Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. szept. 7., kedd - 9:43
???? A Netscape-et nem az IE irtotta ki, hanem a programozok, akik nem voltak kepesek osszevakarni egy normalis bongeszot. Meg ma (illetve mar nem) sem kepesek.

Firefoxot hasznalok, de neha sajna IE-hez kell nyulni, mert az az egyetlen valamirevalo, szabvanyos bongeszo. Eltuntetni az iTunes-t?

Mirol beszelsz ember? Ki tiltja meg hogy feltelepitsd? Senki... A Windows Media 9-rol meg tarthatnek kiseloadast mit tud a szemet mp3-hoz meg divx-hez kepest, de az tulmutat eme tema keretein.

Na ez az a szuklatokoruseg, ami a maceseket tobbnyire jellemzi.
Krinyo
Senki nem tiltja meg, de egyszeri user kapja majd a gepehez a mp10-et (az xpvel egyutt) es azzal mar hasznalhatja is az ms zeneboltjat centre ugyanannyiert, mint az apple-t hasznalhatna btw nem fog meg egy szoftvert letolteni. Na es mi fog ebbol kovetkezni?
Szuk latokor: a wmv-t az ms _raerolteti_ (megveszi, ingyen adja, tamogatja.. etc) az asztali ill hordozhati "medialejatszokra" mig az mp3 ill, a divx magatol elterjedt (egyebkent mire gondoltal azzal, hogy tudnal nekem benne mutatni csodakat, en quicktimeot hasznalok es jol meg vagyok vele).
Az ie a legjobb? Nem, nem az ie a legjobb es hala az istennek lassan de biztosan fogy a felhasznaloinak a szama. A safari meg nem a legjobb bongeszo, de lehet, talan majd ha mar fele annyi ideje lesz a piacon, mint ameddig az ie volt. A netscape fejlesztoinek pedig a fejlesztese a bongeszohaboru "lezartaval" lassult le, ill "szunt meg", amiota pedig az ms megszuntette a konkurenciat _csak_ biztonsagires foltozgatasokat adott ki a vilag legjobb browserehez. Mind az opera, mind a firefox gyorsabb, ez nem kerdeses. Az pedig, hogy ie-hez 3rd party popup killer kell eleg idegesito, csunyan nez ki, nem tud tabeket, a beepitett keresoje gagyi, unsecure, szemetel es meg sorolhatnam.
Szuk latokoruseg, pedig pl az, hogy bejonnek ide az emberek ugy, hogy macet meg csak jpeg formatumban lattak, az osx-rol egy pc-s forumon olvastak, a gepukon illegal windows fut, nem probaltak ki semmilyen "alternativat" (, ami nem ms), semmilyen teren ES emelett tokeletesen meg vannak gyozodve hogy mac kuka, wintel istencsaszar. Szerintem regebbota hasznalok windowst, mint jopar kollega itt es igazan nem ertem neha az erveiket. Igen itthon van egy xp-s gep (a testvereme) azon 2002 ota megy az xp (legal), es a hangszorokon ill. a vinyon kivul mar szinte minden ki lett cserelve, de ha scsi id6-rol atallitom barmire nem indul el, ha ide-rol bootolok es bootloaderrel betoltom a /dev/sda1-et nem indul el, tehat csak akkor megy ha elsodleges a boot folyamatban, kulonben valtozo ntdll hibakat kapok, erdekes modon mind a slackware, mind a suse elindul. A rendszer relative gyors, bar a bootolasi folyamat kb 5-7 perc! Igaz tobb halozathoz kapcsoldik, meg sok hardverelem, de a linuxos gepek es az osx is egyarant 2-3 perc alatt eljutnak bejelentkezesig. Ja es bejelentkezes utan meg mindig ketyereg, vagy ket percig (virusirto, irc kliens, scanner software, codecek es meg millio "rendszerbovites"). Nem szeretem hasznalni, dos 6.22&win3.1-et sem szerettem, a 95-ot sem, a 98-at sem, az NT 4 workstationt sem, a w2k-t sem es most az xp-t sem. Igaz az xp elottiek csak, mint kalozmasolat voltak meg, de a ms szupport egyebkent is a legalja. Onnet, hogy bootloadert hasznalok nem foglalkoztak a problemammal (keresse fel a program forgalmazojat etc.), hiaba magyaraztam az scsi id-s szivast arra is csak annyit mondtak, hogy a hiba biztos a vezerlokartyaban van. Ja az adaptec tenyleg szarokat gyart, amik nem kompatibilisek mar vagy 10 eve az ms szoftverekkel, papiron. Ehh, de ez sem ide tartozik.