idézet:
Ezt írta T2k:
Egy ontopic: hogyan lehet resetelni az admin pwdot osx alatt? Az elozo tulaj elerhetetlen ill. total sik 9vmi koreai fotos :o), a mostani meg upgradet akar erre a friss verziora, megvan a cd, minden, csak restart elott keri a pwdt...
PS: turom az Apple online doksijait is kozben, ofkoz...[/quote]
Haat mivel ez egy unix en valami exploittal probalkoznek. kulonben eselytelen[url="http://"http://www.cunap.com/~hardingr/projects/osx/exploit.html"]An OSX exploit
[/url]
Apple Mac OS X
Elküldve: 2003. 10. 30. 19:55
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 10. 30. 19:59
* 1. Boot up from the Mac OS X Installer CD.
* 2. Once you have reached the initial Installer screen, select Reset Password from the Installer menu. This will automatically launch the Reset Password application.
* 3. With Reset Password active, select the Mac OS X volume which contains the password you wish to change.
* 4. After selecting the Mac OS X volume, click on the popup menu for the admin user that you want to reset the password.
* 5. Once you have selected the admin user, type in the new password that you want in both the "Enter a new password for this user" and in "Reenter the new password for this user" fields.
* 6. Now click on the Save button to save the new password for this user.
* 7. After clicking on the Save button, go ahead and quit the Reset Password application which will bring you back to the initial Installer screen.
* 8. From the initial Installer screen, select Quit Installer for the Installer menu.
* 9. You will then be prompted on whether you want to quit, select the Restart button in this dialog to restart your machine.
vagy ezt:
[url="http://"http://www.securemac.com/macosxsingleuser.php"]http://www.securemac...xsingleuser.php[/url]
[url="http://"http://www.macobserver.com/tip/2003/06/16.1.shtml"]http://www.macobserv...3/06/16.1.shtml[/url]
Elküldve: 2003. 10. 30. 20:00
idézet:
Ezt írta H.Andras:
En azt mondtam, hogy PC-n voltam sik hulye hozza, ezen a gepen meg meg tudok csinalni barmit DVD-irassal kapcsolatban. Azt is megirtam fentebb, hogy ne legyen felreertes, nem PPeti szakertelmet kerdojelztem meg, koszi, hogy Te is beallsz a kotekedok soraba, es kiforgatod amit irtam. Koszi, hogy nem flamelsz.
Itt van neked screenshot nagy piros gombos varazslos DVD szerkeszto progirol...
[url="http://"http://www.pixel.hu/xms/dvdstudio.jpg"]dvdstudiopro[/url][/quote]
Mondom mesterem. feladat adott, akerdeses spekulativ lejatszas. user 18 ev alatt, 4. fejezet atugrik lejatszas kozben. te jossz.
[ 2003. október 30.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2003. 10. 30. 20:00
Reset the OSX Admin pass:
"I think that, by default, you can change passwords of any account by booting your mac from the OS X Install Disc. I think you hold down the 'C' key on startup. Once loaded, go through the menus until you find the option that allows you to reset passwords. As long as you didn't specifically lock yourself out of this feature back when you still knew your password, it should work fine."
Elküldve: 2003. 10. 30. 20:04
Kozben megoldodott: sokadikra kitalaltam a luzer pwdjet.
Pedig eletemben nem lattam, nem beszeltem vele... meg a nevet sem tudom...
Elküldve: 2003. 10. 30. 20:14
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Mondom mesterem. feladat adott, akerdeses spekulativ lejatszas. user 18 ev alatt, 4. fejezet atugrik lejatszas kozben. te jossz.
[ 2003. október 30.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hmm nagyon bonyolult feladat.
parancsolj, barmelyik chapternek megadhatod, akar 16, 18 korhatar, es atugorja automatikusan. Nem mintha az eletben akarnek ilyet csinalni, de nem gond
[url="http://"http://www.pixel.hu/xms/parental.png"]screenshot[/url]
[ 2003. október 30.: H.Andras szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 30. 22:44
idézet:
Ezt írta T2k:
Thx mindenkinek!![]()
Kozben megoldodott: sokadikra kitalaltam a luzer pwdjet.![]()
![]()
Pedig eletemben nem lattam, nem beszeltem vele... meg a nevet sem tudom...[/quote]
Ezt nem hiszitek el: azota installalt... egy bo negyedoraja lett kesz: az egyik vinyon OS9, azt nem bantottam, a masikon volt egy elozo OSX, azt upgradeltem.DE ENNYI IDEIG????
Vmi oreg fos G4, 4-500MHz...
![]()
Elküldve: 2003. 10. 30. 22:57
idézet:
Ezt írta T2k:
Ezt nem hiszitek el: azota installalt... egy bo negyedoraja lett kesz: az egyik vinyon OS9, azt nem bantottam, a masikon volt egy elozo OSX, azt upgradeltem.DE ENNYI IDEIG????
[/quote]
Ez most 10.3-as update volt vagy mi?
A duál G5-ön sem volt valami gyors az ápdét (imho olyan 20-25 perc lehetett), de a sima clean Install-al végzett kb. negyed óra alatt már amennyire jól emléxem.
Szóval az update stuff nem túl gyors OSX-en sajnos.
Bár ha az egy 4-500 megás G4-ról van szó, akkor az a 2000-es év termékei közül való!(egyszóval: öregecske)
A WinXP sem menne fel szvsz túl gyorsan egy 500-as P3-asra, egy jó öreg 5400-es vinyóval...![]()
Elküldve: 2003. 10. 30. 23:01
idézet:
Ezt írta T2k:
[/quote]
Mellesleg ez így egy gány.
Hogyhogy az egyik vinyón volt egy OS9, a másikon pedig egy OSX???
Ha az OSX-et felrakod, ugyanarra a partícióra kérhetsz (saját Classic könyvtárat generál magának) egy régi OS 9.2.2-est. Feltéve ha kell még persze...
És csak akkor indul a régi OS (OSX-en belül!!!), ha Classic alkalmazást indít a júzer.
Ez valami duál boot volt?
Mindenesetre a koreai eléggé lamer lehetett...![]()
Elküldve: 2003. 10. 30. 23:12
------------------------------------
CPU: PowerPC 7400
CPU Speed: 400/2x450/2x500 Mhz
FPU: integrated
Bus Speed: 100 Mhz
Data Path: 64 bit
ROM: 1 MB ROM + 3 MB toolbox ROM loaded into RAM
RAM Type: PC100
Mininum RAM Speed: 133 Mhz
Onboard RAM: 0 MB
RAM Slots: 4
Maximum RAM: 2 GB (1.5 in OS 9)
Level 1 Cache: 32 k data, 32k instruction
Level 2 Cache: 1 MB backside, 1:2
Video Card: ATI RAGE 128 Pro
VRAM: 16 MB
Maximum Resolution: all resolutions supported
Slots: 3 64-bit 33Mhz PCI, 1 2x AGP (filled)
Zip Drive: optional
Optical Drive: DVD-ROM/RAM
Hard Disk: 20/30/40 GB
ATA Bus: ATA-66
Ethernet: 10/100/1000Base-T
USB: 2
FireWire: 2
Video Out: VGA/DVI, ADC
Audio Out: stereo 16 bit mini
Audio In: stereo 16 bit mini
Speaker(s): mono
Modem: 56 kbps
AirPort: optional
Dimensions: 17" H x 8.9" W x 18.4" D
Minimum OS: 9.0.4
Maximum OS: 10.3
Introduced: August 2000
Terminated: January 2001
Elküldve: 2003. 10. 30. 23:23
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
Ez most 10.3-as update volt vagy mi?
A duál G5-ön sem volt valami gyors az ápdét (imho olyan 20-25 perc lehetett), de a sima clean Install-al végzett kb. negyed óra alatt már amennyire jól emléxem.
Szóval az update stuff nem túl gyors OSX-en sajnos.
Bár ha az egy 4-500 megás G4-ról van szó, akkor az a 2000-es év termékei közül való!(egyszóval: öregecske)
A WinXP sem menne fel szvsz túl gyorsan egy 500-as P3-asra, egy jó öreg 5400-es vinyóval...[/quote]
Ja. Az 1.6-oson 30 perc volt az update, clean install meg 20 perc. 2 cigi![]()
Elküldve: 2003. 10. 30. 23:24
idézet:
Ezt írta T2k:
Ha annyira jo lenne az az OSX meg a HW alatta, akkor miert is nem tetszenek kihozni PCre, heh?
Ugyan... vicces.
[/quote]
Szerintem nem azert nem hozzak ki, mert nem annyira jo, hanem mert maga alatt vagna a fat az apple ezzel a dologgal (jaj, tudom, ezt ugy kellett volna irnom, hogy maga alatt vagna a fat az apple ezzel IS). Bizti sokan megmaradnanak az "eredeti" X-nel, de szinten sokan szivbaj nelkul adnak el a mac-et, es vennenek helyette 1 mezei pc-t 150k-bol. En legalabbis lecserelnem, ha nem lenne hulladek az atirat.
Na meg erdemes belegondolni, ha csak 30-40%-kal adnanak el kevesebb mac-et emiatt, akkor mennyivel kerulne tobbe az amit eladnak? Frankon felverne az arat az egekbe a dolog - igen, lehet meg jobban is-, es ezt a pc-s X-bol befolyo zseton tuti nem tudna kompenzalni. Szerintem X-et csak akkor szabadna irni pc-re, ha az apple felhagy a gepgyartassal, ha nem akarnanak felhagyni vele, akkor szerintem bukna 1 hatalmasat a ceg pillanatok alatt, es azert lenne kenytelen felhagyni vele.
A tobbire nem is reagalnek, tul soxor volt mar szo ugyanezekrol![]()
idézet:[/quote]
Kozben megoldodott: sokadikra kitalaltam a luzer pwdjet.![]()
![]()
![]()
Pedig eletemben nem lattam, nem beszeltem vele... meg a nevet sem tudom...![]()
"Komoly" pass lehetett...mi volt az?
Valami almas dolog forditva leirva...vagy meg csak nem is forditva?: ) <---- 8 smiley rulez : )
[ 2003. október 30.: ANTIpc szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 30. 23:49
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
Ha az OSX-et felrakod, ugyanarra a partícióra kérhetsz (saját Classic könyvtárat generál magának) egy régi OS 9.2.2-est. Feltéve ha kell még persze...
És csak akkor indul a régi OS (OSX-en belül!!!), ha Classic alkalmazást indít a júzer.
Mindenesetre a koreai eléggé lamer lehetett...[/quote]
Ajja csak meg komam
Nekem a 10.2 nagyon suxx ha emulalni akarja a 9.x-et.
Valami oknal fogva keves program indul el - igaz, nem is probaltam sokat -, es ami el is indul, az is olyan tetu lassu, hogy csak na. Szal nekem az jott le, hogy a gepemben levo gagyi videoproci 9.x alatt villamgyors soxor ahhoz kepest, amilyen "gyors" X-en...ja, kb 5-15X-os (!!!) kulonbsegeket lattam.
Szal en is ha normalisan akarnam hasznalni a regi programokat, akkor feltennem kulon particiora a 9.x-et...felteve persze, hogy az X-et tudom nelkulozni akkor, es persze ha az X alatt nem fut rendesen az a program ami 9.x-es. Mas kerdes, hogy meg vagyok lőve ezzel a dologgal, mert mikor feltettem a masik particiora az X utan a 9.x-et, akkor boot kozben ment a "scrolltext" ezerrel (valamilyen szamokat kiirkalt mi a baja) es semmi mast nem csinalt![]()
Aztan lehet, hogy a gepemmel van valami, mert ha a full gep 5x gyorsabb lenne, meg az is irdatlan lassu lenne emuval, masok meg nem igazan panaszkodtak.
Elküldve: 2003. 10. 30. 23:54
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
Mindenesetre a koreai eléggé lamer lehetett...[/quote]
Arankam... halkabban es kerdezz eloszor, ha vmit nem tudsz, ne hangoskodj.![]()
![]()
Dual boot, igen de ennek mi koze az upgradehez?
Masreszt ez pont nem gany, mivel KET JKULON VINYON vannak.
Harmadreszt KELL AZ OS9, kiveve, ha mutatsz nekem OSX drivert (nem fogsz tudni) egy TARGA 2000 Pro (PCI, Mac) cucchoz.
Lassabban, ezen a vegen nem hulye ul...
![]()
Elküldve: 2003. 10. 30. 23:58
idézet:
Ezt írta RDaneel_hu:
A WinXP sem menne fel szvsz túl gyorsan egy 500-as P3-asra, egy jó öreg 5400-es vinyóval...[/quote]
SOKKAL gyorsabb: jomultkoraban csusztattam fel egy PII-400 LAPTOPRA egy XPt - egy oran belul megvolt OFFICE-szal egyutt.
Elküldve: 2003. 10. 31. 00:16
idézet:
Ezt írta T2k:
Lassabban, ezen a vegen nem hulye ul...
[/quote]
Plz kulturaltabban, a sertegetestol nem lesz jobb senkinek..
Elküldve: 2003. 10. 31. 00:59
idézet:
Ezt írta Goodman:
Plz kulturaltabban, a sertegetestol nem lesz jobb senkinek..[/quote]
?
Vmit elerthettel szerintem... fuss neki ujra...
Elküldve: 2003. 10. 31. 01:54
Miert nem lehet kulturaltan beszelgetni, miert kell allandoan ebben az uthenger modban leugatni a masikat? :confused:
[ 2003. október 31.: Goodman szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 31. 09:33
idézet:
Ezt írta T2k:
Masreszt ez pont nem gany, mivel KET JKULON VINYON vannak.
Lassabban, ezen a vegen nem hulye ul..[/quote]
idézet:
Ezt írta ANTIpc:
Szal en is ha normalisan akarnam hasznalni a regi programokat, akkor feltennem kulon particiora a 9.x-et...felteve persze, hogy az X-et tudom nelkulozni akkor, es persze ha az X alatt nem fut rendesen az a program ami 9.x-es. Mas kerdes, hogy meg vagyok lőve ezzel a dologgal, mert mikor feltettem a masik particiora az X utan a 9.x-et, akkor boot kozben ment a "scrolltext" ezerrel (valamilyen szamokat kiirkalt mi a baja) es semmi mast nem csinalt![]()
Aztan lehet, hogy a gepemmel van valami, mert ha a full gep 5x gyorsabb lenne, meg az is irdatlan lassu lenne emuval, masok meg nem igazan panaszkodtak.[/quote]
T2K pont "fölötted" volt 1 felhasználói tapasztalat. (antiPC részérôl)
Még mindíg jobb ha lassan megy valami, mint sehogy...
[ 2003. október 31.: RDaneel_hu szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 31. 09:45
idézet:
Ezt írta T2k:
SOKKAL gyorsabb: jomultkoraban csusztattam fel egy PII-400 LAPTOPRA egy XPt - egy oran belul megvolt OFFICE-szal egyutt. [/quote]
Részedrôl ha jól tudom ápdétrôl volt szó, nem clean installról.
Fenntebb jeleztem már, hogy OSX-en az ápdét elég lassú még G5-ön is sajnos.
Vagy az XP felrakása is ápdét volt?![]()

Súgó
A téma zárva.