HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X

#2181 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 08. 21:18

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 19:29

Dehogy! A Microsoft azért nem követ el ilyen hibákat, mert Marketing+PR+jogi értelemben nem csinálnak ilyen baklövést.

Azért emlékeztetnélek a közel másfél évvel ezelőtti nagy vihart kavart m$ húzásra, amikor kirúgta egy alkalmazottját, mert az lefényképezte, amint G5-ös mac-eket pakolnak ki a m$ raktárába. És az még csak nem is ugyanaz a súlycsoport, mint egy új termék kiszivárogtatása. És nem egy valaki egytemistáról van szó, hanem az egyik alkalmazottjáról.
Másrészt viszont, 95 óta nyomják: használj internetet!! Mindössze 2004-ig kellett várni, hogy egy nyamvadt tűzfalat meg vírusirtót fejlesszenek az op rendszerükhöz. (Nem részletezném, milyen eredménnyel.) Biztos nem futotta a keretből :)) De bannerra az indexen, hogy mennyivel biztonságosabb a windows, mint a linux, bezzeg fussa. Na azért én nem ezt várnám egy ilyen kaliberű cégtől. És ezt nem az apple-höz vagy egy másik céghez, hanem önmagához viszonyítva mondom.

#2182 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 21:26

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 14:56

Attol mentsen meg minket az eg, hogy PC-n tobbet kelljen QT-t hasznalni, mint eddig .....  :D  :D  :D

:D :D

Szerkesztette: tocsa 2005. 02. 08. 21:34 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#2183 Felhasználó inaktív   tocsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 21:29

Idézet: 147break - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 22:18

Azért emlékeztetnélek a közel másfél évvel ezelőtti nagy vihart kavart m$ húzásra, amikor kirúgta egy alkalmazottját, mert az lefényképezte, amint G5-ös mac-eket pakolnak ki a m$ raktárába. És az még csak nem is ugyanaz a súlycsoport, mint egy új termék kiszivárogtatása. És nem egy valaki egytemistáról van szó, hanem az egyik alkalmazottjáról.
Másrészt viszont, 95 óta nyomják: használj internetet!! Mindössze 2004-ig kellett várni, hogy egy nyamvadt tűzfalat meg vírusirtót fejlesszenek az op rendszerükhöz. (Nem részletezném, milyen eredménnyel.) Biztos nem futotta a keretből :)) De bannerra az indexen, hogy mennyivel biztonságosabb a windows, mint a linux, bezzeg fussa. Na azért én nem ezt várnám egy ilyen kaliberű cégtől. És ezt nem az apple-höz vagy egy másik céghez, hanem önmagához viszonyítva mondom.

Ember. Te valamit nagyon nem értettél meg.
Az MS-nek az Apple az konkurenciája. Az Apple most viszont kvázi maga ellen fordult. Az MS a konkurencia ellen. Nemtom érthető-e a különbség.

Amúgy most nemrég meg az iPod-ozó alkalmazottakat nem nézik jó szemmel, mondván "nem illik a konkurencia termékeit használni". Volt erről egy hír. Nem vagyok MS párti.

Szerencsére Linuxon jóval régebbóta ki van fejlesztve jó pár dolog, mint win-en (tűzfal, NAT, virtuális desktop, remote elérés, egyszerű frissítés (Debian apt-get), ...).

Szerkesztette: tocsa 2005. 02. 08. 21:41 -kor

0012f4a4 7c16e0c7 mfc71!CWnd::DefWindowProcA+0x42

#2184 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 21:48

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 20:29

Ember. Te valamit nagyon nem értettél meg.

Nem, Tocsa, én abszolut értettem, amit írtál, viszont úgy tűnik, Te nem értetted meg, amit írtam: a napokban megjelent egyik m$-nél forgatott videoban benéztek az egyik kutatóhoz (m$), és az asztalon ott állt egy g3-as imac. Ergo nem titok, hogy igenis figyelik a konkurenciát - és nemcsak fotókról ;) Ezért volt tök fölösleges kirúgni azt a fazont. Az apple-nek viszont elege lett abból, hogy a bemutatói előtt szinte minden újdonság kikerül az internetre, és elmarad a tervezett meglepetés. A helyzet lekezelését és tárgyát én nem minősítem, csak a miért számomra sokkal érthetőbb.
A linuxos dolog gondolom egyértemű volt.
Én szintén nem vagyok ms párti

#2185 Felhasználó inaktív   Caris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:28

Idézet: Macc - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 10:48

Na aztan meselj, kivancsi vagyok a velemenyedre:)

Megvan a mini (köszönet érte HAndrasnak), a tapasztalatok egyelőre pozitívak. Az OS X nagyon bejön, a Windows XP kőbaltának tűnik mellette :)
÷

#2186 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:30

Mielőtt végleg egymásnak estek, kicsit megtöröm a lendületet, mert muszáj picit lelkendeznem :) :)

Szóval ez az iBook hihetetlen jó. Aki hezitál, hogy vegyen-e ilyet, vagy egy Minit, az nyugodtan vegye, vigye :)

Elsőre megy minden, wifi, kékfog, net, levelezés, terminál ablak... még az msn messenger is:))
És meglepően gyors is, bár nem tudom, akku módban mennyi a proci sebessége, de nincs gondom vele, igaz még nem iMovie-ztam. Ellenben 8-10 proginál már sokkal gyorsabb mint a pc-m. (athlon xp 1.7 amúgy) Exposé is szépen megy, nagyon hasznos, elég gyorsan meg lehet szokni. Szóval eddig nagyon pozitívak a tapasztalatok. Csak hol az az átkozott option gomb?!? :) :)

Akkuidő: 4.5 óra volt eddig. Pedig használtam, de az igaz, a dvd pörgetés fogyasztja rendesen. (ezzel az adattal azért azt hiszem lehetne picit bosszantani a Milyen notebookot vegyek? fórum olvasóit :) :) )

Üdv!
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#2187 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 13:16

az egyik a porttartomany. a masik a dedikalt portforward a harmadik meg az address translation, amikor is ugye van mondjuk 2-16 public ip-d es ezeket mappeled le a LAN-os gepeidre. na ezek azok, amit az xp ics-e nem tud es meg van jopar, bar ehez a haromhoz kepest kisebb jelentosegu NAt-os ugy, amit nemtud. mondom: szokol radio vs hifi. no persze lehet, hogy SUMI-nek eleg az ICS is de akkor ICS-t kell mondani, es nem bedobni nagy arccal, hogy NAT-olni akar...

koszonom szepen a kioktatast..

akkor tud az OS-X olyat, mint az ICS? vagy nem?

udv.

Sumi
Per Aspera Ad Astra

#2188 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:43

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 22:30

Mielőtt végleg egymásnak estek, kicsit megtöröm a lendületet, mert muszáj picit lelkendeznem :) :)

Szóval ez az iBook hihetetlen jó. Aki hezitál, hogy vegyen-e ilyet, vagy egy Minit, az nyugodtan vegye, vigye :)

Elsőre megy minden, wifi, kékfog, net, levelezés, terminál ablak... még az msn messenger is:))
És meglepően gyors is, bár nem tudom, akku módban mennyi a proci sebessége, de nincs gondom vele, igaz még nem iMovie-ztam. Ellenben 8-10 proginál már sokkal gyorsabb mint a pc-m. (athlon xp 1.7 amúgy) Exposé is szépen megy, nagyon hasznos, elég gyorsan meg lehet szokni. Szóval eddig nagyon pozitívak a tapasztalatok. Csak hol az az átkozott option gomb?!? :) :)

Akkuidő: 4.5 óra volt eddig. Pedig használtam, de az igaz, a dvd pörgetés fogyasztja rendesen. (ezzel az adattal azért azt hiszem lehetne picit bosszantani a Milyen notebookot vegyek? fórum olvasóit :) :) )

Üdv!

A picsa :) most kicsit L bizonytalanítottál :) lehet marad a gyengébb gép a családnak magamnak meg szerzek ibook-ot!
Ugyis régi vágyam egy noti!
Pontosna milyen kiépítésben és mennyiért vetted?
szerk: Pár fényképet nem tudnál nyomni róla? :) Milyen a kicsike élőben?

Üdv

Szerkesztette: Xero 2005. 02. 08. 22:43 -kor

#2189 Felhasználó inaktív   Macc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:51

Idézet: Caris - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 23:28

Megvan a mini (köszönet érte HAndrasnak), a tapasztalatok egyelőre pozitívak. Az OS X nagyon bejön, a Windows XP kőbaltának tűnik mellette :)

"Az OS X nagyon bejön, a Windows XP kőbaltának tűnik mellette :)" :DDDD
ez nagyon jo:)
PowerMac G5 Dual 1.8GHz 2GB RAM/ ATI Radeon 9800pro + Mac mini 1.42GHz 1GB RAM/ Combo - artfolio.hu

#2190 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 23:07

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 22:43

A picsa :) most kicsit L bizonytalanítottál :) lehet marad a gyengébb gép a családnak magamnak meg szerzek ibook-ot!
Ugyis régi vágyam egy noti!
Pontosna milyen kiépítésben és mennyiért vetted?
szerk: Pár fényképet nem tudnál nyomni róla? :) Milyen a kicsike élőben?

Üdv

Ha nem gond, majd akkor csinálok fényképet, ha lesz vmi természetes fény, mert vakuval nem az igazi...
Tehát 12"-es iBook, 768mega rammal, 60giga Hdd, bluetooth, az alapokon kívül. Így 340e bruttó lett. Nem kevés, de az ár/érték aránya elég jó... és hát a hónom alá kapom, és viszem akárhova.
Eleinte nagyon furcsa volt az OsX, mert az én xp-hez szokott "mindent meghackelek" hozzáállásomtól elég távol van, azazhogy kibontottam, és használom. És semmihez nem nyúltam. Skype, Msm messenger ment eddig föl, semmi gond velük, ja és a VLC, amivel meg DivX-et és Xvidet nézegetek.
És lehet öregszem, meg hülyülök, de nekem teccik ahogy animál a világ. Valahányszorr nekiáll pattogni az msn ikon, röhögök rajta... :)

#2191 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 23:11

Idézet: n.drews - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 23:07

Ha nem gond, majd akkor csinálok fényképet, ha lesz vmi természetes fény, mert vakuval nem az igazi...
Tehát 12"-es iBook, 768mega rammal, 60giga Hdd, bluetooth, az alapokon kívül. Így 340e bruttó lett. Nem kevés, de az ár/érték aránya elég jó... és hát a hónom alá kapom, és viszem akárhova.
Eleinte nagyon furcsa volt az OsX, mert az én xp-hez szokott "mindent meghackelek" hozzáállásomtól elég távol van, azazhogy kibontottam, és használom. És semmihez nem nyúltam. Skype, Msm messenger ment eddig föl, semmi gond velük, ja és a VLC, amivel meg DivX-et és Xvidet nézegetek.
És lehet öregszem, meg hülyülök, de nekem teccik ahogy animál a világ. Valahányszorr nekiáll pattogni az msn ikon, röhögök rajta... :)

Huh azt a természetes fényes képet megköszönném! :)
Kb nekem is hasonló kiépítésre van szükségem! Az ára pedig más PC laptop árakhoz képest nem vészes! Pláne a méretei miatt ami sztem fontosabb mint a teljesítmény a notiknál!

Üdv

#2192 Felhasználó inaktív   H.Andras 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 23:20

n.drews

Alma gomb=Command
Alt=Option

:)

Szerkesztette: H.Andras 2005. 02. 08. 23:20 -kor

#2193 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 23:37

Idézet

Asszem ezek azert egy PC-n es a windowson sem fognak ki... :D Vagy akkor tegyel fel lecci egy 3 es lassan fel eves Mac OS X-et ra, aztan nezzuk...

Krinyo

PS: birom, csipazom az ilyet... amugy 360 bruttoert tenyleg nem lehet rossz egy iBook, csak kar hogy csak 12"...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2194 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 23:43

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 23:37

Asszem ezek azert egy PC-n es a windowson sem fognak ki... :D Vagy akkor tegyel fel lecci egy 3 es lassan fel eves Mac OS X-et ra, aztan nezzuk...

Krinyo

PS: birom, csipazom az ilyet... amugy 360 bruttoert tenyleg nem lehet rossz egy iBook, csak kar hogy csak 12"...

LEgalább picike :)

Üdv

#2195 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 23:51

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 22:35

koszonom szepen a kioktatast..

akkor tud az OS-X olyat, mint az ICS? vagy nem?

udv.

Sumi

Sumi. ha nem write-only modban forumoznal, akkor meglelted volna a valaszt, igen. appleek ugy hijjak egyebkent hogy rendezvous. mellesleg az ICS mellet egy rakat egyebb dolgot is csinal, ugy mint peer networking, megosztasok, fileok, printer, etc

Szerkesztette: SFIJ 2005. 02. 08. 23:56 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2196 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 23:57

mind1, ugyse tanulsz belole...

Szerkesztette: Sumi 2005. 02. 09. 00:03 -kor

Per Aspera Ad Astra

#2197 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 00:04

Idézet: Sumi - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 23:57

amugy koszonom a segitseget.. eshat nyilvan gondoltam, hogy jobb mint az ics. mert nyilvan a windows egy nagy szar.. semmi ketseg.

@off akkor vagyok ilyen taho, valaki nagyon tudalekosan mutogatni probalja, hogy mennyire ott van szakmailag.
@on. nem jobb, nem rosszabb, masmilyen. ennyi.

Szerkesztette: SFIJ 2005. 02. 09. 00:05 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2198 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 08:57

Idézet: Krinyo - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 23:37

Krinyo

Jajjj Krinyo. Ha cipelni akarom a laptopom (márpedig ez laptop, nem asztali pc), akkor nem az a jó, ha pici? Ez befér az összes körülöttem fellelhető táskába. És nem tudom láttál-e (vagy használtál-e) már valaha 12"-es notit, de ajánlom próbáld ki, semmi gond nincs a kijelző méretével.

És lehet, túl vén vagyok, de annyit de annyit szórakoztam már szgépek rendbetételével, hogy manapság, ha valamit összedugok, és elsőre működik, bizony meglepődöm!  (rossz az aki rosszra gondol :) ;)  :cool: )
Legutóbb 2 napig szívtam a Via Ide driver vs. NEC Dvd-író meccsen, még előtte, a gerjedő SbLive borzolta az idegeimet, azelőtt az Ati catalyst + Sun Java = kékhalál...  :)
(ha jól rémlik, a tutiszupertökéletes(nekmondott) fórummotor is halódott nemrég...)

Szerkesztette: n.drews 2005. 02. 09. 09:13 -kor

#2199 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 09:08

Idézet: tocsa - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 21:29

Ember. Te valamit nagyon nem értettél meg. Az MS-nek az Apple az konkurenciája.

Miert is? (vegulis az elefant es az eger is emlos allat, de nem neveznem oket konkurencianak) Hany MS oprendszer es hany OSX fut a vilagon? Osszemerhetelen a ket ceg... Raadasul a MS nem tervez es gyartat gepet...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2200 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:14

Idézet: Samott - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 9:08

... Raadasul a MS nem tervez es gyartat gepet...

Samott

Hál istennek :D
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (133 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.