nez ki, nem tud tabeket, a beepitett keresoje gagyi, unsecure, szemetel es meg sorolhatnam.
Szuk latokoruseg, pedig pl az, hogy bejonnek ide az emberek ugy, hogy macet meg csak jpeg formatumban lattak, az osx-rol egy pc-s forumon olvastak, a gepukon illegal windows fut, nem probaltak ki semmilyen "alternativat" (, ami nem ms), semmilyen teren ES emelett tokeletesen meg vannak gyozodve hogy mac kuka, wintel istencsaszar. Szerintem regebbota hasznalok windowst, mint jopar kollega itt es igazan nem ertem neha az erveiket. Igen itthon van egy xp-s gep (a testvereme) azon 2002 ota megy az xp (legal), es a hangszorokon ill. a vinyon kivul mar szinte minden ki lett cserelve, de ha scsi id6-rol atallitom barmire nem indul el, ha ide-rol bootolok es bootloaderrel betoltom a /dev/sda1-et nem indul el, tehat csak akkor megy ha elsodleges a boot folyamatban, kulonben valtozo ntdll hibakat kapok, erdekes modon mind a slackware, mind a suse elindul. A rendszer relative gyors, bar a bootolasi folyamat kb 5-7 perc! Igaz tobb halozathoz kapcsoldik, meg sok hardverelem, de a linuxos gepek es az osx is egyarant 2-3 perc alatt eljutnak bejelentkezesig. Ja es bejelentkezes utan meg mindig ketyereg, vagy ket percig (virusirto, irc kliens, scanner software, codecek es meg millio "rendszerbovites"). Nem szeretem hasznalni, dos 6.22&win3.1-et sem szerettem, a 95-ot sem, a 98-at sem, az NT 4 workstationt sem, a w2k-t sem es most az xp-t sem. Igaz az xp elottiek csak, mint kalozmasolat voltak meg, de a ms szupport egyebkent is a legalja. Onnet, hogy bootloadert hasznalok nem foglalkoztak a problemammal (keresse fel a program forgalmazojat etc.), hiaba magyaraztam az scsi id-s szivast arra is csak annyit mondtak, hogy a hiba biztos a vezerlokartyaban van. Ja az adaptec tenyleg szarokat gyart, amik nem kompatibilisek mar vagy 10 eve az ms szoftverekkel, papiron. Ehh, de ez sem ide tartozik.  :(
I don't believe it.
-- DNA

#1073 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:52

WMV 9-es tomorites k**va jo! WMA-rol nem vagyok meggyozodve, hogy jobb lenne mint barmi mas, de a videotomoritesuk tenyleg kiraly, mas kerdes, hogy a Microsoft nem kepes OS X ala osszerakni egy normalis playert, mint ahogy az OS X-es MSN Messenger is vicc kategoriaba tartozik... Valszeg a HD szabvannyal is a Microsoft fog gyozni, padig ott van az Apple codec is ami ugyanolyan jo, csak pont egy par honapot kestek vele. Ujabb Microsoft monopol lesz.

98000 virust tartanak szamon a vilagon, ebbol 0 darab OS X-es virus van. Talan ket hete volt, hogy Shoebaron baratom, aki egyebkent ujsagiro, es ert a windowshoz, ujratelepitette a gepet, kicsit nem figyelt, es elleptek a virusok es spywarek a gepet. Nem kicsit volt ideges. Balagee tegnap meselte, hogy anyukajanal volt, es az updatek ellenere hasznalhatatlanna valt a gepe, mert azt a gepet is elleptek a virusok es egyebek, ugy belassult a net, hogy a virusirto nem tudta updatelni magat..

#1074 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:56

Idézet

Senki nem tiltja meg, de egyszeri user kapja majd a gepehez a mp10-et (az xpvel egyutt) es azzal mar hasznalhatja is az ms zeneboltjat centre ugyanannyiert, mint az apple-t hasznalhatna btw nem fog meg egy szoftvert letolteni. Na es mi fog ebbol kovetkezni?

Akkor pereljuk be az Apple-t is, mert senki sem fog Windows Media Playert, vagy mast letolteni Mac-re... :lol: Szerintem egyelore nem szabja meg senki melyik boltban akarok vasarolni, ha az iTunes szimpibb, akkor letoltom a szoftvert es ott vasarolok. Illetve vasarolnek, mert ugye egyelore nem lehet.
De idekeverhetjuk akkor azt is, hogy az Apple miert nem hajlando licencelni a Fairplay masolasvedelmet (iPod), miert kell ezert a RealNetworksnek keruloutat valasztania, miert vadolja az Apple-t tisztessegtelen magatartassal a Virgin Mega... a tisztasagot sugarzo feher Apple kulso mogott ugyanolyan gatlastalan uzleti magatartas van, mint a MS-nal. Penz beszel, kutya ugat.

Idézet

Szuk latokor: a wmv-t az ms _raerolteti_ (megveszi, ingyen adja, tamogatja.. etc) az asztali ill hordozhati "medialejatszokra"

Sot, meg fizet, licencdij szedese helyett, mi? Jajj ne, tenyleg ne menjunk ebbe bele. :D

Idézet

mac kuka, wintel istencsaszar.

Ezt nem mondta senki. Az ellenkezojet is csak Ti allitjatok...

Idézet

A rendszer relative gyors, bar a bootolasi folyamat kb 5-7 perc!

Mennyi memoria van abban a gepben? :D Mind1, felejtsd el...

Krinyo

#1075 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 09:58

Idézet

padig ott van az Apple codec is ami ugyanolyan jo

Ha a H.264-re gondolsz az tenyleg nagyon jo, orulok hogy vegre valami hasznalhato is belekerul a QuickTime-ba, de tevedesek elkerulese vegett nem Apple kodek. :D
A WMV9 meg szerintem is nagyon jo, ha nem MS lenne, Ti is elismernetek. :rolleyes:
Nem mellesleg a H.264 ugyanugy palyazik a Blu-ray es HD-DVD-nel, mint a WMV9, hogy melyik lesz a befuto, az talan nemsokara kiderul.

Krinyo

#1076 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:03

Idézet: H.Andras - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 10:52

WMV 9-es tomorites k**va jo! WMA-rol nem vagyok meggyozodve, hogy jobb lenne mint barmi mas, de a videotomoritesuk tenyleg kiraly, mas kerdes, hogy a Microsoft nem kepes OS X ala osszerakni egy normalis playert, mint ahogy az OS X-es MSN Messenger is vicc kategoriaba tartozik... Valszeg a HD szabvannyal is a Microsoft fog gyozni, padig ott van az Apple codec is ami ugyanolyan jo, csak pont egy par honapot kestek vele. Ujabb Microsoft monopol lesz.

98000 virust tartanak szamon a vilagon, ebbol 0 darab OS X-es virus van. Talan ket hete volt, hogy Shoebaron baratom, aki egyebkent ujsagiro, es ert a windowshoz, ujratelepitette a gepet, kicsit nem figyelt, es elleptek a virusok es spywarek a gepet. Nem kicsit volt ideges. Balagee tegnap meselte, hogy anyukajanal volt, es az updatek ellenere hasznalhatatlanna valt a gepe, mert azt a gepet is elleptek a virusok es egyebek, ugy belassult a net, hogy a virusirto nem tudta updatelni magat..

Persze az is hozzatartozik, hogy eletemben 2-3x tomoritettem filmet, azt is a fuji fenykepezohoz adott programjaval, ami a quicktimeot hasznalja. Tobbszor nem is szandekozom, igy tehat szamomra a wmv csak az altalam hasznalt rendszerek nagyreszevel inkompatibilis formedveny marad, amit inkabb messzirol elkerulok.
I don't believe it.
-- DNA

#1077 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:06

Idézet

Tobbszor nem is szandekozom, igy tehat szamomra a wmv csak az altalam hasznalt rendszerek nagyreszevel inkompatibilis formedveny marad, amit inkabb messzirol elkerulok.

Velemenyt mondasz valamirol amit nem is hasznaltal... :D Gratulalok, eddigi irasaidat is hasonlo szuron keresztul szemleljuk? Ha esetleg megis erdekel mit tud a WMV HD, itt megtudhatod:

http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntShowcase.aspx

Krinyo

#1078 Felhasználó inaktív   hybris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:17

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 11:06

Velemenyt mondasz valamirol amit nem is hasznaltal... :D Gratulalok, eddigi irasaidat is hasonlo szuron keresztul szemleljuk? Ha esetleg megis erdekel mit tud a WMV HD, itt megtudhatod:

http://www.microsoft.com/windows/windowsme...ntShowcase.aspx

Krinyo

Volt szerencsem azert latni par wmvideot, regebben es a minoseguk szar valt, a meretuk pedig hatalmas. Szamomra boven eleg, hogy nincs hozza lejatszo, nem kell, nincs ra szuksegem.
De inkabb soha ne lassak egy wmv-t, mint hogy egy csunya, instabil, bugos, unsecure microsoft termeket kelljen hasznalnom, ahhoz hogy megnezhessem, megha a wmv=szentgral keplet megallja a helyet, hozzateszem szerintetek.
Igen szemleljetek ugy ahogy eddig is: ti guruk vagytok, en lama, de ezt mar lehet tudni abbol, hogy macet hasznalok, teljesen egyertelmu.  :mad:
I don't believe it.
-- DNA

#1079 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:32

Innentol kezdve no komment. :D

Krinyo

#1080 Felhasználó inaktív   rgranc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:40

de neha sajna IE-hez kell nyulni, mert az az egyetlen valamirevalo, szabvanyos bongeszo.

:offtopic:

Krinyó, nekem tetszenek a híreid, meg általában a hozzászólásaid, de most ezzel nagyot estél a szememben. Légy szíves, ezt a kijelentést vond vissza. Hacsak nem az IE kváziszabványról beszélsz. Mert a W3C szabványoknak legkevésbé megfelelő böngésző (micsoda meglepetés): az IE...
Az "IE kváziszabványról" meg csak annyit: százmillió légy nem tévedhet, ugye?

r.
Apróhirdetés: Félénk fiú keresi... ööö, izé, hmm, ááá, hagyjuk...

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.